PÅ BEGÄRAN

.

.

.IMG_2079-6 .

.

Det önskades viss lite pics från vårat badrum via Instagram idag!

.

.

.

IMG_2063-5

.

Visade nämligen ett par Instapics på vårt nyskrubbade badrum. Tyvärr så kan jag inte visa några särskilt tjusiga bilder då 1. Ljuset var uselt. Vårat badrum ligger mitt i huset bakom murstocken på övervåningen och det finns typ ingetv dagsljus alls där inne nowdays… 2. Mina kamera har bara ett fast objektiv vilket betyder att jag inte kan zooma. Hade jag haft ett vidvinkelobjektiv typ mäklare så hade ni fått se liite mera helhetsbilder (på deras pics bli ju minsta skrubb en sal:) 3. Badrummet är litet och utanför dörren så finns det en vägg så jag kan liksom inte backa någonstans för att få med mera (men om ni vill se lite mer helhet så kolla Instat. Om någon undrar var handdukarna kommer ifrån så är det Lexington och handdukstorken från Margaoli)

.

.

.

IMG_2064-3 .

.

Hur som helst. Detta är vårat badevarelse och jag älskar det!:) Det är litet men behöver inte på något sätt vara större. Allt får ju plats och det rä lätt att hålla snyggt och rent och fräscht. Handfat och toalett är Duravit by Philippe Starck och duschväggen har vi låtit en glasmästare göra efter våra önskningar (en viktig detalj var att den skulle gå ner till golvet och inte ha klumpiga fästen)

.

.

.
IMG_2089-2

.

.IMG_2088-2

.

.

Blandarna och dusch är från Tapwell. Stilrena med en liten tvist och de funkar superbra. Brunnen vi valde blev också en bra grej! Jag h a t a r hår och sånt där ofrächt ”slabb” som blir i badrumsbrunnar ni vet eller under badkar, brrr. Har nästan slabbfobi (det är därför jag hatar badhus:) Men med denna avlånga braiga brunn så blir det aldrig något stillastående utan allt åker snabbt ner och ja den behöver ju också rengöras någon gång då och då men då är det i n t e moi som gör det. Kommer dock inte ihåg vad den heter men hör er för hos badrumsgrossisten om ni är intresserade av en liknande. Sen ska ni se till att ni får bra fall i duschen när ni fixar nytt badrum för herregud, finns det något mer irriterande när det rinner ut vatten på golvet??  Jag sa till våra hantverkare att ta i ordentligt när de gjorde golvet och det gjorde de och vi har aldrig något vatten utanför duschen. Så det är mitt bästa badrumstips:)

.

.

.

.IMG_2077-3

.

.

Sen så är ju vårt badrumsgolv så fint så fint. Marmor och sexkantig mosaik, mmm. Inköpt på Fired Earth i Stockholm (men dem rekommenderar jag icke tyvärr. Försök att hitta liknande på något annat ställe) Helt halkfritt och fogarna håller jag fräscha med en vanlig skrubbborste, ni vet en sån naturvariant där i trä man skrubbar golv med (den har jag till alla fogar och våra är fortfarande lika vita efter ett par år. Också ett tips)

.

.

.

IMG_2078-2

.

.

Lamporna i badrummet är alla i klotmodell och de två som är monterade i den stora spegeln är från Flos och den ovan minns jag.

.

.

.

 
IMG_2069-2

.

.

 
IMG_2076-3

.

.

 
IMG_2083-3

.

.

Vi har ju både vägghängt handfat, alltså med avloppet i väggen, och vägghängd toalett och det är så supersmidigt. Inga små smutssamlande skrymslen någonstans och den där marmohyllan som byggdes uppe på utbyggnaden är jättetrevig att ställa saker på som fina favvoparfymer och doftljus etc

.

.

.

IMG_2070-2

.

.

Kalket i badrummet är ett vanligt rektangulärt, blankt och ej fasat. De där två tvålhyllorna fick snickaren bygga och de blev också så praktiska och bra.

.

.

.

IMG_2073-2.

Snickaren fick även bygga vårat badrumsskåp efter mina önskemål (skåpet ligger i ett utrymme under vindtrappen) Det blev ett stort praktiskt sådant (som är kaklat även på insidan) med skjutdörrar och de dörrarna fick jag verkligen strida för haha för det fanns ju iiinga färdiga skjutdörrar eller ”skjutspår” eller aluminiumran att köpa någonstans så det fick specialspecialbeställas men visst blev det bra? Maximerat utnyttjande av yta och dörrarna är gjorda i vitt glas om någon undrar.

.

.

.

Japp finingar, det fick bli lite badrumsinspo idag! Nu ska jag hoppa i täckjacka och Uggs och vantar och mössa och bege mig ut i snökaoset i trafiken och åka till Ica Maxi och storhandla (wish me luck).

.

.

Men vi ses snart igen girls!

.

.

.

KRAM

.

.

.

30 kommentarer till “PÅ BEGÄRAN

  1. Ert badrum är verkligen riktigt, riktigt fräscht. Jag får lust att åka och köpa en bilningsapparat (hmm, vad kan en sådan heta?) och gå loss själv i vårt gamla badrum som vi renoverade för ca 10 år sedan. Det kaklet som jag tyckte var fint då är inte riktigt vad jag gillar idag.
    Kram Linda

  2. Åh så snällt att du lyssnade på önskningen på IG. Verkligen så fint och mycket inspiration! Som alltid 🙂
    Tack igen och ha en fin kväll!

  3. Tack för fina insopbilder 🙂 passar bra när jag går i renovringsplanering här i Paris med byggstart i mars 🙂 gillar speciellt din platsbyggda hylla vid handfatet, kommer dock göra en lägre variant om möjligt så jag för större spegelyta. Men jättefint badrum har ni.
    Ha det gott!
    Magdalena

  4. Vad kul att se golvet. Exakt sånt ska vi ha i stora badrummet nu när vi bygger hus. Varför rekomenderar du inte fired earth? Vi beställer nog från märket bricmate. Jättefint! Vi funderar även på liknande väggar som ni har till lilla badrummet. Kul att se med vit fog. Nu är det ju oftast lite mörkare…vi gillar vitt:)

  5. Fantastiskt fint! Vi renoverade badrummet för knappt ett år sedan och vilken skillnad det blev. Från rosa 80-tal till ljusgrått golv, stora vita plattor på väggarna och lejontass-badkar och olivträd. Nu håller vi precis på med lilla toaletten nere, blir väldigt bra med lite förändring och uppfräschning! kram

  6. Så snyggt så man smäller av, på riktigt det vackraste badrummet jag skådat och hamnar definitivt i inspomappen till framtida badrumsrenoveringar. Så tidlöst & fräscht!
    Nu vill vi se ordentliga bilder på sovrummet med, please?
    Hoppas du har en mysig kväll,
    kram Catta

  7. Supersnyggt och fräscht! Kan du inte lägga detta inlägg under kategorin badrum så är det lättare att hitta när man vill bli inspirerad igen? Ha en mysig kväll! Kram Lotta

  8. Hej! Tack för tjusig badrums-inspo de lux: Har för mig att er spegel är inbyggd, hur stor är den?
    Går i badrumsrenoveringstankar och får inte till det då det gäller spegeln.
    Ha en fortsatt bra januarivecka/ Catarina

  9. That’s the bathroom that I call functional yet so elegant! So much Scandinavian sense in it. But what strikes me the most it’s the bottle of Narciso Rodriguez for Her EDT – my favourite fragrance for women ever, really nice to see you appreciate it too.

  10. Kikade in här igen och fick se den lilla runda flaskan som står själv i en av hyllorna, andra fotot från underst. Jag har den för blont hår men går det att använda den produkten till Hairtalk extensions? På torsdag nästa vecka är det dags för mig igen att sätta i deras extensions. Denna gång blir det inget svall a la Laila Bagge som Louise satte i senast utan endast en förtjockning.
    Kram Linda

  11. Hej,
    Tack för en fantastisk blogg, har läst dig i flera år 🙂 så underbar inspiration!
    Vi har ett liknande marmorgolv, men jag har jätteproblem med att hålla fogarna vita och fina. Nu ska jag testa sån borste du skriver om, tack, men vad använder du för medel?
    Ha en underbar dag
    Jenny

    1. Vi har grå fog på golvet och då använder jag vanligt diskmedel och gnor med borste
      KRAM

  12. Helt underbart snyggt badrum, enkelt och stilrent! Vill byta ut allt i mitt NU!! :)) Måste fråga vad du använder för rengöringsmedel för att hålla fogarna så fina? Tycker det är svårt att få bort spår av kalkavlagringar mm.
    Tack för bästa fina bloggen med massor av inspo! Kram Sofie

    1. Yack!:) Klorinskum på väggarna med borsten och på golvet har vi grå fog och där använder jag vanligt diskmedel och borste (man ska vara försiktig me dmarmorn:)
      KRAM
      P

  13. Jag som egentligen är g.a.n.s.k.a (vi har inte byggt det själva, bara bytt ut lite inredning & så) nöjd med vårt bad, får sjuk lust att riva det när jag ser ditt. Om något är krispigt, så är det faktiskt ert bad. SKIT SNYGGT & det inbyggda skåpet är ju to die for för en kräm junkie.
    Kram

  14. Jättesnyggt badrum. Fräscht, ljust, modert men ändå mysigt. Älskar golvet, trist att ni inte var nöjda med butiken dock.

  15. This is one of the nicest bathrooms I have ever seen! Just perfect! Style which will last for years to come. Well done.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg