SOVRUMSTANKAR

.
.
. sov7 . .
 

sov10-2

.

.sov5
.
.

Funderar lite på sovrum! Jag ska göra om där uppe och vill att vi ska ha ett mysigt ombonat sovrum utan att det ska kännas mossigt. Bort med svart & vitt och gärna en grå färg på  väggarna men inte så kallgrå som jag målade hela gästrummet i för ett par år sedan utan mer varmgrå… Lite mellan-lergrå som på picsen ovan. Eller kanske heltapetsera hela sovrummet i någon mönstrad tapet i liknande färg från ex Morris vore snyggt! Riktiga hellånga gardiner är jag också lite sugen på, ton i ton med väggfärgen och kanske en härlig lyxig stoppad gavel med nitar… Ja lite så där Studio-Ilse-Crawford-aktigt (ni vet den där engelska superstylisten som så många inredare vill göra lika nowdays:) Pics från Sköna hem och hotellet Ett Hem Stockholm som just Studio Ilse har inrett.

.

.

..

Ett snabbt inlägg när jag tar in lunchsmörgåsen på stående fot här hemma! Är busy med ett nytt uppdrag men kikar in till er snart igen sweeties:)

.

.

.

En bra måndag och start på veckan önskar jag er alla!

.

.

.

KRAM

.

.

.

Pssst, Är det någon som har något bra tips på var man hittar snygga nitade sänggavlar förresten?:)

.

.

.

40 kommentarer till “SOVRUMSTANKAR

  1. Åhh så underbart med lite sovrumsinspo, är själv i tagen att vilja göra om i vårt sovrum och vet inte riktigt hur jag vill göra. Har blivit tipsad av en vän att där finns snygga och prisvärda sänggavlar i en relativt nyöppnad inredningsbutik här i Stockholm. Den heter Sense Living och ligger i korsningen Grevgatan/Storgatan på Östermalm. Jag har själv inte varit där än men du kan ju kika förbi nästa gång du är i Stockholm 🙂
    Kika gärna in på min inrednings- och feelgoodblogg också, http://www.mariellewinkler.devote.se
    Stor kram!

  2. Wow, detta ser jag fram emot att följa!! Kommer att bli superfint som allt du gör! 🙂 Tänkte när jag var inne på din blogg häromdagen att ”nu dröjer det nog inte länge förrän hon kommer göra om sitt sovrum”… Vad ger du mig för det va?!! Lite synsk är jag allt. 😉

  3. Ilse Crawfords inredning är så olik din crispiga vita inredning så vad kommer du att göra nu.
    Ska du ändra om i hela huset och ta bort allt småklotter och göra en mer svulstig inredning med djupstoppade sammetsmöbler med colonial touch. Det känns som att du fortfarande har svårt att hitta en egen stil. Hur kan man då hjälpa andra med inredning om man inte har ett eget signum som tex Studioilse . Artilleriet har lyckats lysande med att blanda vissa klassiker men ändå vara så långt ifrån tex Svenssons i lammhult eller Länna möbler som det går. Där säljer man tom Spode men utan exponera det på glänsande vita bord med svensk tenn underlägg och en daggvas.De har istället lyckats förvandlat det till en avslappnad semicolonial stil. Har du läst en blogg som heter Snor och glamour( den har nog bytt namn nu). Ni har väldigt lika hem. Samma planscher,böcker,kuddar och lampor. Bestlite lamporna kommer nog tyvärr inte att passa med djupstoppad nitad gavel. Du får nog göra om hela hemmet så dina läsare blir nöjda. Eller hitta din egen stil. Skulle vara kul att höra hur du själv definierar din smak.

    1. Allas smak är olika och det är tur det. Det finns inga rätt eller fel och alla gör som de önskar och behagar. Själv så gillar jag många olika stilar och tycker inte på något vis att man bara måste gilla en. Eller inreda efter bara en stil. Man kan blanda högt och lågt och har någon lika så tycker de väl helt enkelt lika? Att kunna inreda handlar inte om att ha ett eget signum eller tävla om vem som var först eller vem som gör mest enheteligt eller är mest ängslig för att hoppa över någon osynlig stil och smakgräns. En lyckad inredning är för mig en känsla av tillfredsställelse och det är roligt när man gjort något som man själv anser vara vacker, snyggt och fint.
      Så nej, jag ska inte göra om hela huset för att jag tycker Ilse är grym. Men jag kanske kommer göra ett och annat lika iom att hon inspirerar. Precis som jag köper ett och annat från Svenskt Tenn utan att för den sakens skulle vilja ha det exakt som Josef Frank eller Estrid Ericsson önskade ha det en gång i tiden. Jag vill absolut inte ha ett helt hem i sk semicolnial stil som du nämner utan jag vill blanda precis efter eget huvud och ändra stil som jag vill och känner och lyckas man göra det bra så trivs man med sitt hem och det är ju det viktigaste inte sant. Det har jag lärt mig av bla min kreativa duktiga mamma och hon är grym på inredning och på att blanda och har ändrat stil ex antal ggr. Så befriande och skönt att kunna få göra det:)

      1. Det handlar om att belysa denna masshysteri som bloggarna orsakar genom att titta på varandra och ta efter om och om igen. Deras hem finns i olika magasin och bilagor och allt ser likadant ut. Ungefär som att se samma outfits i varje modemagasin. Varför kan man inte gå sin egen väg lite om man nu är intresserad av inredning. Som tex nu när alla ska måla grått med kalkfärg. Just kalkfärg har funnits under lång tid men nu ska alla måla med just detta märke. Är inte det lite lustigt. Bloggarna gör att vissa föremål blir”kalla” dvs snygga saker som känns helt hopplöst uttjatade. Det gäller även stylade mäklarbilder där samma föremål finns på alla bilder. Just dessa bloggare jobbar ofta med styling för mäklare och märken som jotex och ellos.
        Jag hade själv turen att äga Adnets Hermes spegel eftersom jag håller på med hästar och samlar på hästrelaterade inredningsprylar tex vackra skinnklädsel sporrar, betsel mm. Nu när Gubi tog upp produktionen av spegels exploaterades den överallt.alla bloggare skrev om den, Flertalet köpte den.Man såg den så mycket att tom Ikea och Jotex gjort kopior. Spegeln som varit en klenod för mig tappar sitt värde och tjusning ungefär som när man hade LV väskor som kopierades så att LV tappade marknad och började jaga all piratkopiering. Jag njuter inte längre av att äga spegeln. Har tom plockat ner den för nu säger alla oh! har du också en sån. Jag ska packa ner den och ta upp den om ca 10 år:) Jag tycker att bloggare som jobbar som stylister också har ett ansvar att utvecklas så vi får variation om det är så att man ska vara en ledande inredningsblogg och inte springa och köpa vad alla andra bloggare köper för det är ju inte så att de under samma vecka helt plötsligt får samma smak . Ungefär som att gå på fest och alla kommer i samma klänning. hur kul är det.

  4. Hej Petra!
    Åh, vi är inne på exakt samma spår här hemma! Efter ett par år med vita väggar i sovrummet känns det dags att bona in det mer och välja en djupare färg. Det känns så skönt att få ändra ibland. Jag håller inte alls med Maria om att man måste ”hitta sin stil”. Jag älskar att få ändra min stil och flera av mina kunder gör det också. Jag jobbar med inredning och har under åren mött många kunder som är precis som jag (och du Petra) – de vill ändra sig. Andra trivs bättre med att ha samma inredning, eller samma stil, år från år.
    Men – vi är ju alla olika!
    Jag letar gråa färger som en tok och en härligt galen tapet till hallen 🙂
    KRAM!
    /pernilla

  5. Synd att du lägger möda på att ge svar på alla kritiska kommentarer. Det går alltid blixtsnabbt! Vore så trevligt om du fokuserade på de som verkligen önskar svar på annat och gillar bloggen. Inser att det i sig låter lite kritiskt, men jag gillar din blogg så detta behöver inte kommenteras. Bara ett litet tips.

    1. Tänk, jag tycker precis tvärtom. I de vänliga och genomtänkta svaren på kritiska frågor och kommentare hör jag Petras egen röst på ett helt annat sätt än i inläggen som inte är av jättestort intresse för mig eftersom jag är sjukt ointresserad av shopping och inredning mer än att jag gillar att trivas så där i största allmänhet. Bloggen här följer jag sporadiskt som ett fenomen i sig.

  6. Visst är det kul att ändra om lite mellan varven! Har nyss målat om mitt sovrum i den fina nyansen Palladio från Kalklitir, väldigt nöjd, gav ett helt annat intryck än tidigare & ett lugn framförallt. Lycka till med förvandlingen, ska bli intressant att få se resultatet sen!

  7. http://inyourdreams.se/
    Här special gör dem fantastiska på beställning, dvs man kan vara med själv och ta fram enligt önskemål. En fantastiskt tjej vid namn Lisa som gör dem i sin ateljé i Vasastan i Sthlm.

  8. Vad roligt med nytt sovrum! Det ska bli spännande att följa! Jag har en bekant som driver addsimplicity (jannice), hon har gjort en del snygga gavlar tycker jag, kika där

  9. Åh vad kul och spännande! Har tjatat länge på att få måla alla eller en vägg varmgrå i sovrummet, men mannen vill ha vitt så jag får väl ge mig, ett tag.. 😉
    Gjorde en sänggavel med grått tyg så länge, väldigt enkelt om man har lite tid 🙂
    Vi har hellängder på gardiner, ända från taket och ner, det gillar jag, de är i en mullvadsfärgad sammet och jag älskar dem!
    Lycka till, fina inspobilder!
    Kram kram

  10. Hej, såg dina bilder på de fina huvudgavlarna. Då ville jag bara ge dig ett förslag för på C/O Home i Örebro skräddarsyr vi möbler och huvudgavlar. Vi har över 800 tyger att välja på, du kan få i princip hur hög och bred du önskar. Med nitar eller chesterfieldknappar, precis efter önskemål.
    Du är så välkommen till oss Med vänlig hälsning, Ella C/O Home Örebro ps. Vill tacka dig för en super mysig blogg

  11. Eller gör en sänggavel själv. Du verkar ju pysslig. Köp en skiva, tyg, skumgummi och nitar på byggvaruhuset. Då får du den precis som du vill ha det. Funderade på det själv ett tag men fick aldrig tid så det blev en vit tyggavel från IKEA.
    //Cina

  12. Hej jag jobbar i en butik i Örebro där vi skräddarsyr möbler för ditt hem. Vi gör även huvudgavlar med nitar i det mått kunden önskar. Du ritar vi fixar. Du kan välja mellan 800 olika tyger. Välkommen till Örebro. Med vänlig hälsning, Ella

  13. Det finns två med nitar på Trendrum, de heter Borneo och London. Men sen finns en snygg (fast inga nitar) gavel hos Furniturebox som heter Harmony. Ska bli så kul att få se ert nya sovrum. Lycka till och tack för en mycket trevlig blogg!
    Kram från Majsan

  14. Gingerbreadhouse har nog just den färgen i sitt sovrum, Starwoman har precis målat grått i sovrummet! Håll med om att det är lite tokigt, det här med att ha likadant,in i minsta detalj nästan, som sååå många andra!?

    1. Men jag målade ju grått redan 2012, betyder det då att jag härmar mig själv???;) Man får nog inte glömma att världen och inredning och trender är liiite större än bara bloggarna på nätet:) (Sen är ju en del som går all in med att göra exakt copy av andras bloggar och skriva exakt samma texter om exakt samma saker med exakt samma ord och som tjänar pengar på detta och det är ganska mycket mer tokigt tycker jag)

  15. Men vad spelar det för roll om man har lika eller inte lika? Vi inspireras av olika saker och ibland lika saker och vi väljer alla hur vi själva vill ha det och vad vi vill ta åt oss.
    Ser fram emot att fortsätta läsa HoP bloggen och många andra där jag kan inspireras och ibland göra lika och ibland helt olika :=) Jag väljer.

  16. Så fina inspirationsbilder och du kommer göra det så snyggt!! Har en grå fondvägg i vårt sovrum och letar nu efter den perfekta sänggaveln:) Med nitar är snyggt så hoppas du hittar en!
    Hoppas kvällen varit bra! kram!!

  17. DIS lästmakaregatan i Sthlm. Underbar butik o by far bästa sänggavlarna. Har även urcoola fåtöljer med nitar. Besök dem!

  18. Hej,
    TOPPENBLOGG 🙂 Röstar och röstar på Finest så jag hoppas verkligen att du vinner !!! Fina stoppade sänggavlar i alla dess varianter har Frejas boning. Dom är verkligen SUPERFINA! Dom säljs även genom DIS inredning & Zandvoort här i Stockholm. Vill du ha liknande men till halva priset nästan kan jag rekommendera SIA i Sickla (STHLM) där dom skräddarsyr efter kundens val 🙂 LYCKA TILL !
    /Camilla

  19. Apropå att härma… Gissar att det kommer göra ont i en viss bloggare i ett vitt hus, som just har gjort om sitt sovrum. Och precis så som du skriver att du inte vill ha det. Ops!

    1. Ler en smula åt din kommentar eftersom jag tänkte exakt samma tanke…..:)

  20. Läser kommentarerna här på bloggen lite då och då och känslan som infinner sig är att det inte verkar vara så hög nivå på dem som kommenterar…

  21. Fortsätt att göra som du vill och känner! Strunta i de som är avundsjuka och tar energi! Vi är många som får energi av din fina blogg så kommentera inte ens elaka, energikrävande människor!!

  22. Fortsätt att göra som du vill och känner! Strunta i de som är avundsjuka och tar energi! Vi är många som får energi av din fina blogg så kommentera inte ens elaka, energikrävande människor!!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg