SOVRUMSTANKAR & CHANEL

.
. .

.IMG_0720-2

.

.

Här ”sitter jag och målar tossnaglarna”:) (Dagens: tröja 5 Preview Isa Couture och byxor By Malene Birger)

.

.

..

.

Bonjour torsdag!

.

.

.

Jamen sorry raringar för dålig uppdatering! Familjen åkte på en liten släng av Vinterkräksjukan och nej, den vill man verkligen inte ha. Usch & Fy. Men nu mår sjuklingarna bättre igen, som tur är (Har ni klarat er bloggisar från denna ”farsot”?)

..

Här hemma börjar jag grybbla på om jag nu inte ska ta tag i sovrummet som jag funderat på så länge…Är ju inne i min rosa period just nu och vill måla alt tapetsera sovrummet i någon härlig mjuk pastellig färg… Någon bloggis som har tips på någon fin nyans eller tapet btw?:)

.

.

..

.

IMG_0783

.

.

På byrån i sovrummet mina röda partners denna vinter från Chanel (Läppstiftet heter Rouge Allure Velvet och den fina röda färgen 39 La somptueuse)
.

.IMG_0702
.

.

Japp det vore fint med lite färg…:)

.

.

IMG_0700
.

.

Måste bara visa den roliga väckarklockan jag har numera! (julklapp) En specialare som väcker en genom att den gradvis börjar lysa starkare på morgonen tills hela rummet är upplyst och fåglar som kvittrar så sött tills man vaknar. Mycket skönt sätt att bli väckt på:)

.

.

.

IMG_0711-3

.
.

,

,

Oj nu plingar glassbilen precis här utanför och förrådet av glassar är toktomt  – got to go!!!

.

.

.

Ha en mysig kväll så ses vi imorgon!

.

.

.

KRAM

.

.

.

55 kommentarer till “SOVRUMSTANKAR & CHANEL

  1. Tycker du ska välja blå nyanser i så fall, annars blir det ju tokfeminint med rosa väggar, och då kanske maken inte blir direkt souperlycklig!? Jag gillar när en inredning drar liiite mer åt det maskulina än feminina. Klarar inte av för gulligt, tror jag! Trots att jag är en tokfeminin vacker kvinna! 😉

    1. Haha, H älskar rosa! Ja inte älskar kanske men han gillar färgen rosa och det var faktiskt han som övertalade mig att vi skulle behålla den rosa mattan tex. Jag var lite rädd att det kanske blev för rosa men nope (och när jag var liten hade vi rosa Durotapeter högt och lågt och det gick finfint för min paps. Tror inte män behöver blått:)

      1. Utan att klampa någon på fossingarna så måste jag ändå ”gilla” din kommentar Petra. ”Jag tror inte män behöver blått” 🙂 Vi har det likadant här hemma, att jag får ”bestämma” vill säga 🙂 Man pratar ju alltid igenom allt och ser så att han ”är med på noterna” men han säger att han litar på mig & det blir fint när jag fixar. Jag har förstått att långt ifrån alla har det så i sina hem, men att klanka ner på dom som har det så som du (och jag) tycker jag är tråkigt. Vår tapet i sovrummet är Pip Studios Birds in paradise (den mintgröna) så här har ni en rejält tålmodig man ;P Valde den när jag var höggravid och stressad över inflytt & renovering och gör nu mitt yttersta för att ”få ihop det” utan att det ska se ut som ett barnrum eller bli för blarrigt 🙂 Har du tips på styling på den så tipsa på vett ja! (Har kört fast lite :))
        Hoppas att du hittar din tapet. Du har ett otroligt vackert hem som i alla fall inspirerar mig.
        Kramar Hanna

  2. Jag har ju fastnat stenhårt för denna nyans från Pantone 489 U och funderar stenhårt på att försöka hitta något tyg i den färgen och göra en vadderad sänggavel. Är fortfarande i den fasen där jag är liiiite för nervös för att smacka på med färg eller tapet. (även fast det egentligen är det kan vara det snyggaste som finns ändå) Ahhhh *drömmer mig bort* den dagen man vågar tapetsera alltså 😉
    Hursom… det kommer garanterat bli skitsnyggt iaf! 🙂
    Ha en fin kväll!
    Varm Kram

  3. Hej
    Har just kommit hem från Florida. I USA är det ju vanligt med heltäckningsmatta i sovrummet. Vi är supersugna själva på det, inte minst barnen. Mjukt och varmt. Då kan man ju välja en pastellig.
    Jag skulle vilja ha en ljusgrå.
    Kram

  4. Hej! Tack för en trevlig blogg. Jag måste bara fråga hur det är hemma hos er (om du vill dela med dig) får du bestämma allt vad gäller inredning eller har din man också önskemål som kanske inte alltid faller dig i smaken? Här hemma kan vi faktiskt bli riktigt ovänner när det kommer till inredning och det handlar hela tiden om att kompromissa från bägge håll. Jag kan bli gaaalen men får samtidigt ge mig ibland eftersom vi bor ihop. Ni kanske har samma smak och då är det ju inte ett problem. Det hade varit intressant att höra hur ni andra som kommenterar på bloggen gör därhemma? Jag tycker lite synd om mig själv ibland som inte kan köra mitt race fullt ut men vad gör man?

    1. Tack!:) Jag själv har en man som till 99 % gillar allt jag gillar när det gäller inredning och som låter mig bestämma det mesta. (Skulle nog också ha svårt att kompromissa där:)
      KRAM

  5. Hello,
    Gillar all inredning du visar och skulle kunna flytta rakt in in, tyvärr så skulle min man flytta ut,, jag har en man och son som är ” a Man’s Man”, vitt och rosa funkar alltså inte hos oss och jag måste alltid leta inredning som passar oss alla. Skulle de bestämma så skulle vi bo i det ultimata Mancave 🙁

  6. Har genom åren förstått att jag har tur, då maken låtit mej hållas med inredning i stort i våra gemensamma utymmen.Han litar på min smak. När vi flyttade ihop på sjuttiotalet var det andra tongångar!!!En hel del diskussioner,milt sagt.Jag har också turen att ha en egen ateljé och där inreder jag mer med fynd från auktionssajter bl.a samt kan tillåta mej att måla om en och annan vägg då och då,för att få en helhet kring mina tavlor.
    Det är en livsstil det där med intresse för inredning ,att ha öga för färg och form.
    Jag är road än, tillika 60++!

  7. Var glassen god?
    Jag är nog lite trist, kör med mitt ljusgråa. . . 😉 men det är så snyggt.
    Men hade det färgglatt i Thailand nyss 😉

  8. Inga tips på färger – äääälskar vitt!!!! Och just nu funderar jag på hur jag ska göra vårt sovrum ännu vitare (fast jag tror det omöjligt, allt är vitt 😀 (t o m golvet)! Mitt tips är kanske att ta in lite metaller i det hela. Alla inredningsrepotage/magasin/bloggar säger samma sak att man ska ta in mera mässig, men jag är döööötrött på just mässing för det har jag haft i åratal tillsammans med just kritvitt. Nu vill jag ha mer vitt/vintervitt, men som tur är så är alla olika och det är ju tur det!
    En sak till, jag tycker att du ser supersöt ut i ditt lockiga hår!!!! Som en farytale fairy! Fast jag är nog lite partisk – jag har typ hårsvall som en korkskruvig pudel 😀
    Kraaaaaaaaaaaamis
    Angelica

  9. Välj tapeter i sovrummet det ser inte lika kallt ut som målade väggar. Och låna hem tapetprover så du och maken kan välja tillsammans. Han har väl också någonting att sägs till om!!!

  10. Har länge funderat på att införskaffa en sådan väckarklockan. Kanske ska ta tag i det nu, känns ju som ett ljuvligt sätt att börja dagen på. KRAM silverpil.se

  11. Jag undrar vart byrån kommer ifrån? Sitter och letar för fullt på nätet efter något att förvara kläder i. Den skulle vara perfekt:)

  12. Hej Petra!
    Både trendenser (tror jag det var) och starwoman visade för några dagar sedan två fina tapeter, gryning och skymning kommer inte ihåg om det var från Sandbergs eller någon annan. Båda var i vart fall superfina och lite pastelliga:)
    Så det är mitt tips, kolla in dem!
    Hoppas ni alla mår bättre och får en fin helg.
    Kram
    /Alex

    1. Fina, tack för tipset! Dock blir det nog en enfärgad alt en mer klassiskt möntrad tapet om en sådan kommer upp:)
      Kram

  13. VARNING här! Rosa i varenda inredningstidning och bloggar sedan ett par månader tillbaka. Jag tror vi ’kräks’ på det innan mars är slut… Satsa på någon ’egen’ färg är mitt tips! Vilken är du allra bäst på att tänka ut.

    1. Haha, nej jag har inget behov att hitta en alldeles egen färg ”bara för att”:) Rosa hade vi på väggarna hemma när jag var liten och trender kommer ju och går men jag har alltid gillat den färgen!

  14. Jag vill börja med att säga att jag älskar din blogg!!
    Sedan så undrar jag vart du har köpt din finfina byrå ? 🙂

  15. Så snygg du är i lockarna och det röda:) Classy!! Och visst skulle det bli fint med rosa. Jag valde en grå vägg, för feg för rosa på väggen men kommer bli fint att blanda upp det gråa och vita med rosa nu:) Hoppas ni frisknat till!
    Kram fredrika

  16. Se Ferm living harlequin tapet i rosa, det er super fint til en væg, og så med hvide vægge derudover.
    Vh
    Dorte

  17. Tycker att det är skitsnyggt med lite rosa till allt det vita och svarta. Däremot skulle jag inte ha det i mitt hem då vi ju är fler som ska bo här 🙂 Tycker att det blir lite väl feminint då det faktiskt bor en vuxen man här samt halvvuxna killar 🙂 Nä..jag älskar däremot den underbara ”duck egg blue ” från Annie Sloan som ”Den enarmade Banditen” målat med hemma hos sig. Den nyansen är underbar och passar ett hem där fler bor 🙂 Gillar även lite smutsiga turkosa och mintfärger även om de är snyggare till lite avskavt ljust trä som typ Mangoträ..ursnyggt. Men det är ju en väldans tur att man är lite olika. Om jag fick ta en inredning rakt av och kopiera så skulle jag absolut välja Anna-Malins på ”Helt Enkelt”. Ett hem att bara flytta in direkt i och just de tonerna jag har hemma…dock utan lika snygga saker och utan hennes fingertoppskänsla för stajling 🙂 Har tröttnat lite på helt vita hem med svart accent. Man ser dem överallt. Snyggt är det men ser väldigt lika ut överallt. ha en fin kväll. Kram

    1. Men… Jag tänker att Petras man är en modern man och att vi lever nu, 2014 då rosa inte längre är ämnat enbart åt det kvinnliga könet!
      Min man gillar rosa och har inga som helst problem med att ha det i inredningen.

    2. Anna-Malins inredningsstil är jättefin! Men det är ju inte den stilen jag önskar hemma och jag tror nog minsann män kan gilla rosa precis som kvinnor:)

  18. Kollektionen Mineral från Boråstapeter har pudriga toner! Ej sett live dock men värt art titta upp!

  19. Kollade just väckarklockorna, verkar kunna passa mig som måste sätta klockan tidigt för att vakna långsamt..men det finns ju så många av samma namn, till något olika pris. Vilken är det du har?

  20. Jag tänkte bara berätta för er som inte vet, det finns killar och män som faktiskt tycker rosa är snyggt, likväl tjejer och kvinnor som älskar blått! Det var bara en liten tanke. Vad härligt för dig att du får styra över inredningen i det stora hela därhemma, jag önskar också att jag kunde det. Jag älskar inredning men efter många olika tankar om det här hemma så har jag tappat sugen. Jag är florist och har jobbat med blommor i 15 år så färg och form har alltid varit ett stort intresse. Trevlig helg till dig och din familj

  21. Hej ! Alcro´s färg Balett är superfin! Har det själv hemma 🙂 Tror att du skulle gilla den!
    Ha´den bästa dagen…det är ju FREDAG 🙂
    /Camilla

  22. Konstig diskussion det blev angående färgen rosa och huruvida mannen har något att säga till om eller inte :)! Hemma hos oss bestämmer jag det mesta (ang inredning :)), min man har inte något större inredningsintresse och tycker att det jag gör blir jättebra. Inredning är inget som intresserar honom och han tycker att vi har det fint och har inte det minsta problem med t ex färgen rosa. Alla är väl olika och om man har en familjemedlem som avskyr färgen rosa ja då undviker man kanske det men jag tror inte att det är såååå stort problem i de flesta familjer hahaha….
    Angående tapet så har vi precis tapetserat med decor maison, kollektion N.Y Nature nr 112001. Den är grå/rosa och det blev bara sååå fint. Stilrent, vuxet och lite sofistikerat :)…. Passar så fint med de flesta färger och speciellt vitt, grått och svart…
    Ha en fin helg!
    Kram Petra

  23. Precis renoverat våran stora lägenhet och i min walkincloset blev det en härlig rosa tapet från boråstapeter, färgen är väldigt fin och ser liksom vuxenrosa ut, lite struktur är det i den också.

  24. Hej Petra!
    Rosa är en jättehärlig färg!!! Jag är tacksam för min sambo som gärna är med och fattar besluten men är inte alls bunden av könsstereotyper. I vår soffa blandar vi glatt rosa kuddar med andra färger.
    Vad roligt att få göra fint i sovrummet! Hemma hos oss är det vardagsrum och hall som får makeover under våren. Tapet i hallen, färg i vardagsrummet.
    Det bästa är ju att alla får göra det som passar dem bäst.
    Ha en härlig dag!
    Pernilla

  25. Det enda och absolut enda som fungerar i en familj av olika kön är ju blå blommor på tapeterna! Alternativt rosa bilar. Ingenting annat för det går ju bara inte! Blått är en killfärg, och det fungerarar ju naturligtvis inte alls för mig som kvinna (såklart), men eftersom alla kvinnor älskar feminina blommönster så är det här den enda kompromiss som fungerar för båda könen. Ja, alternativt rosa bilar såklart.

    1. Hej Maja! Jag älskar blått, och vi har ljusblå väggar i sovrummet. Feminina blommönster har jag extremt svårt för dock. Så du har nog lite fel där! =)

      1. Näää nu skojar du med mig! Det är nog din man som övertalat dig att tro att du gillar blått för jag VET att kvinnor bara gillar rosa (helst ljusrosa) och blommigt 😉
        Jag är, naturligtvis, vansinnigt ironisk 🙂

  26. Jag tror att det kommer bli jättefint! som allt annat 🙂 jag älskar din stil.
    Väggen bakom vår säng är ljusrosa och på väggen framför har vi tapeten
    Linné, brun med rosa magnolia. Tycker att sovrum ska vara lite romantiska.

  27. Om du fortfarande är inne på Toile de lux, så kan ju en rosa variant av den tapeten vara något?
    Själv gillar jag ju denna stil, och vill ha just den grå du har nu.
    Gillar Ralph Laurens variant i rosa:
    http://www.tapetorama.se/display.php?item=22239&category=Wallpaper
    och
    http://www.tapetorama.se/display.php?item=22542&category=Wallpaper
    eller den mer rosalila
    http://www.tapetorama.se/display.php?item=22242&category=Wallpaper
    Colefax & Fowler har också fina rosa tapeter. Bla
    http://www.tapetorama.se/display.php?item=57220&category=Wallpaper
    Enfärgad? Då gillar jag den här från Sandbergs
    http://www.tapetorama.se/display.php?item=85946&category=Wallpaper
    Tapetorama är så bra på tapeter! De har dessutom rea på många märken just nu:)
    Kram Susanne

  28. Har inte Sandbergs kommit med en ny kollektion med akvarell? Jag har för mig att jag såg en riktigt snygg tapet där i ”fadade” toner av vitt, grått och rosa. Kände spontant att det hade varit så fint i ett sovrum!

  29. Varför ska du måla/tapetsera om sovrummet? På bilden ser det hur snyggt ut som helst även om det är några år gammalt.

  30. Hej, blir nog Borås Tapeters Mineral i rosa/aprikos hos oss! Tycker jag är riktigt fin, och eftersom vissa inte tror att män gillar sån färg kan jag berätta att det va min man som hittade den 🙂
    Hoppas du har en trevlig helg!
    Lina

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg