JULENS KLADDIGASTE & GODASTE SAFFRANSKLADDKAKA

.
.
.

IMG_7536-7.  .

.

Mmmmm. Alltså, den här kakan är helt ljuuuvlig….

.

.

.

.

.

Todeloooo Tisdag!

.

.

.

Nu måste jag bara ge er ett recept igen med saffran i! Har ni testat att göra en kladdkaka med saffran och vitchoklad förut? Inte? Då måste ni ju bara prova att göra denna för mumsigare godsak till julfikat finns nog inte. Jag älskar ju ”smet” och ju smetigare/kladdigare en kaka är i mitten är desto bättre enligt moi (då får man ju liksom två fikaupplevelser på en gång;)

.

.

.

SAFFRANSKLADDKAKA

.

.

.

Ingredienser:

.

.

2 1/2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

3 ägg

1 tsk cognac (valfritt)

3 tsk vaniljsocker

1/4 tsk salt

150 g smör

100 g vit choklad

2 påsar saffran

(jag gjorde på 1 1/2 sats av det ovan för jag gillar när kakorna blir liksom lite ”mulliga”:)

.

.

Gör så här:

.

.

Sätt ugnen på 200 grader och smöra och bröa en springform (en med avtagbar botten) Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret och häll i saffran. Blanda ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.Häll smeten i formen och grädda i 18-28 minuter i mitten av ugnen (beroende på hur stor sats du gör och vilken ugn du använder och hur kladdig du vill att kakan ska bli:). Servera med varma körsbär (finns frysta på Ica som jag brukar värma i micron) + en klick vispad grädde och njuuut.

..

.

Dagens recept bloggisar! Nu ska jag visst tala om för en av ”tomtarna” (finns visst flera:) vad jag önskar mig och jag vet preciiis vad….

.

.

See U soon girls!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

12 kommentarer till “JULENS KLADDIGASTE & GODASTE SAFFRANSKLADDKAKA

  1. Säg vad du önskar dig!!!? =))
    Kanske får ta och prova det där receptet…Nom nom…

  2. Åh så gott, tack!! Hittade ett liknande recept
    Men mer vitchoklad och tips vispad grädde med lite lingon till. Måste prova.
    En liten liten fråga (utan vara elak mot annan blogg för värsta jag vet detta näthat/gnabb) en annan (vit) blogg gör ju exakt som du, i mina ögon nästan scary. Hoppas du bara känner dig så bra för du originalet o SÅN SMAK men lite väl eller…
    God jul puss och kram

  3. Åh, en variant på denna har jag gjort i några år nu, även om det inte är jul 😉 tänkte för några år sedan, jag som älskar saffran och vit choklad OCH kladdkaka, vad gör man då ? 🙂 sedan låter jag min bara va inne en kort stund, sedan kyler jag den istället, smöret och den vita chokladen stelnar ju, så den blir fast, men seg och kletig 😉 tack för trevlig läsning, om man får önska så vill jag gärna se mer av övervåningen i ert vackra hus! Kram Hanna

  4. Detta måste testas!!! Undrar om du inte kunde lägga ut lite fler bilder på ert fina badrum. Skall snart renovera och älskar ert. Undrar speciellt storleken på kakelplattorna. Kram Emma

  5. Oh, bakade denna och den var såååååååååå god!! Tack för supertips- jättekul när du lägger ut recept! Ha en fin andraadvent!!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg