BÄSTA MIDDAGSTIPSET EVER

 
.
.
.

IMG_6463
.
.

Yummie yummie yummiiiieee!

.

.

.

.

Hallå sweeties!

.

.

.

.

.

Idag har vi ju 4:e juli och idag kom ju faktiskt sommaren på riktigt – hurra!!! Så uuunderbart med lite värme och soool och prognosen visar glada sådana i många många dagar framöver och det är bara att njuta non-stop av sommar och sol och bad mina söta bloggvänner:)

.

.

Vi har här på ön bla varit vid den Blå Lagunen och badat idag och nu har vi nu precis avnjutit, i sann Amerikansk anda (det är ju trots allt fjärden juli liksom:), en helt magiskt mumsig Texas Chili ”made by Mårten” (som ju alltså är den yngre av mina två bröder och som är absolut g r y m på matlagning:) Chilin vi åt har stått och puttrat halva dagen här i Gotlandshuset och ni m å s t e bara testa detta recept som jag precis fixat åt er. Ni kommer säkert och med största säkerhet bli lika överförtjusta i denna rätt som jag (och chilin är typ hundra ggr godare än vanlig taco!) Here we go (och yes, vi kallar vår Mårten för Tårtan:)

.

.

.

Untitled-1

Ingredienser:

.

.

1kg Högrev

1,5 paket bacon

4 Vitlöksklyftor

1 chilifrukt, Habanero

1 piri piri

4 tomater

1/2 fänkål

1/2 knippe Persilja

1/4dl mjöl

2matsked chilipulver

2matsked spiskummin

2matsked råsocker

1/2matsked flingsalt

Vitpeppar

3x flasköl (Wisby pils, wisby klosteröl, Oppigårds Thurbo Double IPA)

.
.

Gör så här:

.

.

Skär köttet i 1-2 centimeter stora bitar. Strimla baconet. Hacka tomat, fänkål, chilifrukt, piri piri och vitlök grovt. Bryn högreven i en ordentlig gjutjärnsgryta (Typ Le Creuset) lite åt gången så att det inte bara blir kokt och lägg sedan på ett fat till allt är klart. Stek sedan bacon och när det börjar få färg addera chilifrukt, piri piri och vitlök. När baconet är klart; häll tillbaka högreven. Strö över mjölet och se till att det absorberas innan du häller över tomat, fänkål tillsammans med de torra ingredienserna. När tomaterna sedan börjar tappa sitt skal så tillsätter du ölen och låter det koka upp. Sätt sedan ner värmen så det endast småputtrar och lägg på locket.

.

.

Sen gör ni i n g e t i n g  i tre timmar! (Kanske ta ett glas vitt för att ni varit så duktiga;)

.

.

Ta sedan av locket och addera persiljan och smaka av efter tycke och smak. Mer hetta kanske? Skruva sedan upp värmen något och låt stå i ytterligare en timme. Chilin skall under denna tid koka ner från att vara rätt vattnig till att bli mer ”fast” och köttet faller isär helt.

.

.

Guaccamole

.

.

3 avokado, 1,5dl gräddfil, 1 vitlöksklyfta, svartpeppar, flingsalt, saft från en lime. Blanda till en slät röra
..

.

Servera din Chili med gräddfil, soft tortillas, guaccamole, koriander och nachos och njuuut! Det här middagstipset är nog det bästa ni fått av mig tror jag för detta var verkligen såå otroligt gott så ni måste nästan bara testa detta.

.

.

.

Nu blir det godis och thriller här hos oss!:)

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

7 kommentarer till “BÄSTA MIDDAGSTIPSET EVER

  1. Wow, det där lät toppen!! Ska visa det för min sambo, han är the meatmaster här hemma… Kan Tårtan så kanske kan även han, haha! 😉 Kram, njut kvällen och kommande soliga dagar!!

  2. Låter jättegott! Den där svenska varianten av guaccamole är god… Vi packar inför roadtrip i Colorado bl a, så vi hinner inte riktigt fira Independence Day…
    Hälsningar från Connecticut

  3. Mmmm, låter jättegott. Ska absolut prova :o) Tack för tipset. Prova att göra guaccemolen med creme fraiche nästa gång, ännu godare. :o)
    Trevlig helg!

  4. Ska ha gäster om någon timme och gör denna rätt. Det är jätteäckligt, bara beskt och alldeles för starkt. Vad är felet?! Kan man rädda det??? Just nu lär det bli hämtpizza :(.

    1. Hmm, efter en timme till på spisen hände något och det blev gott och mycket uppskattat av alla :-).

  5. Hej det lät jättegott ska pröva det.
    Kan inte du lägga in recepten under fliken recept oxå?
    Gjorde din franska gryta av högrev kommer inte ihåg vad den heter.
    Glömde skriva upp receptet o nu hittar jag det inte o det va jättegott.
    Du har även en jättefin klocka som du visade i vintras rätt stor var den.
    Om du tror du vet vilken jag menar vad var det för märke.
    Kostade runt 2000kr tänkte köpa den som present till mig själv.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg