HELG PÅ G

.
.
.

Untitled-2
.
.

En hälsning till er från mig!

.

.

.

Heeeej bloggisar!

.

.

.

Men oj vilken färgdiskussion det blommade upp i gårdagens inlägg! Frågor och åsikter om män verkligen kan bo och leva och trivas i ett hem där det finns rosa inslag. Intressant ämne tycker jag. Själv är jag övertygad om att det kan de absolut och förstår inte riktigt varför vissa tror att män inte gillar just denna färg? Många kvinnor älskar ju ex blått som anses som en klassisk ”maskulin” kulör. Vi hade själva rosa på väggarna när jag var liten, vackra soft rosa väggar med tapet från Duro minns jag och samma sak i sommarhuset på Gotland, mycket mjukrosa där med och jag tror absolut inte att min pappa (eller mina bröder) ens reflekterade över detta eller såg det som något ”omanligt” eller på något sätt vantrivdes. Det var nog bara hemtrevligt och fint.

..

Sen så kom det även frågor som; Har H inget att säga till om hemma? Jo, det har han ju, så klart. Man han vill inte och är verkligen inte intresserad av inredning och tycker att jag är jättduktig och låter mig bestämma allt gällande denna (och han gillar, faktiskt, rosa). Men det måste vara kul om man har någon som man lever med som delar ens inredningsintresse. Någon som har liknande smak och som man kan samråda med och diskutera och som tar egna initiativ. Men jag har även så klart förstått att det kan bli lite svårt när två ska bestämma inredningen och man har helt olika smak och så och när man måste kompromissa hela hela tiden. När den ena verkligen är intresserad och det varken blir på det ena eller det andra sättet, nej det låter inte roligt alls. Men är det inte ofta så att många av oss har lite olika områden som man ”bestämmer” över hemma? Eller sköter kanske jag ska skriva. Vi har det så och jag kanske överlåter bestämmandet när det gäller annat (Som tex bilen. Vi har precis beställt en bil och det fick H gärna styra upp helt och hållet själv. Eller ok, nästan, jag fick välja färgen:).

.

Att ha millimeterrättvisa hemma och ha det så att man delar på bestämmandet gällande varenda liten detalj skulle jag själv bli toookig på tror jag. Men det är ju jag:)

.

.

Nu blir det träning här – skönt!

.

.

Ha en riktig härlig fredag!

.

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

36 kommentarer till “HELG PÅ G

 1. Ja, jösses, när man läser delar av kommentarerna i förra inlägget kan man undra om vi lever på 2000-talet? Om män kan vistas i rosa miljöer, haha, vilken fråga! Stereotyper frodas på detta sätt, tillika vad som är flickigt och pojkigt. Bra att du står på dig Petra! Blanda färger precis som du behagar och skit högaktningsfullt i vilket kön de behagar.

 2. Ja herregud! Tänk vad en liten färg kan göra med folk. Du resonerar helt rätt Petra! Rosa är bara en färg och den tillhör inget speciellt kön.

 3. Tror det är klassisk avundsjuka faktiskt. Eg får jag ju inte säga det högt, men varför skulle man annars bli upprörd över att det verkar som att du tar alla beslut med inredningen? Iaf när man reagerar så som de gör.
  Mitt hjärta i livet bollar jag allt med. Vi har rätt olika smak och jag möts ofta av att han säger, njaa inte riktigt min smak. Sen väntar jag någon månad, skickar lite inspobilder på mailen och vips så har han tagit in det, bearbetat och tycker det är snyggt.
  Hans skepsis har även ändrats när jobbet är klart och han tycker det blev skitsnyggt. Så i dagsläget har jag undrat om jag inte kan få frikort på inredningen och han har sagt ja hahha.
  Kram Åsa

 4. Kommentarerna har nog inte så mycket att göra med färgen rosa, utan det är när Petra skriver ” själv skulle jag nog inte kunna kompromissa där” som väcker tankar hos läsarna. Jag tycker att det är bra att läsarna har egna åsikter och framför det.

 5. Hallåå det är 2014 i jämställdhetens Sverige och vissa refererar till rosa rosa en tjejfärg?!?
  Vakna. Det är en färg som alla andra.
  Exempelvis i den välkända cykeltävlingen Giro d’Italia så har ledaren i tävlingen en ROSA ledartröja och det är allt som oftast en MAN och färgen har den fått efter La gazetta dello sport som är en rosafärgad dagstidning som också riktigt sig till män (och kvinnor, för de kan ju också gilla sport!)
  Även inom vissa kulturer så anses rosa vara en maktfärg. I västvärlden blev rosa ”typiskt” kvinnlig efter 50-talet innan dess var det en ”mansfärg” . Läs Fanny Ambjörnssons ”Rosa: den farliga färgen”
  Gällande inredning hemma ser det nog väldigt olika ut. Här är det den som är intresserad som styr, dvs jag. Visst har min man åsikter, men han gillar oftast det jag gillar.

 6. Jag blir nästan lite rädd när jag läser kommentarerna i inlägget nedan! Tror folk verkligen att du är inredningsHitler och kör över din man totalt? Och jisses kvinnor, inte konstigt att småpojkar blir mobbade för att de bär rosa (tänker på bloggaren Sannibus son t.ex,) när det finns vuxna människor som på allvar verkar tro att könet sitter i färgen? Vad lär ni era barn egentligen? Själv har jag en liten kille här hemma som gillar rosa och Hello Kitty och då får han ha det, vem är jag att begränsa honom till blått, grönt och andra ”manliga” färger?
  Här hemma är det också jag som till 90 % styr hur det ser ut med färger och detaljer. Det beror inte på att min man inte vågar säga emot, han är bara inte så intresserad. Visst är det väl kanske kul att bolla tankar om inredning med sin partner, men om man nu har en partner som inte vill? Ska man tvinga honom då? Eller kanske acceptera att vi är olika och låta honom fokusera på det han är intresserad av kanske….
  Önskar dig Petra en fin fredag och helg!

 7. Ojoj. så mange som mener å ha fasiten på hva som er god smak – og dessuten også på hvordan ting MÅ fungere i ethvert hjem. Kan man ikke bare glede seg over ulikhetene, og kanskje inspireres litt også? Hos oss er det helt og holdent meg som bestemmer innredning, både fordi det er faget mitt, og fordi jeg elsker innredning. Og mannen er kjempefornøyd med det, han synes det er flott å kunne overlate alle faglige og estetiske avgjørelser om Interiør/design til meg – så kan han heller fokusere på det han synes er interessant og har kunnskap om. Og vi har også hatt vår rosa periode – for mange år siden, og det var faktisk helt greit for han det også 🙂 Han følte seg ikke på noen måte ”avmaskulinisert” 🙂 Ha en strålende helg !
  Lise

 8. SÅ himla bra skrivit!
  Om ni är nöjda med hur ni har det så är det ju alldeles perfekt!
  Vi har det samma här med inredning osv. Min man är inte intresserad på samma sätt och tycker det är skönt att jag fixar sånt där.
  Idag så får man knappt säga att det är jag som tex har hand om det mesta rörande barnen eller tvätt och min man sköter bil, snickrandet på huset eller vad det nu kan vara.
  Så länge man är nöjd med hur man själv har det så är det väl det bästa!
  kram på dig!

 9. Håller med dig till fullo. Har inte ens orkat läsa kommentarerna men kan bara ana vad personerna har skrivit. Tröttsamt!
  Önskar dig och de dina en myyysiiiig fredag.
  Kram Linda

 10. Bra skrivet Petra! Det där med www har jag aldrig förstått. Oftast så hittar man sin ”roll” och trivs med det. Den ena bestämmer vilken elektronik man ska köpa och den andra väljer färg på inredning… Ja du förstår nog … Huvudsaken är att de som bor i hemmet trivs! Kram/T

