BLÅST & BAKDAG

.
.
.

IMG_2510-2  .
.
IMG_2534-2
.
.

Idag efter dagis så blev det bullbak här hemma! Lilla skatten älskar verkligen att vara med i köket och fixa och baka (men det är ganska segt att behöva vänta när det jäser innan man får göra bullar. Vääldigt segt;)

.

.

.

.

.

Todelooo Nya vecka!

.

.

.

.

.

.

Herrregud vilket himla oväder vi har haft idag!!! Vilken storm och riktigt obehagligt blev det när parasollet flög ner i garagenedfarten från takterassen och det d u n d r a d e så jag trodde nästan att halva vårt casa följde med…Hu. Gillar absolut inte att vara ute i blåst (när det viner mysigt runt huset är den ju supermysig)  och blir nästan yr i hvudet av just det men det är bara att konstatera, hösten är nu på riktigt och det med besked:)

.

.

Eftersom det nu var sådant uselt väder så bestämde jag att vi bara skulle vara inne hela eftermiddagen och bara mysa och vad passar inte bättre än att baka då. Vi gjorde vanliga vetebullar (jag gjorde mandelmassagifflar, mina speciale, och Bea gjorde mumsiga kanelsnurror) och använde inget märkligt recept alls utan den vanliga Vetedbrödsvariant som står bak på mjölpåsen. Funkar alltid jättebra (men jag har alltid ganska mycket mer stött kardemumma i än vad det står:)

.

.

.

.

IMG_2542-2
.
IMG_2547-2.

.
.

Mmmmm. Finns det något godare än alldeles nybakta småvarma bullar med kall mjölk (eller en varm latte för den delen:)

.

.

.

.

.

Nu ska jag läsa godnattasaga för en liten nyduschad i prinsesspyjamas här men vi ses imorgon igen bästa bloggisar!

.

.

.

Ha en fin kväll!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

17 kommentarer till “BLÅST & BAKDAG

 1. Åhh så mysigt, minns när jag och min mamma bakade bullar ihop, ja dte var väl iofs 30 år sen men fortfarande ett härligt minne. Har faktiskt inte bakat bullar sen jag blev vuxen, tänker att det är för knepigt och krångligt. Men du kanske har ett bra recept?
  & Bea, vilken sötnöt!
  Kram

 2. Ja, här nere i Skåne har det också varit höst. Gode värld, vi höll på att frysa oss fördärvade i morse. Det där året i Spanien har definitivt gjort oss bortskämda. Men vi kommer nog in i det så småningom, man gör ju alltid det. Så gott det låter med bullar. Själv väntar jag med att baka sånt tills vårt hus är klart. Det här lilla köket rymmer inte särskilt mycket.
  Kram
  Rebecca
  http://femme.se/piccolecose/

 3. Låter so en eftermiddag helt i min smak! Gillar både att baka och äta. Mest äta, haha 😉 Kram!!

 4. Hej!
  Ett litet tips om man har barn (eller vuxna) som inte har tålamod att vänta på att degen ska jäsa är att baka kolabullar, ska bara jäsa en gång på plåt och ska alltså bakas ut på en gång efter att degen blivit klar. Inte lika som kanelbullar men ändå väldigt goda.
  Skickar med en länk till dotterns blogg om du eller någon annan blir lite sugen.
  http://juliak.myshowroom.se/?p=2314
  Må gott!
  Mvh: Jessica

 5. Din blogg är verkligen inspirerande:)
  gillar dina bilder från ditt kök! Håller själv på att reparera köket. Är ditt från Kvänum? är det Carreramarmor (som jag vill ha)
  Och förlåt att jag tjatar:) men finns butiken kvar i småstaden som säljer porslin från Kungligt danskt..

 6. Hej,
  Jag undrar om det alltid är någon som tar kort på dig, eller om du har något fiffigt knep? 🙂 Jag skulle verkligen vilja ha fler bilder på mig själv, men det känns fånigt att be om, tycker jag. Tack för fin blogg, med fina bilder 😉

Comments are closed.