SENASTE DIETEN

.
.
.

IMG_1139
.
.

Yes där har vi den: Nya Kom-i-form-med-Philia-dieten!!! (Ja jag vet att jag precis skrev att jag inte skulle ändra på maten:) Men alltså allvarligt, jag har uppfunnit världens godaste och kanske typ fettsnålaste mellis/frukost/kvällsmacka. Mmmmm. Ett par Finn-Crisp med några ytterst tunna Chevretteskivor (den osten är ju så smakrik så mer behövs inte) och några päronskivor på toppen. Jag skojjar icke, detta var verkligen huuuur gott som helst. Yummie yummie yummie. Fick verkligen hålla i mig från att inte hyvla i mig precis hela osten (och det hade ju inte varit någon jättebra Philia-diet då:)
.

.

Vilket är ditt bästa nyttiga mellis btw? Tipsa gärna! (Och snälla söta ni, ni behöver inte tipsa om nyttiga smörgåsar med avocados för avocado och jag går liksom inte alls något bra ihop. Jag får alltid bara bruna-trådiga-snubbiga avocadosar när jag handlar 🙂

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

27 kommentarer till “SENASTE DIETEN

  1. Tricket att aldrig lyckas få en omogen eller övermogen avocado är att pilla bort den lilla knoppen, är den grön är den helt okej, brun, nejnej…
    Brukar göra smoothies till mellis, men vi kör nog lite olika, här försöker jag hålla mig ifrån kollisar, enda som funkar för mig. Kesella o lite kanel på eller jordnötsmörsplättar är också gott.
    Kram!

  2. Åh, det där ska jag kopiera rakt av! Finn Crisps är så goda och faktiskt ganska mättande (säkert för att de har så mycket smak.) Ett tips om man är lite sötsugen är att värma ett skivat äpple i en kastrull med liiiite vatten och kanel -tills det blivit till en liten kompott. Supergott och inte ett endaste dugg tillsatt socker 😉
    Kram,
    Line – http://www.themanylivesofline.blogspot.se/

  3. Rysk yoghurt med hemmagjord müsli på diverse bra nötter, kokosflingor och lakritspulver. En liten klick ekologisk honung. & så lite färska hallon eller blåbär på det.
    Bästa som finns. Passar till frukost, mellanmål, lunch och snabb middag.

  4. tro de eller ej .men en bit knäckebröd med stor hög riven morot på och örtsalt …super gott och nyttigt ..funkar nog med lite ost under också om man vill 🙂

  5. Ser riktigt gott ut!
    Absolut nyttigaste melliset är mina gröna smoothies med äpple, selleri, kiwi och färsk spenat toppat med kanel. Kanske inte det allra smarrigaste till en början men smaklökarna ändrar sig verkligen och kroppen längtar efter den gröna energibomben.

  6. Blanda ihop tonfisk på burk (i vatten), finhacka rödlök, persilja eller gräslök, eller både och, häll i lite gräddfil och mycket kapris. Salta och peppra efter behag. Blanda ihop till en röra. Skölj och skala en rejäl gurkbit. Skär den på mitten och lägg de två halvorna på en tallrik och klicka på tonfiskröran, klart! Fungerar som lättare lunch också!
    😉

  7. Ngt helt annat – såå nyfiken på dansrummet i källaren, sovrummet du gjorde om och var den rosa zebratapeten hamnade?? Många projekt men inget av det har du visat än. Glömmit bort, el har jag missat det????

  8. Wow, det där lät toppengott! 🙂 När det gäller mellismackor så är nog dijonsenap mitt bästa knep – gärna ihop med lite kalkon och chèvre och (förlåt!!) avocado – mums!

  9. Haha, här får du en till kommentar angående avokado. Icas ätklar avokado är suveränt god. Aldrig brun, trådig eller besk. Bara krämig och god (och nej, jag jobbar inte på Ica!!) Gillar också Finn Crisp, olika goda ostar samt grönsaker funkar alltid:).

  10. Då ska jag köpa hem chevrettost för päron och finn chrisp det har jag hemma:) Jag älskar ju frukstsallad till mellis/kvällsfika. Jordgubbar, mango, kiwi, banan, melon, russin t.ex och gärna lite nötter i. Så toppar jag det med vanilj eller hallon kesella, mums:)
    Kram fredrika

  11. Mina mellisfavoriter är äpplbitar med en klick osötat jordnötssmör alt smoothie toppad med kokos och lakritspulver

  12. Hårt bröd med ost är alltid gott. Annars har skivad banan och apelsin med ovispad grädde blivit en favorit nu i vinter/vår. Det är verkligen toppengott!

  13. Ser och låter hur gott som helst ut! Tråkigt att du råkat ut för dåliga avocados! Jag tycker det är supergott. ha en fin dag. Kram Annika

  14. Pauluns Supergröt med nötter/pumpa/tranbär. Koka och servera med mycket kanel och mjölk! Gott!

  15. Ett glas kall oboy och två rostade mackor med smör och ost. Det är inte så nyttigt men jag tycker det är gott.

  16. Då får mitt tips bli den gamla klassikern ’smörgåskrasse’, lägger en liten hög på finn krisp med lite smör.. Gott gott! Annars keso med äpplebitar och kanel, också gott 🙂
    Kram

  17. Bästa mellisen; mixa frysta hallon, banan, vaniljyoghurt (eller naturell) och lite algi+, underbart gott – som en milkshake 🙂 en klassisk fruktsallad är heller aldrig fel

  18. Mosad banan med citron som blandas med keso och läggs på hemgjort fröknäcke

  19. Nej usch för avokado! Vi går inte heller ihop!
    Meeen… testade att mixa med en fin avokado och lite limesaft i broccolisoppan och det var riktigt gott! Limen gjorde stinget på soppan och avokadon gav det bra fettet!
    Ha det bra!/ Pyret

  20. Banan, valfri växtmjölk, kakao, vaniljpulver och chokladprotein mixa med en stavmixer och strö på kokosflingor!
    Reveries.devote.se

  21. Bananpannkaka, supergott o mättande! Blanda 1 mosad banan med 2 uppvispade ägg, stek tunna pannkakor. Servera med färsk frukt, hallon o grädde är min favorit inte så nyttigt med grädden kanske men en liten klick går ju bra ;)!
    Kram Johanna

  22. Hej
    Finncrisp med ekologisk (salt-och sockerfri) jordnötssmör med skivad banan på. Tillsammans med några skedar kesella med kanel så blir det ett perfekt före/efter träning mellanmål 🙂

  23. Om de är bruntrådiga är de nog för mjuka (=övermogna) man brukar ibland kunna känna att det liksom blivit ”luft” under skalet när man klämmer lite.
    Mitt bästa mellanmål är äppelskivor med ekologiskt, osötat jordnötssmör på. Annars turkisk yoqhurt med lite flytande honung och musli/nötter/torkad frukt eller keso med äppeltärningar och kanel:)

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg