LITE NJUTNING MED CARTE D`OR

.

 
.
.IMG_7483-3
. . .

.

.

.. .

Mums!

,

,

.

.

,

Bonjour!

.

.

.

I samarbete med Carte d`Or har jag fått i uppdrag att hitta på ett egen dessert och då använda någon av deras nyaste glassar, Strawberry & Meringues eller Amaretto, chocolate & Vanilla.  Det var ju inte svårt att hitta på ett sådant för mig för jag äälskar ju allt som är sött och mumsigt och fick typ 100 ideér:) Desserten skulle vara lite vuxen i smaken och passa att bjuda på efter en trevlig middag och jag valde att använda Amarettoglassen (är svag för både choklad och mandelbiskvier och kombon är perfekt) Mitt eget Carte d`Or-recept kommer nedan:

.

.

.

.

.g

.

.

Friterad banan:

.

.

Till frityrsmeten behöver du; 3 dl mjöl, 2 dl maizenamjöl, en nypa salt och en flaska lättöl. Blanda allt som en pannkaksmet. Doppa sen de antal bananer du önskar fritera i en fritös i ett par minuter (eller i olja i en kastrull men jag använde fritös) När bananerna är gyllenfärgade så tar du upp dem och lägger dem en liten stund på lite hushållspapper innan servering.

.

.

Chokladsås:

.

.

Till såsen behöver du; 1 dl strösocker, 1 dl kakao, 1/2 krm salt och 1 dl standardmjölk. Blanda socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt mjölken och rör om så att allt blandas och låt koka upp under omrörning. Koka såsen på svag värme ca 5 min eller tills den är blank och slät..

.

.

.

Uppläggning: Lägg upp dina varma nyfriterade bananer på tallrikar. Skopa upp lite Carte d`Or glass brevid och spritsa sedan vispad grädde på glassen. Ringla över din hemmagjorda chokladsås och strössla till sist över lite mandelflarnen och servera! Mums!

.

.

.

.

2014_CDO_amaretto_vanilla_choc

. . .

Recept och Inlägg i samarbete med Carte d`Or

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “LITE NJUTNING MED CARTE D`OR

  1. Vilken underbart god efterrätt! Har inte riktigt vågat mig på att fritera… Vilken fritös har du?

  2. Gud va gott. Älskar friterade bananer men har aldrig gjort det själv. har bara gjort stekta bananer med sirap. Inte så dumt det heller. Ska nog prova ditt recept till helgen så kan jag börja banta nästa måndag. Igen 🙂 Kram

Comments are closed.