VOILA – EN RESETÄVLING

 

som1

.
.

Tjingeling!

.

.

.

Funderar du på vad du och familjen ska göra på semestern? Kanske är du sugen på ta med la familia på en liten biltripp ut i Europa? Det gjorde vi ofta när jag var liten och jag har själv åkt färjan från Skåne ner till Tyskland sååå många gånger…

.

.

.

.

.

Bloggtavlingbild-11

.
.

”Jag vill leva i Europa tra la la la”:)

.

..

.

Nu kan jag i samarbete med Finnlines presentera en tävling där du kan vinna en färjetripp för hela familjen. Vinsten är resa + hytt för fyra personer + bilplats på färjan och du får själv välja om du vill åka från Malmö och ner i Europa eller från Kappelskär till Finland. (Värdet på resan är 2290 kr) Det du ska göra för att vara med att tävla är att gilla Finnlines Sveriges på facebook här och kommentera kort i detta inlägg vilket som är ditt favoritresmål i Europa (mitt är absolut Paris) och varför det är det. Easypeasy. Jag väljer hela två vinnare och tävlingen pågår till den 11 juni kl 18.00

.

.

.

Lycka till nu alla ressugna!

.

.

.

.

.

64 kommentarer till “VOILA – EN RESETÄVLING

  1. ATEN är min favorit. Det är lätt attt ta sig runt i staden, metron är fenomenal, men även till fots lyckas du lätt röra dig mellan olika stadsdelar och sevärdheter (vimlar av dem och du stöter på dem när du minst anar). Akropolis är ju dessutom en genuin kulturvagga! För den som vid sidan om stadssemester önskar lite strandliv är det lätt fixat. Smidig kommunikation till Pireus och sen ut med båt till valfri ö. God ”äkta” grekisk mat finns till liten peng på ouzeriorna. Grekisk hjälpsamhet vilar överallt.
    Har tyvärr inte FB.

  2. Jag älskar coullior, en liten fransk bergsby i Pyrenéerna där konsten är det som är värt att se och den goda maten förstås! Dit vill jag ta min dotter som älskar att måla. Hoppas på tur!:-)

  3. Italien är mitt absoluta favoritresemål. Den goda maten, de vänliga människorna och havsluften ger mig en känsla av lugn och glädje. Man kan inte ha en bättre semester än så 🙂

  4. Mitt absoluta favoritresmål är Hornbeck i Danmark.
    Jag bara älskar alla vackra hus där stockrosorna slingrar sig runt fasaderna.
    Vill gärna vinna då vi väntat med att planera sommarsemestern för jag är nyopererad i foten.
    Kramis!!!

  5. Åh, vilken kanontävling!
    Vill absolut vara med, kanske en chans till att resa med barnen för första gången =))
    Jag måste säga Barcelona, mmm vad jag älskar den staden. När jag bodde i Salou (9 mil söder om Barca) så åkte vi in till stora staden under våra lediga dagar. Underbart och där finns allt, shopping, playa, uteliv och härlig puls.
    Ha det gott snygging!
    Kram Catta

  6. Vilken tävling! Mitt favvoresmål är Paris, en underbar stad som passar hela familjen…där finns ju också Disneyland vilket både de vuxna och barnen i familjen älskar. Skulle vi vinna så hopas jag få se nån ny stad, skulle gärna besöka både Österrike och Tyskland.
    Hoppas på tur!

  7. Berlin är min favoritstad! Där finns allt! Spännande historia, intressanta människor och konst! Den fullkomligt myllrar och vibrerar av kultur!

  8. Jag har många favoritresmål i Europa men den första semestern med min man som gick till Franska Rivieran och då främst omgivningarna runt Cannes. Där finns allt medelhavet, maten, små underbara byar, ja där finns så mycket att uppleva. I juni i år firar vi 25- årig bröllopsdag och 4 barn. Hade varit fantastiskt att få uppleva Franska Rivieran igen.

  9. Den vackra Kroatiska ön Hvar är mitt favoritresmål. Med en snabb katamaran från Split är man framme i den vackra staden med samma namn som ön. Små gränder, fantastisk marina och en underbar skärgård med olika små öar och stränder att besöka. Isblått vatten, murade restauranger i olivlundar. Fantastisk glass, kall öl och schyssta priser därutöver. I’m in heaven.

  10. Jag älskar (nästan) hela mångfaldiga Europa. Norra Italien är mitt favoritresmål när jag nu måste välja.

  11. Centralmassivet är mitt favoritresmål och det är dit vi far i sommar. Ska bli helt underbart att campa, vandra, äta gott och njuta av helt fantastiska vyer. I år får dessutom cyklarna hänga med så det blir lite bergscykling också. toppen!

  12. Hej och hå! detta vill jag vara med på, jag som aldrig vinner något! Kanske nu då om man har turen! 🙂
    Har aldrig varit ut i Europa, så allt vore fantastiskt att få se. Men en favorit är ju Paris! Kärlekens stad! Dit hade jag velat ta med min älskade sambo, vilken dröm att få överraska honom med en drömresa, han som funnit vid min sida hela tiden trots enormt påfrestande ekonomi. Vi skulle aldrig ha råd att resa överhuvudtaget som det är nu och som det varit flera år bakåt.
    -En upplevelse att minnas! Alla behöver vi miljöombyte! 🙂
    Jag håller tummar och tår!!

  13. Om jag skulle välja ett favoritresmål jag än inte har besökt vore det att få glida fram med en ny bil på autobahn och se Tyskland. Kanske tom en vinter då man kan passa på att åka till alperna. Annars är ju favoritresemålet Franska Rivieran och Nice där barnens kusiner bor. Vi har alltid flugit, men det vore superkul att kunna ta bilen över med färja och sen bila ned. Tänk va mycket vi kan hinna se på vägen.
    Håller alla våra tummar och tår.
    Har redan gillat på Facebook.
    H/Malin

  14. Hej!
    Det finns ju så mycket fina platser i europa men favoriten är nog Rom. Historiens vingslag längs smala gränder, fantastiskt vackra byggnader, matkulturen och mopparna och italienarna med yviga gester och ett underbart språk. Älskar 🙂
    Gillar på FB.
    Maria

  15. Vi har inte gjort semesterplanerna ännu och är ute liiite för sent för det mesta.
    Om man ska flyga vill säga…
    Detta låter ju toppen då!
    Efter att läst om ditt älskade Deauville (och redan blivit sugen på den regionen) blev jag ännu mer peppad i vintras då jag följde ”Mauro och Pluras tågluff” då de flög till Paris och sedan tågluffade med utgångspunkt i Deauville vidare mot små städer längs kusten Brest , Honfleur, Cancale, Camargue, La Rochelle… Denna resa (fast med bil istället för tåg) skulle jag vilja göra med min familj (man, son på 8 och dotter på 10). Vi älskar mat, sol och hav.
    Detta vore PERFEKT!
    Anna

  16. Östeuropa har börjat bli riktigt trendigt och Budapest kommer att bli nästa Berlin. För att komma till Budapest med bil måste du ta dig genom vackra landskap som bjuder på en rik naturvariation. Budapest är en stad där du både finner storstadsliv och lugn. Besök något av de många anrika badhuset på sommaren och missa inte alla de coola uteserveringarna som finns på bakgårdarna och ta något att dricka. Det finns både restauranger med enkel mat till Michelinkrogar med avancerad mat. Det bästa är att du inte behöver känna dig fattig under din vistelse i Budapest. Det är en mycket plånboksvänlig stad. Gillat på facebook och hoppas att kunna göra en biltur till Budapest igen!

