MATSALSBORDSDRÖMMAR

.
.
.
.
.

Todeloooooo Söndag!

.

.

.

.

Vilken dag! Wow så uuuunderbart härrrlig:) Här har vi faktiskt mest varit hemma hela söndagen och målat lite och fixat i trädgården och hummat över ett nytt eventuellt altanbygge och mätit och stått i. Sen så har vi så klart grillat god mat och legat i solstolarna och myst medans skatterna busat runt på gården och hoppat som små illbattingar med sina vänner i studsmattan. Sen det viktigaste av allt, vi har varit lyckliga över att en ny kusin som kom till världen imorse! Tänk, det är lika fantastiskt varje gång det kommer en ny liten familjmedlem och det ska bli såå spännande att få träffa söta lillkusinen:)

.

.

Nu är det snart dags för middagsfix och det ska dukas i matsalen (vi sitter jätteofta  i vår matsal faktiskt och spelar spel, håller på med datorer eller just äter. Det är liksom husets hjärta) Jag har lääänge önskat ett nytt matsalsbord (och det är kanske bäst att jag nämner att det ommålade gamla Ikeabordet vi har nu har typ 15 år på nacken och 15 000 märken i skivan. Inget slit och släng där inte;) så jag är överlycklig över att vi nog bestämt oss för att satsa på ett nytt fint tjusigt matsalsbord men oj som jag velar just nu. Har nämligen fastnat för ett ovalt (istället för runt som jag först var inne på) och att det nog blir någon av de två toppfavoriterna  och drömborden nedan men frågan är bara v i l k e t är finast (var först inne på ett med marmorskiva men bordet måste kunna rymma många gäster och ett sånt stort marmorbord finns helt enkelt inte. Eller det finns ett till drömbord, också från Fritz Hansen, som är stooort men ett matbord för 75 000 i känslig marmor är inget alternativ i denna trebarsnfamilj iaf:)

.

.

.

.

.

Kandidat numero uno

.

.

.

Skärmavbild 2014-04-27 kl. 18.16.43

.
.

.

Jamen detta känner ni ju säkert igen:) Blir det detta blir det den största varianten. Fint och klassiskt.

.

.

.

Vs

.

.

Kandidat numero due

.

.

.

Skärmavbild 2014-04-27 kl. 18.15.41


.

.

Såå snyggt och inte lika vanligt. (Båda dessa bordsklassiker finns bla på Länna Möbler)

.

.

.

.

Så blir det ett gäng Tonets till tror jag för att mjuka upp lite. Men vilket bord ska jag nu välja? (och H låter mig göra det här valet:) Fritz Hansen mot Carl Hansen alltså. Hm…. Snälla bloggisar, hjälp mig!:)

.

.

.

Nu blir det hur som helst lite lasagnefix här. Ha en fab söndagskväll så ses vi snaaart!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

45 kommentarer till “MATSALSBORDSDRÖMMAR

 1. Båda dessa är snygga, men måste bara tipsa om bordet vi har som kommer från Hay och heter T12. Det mäter 120×250 cm och är så snyggt och tidlöst!

 2. Tycker personligen att det du har är snyggare. Inte såå förtjust i dessa hårda minimalistiska möbler. Kul med ngn grej men inte genomgående. Du har snygga Eames stolar och de står sig snygga mot ditt träbord. Lite för mycket kontorsmöbler över borden.

 3. Kære Petra
  Ja, JEG er ikke i tvivl 🙂 Jeg vælger helt klart Fritz Hansen’s elipsebord. Har det selv og er SÅ MEGET tilfreds med bordet. Super, super nemt at holde og ser fantastisk ud, selv efter at have haft det i mange år. Pøj-pøj med indkøbet. Bliver spændende at følge det 🙂
  God søndag.
  Kram Jeanette

 4. Nr 2!
  Vi har flera vänner som har det första bordet, och man fastnar alltid i bordsbenen! 🙂

 5. Hej, mina fd svärföräldrar har F Hansens bord och här har vi ätit många härliga middagar! De hade möjlighet att stoppa i iläggskivor, dock kan benen ställa till det lite för dem som hamnar med stolen där om man är riktigt många…då kan bord 2 vara ett bättre alternativ då benen är smäckrare. Lycka till och en fin valborg till dig och dina!

 6. Är själv mkt nöjd ägare till Fritz. Vi har två iläggsskivor. Perfekt till släktkalas, barnkalas, middag med många vänner. Inget känsligt bord är det heller. Man kan verkligen byta uttryck på det vid val av stolar. Tror att Thonet är snyggt till. Stålkanterna nafsar dock gärna lite på stolarnas färg om de står för nära. Tjock och gossig matta ska det va till. Kram

 7. Hej
  Fritz Hansen bordet var hot i 80erne og 90erne her i Danmark, men er det ikke længere. Synes du skal lede efter et mere personligt alternativ. Tonet stolene passer efter min mening slet ikke til. Vælger du Fritz Hansen bordet, skal du da vælge 7er stole eller myrer stole. Tonet stolene er hotte lige nu, men passer da bedst til en mere landlig stil end den du har i dit hjem. Måske du skulle konsulterer en indretningsarkitekt? Så du kan få vejledning af en professionel? Mener ikke noget negativt om dig, med dette indlæg 🙂
  Vh

 8. Elsker superellipsen, men den er kanskje litt oppbrukt? Så jeg går for nr. 2. Og Thonet-stolene tror jeg vil bli en nydelig kontrast til, synes slett ikke at de kun passer til en mer landlig stil, som nevnt over her 🙂 Både 7’eren og myran er (etter min mening) veldig opplagte valg til disse bordene, og uansett hvor flotte de er er det ikke til å komme bort fra at de er veldig veldig mye brukt 🙂 Om jeg skulle veilede deg proffesjonelt i dette valget (er interiørarkitekt) ville jeg sagt at du burde gå for det du selv har mest magefølelse for, og liker best – det blir gjerne best i lengden 🙂

 9. Båda är ju klassiska och snygga som sagt:) Jag har det översta fast Bruno Mathsson. Vi har haft det i 10 år och jag gillar det lika mycket i dag som när vi fick det. Ljusa trästolar passar fint till båda borden tycker jag men jag är så kluven när det gäller Thonet. De syns verkligen överallt men visst är man påverkad och tycker att de är snygga! Man kan ju blanda lite till dessa bord kanske. Lite eames och lite thonet med någon kaxig lampa, kanske mantis??
  Hur som kommer du få det fab med din fab smak!
  Lycka till/ kram Sofia i Uppsala

 10. Utan tvekan nummer uno !! Tidlöst super fint och tåligt !! Lycka till kramis

 11. Svårt, fritzbordet har ju så många kopior- är personligen less det.. Passar det med de benen och stolarna? Tror bord nr.2 passar bättre till stolarna och i ditt hem. Men om bord nr1 är mindre ovalt så skulle jag välja det. Jag har ett como från bolia (liknar bord nr2- tror tyvärr det har utgått/det ovala).. Synd för det var prisvärt. Jo, är bordet för ovalt är det svårt att duka snyggt tycker jag, går inte att ha rektangulära underlägg ?det stör jag mig på mitt bord). Laminat är ju eg. Ett billigt material men det ör väldigt tåligt… Jag får tom. Bort kulspets, trycksvärta, blåbär mm. Från mitt. Lycka till! Allt du väljer brukar bli snyggt i slutändan. Hade själv valt ett rektangulärt bord!

 12. Jag fastade nog mer för bord nr 2. Men tror att båda skulle passa utmärkt hemma hos er. Svårt när man ska välja. Men som sagt det kommer nog att bli bra vilket som. Ha en fin måndag. Kram Annika

 13. Vad svårt, båda är jättefina! Och med din touch så blir det bra oavsett, ska bli superspännande att se vad du väljer 🙂

 14. Jag håller på Carl Hansen, kommer bli såååå snyggt med Thonet stolarna!!! Förstår att du vill byta efter 15 år med samma bord även om det gamla är snyggt det också :)…
  Kram Petra

 15. Bordet ’Grey’ från italienska Gervasoni finns i en mängd olika storlekar, former och material. Bordsskivan finns i valnöt, ek, skiffer, marmor och vaxat järn. Underredet finns i valnöt, ek eller lackerad ek i vit, svart, grå eller blå.

 16. Svårt val förstår att du velar det gör jag med nu när jag ska skriva men nr 1 tror jag nog det får bli för från mig 🙂
  Kram

 17. Hei, har du sett Gervasoni sine matbord? De er FANTASTISKE! Ellers har norske Ygg&Lyng fine også, men ikke runde dessverre.
  Mvh Margrethe

 18. Själv hade jag nog inte ens tittat åt något av borden då det inte är min stil alls då jag tycker de är lite ”kontorsaktiga” som några skrivit ovan men om jag tänker ditt piff och fix som du är så duktig på så skulle jag nog välja nummer ett. Tror det står sig bäst i längden och tycker det är lite ”elegantare” än tvåan som ser rätt enkelt ut…Men hur du än väljer är jag övertygad om att du lyckas fixa det precis sådär fab som du alltid gör 🙂

 19. Själv hade jag nog inte ens tittat åt något av borden då det inte är min stil alls då jag tycker de är lite ”kontorsaktiga” som några skrivit ovan men om jag tänker ditt piff och fix som du är så duktig på så skulle jag nog välja nummer ett. Tror det står sig bäst i längden och tycker det är lite ”elegantare” än tvåan som ser rätt enkelt ut…Men hur du än väljer är jag övertygad om att du lyckas fixa det precis sådär fab som du alltid gör 🙂
  Kram
  /vivvi

 20. Gillar tyvärr inte något av dom, och tycker inte heller att något av dom passar med Thonetstolar till heller. Tror du kan hitta bättre både bord o stolar, när du ändå ska spendera så pass mycket pengar. Tänk till lite, det finns såååå mycket annat att välja på!

 21. Åh, förstår att du har svårt att välja, de är ju så fina båda två! Men jag röstar för numero dos – annorlunda, stilrent och kommer passa hur fint som helst hemma hos er 🙂
  Kram,
  Line

 22. Hej, tycker att nr 2 är fantastiskt snyggt och väldigt stilrent, samt snyggt till stolarna. Vad roligt med fix, själv funderar jag stort att bygga en gäststuga på 25 kvm nu när bygglovet kommer att gå igenom. Något som ni funderar på ? Även om vårt hus är stort så hade det varit härligt för gäster att ha ett eget hus när de kommer. Lyxtankar , jag vet men oj så kul att planera och bygga. Kram Inger

 23. Inget av dessa. Det finns även mycket annat att välja bland som inte är dyra designmöbler.

 24. Åh, helt klart det andra! Mer stilrent och klassiskt. Skall bli riktigt spännande att se vad det blir. 🙂

 25. Vi har superellips i köket och kommer ALDRIG tröttna! Har haft det sedan 1996 :-)! I vår matsal har vi Bruno Matthsons slagbord – ett grymt bord som rymmer många! Jag röstar på klassikern nr 1!

 26. Nummer ett, absolut. Men utan iläggsskivor. Tycker det är så mycket snyggare när det är ”helt”. Fast det är klart, behöver man ha ett jättestort bord så är ju iläggsskivorna bra. Men personligen gillar jag det som är i ett stycke bättre. Dock hade jag gärna tagit det i en ännu större storlek om det fanns. vi har 240×120 och har som mest suttit 14 personer runt det. Trångt men det går. Men bäst är det för åtta personer tycker jag.
  Lycka till med vad du än väljer.

 27. Definitivt nr 1. Tidlöst med stil och det är ett bord man inte tröttnar på. Stolarna är jag mer tveksam till men det är ju inte jag som ska ha dem:)
  Kommer bli smashing vilket du än väljer!!

 28. Absolut nr 1!!! Tidlös klassiker som alltid känns rätt. Dessutom ett fantastiskt bra andrahandsvärde om du mot förmodan skulle tröttna. Själv har vi sjuanstolar till vårar men det blir nog smashing med ditt val av stolar också. Fundera noga på om du verkligen ska ta den med iläggsskiva…. Mycket snyggare med en hel bordsskiva!

 29. sjekk norske ygg & lyng. de har et fantastisk bord som hadde passet perfekt hos deg

 30. Hej! Dessa bord finns även att handla lokalt på din hemort hos Riise Möbler. Är ju roligt att stödja företag på hemmaplan tycker jag 🙂 Lycka till med valet!
  MVH Emma

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg