GOD MORGON VIKTIGA DAG

.
.
.

IMG_2058
.

Beatrice redo att hugga in på lite mumsig söndagsfrukost:)

.

.

.

.

.

Tjingeling valdag!

.

.

.

.

Idag är ingen vanlig dag för idag är en mycket viktig dag! Det är dags att gå och rösta och det hoppas jag ni alla bloggisar gör också:) Och att ni röstar bra och rätt och inte på några rasister utan på ett parti som vill göra Sverige till det allra bästa landet istället.

.

.

Detta är ju ingen politisk blogg och jag tänker inte berätta exakt vad jag röstar på men jag vet att Sverige de senaste åren klarat sig ganska bra ur en världsomfattande ekonomisk jättekris och jag vet vilka vi har att tacka för det och att vi har världens bästa finansminister (inte enligt bara mig utan enligt de som verkligen vet:) Och det hoppas jag vi får fortsätta att ha.

,

.

.

.

.

IMG_2034

.

.
.

Man måste ju älska låånga mysiga helgfrukostar…
.

.

 
.IMG_2074

.

.
Ovan : seg söndagsbloggerska ”in action”:) (Fått många frågor om vår sänggavel och jag kan berätta att den är beställd efter egna önskemål hos Zandvoort i Sickla köpcenter)

.

.

.

.

Så idag röstar vi och sen åker vi Hufvudstaden och myser med småkusinerna!

.

.

.

.

Ha nu en fin valsöndag!

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

39 kommentarer till “GOD MORGON VIKTIGA DAG

 1. Hej Petra!! Så himla fint det blev med nya betongbordet! Du har verkligen känsla för styling och helhet!! Kan du inte visa fler bilder från sovrummet också?? Så vi får se helheten – det ser otroligt snyggt ut! Kanske ett video-inlägg?? Ha det bra // Jessica 🙂

 2. God förmiddag efter en skön löp-pass som jag ägnar alla medmäniskor idag, det är som du säger en viktig dag, då menar jag för verkligen alla mäniskors värde . Vi måste se alla omkring oss det är viktigt att vår framtid blir något fint vi lämnar efter oss till barn barnbarn.
  Tänk med hjärtat det vinner i längden, att alla får vara med , även dom som får slita lite extra för att överleva. Kram !

  1. Bra skrivet Karin. Viktigt att se ALLA i samhället, alla är precis lika viktiga. Det är ett sådant land jag blir stolt över, inte ökade klyftor etc.. Själv röstade jag för en vecka sedan och hoppas verkligen att alla tar hand om sin röst när vi nu har förmånen att kunna leva i en demokrati.

 3. Ja, det är en viktig dag idag! Vårt hus ligger nära en valstuga så det vimlar av söndagsfina, glada människor här som vandrar till eller från röstningslokalen. 🙂

 4. Haha, du är rolig du! Inte tala om var rösten föll, men vi har haft den bästa finansministern. Hihi. Klart man ska rösta!
  Kram Lena

 5. Haha, du är rolig du! Inte tala om var rösten föll, men vi har haft den bästa finansministern. Hihi. Klart man ska rösta!
  Betongbordet var toksnyggt förresten!
  Kram Lena

 6. Ja, håller med att det är en viktig dag. Komiskt att du ändå avslöjar var din röst går. Jag hoppas på ett Sverige där vi tar hand om alla i vårt samhälle, där inte var och ens girighet går före. Där man inte bara tänker på sig och sitt, det är då vi får ännu mer segregation och klassklyftor. Tänk om man kunde byta skor med någon som har ett helt annat liv än en själv, då skulle allt fler få ett helt annat perspektiv. Har varit mkt blå och även jobbat med vår finansminister i min ungdom, men nu är jag äldre och förhoppnings visare;-) Men man ska respektera allas åsikter och det gör vi ändå ganska bra i det här landet. Ha en fortsatt trevlig röstardag!

 7. Hej vilken härlig blogg du har. Jag hittade din blogg nu i somras och blivit väldigt inspirerad av alla fina bilder. Mitt inrednings- och klädintresse har ökat ordentligt efter det 🙂
  Jag håller inte med dig politiskt, hoppas att det är okej 😉
  Själv tänker jag rösta för välfärd. Ha en trevligt dag.
  Hälsningar från A-K som också bor här i ”småstaden”

 8. När vi nu går till val, låt oss fundera över de senaste åtta åren. Under de åtta år då Reinfeldt styrt har fattigdomen fördubblats i Sverige. Från 4 till 9 procent. Motsvarande förändring har inte inträffat i något annat OECD-land. Enligt Eurostats statistik har andelen svenskar som riskerar att hamna i fattigdom ökat i sjutton kategorier. Idag slänger vi ut borgarna. Att miljonärerna röstar på moderaterna kommer inte hjälpa dem nu. Hur mycket pengar de än har, så är vi fler. Och en enda dag vart fjärde år väger en miljonärs röst lika mycket som en tandlös, en hemlös, en arbetslös. Nu jävlar är det dags att räta på ryggarna! Därför är jag mer vänster än någonsin – för det är nog nu.

 9. Tack detsamma Petra, och ha en fin söndag och valdag. Men jag fattar vinken, på det du skrev i inlägget.
  ”Bästa finansminister” Då vet jag vad du har röstat. Dömer dig inte, alla har rätt att tycka vad man vill. Men gillar din blogg ändå, även om vi inte har samma åsikter.
  Bästa feel good bloggen tycker jag. Fina bilder och inspiration. Tack!

 10. Heja Petra 🙂 Fattar hur du röstar..o det gör mig glad. Jag röstar på det som är bäst för heeela Sverige. inte det som är bäst för mig personligen. En bra hint är ju att övriga europa tittar på ”Sveriges modell” vad gäller hur man sköter ett lands ekonomi… Varför tittar de på Sverige om det inte är bra liksom?.. Jag har röstat på det som gynnar hela Sverige och det är jag stolt över..

  1. Jag röstar också ungefär som P skulle jag tro! Men senast idag stod att läsa att övriga Europa undrar var den sk Sverige modellen tagit vägen! Resultaten i svenska skolor är under all kritik, och köerna inom vården milslånga, där leder Frankrike med bästa sjukvården. Dock har Sverige tagit sig igenom de finansiella kriserna ok, alltid något. Men det optimala partiet finns nog inte, tyvärr =/

 11. Hej
  Skall tillbringa en tid i din småstad. Och tänkte botaniserar runt i inredningsbutiker och liknande.
  Vilka kan du rekommendera?
  Du skrev om en butik (där du köpte ditt porslin, musselmat) finns den kvar? och i så fall vad heter den?

 12. Hej!
  Härligt att du vågar säga vad du röstar på! Vi lever ju i en demokrati och då ska vi våga säga vad vi tycker och tänker! Sen rycker jag som gymnasielärare att eleverna vi fått in fr högstadiet levererar förkunskaper som de inte haft tidigare! Nya reformen fr 2011 börjar ge resultat sakta men säkert Men skolan orkar i te med ännu en ny reform om det blir regeringsbyta….

 13. Håller med Natta!
  Vad betyder några hundralappar extra på fickan när man ser sjuka jagas in absurdum mot jobb som inte finns ens för de friska!? När stora vinster plockas från välfärden (skola och äldreomsorg) för att gynna redan välbärgade entreprenörer!? Känner nästan för att ställa mig upp å skrika ”-sådan äääär kapitalismen… -den rikes bröööööd den armes döööööd!!”
  Hihi, japp där har du min åsikt och jag vädrar vinst;)
  Röda kramar /M

 14. Röstar med både hjärna och hjärta – dvs att vi ska värna ALLA i vårt samhälle, inte bara de som redan har!

 15. Min förförståelse är att de som har det bäst ställt bryr sig mäst om ekonomiska frågor. Min röst lägger jag inte på det som gynnar mig själv bäst, för jag har det redan bra! Men alla i Sverige förtjänar att ha det lika bra!! Vi måste ha med alla på tåget för att kunna se oss som förebilder internationellt inte bara de i samhällsklass 1 och 2. Klass tre måste också med!!!

 16. Här röstade vi redan i fredags så den här dagen har ägnats till att åka på utflykt i det fina vädret.
  Kram Linda

 17. Tänkte berätta för dig att er sänggavel är to die for!!
  Tyvärr passar den inte ihop med vår säng men det är definitivt en sån jag skulle vilja ha!
  Tack ännu för en härlig blogg!
  Kram, Davina

 18. En undersökning, EN ENDA undersökning, där man i efterhand dessutom konstaterat att eleverna som svarat på PISA testet inte orkat svara ordentligt utan att testet kommit mitt i alla betygsprov och nationella prov. På detta enda test drar man slutsatsen att skolan går uselt och allt är den sittande regerings fel. Man kan inte dra så stora växlar av ett enda test utan man måste ha fler undersökningar att utgå ifrån. Blir förfärad av att folk inte kan tänka lite själva och inse vilken enorm ekonomisk kris vi haft och i viss mån fortfarande har. Därför kan man inte jämföra procenttal, hur arbetslösheten mm såg ut gånger 8 år sedan, när förutsättningarna är så ojämna.

 19. Härliga bilder och visst är det här en så otroligt viktig dag! Det är ett privilegie och en ynnest att få lov att rösta, jag hoppas att så många som möjligt tog den chansen idag. Oavsett vilket block man röstar på.

 20. Självklart har jag röstat, hade även dottern med som röstade för första gången och var lite nervös för hur man skulle gå till väga. Tycker själv att det är svårt att välja vilka man vill rösta på, finns bara två partier jag aldrig skulle lägga min röst på.
  Måste också säga att sänggaveln är riktigt häftig! Gillar Zandvoort, finns så mycket fint där.

 21. Så fint ni har!! Jag håller på att välja grå färg till vårt vardagsrum och har nu provat 5 olika färgprover och nu ser väggen ut som ett sämre konstverk, jag hittar inte rätt nyans. Ni ser ut att ha en jättsenygg färg i sovrummet, vet du vilken färg och vad kulören heter, skulle bli sååå tacksam över ditt svar.

 22. Håller med dig helt och hållet Petra! Dessutom har vi en väldigt duktig utrikesminister. Sååå mycket bättre för den enskilda människan att arbeta ihop sina pengar än att leva på bidrag. Följer din fina blogg sedan starten, får mycket inspiration av framförallt de äldre bilderna från ”Day-tiden”.
  Kram och ha en fin kväll!

 23. Vår store TB har röstat för första gången (ja, han tog Europavalet innan i år men….) och han var mycket engagerade i att sätta sig in i alla partiers partiprogram, inte bara lyssna på allt rätt som sägs i debatter. Han fattar ju att vallöften inte är = med arbetsplanering framåt. Tack och lov! Han har en sund syn på tillvaron. Liksom vi tror han inte på en bidragspolitik utan på valfriheten att ta ansvar för sitt eget liv och leverne. Proud mum I am. För min egen del återstår det att se om jag får finnas kvar med min friskola – Jonas Sjöstedt har ju talat om att vi ska bort. Sympatiskt? Not! Ändå får han hållas. Märkligt! Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/09/14/valfjask-valflask-och-valfiske/

 24. Men vilka menar ni när ni pratar om att leva på bidrag? cancersjuka? medmänniskor som drabbats av stroke el kanske parkinson? .
  ska man inte få ha det bra då längre, ska man verkligen leva på existensminimum?
  Troligtvis längtar man tillbaka till ett aktivt liv vilket också inkluderar att gå till ett arbete men det kanske inte längre är fysiskt möjligt.

 25. Hej, Verkar som ni har fått det riktigt fint i sovrummet efter er lilla make-over (även om det var det finnt innan också 🙂 ) Har en lite fråga om sänglamporna. Letar efter något liknande så tänkte mest kolla vilka dessa var, först tyckte jag det såg ut som ett par Bestlite men i denna vinkeln blev jag osäker. Tack för en trevlig och skön blogg.

 26. Älskar färgen på väggarna i ert sovrum! Vad är det för kulör? Superfint hus och inredning har du/ni!

Comments are closed.