SMÅSTADENS ALLRA VACKRASTE

. . .
.
.
.

IMG_0217

.

.

.. . IMG_0255..

.

I våra ”hoods”!

.

.

.

.

.

.

Tjingeling!

.

.

.

.

.

.

Häromdagen blev jag sugen på att fota lite på villagatorna där vi bor i höstsolen! Ja ta några pics på ett par av grannarnas härliga gamla hus och visa er för här finns mängder av just sådana:) När jag var yngre så drömde jag om att bo just här i denna stadsdel där jag nu faktiskt bor. Vi bodde ju iofs hur fint och bra som helst när jag var liten och mamsen och papsen och flyttade från det ena charmiga knarriga sekelskifteshuset till det andra men det var ju inte till ”Stallis”, Småstadens allra finaste kvarter..När jag sen flyttade hemifrån (17 år gammal!) bodde jag en bit bort från centrum och cyklade ofta genom Stallis på väg ner på stan och fantiserade ofta om i vilket av dessa gamla pampiga underbara hus jag skulle flytta till när jag blev ”stor”?:) Vårt 30-talscasa där vi nu bor (som faktiskt heter Petra! Var det meningen att jag skull bo här liksom?) är ju definitivt inte något av de större med sina i jämförelse ynka 210 kvm (utan källare så klart. Sett att vissa räknar med källarkvm i sin boyta och gör man det så har vi ju ”också över 300 kvm” haha;) eller allra mest iögonfallande men nog ett av de charmigaste. Tycker jag så klart:)

..

.

.

.

.

.

. . .IMG_0216-2

..

.

.. .IMG_0219-3.

.

.. IMG_0221.

.

.IMG_0249-2 .

.

.. . IMG_0254-2

.

. IMG_0225-2. ..

.

.IMG_0232-2. .

.

.IMG_0236

.

.

. . IMG_0262-2

.

.

.. . IMG_0241

.

.

.. .

IMG_0240.

.

Lite glimtar från mina hoods och visst är det vackert eller hur? Så lugnt och fridfullt i augustisolen, som på landet fast mitt i stan och så underbart tycker jag. Stallis är ett relativt stort centralt villaområde och har klarat sig ganska bra från ”nybyggen”och det är nog för att husen här har varit för stora och för fina för att någon skulle ha mage att riva dem/bygga om dem och några avstyckade tomter existerar knappt. Så allt är väldigt prydligt och luftigt och enhetligt och mest som det alltid har varit (och det rara gula huset med sadeltak på picset längst ner var mitt absoluta ”favvodrömhus” när jag cyklade förbi där som tonåring:) Är så glad över att nu få bo precis just här med min familj<3 .

.

.,

,

,

Nu ska jag minsann sticka ”ner på stan” en sväng och träna lite här!

.

.

.

Vi ses snart igen!

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

31 kommentarer till “SMÅSTADENS ALLRA VACKRASTE

 1. Hej! Vi bor i just en sån där som jag kallar ”Doktorsvilla” och är också uppväxt i ett sånt hus, och de är så fantastiska! Mycket att städa å fejja bara…
  ha en underbar dag Petra!
  Kram

 2. Ohh superfina hus allihopa! Vi bor själva i ett sådant område (på Lidingö) med bara en massa sekelskifteshus, och vissa suuuuperstora och det ena finare än det andra och det är bara så mysigt och vackert tycker jag. Underbart att ta promenader runt i kvarteren och bara kika på alla grannarna :).

 3. Å, vilka vackra hus. Tänk vilken tur vi har som får/kan bo under dessa förhållanden. Själv bor jag i ett relativt nybyggt hus mer utåt landet. Gillar det skarpt och stortrivs, men charmen som en sekelskiftesvilla har är svår att uppnå:)
  Hoppas du får ett skönt träningspass. Själv tänker jag lata mig heeela dagen:)
  /Becca

 4. Fina bildet på vackra hus. Visst är det härligt med stora tomter även för den som bara promenerar i området. Ni bor jättefint!

 5. Fantastiskt fint ni bor, lite som Örgryte i Göteborg. Där bodde vi innan flytten till lilla radhuset i Torslanda, fast i en 30-tals lägenhet. Vackra villor så långt ögat kan nå där, härliga trädgårdar med enorma praktmagnolior och annat fint.
  Kan sakna det ibland.. Hade vi haft råd hade vi säkert köpt en villa där men priserna som brukar ligga nånstans mellan 8-20 millar är typ ljusår ifrån vår ekonomi 😉
  Förstår att du måste älska att bo där ni bor, sagolikt vackert!
  Såg att ni valde vita sängbord, jättefint, är det väggen bakom sängen ni ska måla och ha dem emot? Fortfarande sjukt nyfiken.. 🙂
  Kram och ha en fortsatt härlig dag!
  Catta

 6. Visst är Stallis fint. Älskar det kvarteret. Skulle gärna bo där. Men visst är det kul när man hamnar precis där man drömt om som liten. Jag hade ett radhusområde jag tyckte var så fint som liten. När jag blev äldre tänkte jag om jag ska bo kvar i denna del av Sverige så vill jag bo i just ett av de radhusen. Nu bor jag där sedan 15 år tillbaka. Härligt och jag trivs så bra. Kram på dig. Maria

 7. Underbart vackra hus! Även ditt hus Petra är fantastiskt! Är nyfiken på priserna i Västerås? Bor i Göteborg och här får du INGENTING för under 5 miljoner. Ska man satsa på hus av denna typ så ligger dem från 10 miljoner och uppåt. Gissar att det inte är så värst mycket lägre priser i ditt område, men det kan vara intressant att jämföra.
  Tack för en härlig blogg som gör mig glad!

  1. Hej Louise! Huspriserna i Göteborg är nog mycket högre än i Västerås. Jag bor också i Stallhagen och huspriserna är mycket varierande, men man får räkna med ca 5milj.och uppåt. Stallhagen är dock inte Västerås dyraste område att bo i.

  2. Hej Louise! Tack för snälla ord om mitt hus:) Som svar på din fråga så beror det ju lite på var du vill, kan och önskar bo:) Där vi bor i Stallis och strandtomterna är ju lite dyrare i Västerås.. Kanske kostar det lite som Göteborg på dessa ställen och runt 6-8 milj (Vårat är värderat till något däromkring) För ett jättehus här på typ +500 kvm (som på några av bilderna) blir det nog runt 10-12 milj skulle jag gissa. Ett nybyggt hus på landet utanför stan kostar nog ca 4 milj och ett normalstort hus i ett ”vanligt” halvcentralt område kostar kanske runt 3 milj. här i vår stad. Lite olika priser alltså men hur som helst bra mycket billigare än i Stockholm:)
   Kram

   1. Nja, det var kanske lite att ta i. Det dyraste hus som sålts de senaste åren i Västerås öht nådde inte ens upp i 6,6 miljoner. Bara 6 hus har sålts över 5 miljoner på två år. Enligt Booli.

    1. Det stämmer nog rätt bra som Petra säger. Alldeles nyligen såldes ett hus i just Stallhagen för 8,3 milj.

 8. Fantastiskt vackra hus! Jag var helt livsfarlig på den tiden jag körde bil (enligt mannen då…) eftersom jag kunde typ tvärstanna vid ett hus bara för att de hade så snygga fönster som jag bara måååste stanna och titta på:) Kul att se mer från omgivningarna, har varit i er stad några gånger men då mest i centrum. Kram /tanja

 9. Beautfiul area! Like in the wonderland. Please take some more pictures from time to time.
  I read comments abouth pricing and hope it is SEK you are talking about and not euro. What a lovely place to live!

 10. Wow, vilka hus! Det hus ni bor i är också otroligt fint, putshus i sig är så oerhört fint! Håller putsen bra? Har ni fått renovera utsidan av huset mycket?
  Drömmer om ett litet pampigare hus, än det kedjehus vi bor i idag. Och faktiskt så har vi tittat på ett från just 30-talet, men inte i Västerås. Ja, vi får väl se om det blir någon flytt framöver eller om jag får fortsätta drömma.
  /Lisa LM

 11. Vi flyttade faktiskt från just Gbg till V-ås nu i sommar. Vi köpte ett nybyggt hus utanför stan som kostade 4,5 milj. efter att ha tittat i både Stallhagen, Blåsbo, Framnäs och Hamre. Slutade faktiskt med att vi hamnade på Enhagen. De dagar (vilka) är de flesta då det är sydvästlig vind är vi glada för det så länge de tänker forsätta försöka elda sopor i den här stan. Håller med om att charmen inte är den samma i ett nybyggt hus, men det finns andra fördelar. Sedan promenerar jag också gärna runt i Stallhagen för inspiration och feelgood känsla.
  Mvh Victoria

 12. Vilka drömhus du visar oss. Du borde bli ambassadör för Västerås. Själv har jag aldrig haft något större intresse utav staden innan, men efter alla fina platser, hus och alla fina tips på bra restauranger så blir jag riktigt sugen på att besöka din hemstad på riktigt.

 13. Stallhagen är superduperfint och lite lika mitt eget område, Blåsbo, som jag älskar av hela mitt hjärta!

 14. Tack vare bl a ditt fantastiska ambassadörsarbete har jag o familjen insett att Västerås är Sveriges bästa stad att bo i. Vi flyttade från Stockholm nu i somras och förstår inte riktigt varför vi inte flyttade tidigare 🙂 Keep up the good work!

 15. Hej!
  Det gula huset som du älskade är mitt barndomshem, där jag är född och uppvuxen 😀 Sitter där i köket för tillfället då föräldrarna bor kvar. Det stora fönstret på bilden är mitt flickrum.

 16. Så kul att se bilder från mina gamla gator där jag rastat hunden, raglat hem efter sena krogkvällar och gått på datepromenader med 🙂

 17. haha jag har alltid trott att du bodde i Malmö. Detta ser ut precis som Malmö. Mellanheden. Men nu ser jag att det är Västerås.

Comments are closed.