DAGENS LUNCH

.
.
.

IMG_4370
.

.

Dagens lunch made by me!
.
.

.

.

Tjingeling mes amies!

.

.

.

.

Här har jag precis kommit hem efter en hudvårdande behandling i ansiktet och ser just nu ganska mosad ut, ingen vacker syn direkt haha (och jag som tänkte att jag skulle åka och köpa lite smått och gott på affären på vägen hem men jag tror jag överlåter det till H Kan ju snubbla på någon av er läsare som tror att jag varit i slagsmål eller något:)

,

,

Ska strax hoppa in i varma duschen och sen sätta på mig myskläderna och krypa upp i soffan och se en söndagsfilm (Någon sötis som har något bra tips på en ny sådan btw? Ni brukar alltid komma med så bra filmtips:) Men först måste jag titta in till er och tipsa om dagens lunch som verkligen var huuur mumsig som helst. Farligt god tom. För några veckor sedan köpte vi en fritös och den är verkligen souperbra, det är en enkel lagom stor sak (tror det är OBH Nordica) och den är perfekt att göra ex pommes frites i eller tempura, chilli cheese eller nuggets i. Mmmm. Idag blev det Fish & Chips som jag lagat från grunden och det var verkligen busenkelt och samtidgt som sagt underbart gott! Ett litet mattips till er (och har man inte en fritös så kan man kanske fritera i en kastrull med olja istället. Vet dock inte om det blir lika bra:)

.

.

.

.,

IMG_4334
.
.

Receptet på Fish & Chips kommer här:

(Lånat av Marcus Samuelsson)

.

...

Ingredienser:

.

.

600 g filé av vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös. Jag använde torsk)
4 bakpotatisar, skalade

Frityrsmet:

1 tsk bakpulver
1 msk maizena
2 dl vetemjöl
saften av två limefrukter
1 dl öl
2 dillkvistar
salt och peppar
3 dl olja till fritering
tidningspapper till serveringen

..

.

.

IMG_4365
.
.

Så här gör man:

.

..

1. Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.

2. Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.

3. Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.

4. Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.

5. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter.

6. Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter.

7. Upprepa samma procedur med potatisen.

8. Servera tillsammans med curryremouladsås

.

.

.

IMG_4394-3

.

.

Jag serverade våra Fish & Chips i fina små plastkorgar och snyggt och passande vaxat fish & chipspapper med tidningsprint och dessa har jag hittat på Leilas General Store 

.

.

.

Hoppas ni har en riktigt mysig kväll vad ni än gör! (och glöm inte kramas med era nära och kära, det bästa som finns:)

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

14 kommentarer till “DAGENS LUNCH

 1. Jag som alltid tyckt att fish’n chips låtit så jädrans gott men aldrig provat på’t måste prova på detta! Och för att det ska kännas äkta LÄR man ju nästan servera i korgar och på ”tidningspapper” det är väl halva grejen det, eller ?! 🙂
  Du förresten, du som ändå går rätt frekvent och fixar med ansiktet har du något att rekommendera till en som aldrig någonsin gjort någon behandling men som börjar se att ansiktet inte längre ser 20 år ut? Jag funderar på om det finns någon djupt återfuktande behandling?
  Ha en fin kväll!
  Kramen
  Emma

 2. Å vad gott!! När jag var liten och bodde hemma hade vi en fritös och vad jag kan sakna den friterade maten ibland. Borde kanske köpa hem en..
  Mysig kväll till dig! kram fredrika

 3. Jag har en likadan fritös, är inne på min andra, och kan bara säga att denna är superbra. Så gott som hela apparaten utom termostatdelen kan tas isär och diskas i maskin. Sån skillnad mot den förra som man fick diska för hand. Min är inhandlad på Kjell och company. OBS OBS OBS – om ni följer rådet att fritera i kastrull, så GLÖM INTE HA ETT LOCK TILL HANDS OCH STÄNG AV FLÄKTEN innan ni börjar. Skulle det börja brinna är det på med locket och inget annat. INGET VATTEN! Ha en bra vecka därute.

 4. Åh bara älskar att titta in här. Alltid så fina bilder och inspirerande ämnen eller bara kul! Älskar att se bilder från ditt hem och dina mat och drink tips. Har gjort flera stycken av dom och flera är favoriter. Tex din Thaigryta. Den göra jag ofta ofta har styrt om den lite så den passar mig men så god. Gör dina Pina Coladas och älskar dom.!
  Super tack för all insp och ha en super härlig vecka!
  Kram <3

 5. Se filmen; About time! Såg den igår, den är så så så bra och fin! Romantisk komedi med ett fint budskap. Missa inte 🙂
  KRAM!

 6. Håller med Johanna; About Time är en super film…både romantisk och tänkvärd och super bra ledmotiv sång! Älskar den filmen!

 7. Väntar fortfarande på thairecept 🙂 Var och åt med mina fina tjejer i fredags och började sen googla det som jag aaaaalltid beställer. Vore så kul om man kunde pröva att laga det hemma. Gaai thai alltså stekt kycklingfile med grönsaker & chilipasta på thailänskt vis. Tror du jag hittade nått recept? Pyttsan heller!! Liiiite önsketänkande då men om du kunde fixa det receptet så vore jag dig evigt tacksam. Men annars bara vilket typ av märke som man bör satsa på till ingredienserna. Fattar inte ens hur de lyckas få nudlarna så goda, även det ett måste, ris går helt bort tycker jag. Mmm vad sugen jag blir på thaimat nu 🙂
  Trevlig vecka!

  1. Maria; vet att frågan inte var till mig men ändå. Har du en asiatisk livsmedelsbutik i din stad så gå dit och fråga efter Gai Thai, så får du nog både de rätta ingredienserna samt bästa (mest autentiska) märket på livsmedel med dig hem. Kanske även ett recept?!

 8. Hej!
  Skulle du kunna lägg ut receptet på Chili Cheese, har provat några st men inte hittat något gott recept.
  Kramar

 9. Hej! Vad smarrigt det ser ut! Får kanske prova nästa helg :). Angående film har jag två tips ”Prisoners” något av det mest spännande jag sett och ”Cafe de flore” fransk suggestiv vacker film med Vanessa Paradis i huvudrollen, blev förälskad i ledmotivet som jag lyssnade på repeat i en vecka efteråt…..:) Kramis

Comments are closed.