HUR CHIAPUDDING SMAKAR & LITE ANNAT

.
.
.

IMG_1711-10.

.

.

”Mellis” vid mitt soffbord denna eftermiddag!

.

.

.

IMG_1701-2.

.

Provade att göra den just nu i sk hälsokretsar extremt populära (enligt damen i butiken) Chiapuddingen. Fick ju flera tips av er söta bloggisar på hur man gör denna på allra bästa sätt och jag gjorde enligt följande recept:

.

.

.

MIN CHIAPUDDING

.

.

1 dl mandelmjölk

1 dl osötad kvarg

1 nypa Stevia

1 nypa ekologisk Bourbon vaniljpulver

3 msk chiafrön

1 tsk krossade cocoschips

.

.

.

Själv tycker att Chiapuddingen smakade heelt okej. Lite lent och mjukt och så där lagom sött. Men konsistensen…Oooh my….Vänjer man sig vid den eller? Personligen tyckte jag det kändes som att mumsa typ kalla slemmiga grodägg. Inte för att jag ätit sådana men ja ni förstår:)

.

.

.

IMG_1721-7

.

.

På bordet i vardagsrummet står just nu en tokvacker och vårig bukett i sköna lilaaktiga färger. Rosor, anemoner, ginst(?) och eucalyptus.

.

.

.

IMG_1704-2.

.

Så var jag förbi bokhandeln nere på stan (som ligger strax brevid Voltaire där jag köpte den vackra thékoppen med romerskt tryck) och med mig hem kom två inspirationsböcker av två coola donnor nämligen Sofi Fahrman och Denise Rudberg. Ska bli riktigt spännande och kul att läsa deras bästa kom-igång-tips (har bläddrat lite snabbt och båda två verkar i alla fall gå ut på att man inte ska ha för höga mål utan ha en sund avslappnad inställning till mat och träningen och hur man får till den i vardagen. Me like a lot:)

.

.

.

IMG_1727-6.

.    IMG_1739-5

.
.

Jag, mina grodägg och mitt sköna burspråk i vardagsrummet (byxor är gamla By Malene Birger och den sköna tröjan är denna vårnyhet från samma märke)

.

.

.

.

Nu ska jag hjälpa två små envisa donnor med det nya tv-spelet som var en av klapparna. Hmmm. Har nämligen ingen aaning ”hur man gör med Playstation 4” och en ny tv  i kombo till det så wish me luck här!

.

.

.

Ha en fab eftermiddag så ses vi snart igen!

.

.

,

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

29 kommentarer till “HUR CHIAPUDDING SMAKAR & LITE ANNAT

 1. Nej fy tusan, chiapudding är ju vidrigt! Har provat flera olika recept men det hjälper inte, konsistensen är fruktansvärd!
  Det finns så mycket annat hälsosamt OCH gott så jag vägrar äta den där sörjan.

 2. Haha, jag kan verkligen hålla med om konsistensen. Jag åt det en period men sen så tröttnade jag på det. Overnight oat kan man ju också göra, kanske lite godare? Har faktiskt inte provat det än!
  Kram!

 3. Jag har provat att göra chiapuddingen så men det är inte gått. Jag brukar göra på följande sätt: 2 msk chiafrön, 1,5 dl osötad mandelmjölk, 1 mosad banan och 1,5 msk kakao. Om man vill kan man även ha i 1 tsk honung. Mosa bananen och ha i övriga ingredienser. Ställ i kylen över natten. På morgonen toppas detta med gojjibär och kakaonibs. Supergott, smakar som en nyttig chokladpudding

 4. Haha, jag gillar typ konsistensen 🙂 Men inte smaken… Har testat lite olika varianter. Men vanlijpulver och kokos, med kokos och kanel och nu ikväll slängde jag ihop en med häften mandelmjök och hälften naturell lättyoghurt… Får se hur det smakar. Kanske bättre att ha stevia i också, men vill ju komma ifrån det söta…
  Kram

 5. Åh vilket vårigt och fint! 🙂
  Var kommer den snygga kudden ifrån ? Måste säga att jag fullkomligt älskar din blogg, finner alltid en massvis inspiration – vill göra om hela hemmet 😉
  Vad är det för matta? Har du några bra tips att tänka på för få till den där perfekta soffhörnan 🙂
  Tack för en inspirerande blogg!
  Bästa hälsningar
  Hanna

 6. Ja, man vänjer sig, det är ju lite som en gröt i konsistensen. Jag brukar ta chiafrön (krossa lite på dem så får du ut ner av den nyttiga omegan de innehåller) och blanda i havre eller mandelmjölk i en liten skål m lock som jag låter stå i kylen över natten. På morgonen efter så lägger jag i en näve frusna bär och slantar en banan i. Om ”puddingen” blivit lite lös kan jag röra ner lite vanliga fiberhavregryn också.
  Extra sötningsmedel tycker jag känns himla onödigt, särskilt om jag använt mandelmjölk som jag upplever som väldigt söt i smaken.
  Jag vet de som gillar att blanda i lite frukt/bär eller mosa en banan i redan när man preparerar chiafröna. Jag tycker att särskilt banan smakar väldigt konstigt (ungefär som skumbananer luktar) om man gör så.

 7. Jag brukar göra den ”kalla gröten” från Sofi Fahrmans bok. Den innehåller också chiafrön. Jag tar mandelmjölk istället för vanlig mjölk, och en gnutta honung i. Jag tycker att det är praktiskt att göra iordning på kvällen redan. Bara hacka nötter på morgonen. Lite speciell smak men jag tycker det är gott. Deras bok är verkligen inspirerande och läcker.

 8. Jo men man vänjer sig lite vid konsistensen. Förstår vad du menar med grodägg, i början tyckte jag det inte var så speciellt gott men nu gillar jag det. Föredrar det faktiskt som tillbehör i yoghurten mer än i sig självt då det liksom kan ”bli lite för mycket”. kram L

 9. Jag älskar chiapudding! Gör en stor portion på 2 dl osötad havremjölk, 2msk chia och 1 msk linfrö och äter helst med frysta hallon som jag mixtra och toppar med granatäpple. Mycket bär gärna! Mums

 10. Jo, man vänjer sig faktiskt vid konsistensen.
  Men ett tips är att byta hälften (eller mer) av vätskan mot kokosmjölk om man gillar kokos. Den stelnar ju i kylskåpet och konsistensen blir därför inte lika ”slemmig” som med bara vanlig mjölk. Och så tinade bär till det som rörs ihop. Älskar man kokos kan man byta helt och hållet, men det gör tyvärr inte jag och konsistensen blir då nästan lite för stabbig.
  Gillar man choklad till frukost (eller mellanmål) kan man blanda chiafrön med kokosmjölk och typ osötad mandelmjölk och sedan i med kakao och eventuellt sötning (observera att mandelmjölk kan vara sötad med socker så det kan bli dubbelt sött om man inte ser upp, jag köper alltid osötad mandelmjölk). Sedan mixar man hela härligheten när chiafröna har svällt färdigt och det blir som en chokladmousse. Man kan även mixa i lite banan om man gillar det (fungerar också som sötning).
  Jag älskar de där små fröna! 🙂

 11. Träning som blir av lät ju intressant för mig som inte ens kom igång med hjälp av PT. Jag fattar inte varför jag inte kan tycka att det är liiiiite kul att stånka och stöna på ett gym. Men nej, jag är omöjlig. Kanske ska köpa den boken om det handlar om träning som man kan göra hemma.
  Kram Linda

 12. Jag håller med dig gällande konsistensen på chiagröten. Därför har jag även i havregryn och lite andra fröer. Jag varierar mig från dag till dag. Igår hade jag tex i chiafrö, mandelmjölk, gojibär, havregryn, solroskärnor och vanilj. Sen toppade jag med kokosflarn och lingon.
  Då slipper du den slemmiga konsistensen! Ett tips!;)
  Emma

 13. Förstår hur du menar med chiapuddingen. Här kommer två andra recept, blir lite annat när allt mixas. Testa och se vad du tycker!
  Chiapudding med choklad
  Mixa bara 2-3 msk chiafrön med 2 dl mjölk och 1 msk kakao, 1 msk proteinpulver (valfritt) och lite agavesirap. Mixa och låt stå i minst 20 minuter eller över natten. Glöm inte att röra om! Toppa sedan med bär och nötter. Jag hade i lite choklad i min också!
  Choklad Banan Jordnötssmör Chiapudding
  2 dl mandelmjölk
  2,5 msk chiafrön
  2 msk kakaopulver
  1-2 msk jordnötssmör eller pulveriserad jordnötssmör
  1 banan, mosad
  vaniljextrakt
  Blanda/mixa alla ingredienser i en skål. Ställ i kylskåp tills den stelnat eller över natten.
  Chiapudding med blåbär
  1 portion
  Ingredienser
  3 msk Chiafrön
  1 Banan
  1 dl Blåbär
  1 dl mjölk
  1 tsk Agavesirap
  Ev Rostade kokosflingor
  På kvällen mixa mjölk, chiafrön, banan, blåbär och agavesirap. Plasta in och låt vila till nästa dag. Ta fram och toppa med rostad kokos.
  Chiapudding med jordgubbar
  1 portion
  Ingredienser
  1 dl frysta jordgubbar
  1 ekologisk banan
  1,5 msk chiafrön
  1 krm äkta vaniljpulver
  (ev 2 st dadlar) alt lite agavesirap
  Kokos
  Mixa allt utan kokos med en stavmixer. Plasta in och ställ i kylen över natten. Ta fram och toppa med kokosflingor.

 14. Hoppas det gick bra med att hjälpa tjejerna med playstation. 🙂 Det är inte helt lätt sådan saker. Lät ju spännande med chaipudding, har inte testat. Ha en skön dag. kram Annika

 15. Jeg klarer heller ikke den slimete konsistensen av chiapudding. Jeg blander i bær, litt havregryn og kokos. Da blir den grovere og mye bedre konsistens 🙂

 16. Jag brukar göra en tjock ”pudding” till frukost av ett par msk chiafrön, vatten (så mycket att det blir en tjock gröt inom några minuter) och sen tillsätter jag ca hälften av en 250 ml Coconut Cream förpackning. Serveras med mycket bär.

 17. Ha,ha, slemmiga grodägg, du är ju bara för härlig 😉
  Har aldrig provat o kommer nog inte att göra det heller, inte min grej tror jag 😉
  Häääärlig bild på burspråket , nu fick jag sån lust att ”krispa ” till det lite här hemma, har redan lite svart , vitt o grått o ska nog ösa på med lite mer sånt, känns fråscht till nya året 🙂
  Ja, härlig bild på dig med 😉 , inspiration till max för att ” alltid” vara vardagssnygg, men även festklädd ibland 😉
  Tack för en alltid lika inspirerande blogg !!
  Kram,
  Monica i Rom

 18. Hej!
  Rekommenderar gammal hederlig naturell yoghurt 0,5% med blandade frön och nötter samt all god frukt som finns nu; mango, kiwi, clementiner, ananas. Perfekt efter träning! Då får man också protein, fett och kolhydrater och det smakar gott!

 19. Testa att göra med kokosgrädde, mandelmjölk, steviadoppar med smak av kokos. Toppa den färdiga kylda chaipuddingen med granola. Smakar helt ljuvligt gott och den slemmiga konsistenten kamoufleras av den krispiga granolan.
  Sen måste jag fråga om tekoppen som du köpt. Kommer den från någon speciell bokkedja eller vet du vad det är för märke på den. Blev helt förälskad i det fina mönstret och färgen. Tejunkie som jag är kan jag inte få nog av fina koppar. ha en fin lördag!

Comments are closed.