PEPPARKAKSHUSET ANNO 2013

.
.
.

IMG_7913-2
.

Här kära bloggisar ser ni Fam Hofp´s pepparkakshus år 2013! Varje år gör jag ju ett eget (ja med lite assistans från skatterna så klart) och årets variant blev ganska stort och högt och enkelt med vimplar på taket. Mycket uppskattat julfix tycker hela la familia och entradition hos oss (och det är så mycket roligare att göra ett alldeles eget med egen design, prova kära bloggisar. Blir det lite snett så gör det inget, bara charmigt tycker jag:)

.
.
.

IMG_7919

.

.
.
Det är så mörkt ute idag och lite svårt att fota men det får duga:) Kristyren till årets pepparkakshus köpte jag på Panduro och den var både vitare och enklare att spritsa än den vanliga på typ Ica. Man får röra ihop den själv men det var det värt:)

.

.

..

.

.

Bonjour Tisdag!

.

.

.

Mår ni bra sweeties!?

.

.

Här är det bara fint och just nu håller jag på att kollar lite resor inför en kort och en lite längre trip! Mycket som ska stämma med den längre,skatter som måste få ledigt osv och vi får se om det blir av. Svenska skolan finns på plats men är det någon bloggis som vet om den går att jämföra med svensk skola? Alltså räknas det som vanlig svensk skolgång och gör de alla nationella prov osv, något som vet? En månad i solen vore ju inte helt fel hur som helst, nej det vore verkligen heeelt rätt känns det som:)

.

.

.

.

.

IMG_7927.

.

Lite smått och gott och lite juligt på köksbänken! Lite julthé från NK, Christmasconfiture och favvoglöggen är den med cognac från Blossa, mmm. Gillar flaskan också, det är ju lite småviktigt hur dessa ser ut och har ni förresten sett Apotekarens toksnygga Årsmustflaska för 2013?

.

.

IMG_7914

.
.

Mycket tjusig om ni frågar mig! Och skatterna och jag ääälskar must.

.

.

IMG_7941

.

.

Själv älskar jag Nespressokaffe också (och vår Nespressobryggare) och det dricker jag just nu helst i den här härliga söta vintermuggen med motiv från Elsa Beskow:)

.

.

.

.

Nu ska jag jobba på lite här igen så – got to go! (Tittar in till er igen senare med ett litet fint erbjudande:)

.

.

.

Ha nu en skön tisdag!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

21 kommentarer till “PEPPARKAKSHUSET ANNO 2013

  1. Jättefint pepparkakshus 🙂 Va härligt med en lite längre resa. Jag har bott i Vietnam och Thailand ett antal år..när jag var yngre 🙂 Hade mina tonårsår i Vietnam då föräldrarna arbetade där i många år. Vi hade Svensk skola. I vuxen ålder har jag återvänt ofta till Thailand med mina barn och det var meningen att vi skulle bo halvårsvis därnere. Kollade upp de skolor som då fanns. Bla Svenska skolan på Koh Lanta och Havens Academy Phuket. Båda följer svensk läroplan samt har distansundervisning för äldre elever. Mina barn var då äldre än vad dina är idag. Jag har en jättegullig kompis som bor i Kamala på Phuket och jobbar på just Haven Academy Phuket. Verkar vara en jättebra och mysig skola efter vad jag sett på hennes fb sida. Antar att Svenska skolan oavsett i vilket land den ligger följer skolplanen och är det kortare tid än en termin så funkar ju hemundervisning eller distans. Var i alla fall inga problem när det handlade om mina barns kontakt med sina lärare i sverige. Dock följde inte skolpengen med 🙂 Och skolan kostar en del som man får betala själv. Ska bli spännande att få höra sen vart ni ska resa 🙂 Ha en bra dag

  2. Hej,
    Lika fint som alltid. Gillar verkligen modellen på din nespresso maskin, vad heter den?
    Med vänlig hälsning/
    Jeanette

  3. Vad tjuuuuuuuusigt! Jag gjorde ett på färdigt kit och det ser ut som en 2 åring satt i hop det 🙂 hahaha. Kan inte ens skylla på barnen.. Håller tummarna att några kilo kristyr kan gömma det värsta 🙂
    kram

  4. Jag har vänner som varje år under jan- feb vistas i Thailand och barnen går i svensk skola och det fungerar alldeles utmärkt. Det beror nog på vilket land det gäller, men i länder där det finns svensk skola är det nog inga problem. Låter skönt, tänk om man kunde ta med sitt jobb under några månader, men nej jag skulle nog sakna svensk vinter med kyla och snö och skidåkning i fjällen, riktiga fjällen , Åre, Riksgränsen etc.

  5. Det blev ju jättefint och vilken fin kristyr. Det blir pepparkakshus för vår del i helgen. Får se om vi gör ett själva. Kram Annika

  6. Ja vad ska man skriva som inte ännu blivit skrivit här. Vad finns det för adjektiv kvar som du nu inte har läst i tusenfalt? 😀 Jag tror att jag avgudar det mesta du gör faktiskt.. och jag har gjort en egen liten analys här förstår du. Nu är ju inte jag expert i ämnet och kanske inte helt insatt heller, men när jag började min ”inreda hemma i mitt hem karriär” någon gång där vid 2004 så fanns det inte så många fler stilar än, modernt, lantligt, spartanskt och exotiskt.. typ.
    Efter det har inredningen blivit som religion för svenskarna och fler och fler kvistar ploppar upp på varje gren. Nu till min analys, jag tror faktiskt att Du uppfunnit en helt ny gren, en helt unik inredningsstil som inte fanns innan och nu finns den i flera upplagor än vad som går att räkna. Är det inte fantastiskt?! 🙂
    Ha en fantastisk tisdag!
    Varm kram
    Emma

  7. Resa är underbart och så nyttigt för barnen att leva i andra miljöer. Det man lär ”den andra dagen” får aldrig förringas, säger Rektorskan. Sofiaskolan i Stockholm är den skola man läser mot som utlandsboende om det inte finns någon Svensk skola på plats. Vill du kolla med skolverket mailar du deras upplysningstjänst på skolverket@skolverket.se. Varmt lycka till! Kram Mia
    http://bloggmorsorna.se/happyvardag/2013/12/10/klackaskor-och-parldiadem/

  8. Tjuuusiga bilder:)
    SOM ALLTID:)
    mysigt med traditioner, och huset blev jättefint!
    Jag gillar granen i mässing? Vart kommer den ifrån?
    /Alex

  9. Vilket otroligt fint pepparkakshus. Vi har inte bakat något än, men det får väl bli helgens aktivitet!
    Må så gott och hoppas att du hittar någon bra resa! 🙂

  10. Jättefint hus!!!
    Vill tipsa om Hannah Graafs blogg gällande skola i Thailand-dom bodde 2 månader och Hannah skrev väldigt utförligt om skolan och förskolan där! Plus att hon visade MASSOR av bilder!!
    Knepigare med att få beviljade ledigheter för skolbarnen 🙁
    Lycka till !!
    Kraaaam
    Mia

  11. Urtjusigt pepparkakshus! Vi bor i Hua Hin, Thailand i fem månader och vår son går på förskolan på svenska skolan (förskolan). Vi är supernöjda och vad jag hört från föräldrarna med äldre barn (upp till högstadiet) så är de också väldigt nöjda med skolan. Eftersom det är en liten skola är förskola och skola väldigt integrerade och alla barnen känner varandra väl. Jag tror inte att de får genomföra nationella prov dock om inte rektorn är gullig och skickar dem, men kolla upp vad som gäller!
    Lycka till och hoppas att ni kommer iväg, det är värt det alla gånger!!!
    /Madelene

  12. Underbart fint pepparkakshus!! Här i Jönköping får man inte beviljad semester under perioden som de nationella proven är. Det håller rektorerna stenhårt på men det kanske är annorlunda i er kommun 🙂
    Kram Åsa

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg