TJINGELING FRÅN MITT HÖRN

.
.
.IMG_1683

.
.

Pjuuuh, här sitter jag och pustar ut efter dagens träning (och yes jag har duschat efteråt och innan jag satte mig i soffan, jag lovar;);) På picset syns två julklappar som jag verkligen tokgillar; Floslampan och Svenskt Tennpläden. Så h a p p y över dessa!

.

.

.

.

Todelooooo!

.

.

.

Hoppas ni mår bra vänner!?!

.

.

Här i Småstaden har vi plötsligt fått massor av vacker snö och det är såå fint ute. Igen. Tänk vad det där vita härliga täcket kan göra skillnad? Nu får vi hålla tummarna att det ligger kvar ett tag så att alla små skatter kan få njuta av lite pulkaåkning och snögubbsfixande:) Apropå det så ska jag och Beabus strax ta boben och promenara ner den lilla biten till Mälaren och ta en litet kvällsåk i sluttningen mot sjön, mysigt mysigt.

.

.

.IMG_1666-4
.

.
.
Förutom att varit och tränat på gymmet (och förnyat gymkortet) så tog jag även en sväng förbi hälsokosten och köpte bla proteiner och Chiafrön och andra ”nyttigheter”. Yepp, det är nya lite hälsosammare tider på g i mitt liv också så här i början på nya året:) Jag har dock ingen ”målbild” eller några måste-komma-i-jeansen-tankar (det gör jag fortfarande:) utan känner bara att jag är såå upp över öronen tröött på att moffa choklad 24-7 och att känna mig allmänt jul-osund. Urk. Ni är säkert flera som känner igen d e n känslan. Så därför kickstartar jag med lite nyttig chiapudding (har aldrig provat så någon gång måste ju vara den första) och massa frukt och grönt till maten:)

.

.

Ha nu en skön eftermiddag så kikar in till er snart igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

20 kommentarer till “TJINGELING FRÅN MITT HÖRN

 1. Känner igen det där, och det finns ju fortfarande kvar i skåpen! Jag ser fram emot recept och recension på vad man kan göra av chiafrön. Är det gott?

 2. Skönt att ha tränat och duschat! 😉 Tror diskussionen för läääänge sen ang. det handlade om att gymkläder som varit i kontakt med svettiga (andras svett alltså) gymmaskiner, inte känns så fräscha att gå runt i hemma. Även om man själv inte svettats. Så var det nog. Men bra med nya hälsosamma tider! =)

  1. haha ja det gjorde ju kommentarerna mindre crazy, not!!! Kommer ihåg hela den disskusionen och den var ju knäpp från början till slut. Kommentera på någons blogg att det är äckligt att sitta i sin soffa efter träningen, folk är inte kloka hahaha

 3. Hej! Måste bara fråga, vad är det för grön växt på bilden? Inget jag kände igen alls, men så himla fin

 4. Chiapudding blir MYCKET godare om du tar cocosmjölk (finns i samma storlek och märke du köpt mandelmjölken). Annars får du göra egen mandelmjöl som är godare. Den där smakar pappkartong tycker jag. 🙂

 5. Hej! Tjusigt det blev med nya lampan och pläden. Jag har själv beställt Gatto (stora modellen), hittade den till betydligt billigare pris här: http://luksuslamper.se/shop/flos-gatto-bordslampa-389p.html
  Nästan 1.144:- billigare än i tex Länna Möbler. 🙂 Hoppas Du tar med denna kommentar, kan vara ett bra tips för den med lite mindre i plånboken.
  Ha en trevlig kväll!

 6. Jag gör smoothies med chiafrön i. De är så små som de är perfekta att ha i. Eller strössla på färska bär å kvarg. De är mkt rika på

  1. Rika på omega 3 skulle det stå ☺️.
   Känner exakt lika. Inte tokträna, utan leva ngt sundare. Rimligt känner jag.
   Tipsa gärna om du rör ihop ngt smarrigt av allt d nyttiga.
   Kram

 7. Så himla fint!! Den är lampan har jag också velat ha länge! OCh pläden är ju så snygg!! Kan bara instämma till 190 procent med dig, Petra. Hur F A N kan man ha synpunkter på om ngn duschar efter träningen direkt eller sitter i soffan eller ngn annanstans där hemma. Jättemånga åker ju tunnelbana och buss och gud vet vad och sen slår sig ner hemma, så hur tänkte den eller de personerna!!!??? Stor kram på dig från mig och mina (för tillfället) tre labbar!! Lisa S

  1. Håller med, det är väl upp till var och en var man sitter i sitt eget hem och i vilka plagg. Jag själv byter om till ”hemmakläder” direkt jag kommer hem, vill inte sitta i vår fräscha soffa med kläder man suttit på bussen etc med. Men det är hur jag känner. 🙂

 8. Jag brukar göra en pudding med chia-frön som är helt fab!
  2-3msk chiafrön
  Ekologiskt vaniljpulver (efter tycke och smak)
  0,5-1 dl turkisk yoghurt
  1-1,5dl kokosgrädde/kokosmjölk (Santa Marias tetra)
  Blandas och får stå i kylen i en kvart/tjugo minuter så den stelnar
  Avnjuts med valfri topping, exempelvis tinade hallon, rostade kokoschips eller allra helst ”under vårt taks” fantastiskt god müsli (paleo)

 9. Jag gjorde chiapudding idag, men man måste ha i någon smaksättning för att det ska bli gott. Gjorde med vaniljpulver och kardemumma innan jag toppade med hallon. finns på min instagram: underbara.saker
  Supergott!

 10. När jag var hos min vän i NY i höstas så fick jag chiapudding till frukost varje dag (hon är lite av ett hälsofreak) och det var supergott! Hon köpte färdig, man kan ju köpa allt overklig there, och den var väldigt söt. Men med skivade jordgubbar och cashewnötter på så blev det gudagott!!
  Hoppas du fick till puddingen 🙂
  Kram kram

 11. Heja dig!! Och neej – jag inser att jag alltså missat en hetsig debatt om duschning och soffsittning??! Den hade nog roat mig mycket, hahaha… 😉 Kram från en som ALLTID sätter sig lite grann i soffan direkt efter träningen INNAN duschen 😀

Comments are closed.