  17. Utan tvekan Venedig! Underbara Venedig.. den fantastiska staden. Gondolerna och för att inte tala om maten….

  18. Drömmer om att bila i europa med familjen. Min man och våra tre barn. Har inte alls rest runt mycket och de mesta finns kvar att uppleva men en stor dröm jag och min man har är franska västkusten. Maten, kulturen, naturen, havet och vinerna. Skulle jag vinna bilar vi ner till franskrike i sommar, Bretagne eller Bordeaux. / Emma

  19. Skulle vilja se Paris!!! En planerad förlovning i den romantiska staden blev inställd pga en problematisk graviditet för några år sen. Förlovningen blev dock av, men vore fantastiskt att få ta med hela familjen och besöka denna magiska stad och Disneyland.

  20. Åh! Resa! Biarritz, fräscht vid franska atlantkusten med god mat, mysig stad, fina stränder och surfing!
    Trevlig blogg Petra!

  21. Lissabon med sina charmiga gränder, närhet till havet, goda viner och fantastiska skaldjur gör att jag vill åka dit igen och igen. Kombinationen stad och bad där den är som bäst!

  22. Jag är gärna med och tävlar, vad kul! Jag och min kille har lustigt nog pratat om att bilsemestra i Europa i år då vi just skaffat bil!
    Favorit resemålet är Budapest! Det är en otroligt vacker stad, fin arkitektur. Maten är mycket god, härlig kultur, billigt med spa och att gå ut och äta!
    Hälsningar Bella

  23. Barcelona, är staden i mitt hjärta. För den goda maten, shoppingen, kulturen och det historiska vingslagen. Vår yngsta som blev till där och var och är ett underbart mirakel då vi hade svårt att få barn men nu har två fina killar. Helt klart staden i mitthjärta!

  24. Mitt hjärta klappar extra för Marbella med omnejd. Varför? Jo, för jag vann en gång en resa dit och jag tog naturligtvis med mig min bästis: min man. Vi hade ju såklart hört talas om spanska solkusten som svenska pensionärers favoritplats (inget ont om pensionärer), och det var definitivt ingen resa vi skulle ha betalat för. Men… året därpå åkte vi tillbaka, denna gång betalade vi och vi hade våra barn med oss 🙂 Med bil har vi kuskat runt inåt landet, längs kusten mot Atlanten, över till Gibraltar och njutet av både det kommersiella och det genuina utbudet!

  25. Min favoritstad är Venedig. Staden fångade mig redan som 9-åring då jag var där första gången. Kommer fortfarande ihåg det, när vi kom fram och skulle kliva i gondolen. Då kom ngt ovanligt som inte så många turister ser… Brandbåten kom. Vistelsen blev bara bättre och bättre. Skulle vilja åka tillbaka dit med min familjen så att de får uppleva samma fantastiska stad som jag har fått.
    Att få åka på bilsemester i Italien har länge varit en dröm. Har varit på många ställen och åkte bl.a. tåg ner som liten flera år i rad. Nu är det på tiden att resten av familjen får uppleva underbara Italien.
    Hoppas nu att jag vinner skulle verkligen vara startskottet vi behöver.
    Gillar Finnlines på FB!
    Tack för en toppen blogg.

  26. Mitt favoritresmål/drömresmål i Europa är Österrike! Jag har aldrig varit där, men jag vill så gärna ta med mig min fina man och mina tre barn på bilsemester dit. Jag vill se de vackra alperna, besöka mysiga alpbyaroch äta en massa god mat. Och så vill jag såklart gå på tur med alla barn upp i bergen – tänk så härligt! Hoppas på vinst 😉

  27. En plats jag gärna åker tillbaka till är Grand Canyon i USA. En annan favorit är svenska fjällen även på sommaren, tänk att se midnattsolen uppe i Riksgränsen.Norrland är fantastiskt vackert.

  28. Jag semestrar gärna nära och har massor av platser kvar att se i Europa. Hitintills är Genéve min favoritstad, just för att man med bil så fantastiskt enkelt (med massor att se på vägen) kan ta sig över både till Frankrike och Italien. Hav, småbyar, vingårdar, lavendelfält…..

  29. Jag semestrar gärna nära och har massor kvar att se i Europa! Hitintills är Genéve min favorit! Förutom att det är en tillgänglig, pittoresk liten stad mycket vackert beläget mellan bergen, tar man sig fantastiskt enkelt över med bil till både Frankrike och Italien (och med massor att se på vägen). Berg, hav, småbyar, lavendelfält, vingårdar…

  30. Mitt favoritresmål är helt klart London! Av den enkla anledningen att det är det enda ställe i Europa som jag varit på (förutom Sverige/Norge/Danmark…) Jag skulle faktiskt åkt med min sambo på en road-trip genom Europa i sommar för att jag skulle få se lite mer! Men tyvärr fick vi aldrig råd (jag är en pluggis som lever på CSN för tillfället!) så det blir inget med det på semestern 🙁 Eftersom jag tillochmed har släkt i Tyskland är det rent av lite pinsamt att jag inte varit där… SÅ, därför hade jag verkligen blivit överlycklig över en vinst!! Jag brukar inte ha turen med mig men jag ska hålla tummarna stenhårt nu för en liten resa på semestern i sommar 🙂 KRAM & TACK för en underbar bloggis!!

  31. Är inte så resvan, men min hittills bästa resa var till Spanien, det finns så många länder i Europa som jag vill upptäcka, Frankrike, Italien eller Grekland. Hoppas turen är på min sida…

  32. ”Lilla Barcelona” dvs Valencia. Mysigare , mer gemytligt och genuint i jämförelse med Barcelona ( som också är en favorit). Strosa runt i de små gränderna och smaka lite tapas här och lite rosé där…
    Shopping för den som vill och underbar strand!
    Är så sugen på att komma dit igen!

  33. Min absoluta favorit är Edinburgh! Verkligen en pärla med alla de underbara vindlande gränderna i gamla stan, shoppingen och mysiga pubar. Ja till och med deras nationalrätt Haggis (=fårmage) går faktiskt ner:) Älskar skottarnas humor och alla lustiga egenskaper:)

  34. So far är Wien min favoritstad. Jag har turen att få jobba där en sommar, det var fantastiskt! En annan favorit är Tallinn, staden är supercharmig! Och resesugen, det är jag alltid 🙂

  35. Kul tävling, älskar bilsemester och färjan över till kontinenten är en härlig start:)! Mitt favorit resmål är blomster rivieran i Italien, San remo bla. det finns många favoriter i Italien såklart, men rivieran har lite av allt underbart!

  36. Att resa ner i Europa med min lilla familj är en dröm vi pratat om ett tag.
    Maten, folket, vyerna, städerna och visa våra barn att det finns så mycket mer ute i världen än vår lilla del.
    En stad jag otroligt gärna vill besöka är Verona, romantisk som jag är.
    Kanske kan vi passa på och gifta oss där…. 🙂
    Med vänlig hälsning Pernilla
    PS. Tack för en mysig stunds bloggläsning och mycket mys lite då och då hos dig.

  37. Rom! Rom! Rom!
    Så fort man åker därifrån vill jag bara tillbaka.
    Staden är magisk.
    Kram

  38. Bretagne!! Var där som barn.
    Att få fånga krabbor, plocka musslor, känna doften av franska vindar och bada i Atlanten är något jag gärna skulle få uppleva på nytt – med mina barn! För att sedan avsluta dagen med nykokta musslor, gott vin och solvarma, badtrötta döttrar!
    Tack för en ”feel-good”-blogg av högsta rang! 🙂

  39. Jag och min lilla familj har en favorit. Mallorca… gärna på cykel som har blivit några i år nu. Älskar ön och shoppingen i Palma : )

  40. ÅÅÅÅÅÅH!! Jag vill ta med underbaringarna och fira att vi tre ÄNTLIGEN blir vi tre för all framtid. Bara få åka iväg och mysa och upptäcka en massa tillsammans som de tre musketörer vi är.
    Mitt absolut favvisresemål är klurigt men Spanien ligger lite närmare mitt hjärta eftersom jag bott där. Så.
    GIllat på FB och håller tummarna hårt.
    Puss å kram <3

  41. Måste ju säga Alcudia på Mallorca 😉
    Länge sedan jag var där…men det var roligt då det begav sig för sisådär en 20 år sedan…
    Bad, sol, fest & mat. Inte så mycket annat man behövde då. 🙂
    Kram

  42. P A R I S! För fjorton år sedan besökte jag och min kommande man Paris. Förlovade oss sittandes på ett trappsteg vid Sacre-Coeur. Har sedan besökt staden några gånger efter det, på tu man hand, och tillsammans med våra tre barn. Och lika bedårande varje gång. Så som i sol så som i regn. Så som själva så som med barn. Att strosa i Paris är något av det bästa vi vet. Myllret på kullerstensgatorna. Alla utsökta små cafén och restauranger utmed trottoarerna. Frukostarna med de självklara croissanterna. Shoppingen och de allra finaste vintagebutikerna. De allra ljuvligaste marknaderna att besöka på helgerna. Den vid Porte den vanves är nog den mest fantastiska marknaden jag besökt. Går alltid i Paris- drömmar. Skulle jag vinna en färjebiljett är valet lätt. Vi drar till Paris! Jag, Martin, Noel, Elias och Lily och laddar batterierna.

  43. Jag har ännu inte hittat mitt favoritresemål i Europa… MEN jag och kärleken drömmer om att uppleva Rom tillsammans. Kultur, mat, romantik och historia – allt förpackat i en enda stad. Skulle vi få chansen att göra den resan i år vore det lite extra romantiskt eftersom vi slår till och gifter oss i sommar <3 …det enda som saknas är smekmånaden….
    Ps. Tack för din blogg som förgyller tillvaron 🙂

  44. Grekland är nog där mitt hjärta har stannat! Maten, människorna, atmosfären, de små öarna… <3 Drömmer om Nizza, London, Paris, Barcelona……

  45. Ååå det finns så många fina ställen i Europa. Men favoriten faller nog på Lissabon. Fantastisk stad, underbara viner, god mat, bra shopping, vackra gator, en glamourig strand précis utanför stan. Där finns allt! Jag älskar det!

  46. Mitt favoritresmål är just Paris, Kärlekens stad. Det kanske låter banalt men för min och makes del kommer Paris alltid förbli just Kärlekens stad. För det är just i Paris han ställde Den Stora Frågan (om det skulle bli vi två) och jag svarade JA! Detta skedde dessutom mitt på våren (30 mars 1998) då allting blommade och det var hur romantiskt som helst! Vi satt vid dem berömda glaspyramiderna vid Louvren. Så det är inte så konstigt att vi återkommer till just Paris år efter år. Nu har fått vi 4 underbara söner sen dess.I sommar ska vi bila i Frankrike och Paris finns med å vår resrutt förstås. Vi har dessutom bokat ena överfarten men inte den andra. Vinsten hos Finnlines skulle komma väl till pass! Finnlines! Ta oss till Paris – Kärlekens stad!

  47. Österrikiska Alperna, någon av dessa otaliga alpbyar. Där vill jag sitta på joddlarbalkong och titta ut över hänförande alpräjong. Fundera, vem i all sin dar kunde något så vackert kreera?
    Den måste vilja människorna gott, som gav dem en gåva så flott för att de skulle i den kunna sig rekreera, njuta och hantera.

  48. Köpenhamn. Så mysigt! Sen att danskarna är duktiga på kläder och design gör ju inte saken sämre 🙂
    Hade jag vunnit biljetten med Finnlines så hade jag sagt till sambon och svågern att nu gubbs är det bara att hoppe in i bilen, nu ska ni få uppleva den finska kulturen och våra (min och min systers) rötter. Hade varit coolt 😉 Gillar sen innan!

  49. Jag drömmer om att ta med familjen ner till Italien och fira min och sambons födelsedagar. Vore gudomligt att sitta på liten restaurang och sippa grappa medan vi väntar på pastan. Sen äta glass i stora lass! Åh vad underbart! Jag tror vi styr bilen mot Amalfi!

  50. Hej man behöver inte köra långt efter en Underbar tur med FINNLINES så stannar man till i Timmendorfer Strand som har allt mysiga hotell bra stränder Sea Life för barnen så detta är mitt favoritställe

  51. Roermond är ett måste. Hela min familj inkl min 91 åriga mamma bor där, medan jag bor i Sverige. Var tvungen att ta snabbturer ner förra året på pappas sjukdom och dödsfall. Så i år vill vi ta det lugnt och njuta av resan och inte stressköra, för jag har insjuknat i livslång sjukdom och min man har genomgått flera näthinneavlossningar. Dags för avkoppling och träffa familjen i lugn och ro.

  52. Hejsan
    jag har ej nå erfarenheter av resor i Europa tyvärr,har bara varit 1 gång med familjen 5 barn och 2 vuxna till Turkiet år 2007.
    Så det skulle vara underbart att få chansen att vinna en resa med Finnlines och nu är 2 av barnen äldre dessutom så dom följer inte med . Skulle vara underbart att få uppleva Danmark då vi aldrig varit där ! Legoland det skulle vara ngt och se det kungliga slottet och andra sevärdheter 🙂
    Håller tummarna för detta ! Underbar blogg ,ÅLSKAR den!
    p.s gillar äv Finnlines

  53. Oj, min favorit,
    Dubrovnik, har nyss varit dit.
    Prag också en juvel,
    resa dit är inte fel.
    Men varför inte lilla staden Nådendal,
    Mumin, Gamla stan eller Hotellet med SPA och bad.
    Bada kan du också i Budapest,
    behöver ej vara solresa, det kan ändå bli fest.
    Eller med Finnlans till Travemünde,
    det är ganska fyndigt.
    Därifrån jag kan ta mig till länder intill,
    hoppas nu på ”Voila” sedan bestämmer jag vad jag resa vill.

  54. Tallinn har jag besökt ett 20-tal,
    den staden gör mig alltid glad.
    Riga är också en fin,
    god mat, jugendbyggnader så genuint.
    Nästa tripp kommer att bli Vilnius i Litauen
    länge önskat resa dit och nu dags äntligen.

  55. Vann jag en biljett med Finnlines skulle jag kasta mina inlines,
    Rusa in på båten ,sjunga med i karaokelåten.
    Kliva av någonstans i Riga ,för här mitt hjärta jag ska viga.

  56. Reste för många år sedan till Irland med bil. Jag blev dödligt förälskad men tyvärr har jag inte haft möjligt att återvända men det skulle avgjort vara en drömresa. Gillar o delar

  57. Irland Irland i mitt hjärta en gång reste jag dit men det var länge sedan men kärleken lever start i mitt hjärta

  58. Alla intressanta sevärdheter är beviset
    på att LUBECK är paradiset
    Jag älskar att strosa i den gamla Hansastaden
    slå mig ner på ett fik och läska mig med lemonaden
    Shoppa i små mysiga affärer
    kika in på gallerierna med verk av duktiga konstnärer
    Jag vill återse den här delen av Europa
    där mina intressen blir tillfredsställda, ja allihopa

  59. Paris är min drömmstad där finns allt nu vill jag vissa mannen hur underbart det är

  60. Södra Europa är favoritresemålet och dit kommer käre maken och jag med bil på Finnlines färjor 😉

  61. Vi önska att få komma till…..För min tjej skull (sju år) skulle de givet vara Paris med alla fina kyrkor o historia, lite disney oxå. För min 14 åriga tjej skulle skulle de va London, hon älskar shoppa o älskar att ta en massa kort. För min del Skottland ,OMG slott o naturen ä min passion, min sambo skulle älska whisky provningar!!!!!!!!!!!!! Vi alla ä nöjda med vilket som, vi älskar historia!!!!!!!!!!!!! Ha en fin sommar alla, vi njuter av varann var vi än är! Tack för vi fick chans att tävla!! Många kramar o tack för en fin blogg /Claudia

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg