COFFEE TABLE BOOKS

 
.
.

 . . IMG_0798-2 .IMG_0816-4 . .

.

Vackra sk ”coffe table books” är något jag verkligen tokgillar!

.

..

.

.

.

Tjingeling lördag!

.

.

.

Här är jag just nu home alone after att H och Bea har tagit en tur till Småstadens badhus (som jag typ helst inte sätter lilltån i. Har badhusfobi tror jag:) Passar på att fixa lite hemma under tiden och har precis lagt i en tvätt med lakan och i köket står lunchpajen i ugnen och sprider ljuvlig doft ( gjorde en vanlig quiche men det är verkligen en favorit med tomatsallad till, mmm:) Så passar jag ju på att kika in till er också! Har ni också fått snö så det räcker och blir över bloggisar? Här faller det som aldrig förr och det skottas överallt i grannvillorna och himlen såå mörk. Jamen är det inte lite så att ”det är så dags nu” känner jag, nu när jullovet är över och allt? Nej nu kan det lika gärna bli vår pangbom direkt för min del (ja jag veeet att det är mitten av januari men ändå:) man kan ju hoppas:) 

.

Hur som helst, idag får ni lite pics på ett gäng böcker jag har hemma. Inspirationsböcker för mitt foto-inredning-modeintresse finns lite här och där och blir bara fler och fler. Tycker dessa är så kul att samla på och det är alltid spännande att bläddra i någon ny goding. Så går det ju inte att komma undan att böcker är ett fantastiskt trevlig inredningdetalj också (och ja jag läser skönlitteratur också. Får ibland frågor om det eftersom vi ju saknar bokhylla men alla redan lästa böcker åker upp på vinden. Jag saknar ibland en riktig sådan, helst en platsbyggd, men vet inte riktigt vad vi skulle ha den:)

.

.

.

IMG_0806 . .IMG_0797 .IMG_0822

.

IMG_0810 .

,

Böcker som jag köpt eller fått i gåva på soffbordet! Ett tips är att om du letar fina böcker så ska du inte gå till tråkbokkedjehandeln i din Småstad (de har absolut ingenting kul när det gäller tjusiga coffe-table-books utan oftast bara svenska hobbyböcker) Beställ på nätet istället! Gärna från utländska netbutiker, de har ofta bättre priser:)

.

..

.

IMG_0801 . .IMG_0808-3 . .

,

Senaste coola (finrosa) boken IT är jag så glad över! (Fick i present igår, tack snälla A) ”It-tjejen” Alexa Chung har skrivit denna, ni vet hon som fick Mulberrys Alexabag uppkallad efter sig. Så himla söt och inspirerande liten bok:)

.

.

IMG_0819

.
.

I mitt vardagsrum har marmorbordet just nu verkligen en rejäl hög med ”kaffebordsböcker” (Svenska netshopar med bra böcker är ju bla Bokus och Tlc Sweden, ett tips om ni letar:)

.

.

.

.

.

Hoppas ni har en fin lördag vänner så ses vi snart igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

40 kommentarer till “COFFEE TABLE BOOKS

 1. Det är verkligen snyggt med böcker i inredningen och ett hem ser alltid lite mer levande ut med böcker. 🙂 Har själv för mycket böcker och har svårt att få plats med dem. Vi köpte billiga Billyhyllor på Ikea som vi fyllde en hel vägg med och satte på egna lister så de ser platsbyggda ut. Snart ska de även få dörrar. Nu är inte mina böcker lika fina och färgmatchande som dina 🙂 Men de som är riktigt snygga får ligga framme på ett sidobord. Jag har även problem med att förvara alla mina inredningsmagasin, har nog tusentals då jag sparat på alla som typ finns sen de började säljas 🙂 Kan bara inte göra mig av med dem. De gånger vi har flyttat har resten av familjen vägrat släpa på mina magasin ha ha,,,det har jag fått fixa själv 🙂 Makens Golfmagasin däremot kunde jag gärna bli av med ha ha..nej då skojja bara. Ha en fin snöig dag 🙂

 2. Jag jag älskar att läsa, det är en nödvändighet för mig.
  Ja, det är bekvämt att beställa på nätet, men om ”tråkbokkedjehandeln i din Småstad” ska överleva i en småstad och människor ska få behålla sina arbeten i småstaden, så är det nog bra att vi värnar om det lokala. Om de inte har de böcker du vill ha så kan de beställa, så slår du två flugor i en smäll.

  1. Jag värnar gärna om det lokala! Men jag tycker, faktiskt, att kedjor som Akademibokhandeln och Bokia osv är katastrofdåliga när det gäller utbudet av facklitteratur. De tar ju bara in typ ”Maria Montazami och Ernst” och sådant mainstream som man lika gärna hittar på Ica Maxi! Om det finns möjlighet att beställa fina och vackert inbundna böcker från dem så borde tydligt visa att de har den tjänsten, kanske med bokkataloger synliga. Jag förstår att det kan vara svårt att hålla lager med dyra böcker men önskar de att man beställer sådana av dem måste kunderna veta att det går. Nej det är nog dags att värna lite mer om kunderna kanske, speciellt nu när det är så lätt att just beställa allt på nätet. Men inget slår ju att få känna och klämma och bläddra i böcker irl, jag skulle vara den första att handla i lokala bokhandeln nere på stan om den blev bra dvs utbudet blev inspirerande och intressant.
   Kram

   1. I vårt lilla Kristinehamn har vi en utmärkt bokhandel, Skeppsakademin, som är enormt välvilliga till att beställa hem allt man kan önska sig 🙂 Kanske därför samma bokhandel överlevt i 35 år 🙂 Tar inte heller längre tid att få sin bok än om jag beställt över nätet. Superbra 🙂 Annars har vi inte mycket att hurra för i vår lilla stad förutom Ica Maxi som år efter år klassas som bästa och billigaste i Värmland, hi hi alltid något. Ska jag däremot köpa något annat än Mio, Hemtex, Kapp-Ahl, Lindex och Metro…ja då får jag åka till örebro eller Karlstad eller beställa på nätet. Fortsatt fin kväll önskas.

 3. ”Gika” det är jättesnyggt med böcker även om färgerna inte matchar, det ser mer levande ut då, som att nån faktiskt har läst böckerna å inte bara lagt dem som prydnad 😉

 4. Så snyggt!
  Har du någon absolut favorit bland alla dina böcker? Om man bara ska köpa en liksom?…
  Fasen, va fräscht det är med det rosa hemma hos er!
  Det passar verkligen perfekt med det silvriga:)
  Ha en fin helg!
  /Alex

 5. Your interior design looks great with the books carefully chosen for the color of their covers, but may I be honest and say that it looks like the home of a single fashion professional rather than a family. It is surprising to see a book of the dark and adult photography of Helmut Newton in a family living room.

 6. Jaaa visst är det fint att ha vackra böcker framme, då blir de lästa, jag glömmer bort dem när jag har dem i bokhyllan, så därför ställer jag fram dem i bland. Snygga böcker är som smycken, de ska synas :-)) Och din rosa stooora matta är så himla vacker, jättefint med den nya ljusrosa trenden tycker jag, det mjukar upp. Stor kram och tack för fina inspirationsbilder från ditt vackra hem!!
  Kramen Paula

 7. I Trollhättan har det inte kommit en gnutta snö än. Det är jättesnyggt med böcker och jag tycker faktiskt att många av kedjornas affärer kan vara väldigt mysiga där man kan gå länge och titta. Sedan är utbytet på nätet givetvis större:)) Jag förstår dig ang badhus – det värsta jag vet…Ha en mysig lördagskväll! Kram

 8. Satt faktiskt och letade efter sådana böcker för ett par veckor sedan men gav upp då jag bara kikade på Adlibris och inte hittade något vettigt. Så tack för tipset.
  Kram Linda

 9. Så fantastiskt skirt, vackert och vårligt ditt hem är på dessa bilder! Precis vad jag behövde vila ögonen på denna gråa dag!
  Kram

 10. Bokhandlarna i ”småstaden” Västerås har ett brett sortiment av fack och skönlitteratur, men som allt annat, det som inte är så stor efterfrågan av är utbudet mindre. De beställer gärna och tur är väl det för alla är inte intresserade av att handla via nätet.

 11. Att rosa bara är en färg utan könsindelning har jag förstått, men varför så mycket av denna kulör och varför så ”plötsligt”? Överallt i bloggvärlden är det samma färg; Den som man inte kommer se skymten av om ett halvår. Du har en så jättefin och inspirerande blogg men att följa någon som följer trender är faktiskt … ja, mindre inspirerande helt enkelt. För tillfället i alla fall, sorry för det.
  Linda

  1. Håller med dig där. Visst faller jag med för trender, men riktigt så snabbt tröttnar jag inte, om det är en trend som känns som jag. Blåvitt har varit populärt, (P föll för det 100%) och jag har inte tröttnat på det. Det är så fräscht till min svart/vita/lite natur inredning. Varför i hela friden byta till rosa, som du säger, bara ”så där”. Det blir himla fånigt, att följa trender så slaviskt, det tycker jag nog.

 12. Så kul att kika in hos dig! Tack för att du delar med dig av ditt fina hem! Tokgillar det rosa…så fint!
  Ha det gott!

 13. Åh så fint hos dig! Jag är själv inne på blått och vitt i vanlig ordning, men jag gillar hur du blandat in det mjuka rosa:)

 14. Har följt din blogg ganska länge, men tycker den bara blir mer och mer innehållslös. Ofattbart att du har så många följare med tanke på det magra innehållet. Bara ytligheter. Synd! Jag hoppar av här och nu. Lev väl! Kram Camilla

 15. Dear Petra,
  I came back from a hard week to clean up my grandparents home, because they are leaving in an home for older people who could not live alone, 300km up in the north. Your pictures and the book table gave me a real big freedom. It was peace for my broken heart. Yes, it’s nothing deep to wish to take a look inside your books and sit down and have a cup of tea, but it brings my broken feeling heart peace and freedom and for this I would like to say ”Thank you”!
  Bye from southern Germany!
  Nina

 16. Kul när du ger lite tips!! Jag undrar om du inte skulle kunna ha en bloppis här på bloggen snart:). Hade så gärna velat komma när du hade en senast i Västerås, men bor lite för långt bort:( Kram Jenny

 17. Hei again. I visited your blog today and since it is the same as yesterday, I read the comments.I think Camilla was very honest, so I am commenting again. I have followed your blog since the beginning, and while I applaud the growth of advertisers and readers, for me the personal ”people” story line of the development of a young family and their unique home style has changed to a much more commercial and surface level blog about ”things.” The individual style has changed so much, that it is now the same design that can be found in many magazines. So, like Camilla, I wish you all the best, but will not be reading regularly from now on. Good luck with your brand growth.

 18. Åh vilken härlig inspiration med böcker!
  Tycker din blogg är jättehärlig så jag tänker fortsätta läsa regelbundet.
  Ha en skön kväll!
  Pernilla

 19. Det är en fin detalj, tycker jag med 🙂 Jag kör med travar av inredningsmagasin i med vit framsida 😉 Dom får sällan vara ifred då vi har två småbarn hemma men det är bara på’t igen o fixa till dom 😉

 20. Hej! Vart är ert fina bord från? Vi funderar på det från Posh living men vi kan inte bestämma oss för om det är för lågt eller vilken storlek man bör ha.

 21. ”Coffetablebooks”är ju inte någon ny företeelse. Det finns tom böcker skrivna om det. 1994 gav Terence Conran ut en av 90 talets favoriter och har man samlat på sig under flera år pga intresse känns det lite mer spännande än nu när det är mode och alla köper på sig samma böcker.Hur många Chanel, Tom Ford,Fashion mm har vi inte sett hos bloggare idag . Att köpa böcker efter färg är väl den ultimata dumheten. När man ser tillbaka nåt år i din blogg fanns det inga böcker i ditt hem. Kul att du börjat läsa nu.

Comments are closed.