FOR ALL YOUR SENSES

.
.
.

IMG_4243
.

Vårat rum på den alldeles nya toksnygga avdelningen här på Yasuragi! Såå vackert så man tappar andan nästan.

.

.

.

Hallå alla bloggisar!

.

.

.

Just nu är vi på Yasuragi på Hasseludden en liten bit söder utanför Stockholm (vi ser Lidingö från våra fönster så där någonstans ”i krokarna”:) Yasuragi är verkligen mitt absoluta favoritspa sen typ 12 år tillbaka då jag var här första gången och jag återkommer om och om igen. Varför? Jo för att det är så totalt avkopplande att vara här. Så stilla och lungt och fin, man slappnar verkligen av och bara badar och äter och pysslas om. Och så är det så otroligt avkopplande för att du inte behöver tänka en sekund på vad du har på dig och inte heller vad du ska ha med dig eller hur du ser ut. Jag (som ni säkert vet;) gillar ju verkligen att ha snygga outfits och fixa mig lite extra men ibland är det ju verkligen såå underbart att släppa precis allt sånt. Att glida runt i en luftig kimono (precis alla på hotellet har lika) och håret i en slarvig knut och bara vara, osminkad och skön. (Det är ju så enkelt också, bara att packa necessären med det nödvändigaste och åka hit och njuta liksom)

.

.

IMG_4263

.

.

Vårat rum är helt fantastiskt med panoramafönster mot fjärden strax utanföroch klassiska japanske rispappersskjutdörra som gardiner Korgen ni ser går alla runt och bär på och i den har man sin baddrock och tofflor och kimono och handduk.
.

.

IMG_4356IMG_4240.

.

God morgon sleepyhead:) Här på Yasuragi sover man på japanskt vis på sk futonmadrasser på golvet och rummen i den nya delen är designade av White Arkitekter och otroligt läckra.

.
.IMG_4426

IMG_4423.

.

I vårt eget ”minispa” finns badtunna och två tvagningsställen med de klassiska små pallarna (man ”tvagar” sig här, det är en del av den japanska kulturen och en ritual som ska göra en ren utifrån och i. Eller som de säger; en ”mental reningsprocess”)
..

.

.
.IMG_4326IMG_4304-2

.

.

Frukoststund i lugn och ro (och ja det finns så klart japansk frukost och även en stor buffé med kontinental frukost men jag var sugen på ”fransk frukost” haha:)

.

.

IMG_4428

.
.

Vår vackra utsikt över Stockholms skärgård.

.

.

.

Nu ska vi tassa ner den ganska långa sträckan till de varma utomhuskällorna (hotellet är s t o r t) och njuta vidare! Sen väntas det avkopplande behandlingar i spat, både för ansikte och kropp (och det är ju bland det bästa som finns om ni frågar mig:)

.

.

Önskar er alla en riktigt bra start på veckan (för det är väl måndag idag? Känns som jag varken har koll på dag eller timme just nu!:)

.

.

KRAM

.

.

.

.

17 kommentarer till “FOR ALL YOUR SENSES

 1. Skönt i sig och härligt, men det där att tassa runt i morgonrock bland främmande människor gillar jag inte alls! Och att äta lunch/middag så går helt bort! 🙂 annars urmysigt med SPA och får vara tillsammans i lugn och ro!

  1. Prova!! Det är sjukt befriande. Min mamma som är en kvinna som alltid och då menar jag alltid vill se representativ ut med make på och propra kläder. Hon var den sista jag trodde skulle njuta där, men se, det gjorde hon 😉

 2. Låter helt underbart!
  Mannen och jag måste se till att komma iväg dit. Vi har pratat om det flera gånger men det har inte blivit av.
  Njut ordentligt nu!
  Kram Linda

 3. Åh vilket passande inlägg. Just idag efterlyste jag lite spatips i min blogg 🙂 Yasuragi har man ju hört talas om men jag har faktiskt aldrig varit där. Du ser ut att ha det fab! Kram

 4. Jag är absolut ingen spamänniska. Gillar inte heller, som någon ovan, att tassa runt i bara morgonrock bland en massa främmande folk. Åker jag iväg VILL jag verkligen fixa till mig o känna mig fin. Avslappnad o omålad är jag så det räcker hemma! Har också lite svårt för att bli rörd av främmande människor när det gäller massage o sånt, frissan o liknande är annorlunda =) Att bli rörd för själva beröringens skull är inte min grej (förutom av min älskade familj förstås!)
  Men vi är alla olika, o tur är väl det. Tur för alla span, att många gillar det!

 5. Åh, jag fullkomligt älskar Yasuragi!!! Jag brukar ibland åka dit alldeles ensam. Gud så avslappnande det är <3 Hoppas ni får det riktigt underbart. Kram

 6. Verkligen fint! Jag bor ju på ”fel sida” av landet så där har jag inte varit, men av de jag testat är Selma Spa i Sunne överlägset. Så vackert och rogivande! Kul att få läsa och se bilder från Yasuragi. Kram/tanja

 7. Det är ett magiskt ställe, och bara för att fler skall hitta dit och kunna lokalisera sig, Det ligger vid Nacka utåt Värmdö. Siktar man på Lidingö kommer man väldigt fel…

 8. Mmm, fanns det redan när du var 12?? Har varit där x flera, fantastiskt och absolut bäst för ett par år sedan. Men tyvärr har det tappat sin fräschör både vad gäller lokaler, mat och personal.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg