MIDDAGSTIPS

.
.
.

IMG_0293-3
..

.

M.u.m.s

.

.

.

Bonsoir raringar!

.

.

.

..

Tadaaa ovan  – onsdagens middag blev en tortellinigratäng. Riktig riktig sk comfort food (ni vet sån tröstmat som ofta dyker upp i amerikanska romantiska komedier) och en myyycket poppis rätt hos barnen och som verkligen är souperbusenkel att göra. Så här gör man (ungefär:)

.

,

Koka lite färsk tortellini (jag tog tre paket av Paolo Robertos mumsiga parmesanfyllda knyten. Det blev  liite för mycket så två paket är nog lagom för fyra:) Fräs under tiden ett-två paket strimlad bacon. Blanda sen tortellini och bacon och lägg i en smord form. Blanda sen ca 6 dl matlagningsgrädde, 2 dl färskost och ett ägg och krydda med lite cayennepeppar, liite muskot och salt och häll sen över tortellinin. Strössla över riven ost (lagrad eller mild, båda passar ju så välj ost efter tycke. Jag använde riven Gouda:) och sätt in i ugnen ca 20-30 min i 200 grader tills gratängen fått färg. Ta ut och servera med ekolgisk ketchup, en ruccolasallad och lite god riven parmesan och njuuut.

.

.

.

Nu ska jag krypa ner i renbäddade sängen här med en ny spännande roman, mys mys (älskar att läsa en stund innan jag ska somna:)

.

.

Sov nu så gott finingar!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

5 thoughts on “MIDDAGSTIPS

  1. Det ser ljuvligt gott ut!!!! Älskar enkla rätter men som ändå blir så gott med lite fräsch sallad och parmesan till, mums! Detta recept ska jag testa till helgen 🙂 Tack för all ljuvlig inspo du bjuder på, detta är som mitt favoritmagasin med ny upplaga varje dag 😉 Kan inte bli bättre!
    Stor kram,
    Marielle – http://www.mariellewinkler.devote.se

  2. Like your reference to the US term ”comfort food” – meaning something warm, soft, and gooey, or something you ate as a child that lets you retreat from adult responsibilities while you eat it. Foods like macaroni & cheese, mashed potatoes, etc. 🙂

Comments are closed.