 11. Åh äntligen lite färg .) rosa är sinnligt vackert sobert varmt !! jag bara vet! att du Petra kommer att hitta rätt nyans som får alla att tappa hakan och vilja ha samma färg 🙂
  Ha en fab- helg

 12. Här tycker mannen också att jag kan få bestämma när det gäller inredning, han tycker själv att jag är bättre på det och trivs så bra i den miljö som jag skapat. På tal om rosa så hade vår son en rosa säng när han var liten. Inget som jag tänkte så mycket på…vi fick ärva sängen ifrån min lillasyster och jag skapade ett gulligt babyrum utefter denna sängen, tonerna gick i rosa, lila och lite ljusblått. detta var på 90 talet då det var lite mer inne med pasteller. Som ju verkar komma tillbaka nu. om än i lite mer nedtonade pasteller. Jag tycker att det är fint!!! trots att jag numera har mitt hem i natur och mycket vitt, grått och svart. Men vem vet en rosa sänggavel kanske kommer in i huset snart…
  Tack för en finfin och alltid så inspirerande blogg. Ha en fin helg!
  Lisa

 13. Hej hallå Petra!
  Även om jag inte alltid skriver så kikar jag in titt som tätt =) Här disuteras det högt och lågt som vanligt och herregud tänker jag, är det ingen som minns hur überhett det var med rosa skjorta för ett antal år sedan??
  Vi har rosa i vår matta i v-rummet och rosa hortensia och rosa kuddar mm, och min sambo tycker det är superfint!
  Han är inredningsintresserad och kommer med an massa fina tankar och idéer, sen låter han mig göra som jag vill för det mesta. Han tycker som din man om dig, att jag är duktig och att det blir fint. Sen är det han som styr mest i köket, vilket jag bara är tacksam för 😉
  Kram och ha en toppenfredag snygging!
  Catta

 14. Hej Petra är en dam ungefär på din mammas ålder (min dotter tipsade mig om din blogg) och min dotter på din ålder, har därför följt den i flera år, mycket inspiration både kläder till mig själv och framför allt till mina 2 underbara barnbarn och även inredning (fast jag gillar nog mer damen från Östermalm som du skrev en gång. Själv älskar jag rosa i heminredning speciellt nu på våren, hemmet speglar mycket hur man är som person. Diskussionen om rosa blir på så låg nivå (brukar ej kommentera) men hur snyggt är det inte på en brunbränd man med ex. en rosa Lacoste pikétröja eller Ralph Lauren skjorta kram Yvonne i Luleå

 15. Hej jag brukar aldrig skriva nått. Men det här var det dummaste jag hört. I vårat hus bestämmer jag allt

 16. Så är det här hemma med 🙂 Min man är helt enkelt inte intresserad o eftersom han vet att inredning betyder så mycket för mig så får jag fria tyglar 🙂 Han blir alltid nöjd när jag gjort något nytt hemma. O varför skulle det inte kunna vara rosa bara för en man bor där, det förstår jag verkligen inte 🙂 Kram! Trevlig helg!

 17. Hi Hi..ja det blev drag här inne ang den rosa färgen. Jag skulle bara vilja förtydliga min egen kommentar lite 🙂 Menade verkligen inte att rosa är enbart en tjejfärg..herregud nej. Min man älskar rosa..om det handlar om mina kläder eller naglar ha ha.. Tror faktiskt att det är jag som har svårt att se min egen man och mina söner när de kommer in efter något ”skitigt” jobb de utfört på gården och slå sig ner i mitt/vårt rosapyntade hem 🙂 Min man har nog inga åsikter där egentligen…tror knappt han ser vilka färger jag drar in ha ha..däremot har han rosa golftröjor så jag får kanske ändra mitt sätt att se på det rosa…………… 🙂

 18. Jag har läst din blogg ganska länge nu och kommenterar nästan aldrig men nu var jag bara tvungen. Vilken märklig diskussion. Tänk att det finns vuxna (antar jag?!) människor som på fullaste allvar tycker och tror att män inte kan gilla rosa. Här hemma kompromissar vi om inredningen och min man älskar färger av alla de slag, däribland rosa. Men även blått, grönt, rött orange och allt däremellan. Själv är jag lite mer återhållsam, gillar mest mjuka basfärger som beige brunt och vitt och en och annan svart detalj. Vår kompromiss är att vi har endel accenter i blått och grönt för det är färger som även jag gillar. En rosa sak äger vi och det är en mugg som min man har valt (själv valde jag en ljusblå likadan :-P). Det finns män som gillar rosa, det finns män som avskyr rosa och det finns de som inte bryr sig. Och så finns det kvinnor av samtliga kategorier också. Tänk att vi lever 2014, av vissa kommentarer att döma skulle man kunna tro att det var 1954…
  Och Petra, tack för en jättebra blogg, jag älskar dina inlägg och bilder och tycker att du verkar ha en toppenfin familj och en fantasisk fingertoppskänsla för inredning och detaljer.

  1. Kanske har dom som kommenterat, (som vi undrar är vuxna??) män som INTE gillar rosa, så som du poängterade att vissa män (o kvinnor) INTE gör. Du sa emot dig själv lite där. Men det är bara kul, du som alla andra bidrar till denna ”märkliga” diskussion, är vi verkligen vuxna, jaja,man kan ju undra! 😉

  1. Fast jag tycker nog inte att det va så många tramskommentarer… folk svarar med vad de själva tycker är snyggt och vad som passar in i deras liv. Kan ju inte vara trams att ha sin åsikt 🙂 Va ju knappast några ”påhopp”. Rosa är skitfint anser jag men hos mig passar det inte in för tillfället..men det är ju bara min åsikt 🙂 Gubben bryr sig inte 🙂 Ha en fin kväll

 19. Sandra: Jag förstår inte hur du menar nu? Var har jag skrivit att det är kvinnor som har skrivit? Det är väl lika illa om män tror att ingen man kan gilla rosa bara för att de inte själva gör det? Jaja struntsamma detta var i alla fall mitt sista bidrag.

 20. Men förlåt att jag skrattar, en del kommentarer gör sig verkligen inte uttalade i vare sig skrift eller tal. Visst kan man tänka, men att på allvar undra…..Jag utgår från att ni är överens om hur ert hem ska se ut och har aldrig trott ni skulle ha något fysisk uppgörelse över om det ska vara rosa väggar eller vita. Jag förstår att H förlitar sig på din stil och din förmåga – den är nämligen utsökt. Själv har jag en man som väldigt gärna vill lägga in ett veto och det gör mig inte alltid sådär supernöjd. Dock brukar det bli rätt bra när vi har kompromissat färdigt (och jag har slutat tjura). Ha en fin lördag. Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/01/10/han-som-idag-far-kopa-saval-toalettspray-som-lotter/

 21. Vill ge Petra en eloge för att du svarar mycket mycket mer och frekvent nu. Nyårslöfte? 🙂
  Det känns kul och inspirerande och värdefullt! Man blir så glad om man frågar om ngn grej och snabbt får respons.

 22. Vill ge dig Petra en eloge för att du svarar mycket mycket mer frekvent nu. Nyårslöfte? 🙂
  Det känns kul, inspirerande och värdefullt! Man blir så glad om man frågar om ngn grej och snabbt får respons. Måste kräva otroligt mycket mer tid för bloggen men det tackar vi för!

 23. Skulle inte heller stå ut med millimeterrättvisa när dte kommer till bestämmande hemma. Men sen har jag mannen på sjön varannan månad också så det hade inte gått. Han är noll intresserad av inredning så det sköter jag själv men vi tar gemensamma beslut om större inköp som soffa till exempel. Bilen hade vi båda åsikter om men på olika saker. Jag var mer intresserad av inredning och plats och så och han om motor och annat

 24. Detta tjafs om rosa alltså…! Det är ett hån mot den kvinnliga kulturen. Många kvinnor gillar rosa, ja, och det ska vi bli evigt förföljda för. Hur jämlikt är det egentligen? Den här genusdebatten har gått för långt!

Comments are closed.