HAPPY LUCIA

.
.
.IMG_8371-2
IMG_8345-2

IMG_8389-4

.
.

Lite pics från Lo Lo´s skolas lucia i kyrkan igår! Så himla fint och stämningsfullt och proppfullt var det och som vanligt drog de små sötnosarna nog alla jul och lucialåtar som finns tror jag:)

.

.

.

..

Todelooooo Luciadagen!

.

.

.

Gäääsp, lite pömsig bloggerska här idag! Gick ju upp tiiidigt, redan före sex,och bakade bröd och tände ljus och brasa och gjorde Luciafint och sen väckte jag mina skatter så åt vi mysfrukosttittade vi på tillsammans och tittade lite på tv-lucian (en kvart senare började ju julkalendern och den vill de ju inte missa för allt i världen:) Jag berättade när jag var liten och hur det var på Lucia och att det då var så att den snyggaste tjejen med långt blont hår som fick vara Lucia. Att man röstade på den som man ville skulle bli. Haha, de såg helt chockade ut! Ingen lottning liksom? Och kunde hon inte sjunga? Såå orättvist (Tur att tiden går och saker och ting utvecklas:)

..

Idag efter skolan tänkte jag att vi ska göra godis (det är ju fredag och allt) och det blir nog något mumsigt chokladigt och saffrans och salt-lakritskola. Så nu tänkte jag höra med er igen, kära bloggisar, har ni kanske något suveränt recept på salmiak-kola? Vore toppen! Som Pärlans vill jag att den ska bli (har ni smakat den? Jag smäller av så god den är. Mmmm)

.

.

.

.

IMG_8393

.
.

Små tärnor och bff på vift igår kväll!

.

.

.

Ha nu en fab Lucia vänner!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

20 kommentarer till “HAPPY LUCIA

  1. Så mysigt du har det. En annan går upp 5:30 men inte för att baka, utan för att trängas på motorvägen till jobbet.

  2. Pärlan har gett ut en egen bok med recept, har den inte själv men har sett den i bokhandeln.
    Ja visst var det rätt sjukt med Lucia förr. Jag har mörkt hår och blev vald till skolans Lucia ca 1987. Minns att det var jättemånga som var sura för att jag blev vald eftersom jag var mörkhårig, då var man ju nye ”riktig” Lucia. Det gick sen rykten om att lärarna skulle ha fuskat med lottningen för att de ville se till att det blev en mörkhårig Lucia? Det kändes inte jättekul med dessa negativa reaktioner men jag är glad att få ha varit Lucia en gång i mitt liv.

    1. Fy vilken hemsk upplevelse. Jag hoppas du inte lät de orden ta sig in i ditt hjärta.
      Kom ihåg, det är inget fel på dig. Det är rasisterna det är fel på.
      Kram!

  3. Åhh va mysigt ni ser ut att ha haft det, och vilken väckning! Kan du komma hem till mig nästa gång det är Lucia? 😀
    Ja va konstigt egentligen, att det röstades om sådant men så var det ju tyvärr. Jag var faktiskt Lucia en gång (i kvarteret) men då lottades det 🙂 Tur det kanske.
    Kram

  4. Jag ÄLSKAR att gå in och läsa här, och i mig har du kanske rent av fått en ny kategori intressenter (som varken är intresserad av inredning eller dagens) som läser för språket. Det är makalöst, du har liksom skapat ett eget rövarspråk med todeloo, pics, fab och souper. Underbart kul! Keep up the good work

  5. Jag brukar göra Pärlans klassiska vaniljkola och byter bara ut vaniljen mot salmiakpulver. Blir så gott 🙂 Receptet finns på recept.nuhttp://www.recept.nu/parlans-konfektyr/efterratter-och-godis/agg-och-mejeri/klassisk-vaniljkola/

  6. Så fint med Lucia i kyrkan!! Och visst var det så, långt blont hår så fick man röster..haha!
    Här ska också göras julgodis ikväll, men har hittat recept än..
    Kramar

  7. Har Pärlans receptbok och den är definitivt värd att investera i! Så vackert gjord och med en massa klassiska och ändå annorlunda recept (inte bara kolor, utan olika söta ting) Köp bloggisar!

  8. O my good, va lik dej Lo Lo är 🙂 Söt som socker 🙂
    Var köper man salmiakpulver?
    Kramkram

  9. Härliga bilder ,men är det ok för de andra föräldrarna att visa hela klassen på din blogg.Mvh Lena

    1. Jag är alltid väldigt försiktig med och undviker att visa bilder på barn. Är medveten om att många inte vill synas eller vill att barn ska exponeras på en så
      pass stor sajt och jag respekterar så klart det. Men jag bedömer att gruppbilden är så pass oskarp att man inte ser riktiga drag och den går inte att förstora (kan man se vem som är Lolo?)och den andra bilden har jag suddat ordentligt. Picsen med bästisen vet jag att jag får publicera:)
      Kram
      P

      1. Stort plus till dig Petra för att du är försiktig med bilder på andras barn! Respekt! 🙂

  10. Hej hallå från en hotellsäng i Palm Beach Miami 🙂 Har vaknat mitt i natten här och måste surfa lite 😉
    Mysiga Luciabilder, fin hon är! Jag var på sonens men missade min lilla dotters lussetåg då jag reste hit 🙁 Blev jätteledsen för det, hennes första.. Men imorgon blir det bröllop, och det är kul :))
    Lustigt det där med blond Lucia med tanke på att den riktiga var svarthårig lixom 😉
    Kram på dig och ha en mysig helg,
    Catta

  11. Lucia minns jag väl även om det var några år sedan. Jag var lucia flera gånger, blev väl vald för jag var klassens längsta tjej och hade mörkt långt hår. (lucia var ju mörk och inte som många fått för sig blond) Alltid levande ljus i kronan och en våt duk under kronan för att skyda håret från ev. stearin och eld. Tärnorna hade också levande ljus i handen.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg