HÄROMDAGENS SKALDJURSPASTA

. . .
.

.
.
.IMG_0409
..

Middag serverad!

.

.

..

.

Hej Onsdag!

.

.

..

.

Skoldag idag och det var lite små jobbigt att krypa ur sängen imorse kl 7 för LoLo:) De vänjer sig fort med att ha långa sovmornar och dagar fyllda med bara lek de kära små skatterna. Beabusen får dock vänta ett par dagar till innan hon är tillbaka på dagis. Det är ju så himla mysigt att ha henne hemma och nu när jag har möjligheten att välja när och hur mycket jag jobbar så får hon gärna hänga med mig ett par dagar till (fast hon längtar nog efter att busa med sina dagiskompisar också:)
.

Kom förresten på att när jag nämnde för några dagar sen att vi skulle mumsa Skaldjurspasta så var det någon eller några som undrade hur jag gjorde denna! Verkligen lätt som en plätt är det att gör den här goda pastarätten och receptet är typ så här: Du behöver (så klart;) skaldjur, typ musslor av olika slag och räkor eller vad du gillar. Hittar du inte fina färska så har Ica bra frysta pilgrims och Vongolemusslor tex. Sen så behövs röd chili, persilja och vitlök som du finhackor och fräser i mycket olivolja (typ ett par msk). Vänd sen ner de redan kokta skaldjuren i detta och stek ganska så fort så de inte blir torra och sega (blir de det blir det nämligen inte gott alls). Ev kan du hälla på någon dl vitt vin som får koka med skaldjuren (råa musslor måste koka tills de öppnar sig), då blir det lite extra mumsigt:) Sen så blandar du allt detta med god pasta av bra kvalité och voila – klart att servera!

.

.

.

Nu ska det fixas inbjudningskort till kalas här! Myyycket viktigt to do idag:)

.

.

.

Ha en bra start på dagen så ses vi snart igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

17 kommentarer till “HÄROMDAGENS SKALDJURSPASTA

  1. Mmm! Ska provas redan ikväll faktiskt! Vongole har jag bara ätit ute. Ska de också öppna sig vid stekningen då likt blåmusslor annars ska de sorteras bort eller hur fungerar dem?

    1. Nej nej ingen grädde ska det vara! Det är olivoljan med vitlök/persilja/chilin som är det goda. Möjligtvis en klick smör:)

  2. Hej! Tänkte precis tipsa dig om vongolemusslor, som kan vara svåra att få tag i hos oss, men i Västerås bor ju många italienare, så ni kanske har det lättare 🙂 Min favoritpasta är iallafall pasta con le vongole och jag blev så glad nu när jag var på ica och såg att dom har dom i frysdisken. Kram

  3. Hej Petra! Snälla skriv/säg inte dagis. Det heter förskola och förskollärare. Inte dagis eller dagisfröken. Det är så tråkigt när man studerat i 3.5 år för en sådan titel..

    1. Hejsan Johanna!
      Varför är det tråkigt? Jag respekterar och beundrar en ”dagisfröken” precis lika mkt som en förskolepersonal. Ni tar ju hand och påverkar det käraste vi har dagarna i ända. Varför tror du att din omgivning inte förstår att du har utbildat dig i hela 3,5 år bara för att man kallar dig dagisfröken? Och varför måste alla förstå det? Det viktigaste är väl att du vet vad du har för utbildning. Är det för att ni vill särskilja er från barnskötarna? För att ni är mkt bättre? Är det lika fult att säga dagis som det är att tycka om rosa och prinsessor??? Jag förstår verkligen inte problemet… Förr eller senare så kommer alla säga förskola men det tar lite tid. Om några år kommer det säkert även heta hundförskola:) Jag tycker ni är grymma oavsett och skulle aldrig klara av det.

    2. men om du nu är så himla beläst och duktig, borde du inte lägga fokus på nåt sånt. säger också alltid dagis. varför så titelfixerad?!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg