THE RETREAT

 
.
.
.IMG_2514-3

.
.

Det finns nog inget jag gillar så mycket som att gå på spa…

.

.

IMG_2410


.
.

Sätta på sig lyxig badrock och ett par sköna tokiga spetsiga tofflor

.

.

IMG_2393
.
.

och trippa ner till det mycket lyxiga The Retreat Club

.

.

IMG_2507
.
.

Bli bjuden på lite bubbel och plötsligt könna att man liksom befinna sig någon annanstans! Ja som på en exklusiv klubb i ett arabland ungefär:)

.

.

IMG_2462


.
.

Göra många långsamma ritualer som får klockorna att stanna av välbehag

.

.IMG_2469-2
.

.

Varma bad, fotbad, lerinpackningar, oljebastu med ökenstorm…

.

.

IMG_2432

 

.

Och isskrubb! Brrrr! Men efter några bastuturer enormt härligt det med

.

.

IMG_2443


.

.

Och Hamam, det är helt ljuvligt och det har jag gjort förut (som då där i Turkiet var en mycket märklig upplevelse men det är en annan historia:)

.

.

IMG_2449

.

.

Ligga på varm marmor och bli skrubbad och masserad i ett rosentvålmoln är verkligen feel- so-good

.

.

 
IMG_2488

.

Sen när man spaat i två timmar och är så ren så man bara kan vara och så mjuk så mjuk, då får man kakor och frukt och arabiskt thé

.

.

IMG_2493

.

.

Och vara i ett varmt mysigt Eldrum med världen största brasa som krönts med de godaste dofter från Kalahari

.

.

.IMG_2504

.
.

Sen, ganska omtöcknad, bara slappa, slöa, slumra,sova med den finaste personen i världen

.

.

.

IMG_2503-4.

.
.

Och sen, när man slumrat klart och börjat vakna till liv, bara kunna ligga där och lyfta på luren och säga: Lite mer bubbel till tack! Yes, det är inte fel alls och nej, det finns inte mycket jag gillar så mycket som att vara på spa. The Retreat Club mina vänner, i Falkenberg på hotel Strandbaden nere vid Skrea Strand, är bästa stället. Picsen är från igår och idag har vi varit där nere igen och jag har fått Nimueansiktsbehandling och mår nu som en prinsessa (och sparitualen vi gjorde hette Ivory tror jag om någon undrar:)

.

.

.

.

Nu väntar visst lunch på oss här och jag är verkligen tokhungrig så det ska bli sååå gott! Återkommer snart igen till er vänner för jag har tagit ett helt gäng med pics som jag tänkte visa er då:)

.

.

.

See U soon!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

24 kommentarer till “THE RETREAT

  1. Kul att du visar bilder från det fina SPAet:)
    Underbart ställe!
    När vi var där sa de dock till oss att det rådde absolut fotoförbud inne på SPAet vilket jag tyckte var tråkigt och vi fick låsa in våra kameror i skåpet…kanske har de ändrat på det nu. Bra i så fall, det är ju kul att kunna visa det inifrån med:)
    Kram
    Adela

    1. Jag vet! Men jag bad om lov och berättade att jag skulle göra riktigt bra pr för dem och då var de gulliga och lät mig fota ändå (när ingen annan var där så klart:)
      Kram

      1. Detta är ju förstås PR för hotellet/spa:t som skulle kostat dem X kr. Antar att ni inte betalat för vistelsen och behandlingarna alt mycket bra rabatt (tror dock mest på det första alt). De får ju ett helt reportage med vackra bilder både från hotell, spa, restaurang osv. Finfin reklam & de vet att flera av alla som går in här nu kommer att boka detta nu el i framtiden. Precis sådär hade jag också marknadsfört mitt hotell/spa om jag varit ägare! Det är ju smart & lönsamt att göra reklam på detta sättet.
        Hoppas & tror ni haft det skönt i Falkenberg! Trevlig söndag!

        1. Vill du se kvitton? Detta är en familjetripp med mina svärisar och en uppskattad present!!!

          1. Då vill jag bara gratulera Falkenberg Strandbaden till den finfina gratisreklamen! Det var verkligen inte meningen att göra dig så upprörd- det blev ju en häftig reaktion. Jag ber om ursäkt ifall det kändes som ett påhopp. Min känsla med dina inlägg de senaste dagarna med mängden interiörbilder, var att det inte enbart skulle visa hur trevligt ni hade det utan det var verkligen tydligt vad hotellet/spa:t heter och var det ligger. Det jag uppfattat om dig och ditt företagande är att du är en smart affärskvinna, bloggen är ditt företag och då är det underligt att du”ger bort” något inkomstbringande så lättvindigt.
            Och ärligt talat vill jag göra andra som inte tycks hänga med på att så otroligt mycket reklam är dold nuförtiden, uppmärksamma på att det gäller att inte svälja allt med hull och hår utan vara kritisk.
            Vänliga hälsningar
            Paula i Helsingborg

  2. Det låter verkligen heeelt lovely!
    Har ju läst här hos dej att du även gillar Selma spa (me too) och ville bara tipsa dej om deras helkroppsbehandling som typ heter ”champagne och mjölksyra” eller nåt liknande 😉 Alldeles fab. också som du borde testa vid tillfälle.
    Fortsatt trevlig söndag!

  3. Fantastisk miljö! Jag älskar också SPA! Gillar din blogg, särskilt när du är på Gotland, där jag är uppvuxen. Utöver klänning och coola skor, var har du köpt din bikini? Behöver en ny och färgen var så fin. Tack för inspiration och livets goda!

    1. Bikinin är himla fin och knallrosa och faktiskt köpt i panik här i Falkenberg eftersom klantiga jag glömde ta med mig badkläder… Butiken låg vid ett litet torg och hette Ulricas boutique och märket är Seafolly och modellen heter Goddess.
      Kram

  4. Vad härligt! Har du tänkt på vilken bra reklam du ger dem ;D Ha en fortsatt bra vistelse!

  5. Vackra bilder! Din ljusa fina klänning, vilken strl bär du? Skuöle också behöva SPA efter gårdagens Göteborgsvarv 21km.

  6. Välkommen till Halland Petra! Hoppas att du och din familjemedlemmar haft en underbar helg i Falkenberg! Det ser ju så ut. Och tack för fantastiskt trevliga bilder. Bli så himla inspirerad och glad. Nu vet jag vart jag vill åka nästa gång det bär iväg på spa. Själv så bor jag i Varberg som är staden bredvid. Kram Linda

  7. Herregud, va mycket pengar har ni i er familj egentligen? Snacka om att vältra sig i lyx! Härligt, önskar flera fick prova på det:)

  8. Hej Petra! Har följt din blogg nu i ca ett år och jag vill bara säga att jag älskar den

  9. Hej Petra! Jag har följt din underbara blogg i ca ett år men aldrig förut lämnat någon kommentar. Vill bara säga att den är sååå fin och inspirerande

  10. Oops, sorry, inte meningen att det skulle bli två inlägg…trodde inte det första kom med…

  11. Hej Petra. Har följt din blogg ett tag och tycker det är underbart med dina fina och inspirerande bilder och jag tycker att du verkar vara en super härlig tjej. Till er som skriver tråkiga kommentarer….missunsamhet är det värsta som finns va glad för Petras skull istället!! Kram

  12. Ni måste ju åka till fantastiska Ystads Saltsjöbad som drivs av samma killar som har hotellet/spaet i Falkenberg om jag inte har helt fel för mig. Toppenställe!

  13. Hej Philia! Snart är det dags för en tredje vistelse hos strandbaden. Älskar det stället och spa:et är suveränt. Känns så otroligt lyxigt. Det är dessutom inte så dyrt som man kan tro om man väljer deras paket. Hoppas att ni hade det trevligt. http://www.reveries.devote.se

  14. Tänk att det ska vara så fult i Sverige att tjäna pengar!?!? Att man sedan vill göra av med sina pengar på saker som man uppskattar… men tänk.. Där man gör av med sina pengar genererar ju att dessa personer tjänar sina pengar…. dom i sin tur kan spendera sina pengar… meeeen oooops det är visst så samhället är uppbyggt!! Skattade pengar går ju dessutom till vår välfärd! Jag tycker vi ska vara tacksamma att personer som tjänar pengar, vill investera dom i Sverige, och det ska vi vara glada för. Men vem har sagt att livet ska vara rättvist??? Vissa tjänar mer och kan köpa vad dom vill, vissa kan inte det. Sluta gnäll!!!!! Jag undrar hur gammal är ni egentligen? till sist hur id´s ni??
    Var glad för det du byggt upp och var stolt! Skulle gjort samma sak om jag hade råd!!!!!! Jag hejar på dig Petra!

    1. Vem tycker det är fult att tjäna pengar? Nej, jag håller med dig! Fram för fler driftiga företagare! Heja, heja!!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg