YES I DID IT AGAIN

.
.
.IMG_2097-2

.

.

Dagens jag här hemma i hallen! Pigg och glad efter en pw runt Småstaden.

.

..

.

.

Heeej Tisdag!

.

.

.

Ja idag har jag en sån där dag då jag känner jättepigg och otroligt kreativ och har mängder med ideér. Fantastiskt härlig känsla det där, att allt kanske är möjligt och att det finns massor av energi i kroppen och knoppen som bara ligger där och bubblar:) Jag är ju oftast en kreativ människa, och har nog alltid varit det, och när man inte har det där vanliga goet och lite rastlösa i sig då blir man ganska tråkig och idéfattig. Men nu så:) Det är kanske vädret som gör att denna kick infinner sig, att det är lite ljusare ute med sol och snö, och att vi snart passerat allt det där mörka. Härligt härrrligt:)

.

.

Något annat som gör att jag s e r piggare ut också är att jag har varit hos min duktiga doktorskompis som nu börjat på Harmoniq i Gallerian och fått både Botox och Vital och lite läpprestylan. Så skönt att få ett litet ”släpp” mellan ögonbrynen för det är det botoxen gör på mig. Den tar inte bort rynkor i pannan, det har jag ju bara på lite på sidorna, utan släpper på spänningen. Väldigt behagligt kan jag berätta. Så ett riktigt fukttillskott i huden igen genom Vitalen som inte ändrar formen utan bidrar bara med fukten och ger fräschare hud. Till sist så lite ”untz” i läppkonturen. Har ganska stora läppar i mig själv men jag har hållt på fixat dem med jämna mellanrum i 15 år så jag är nog lite addicted tror jag. Så nu undrar säkert flera varför berättar jag nu detta för er då jag vet att många går i taket av mina ”fillerserkännanden”? Jo för att jag vill. Nej , jag skäms inte alls, jag hymlar inte och jag tycker att detta är bra och dessutom så vill jag ge er alla som funderar på behandlingar lite tips. Det är nog inte många bloggerskor-kända kvinnor i min ålder som vågar erkänna sådant även om de skulle vilja och det är säkert för att det läggs så mycket skuld kring just detta. Jag tycker personligen att alla får göra som de vill med sitt, precis som som alla få ha precis som de vill hemma eller vilka kläder de önskar osv, så länge det inte skador någon annan människa. Så  jag tänker inte sluta göra behandlingar alt hymla om detta här på Hofp för att jag ska framstå som ett lite bättre föredöme eller mer ”pk”. Jag vill inte vara något perfekt föredöme för alla er tusentals läsare, jag är ju liksom alltid bara jag. Även med lite Botox i pannan och jag hoppas ni kan tycka jag är ganska ok ändå?:S

.

.

.

IMG_2108-2

.

.

Jag har, iaf, på mig en Uniceftisha idag:) Härligt mjuk och skön och när man köper en sådan så bidrar Malene Birger med vinsten till Unicef. Se snygg ut och ge till välgörenhet samtidigt – stort like på det (jeansen är ett bar gamla godingar från Dondup)

.

.

.

Önskar er en fin fortsättning på dagen bloggisar!

.

.

KRAM

.

.

.

Uppdatering! Apropå ämnet ovan. Läste detta suveräna inlägg lite senare idag på en annan blogg, ett inlägg om att vi kvinnor inte ska döma varandra hela hela tiden. Läs gärna det! Puss på er!

.

.

.

58 kommentarer till “YES I DID IT AGAIN

  1. Jag tycker du har så skön inställning och du gör helt rätt som går ut öppet med detta. Hur många är det inte som anväder Botox och annat men inte vågar berätta. Och det är väl just för att det är många som går i taket när man berättar det. Och du som har så stor blogg skulle inte behöva berätta men väljer att göra det vilket jag tycker är starkt. Heja dig!! Om jag med min lilla blogg skulle göra en botoxbehandling och skriva om det skulle nog ingen reagera. Tack att du står på dig!! Kram Annika

  2. Blir imponerad av dig som på ett så avslappnat sätt visar och berättar om ditt/ert liv! Blir så in i Norden trött på alla som brusar upp så fort någon befinner sig ”outside the box” och snackar skräp om de som faktisk kan (på ett ärligt rakt sätt) säga ”hallå! Här är jag, jag ser ut så här och det är MIN kropp, mitt liv” Stort långfinger till alla dem som störs sig och är avundsjuka, varför ska man inte få stoltsera med det som man faktisk är nöjd med själv! Har under senaste året fått kritik själv för att jag varit kaxig nog och skrytit om mig själv, mitt jobb, min lön, som det är jag själv som kämpat för att få nå efter högskolestudier, hårt arbete i em mansdominerad värld! Nädu, stå på dig vackra kvinna för den person du är!! Stor kram, du inspirerar!!

  3. Det är så härligt och bra att du gör det du vill och vågar stå för det trots att du vet kritiken som kommer hagla in här på bloggen. En av kommentarerna som säkerligen kommer komma är att du måste tänka på vilken bild du ger till dina barn (syftar säkert mest på dina döttrar) och att det är sån press på kvinnor idag vad gäller utseende. Jag har följt din blogg länge så jag har läst kommentarerna som kommit tidigare under åren när du haft inlägg om skönhetsbehandlingar.
    Jag vill iaf säga att jag tycker du är toppen Petra som bjuder på det du gör och inte gör det i smyg.
    När det gäller barns utseende så berättade min dotter 11 år att några av hennes klasskompisar nu i årskurs fyra har concealer under ögonen. Jag frågade varför och hon svarade att det tar ju bort de mörka ringarna under ögonen. Jösses sa jag! Att mammor ens köper det till sina 10, 11, 12 åringar kan jag inte för mitt liv förstå. Att man som kvinna 40+ vill fixa till sig i ansiktet är däremot en annan sak. Då är man vuxen och bestämmer själv.

  4. Oh denna Jante lag. Du inspirerar mig. Tror att alla dessa elaka kommentarer är ett tecken på avundsjuka. Så nu kommer lite frågor: -gör det ont? är det dyrt, hur länge varar det osv. För när jag ser mig själv i spegeln så vill jag också! Tänker på vad en god vän så till mig. Om man är nöjd med sitt yttre mår man bättre inombords.
    Därför sitter jag här och äter min chaipudding och har kokat buljong som är så poppis i USA.
    Och när jag redan är på gång:) hur blev ditt sovrum? har du något bra tips på fina färgkoder? dvs visst har du använt Farrow and Ball? har du köpt den färgen i Stockholm?
    /Annette

  5. jag tycker att det är upp till var och en hur den vill leva sitt liv. Each to their own liksom. Enda tveksamheten som jag har på varför jag själv inte skulle vilja göra det är att hur ska jag lära min barn att älska sig själva för den dem är, om mamma samtidigt inte är nöjd med utseendet och går och ändrar det. Som sagt, detta är ingen kritik mot dig utan bara en infallsvinkel. Det hade varit intressant att se hur du resonerar kring detta eftersom du har tweenies där hemma som såklart ser vad mamma gör osv. Men, jag tycker du är vacker, sympatisk och jag älskar din blogg. Så kram!

    1. Jag tycker mammor (även papport för den delen) har ett mycket större ansvar när det gäller vilka kläder de tillåter sina barn att ha på sig. Föräldrar som tillåter sina barn att ha BH innan de ens har fått bröst, stringtrosor och push-up till tjejer i sjätteklass, smink till skolan innan de ens gått ut fjärde klass. Högklackade skor till unga tjejer (inte bra för ryggen) osv…listan kan göras lång och alla de här sakerna tycker jag personligen påverkar barnen mkt mer direkt än om deras mamma (eller pappa) gör botox eller annat i ansiktet.

    2. Tack för dina snälla ord!:)
      Jag tror nog inte mina barn inte är insatta överhuvudtaget när det gäller fillers. Har aldrig hört dem nämna det vare sig det gäller mig eller någon annan. De kan ju läsa och skulle de fråga vad jag gjort så skulle jag inte göra någon stor sak av det. Jag tycker ju inte det är någon stor sak, utan förklara det som en ansiktsbehandling på salong. Personligen tycker jag att tatueringar ex är ett mycket större och permanenet ingrepp och skulle mina barn bli påverkade av vänner och modet och vilja tatuera sig när de blir vuxna skulle jag nog bli lite ledsen (Men om de tar någon botoxspruta vid 40 skulle jag nog inte bry mig nämnvärt;) Att fixa och trixa med sitt utseende gör ju så gott som alla, på något sätt, men jag är ingen utseendebesatt mamma som pratar bantning eller gnäller över det ena eller andra inför mina barn. Jag pratar inte utseende alls när de hör och de ser inte på mig när jag gjort behandlingar så det är ju ingen jätteskillnad helt plötsligt:)
      KRAM

  6. Bra att du är nöjd det är ju därför du gör det. Själv vågar jag inte har sett så många som inte ser kloka ut efter behandlingar och tyvärr verkar många bli fa
    rtblinda och till slut så ser de värre ut än de gjorde innan. Och sedan så är ju botox ett av världens farligaste gifter så nej tack till att ha det i kroppen. Här är en som varnar andra http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20132337.ab

  7. Tycker också det är upp till var och en och tycker du är tuff som berättar om vad du har gjort.
    Du ser jättefin ut!
    Vem vill inte se bra ut och kan och vill man så varför inte!
    Mvh Monica

  8. Hej! Jättebra att du skriver om ämnet. Är jätteintresserad o gör botox ibland för att ta bort bekymmersrynkan mellan ögonen. Ser mycket piggare ut o det vill väl de flesta kvinnor göra! Varför skulle vi annars sminka oss?
    Kan du berätta mer om vital o hur ofta gör du den? Kommer ihåg att du gjorde miccroneedling (tror det stavas så). Blev du nöjd med den o kommer du göra den mer? En sista fråga:) gör du ögonfransar regelbundet? Jag har inte provat men är nyfiken samtidigt rädd att förstöra mina egna.
    Hoppas på svar:) Tack på förhand:) Catarina

    1. Tack!:) Vitalen gör jag 2-3 ggr om året. Den boostar huden med fukt och gör liksom strukturen slätare. Microneedling är också grymt för huden och jag blev jättenöjd. Ska ta och booka en ny kur snart:)
      KRAM

    1. Ja men mannen artikeln handlar om hade ju fått flera hundra sprutor Botox om året. Inte en eller två:S

    2. Men hallå! Den mannen injicerade i medicinsk syfte där doserna är hästlängder större än för enbart kosmetiskt syfte. Det är minimala mängder som injiceras för att ta bort rynkor. Men risker finns absolut för medicinskt, men det är ju inte det inlägget handlar om!

  9. Petra, jag undrar hur tishan är i storlekarna? Vilken storlek har du? Grymt snygg och gillar när man kan shoppa med samvete:)
    //Alex

  10. Modigt att berätta men tyvärr avskräcker det mig bara när jag ser att du ser ut som Paulo Roberto efter ett krogslagsmål :/ Är det nygjort? Svullen efter nålen?

  11. Reagerar för att det ser groteskt ut. Detta kan ju inte vävnaderna i huden må bra av på längre sikt. Herreminje att man törs. Jag tror man får betala förr el senare. Kvinnans lott. Att behaga nästan till vilket pris som helst.

  12. måste kommentera, vilket jag sällan gör. Tycker inte att detta är något som man skall utsätta sig för. Du är så vacker som du är, och jag är 53 år och lever med de ålderstecken som kommer naturligt. Utseendefixeringen är så tröttsam.

  13. Du er knallfin!!!!! Hvem vil ikke se ut som deg?? I wish…. Love your blog!!!!! Klem Siv

  14. Hej, tycker du var finare innan, ser konstigt ut i pannan slät i mitten och rynkor på sidorna. Men som du själv skriver ditt val men du vill väl veta vad andra tycker annars hade du väl inte skrivit om det eller är det för reklamen du gör det mvh Lena

    1. Så du tycker jag ser konstig ut som bara har rynkor vid sidorna av pannan. Något som jag har helt naturligt och absolut inte på grund av något annat. Som jag haft sedan jag startade denna blogg.

      1. Haha, då ser jag också konstig ut. Jag har rynkor mitt på pannan och inga på sidan och knappt några kring mun och ögonen. Fast dom i pannan ryker nog snart, har opererat näsan också, såå nöjd att kunna visa mig i profil istället för att dölja min ”häxnäsa” 🙂 Var och en gör som dom vill helt enkelt! Kram.

  15. Jag tycker att du är jättefin Petra och att du är modig och ärlig som står för vad du gör. Jag undrar lite om läpparna. Är själv sugen på att prova. Hur mycket fyller du på med och hur ofta? Gör du det i både över- och underläppen? Jag har alltid haft en supertunn överläpp och inbillar mig att det skulle vara roligt med lite större men är rädd att det kan bli för stort också.
    kram Louise

    1. Också nyfiken angående läpparna! Har en tunn överläpp och fylligare underläpp och funderar om jag vågar göra nåt åt det…

  16. Du är modig! Jag är på tok för feg och harig för att våga mig på ett sådana ingrepp. Dock är jag säker på att om jag väl testade så skulle jag bli hooked pronto! Jag blev tyvärr väldigt fanatisk när det gällde solariumsolning för sisådär 15-20 år sedan. Inte bra och inget jag är stolt över…

  17. Vitalen? Kan det heta ngnting annat för jag hittar ingenting om ”Vitalen”.

  18. Alltid lika trevligt att kika in här, din blogg gör mig glad, fina bilder på ert fina hus, eller på dig och din familj, lyser verkligen upp här i bloggvärlden!
    Tack för att du delar med dig av dig själv och ditt liv!
    MariaG

  19. En fråga: fyller du även ut dina kindben? Vad använder du i sådanafall?
    Jag gör TYVÄRR också fillers+botox och jag har två tjejer hemma som är 8 och 10 år och vill absolut inte att de ska veta att man ska behöva kämpa så hårt för att känna sig snygg.
    Snygg, vilken onödig känsla att sträva efter – egentligen…
    Att lägga tusentals kronor på en yta som skall få mig själv att må bra för stunden, som jag istället skulle kunna lägga på fattiga och utsatta barn…
    MEN jag fortsätter göra det. Med smutsblandad glädjekänsla.
    Hur känner du???

    1. Nej, jag fyller inte ut mina kindben. De ser ut som de gör:)
      Jag tycker tvärtemot dig inte att jag kämpar särskilt hårt när jag får en filler någon gång om året och jag tycker nog inte det är en särskilt större grej än att gå och få peeling eller någon annan ansiktsbehandling. Skillnaden är att de använder en tunn nål i behandlingen och jag tror nog inte barn gör någon större skillnad på att mamma går och gör ansiktsbehandling eller klipper av sig håret, allt handlar ju om yta inte sant och om att snygga till sig (om inte skillnaden på mamma plötsligt är märklig och konstig) Det kostar inte mer att få en filler än att göra klipp + färg (iaf inte på fina salongen) och det är inga pengar jag tar från välgörenhetskontot (Och om man skulle se det på det sättet så skulle ju allt det där onödiga extra man gör som roliga resor och kläder och trädgård och fina bilar osv faktiskt kunna gå till utsatta barn istället:S)

    2. Det går också att tänka på att en del föräldrar lägger mycket pengar på cigg och alkohol till sig själva, godis, läsk och dålig mat till sig själva och barnen vilket är direkt skadligt för hälsan och som ger en negativ direktpåverkan hos barnen. Betydligt ohälsosammare och värt att tänka på!!

  20. Hej Petra! Tycker också att det är modigt av dig att berätta och ”stå upp för vad du gör”. Finns säkert en hel del som gör olika ”ingrepp” men inte ”vågar”/vill berätta! Tänkte på dig i går o blev nästan full i skratt då jag gjorde ngt förbjudet!! Jag hade varit o tränat o satte mig senare i soffan, vilket jag har gjort förr o aldrig reflekterat över, men nu blev jag full i skratt o tänkte att tur att inte vissa av dina läsare vet vilket otroligt misstag jag gjorde!! Jag kan inte för mitt liv förstå hur ngn kan lägga sig i ngt sådant!! Helt otroligt!! Stor kram på dig, fina vackra du! Lisa S

  21. Tycker synd om de som har så låg självkänsla att de måste göra något med sitt utseende för att bli bekräftad av andra. Av botox mm ser ansiktet enbart uppsvullet och konstigt ut. Man ser det inte själv men andra ser.

    1. och jag tycker lite synd om såna som dig Lena som känner att de anonymt måste trycka till kvinnor de inte känner på nätet och tala om att de ex ser konstiga ut. Man blir inte svullen av Botox, man slappnar av vissa små muskler och ingen ser att du gjort det om du inte överdriver så klart och låter doktorn ta alldeles för mycket (Du kanske inte ser själv hur du beter dig men nu ger jag dig en liten påminnelse)

      1. När man uppger sitt namn är man inte anonym, och alla delar inte din uppfattning om botox mm.
        respektera det, tack.

        1. ”Lena” är väl så anonymt det kan bli för det är ju inget som avslöjar din identitet menar jag.
          Jag respekterar andra åsikter men jag tycker inte det är okej med elaka påhopp på min familj, mig eller mitt yttre. Hoppas DU kan respektera det. Ingen vill att någon anklagar dem för något som inte stämmer eller att få höra att de ser ”konstiga ut” Eller vill du bli utsatt för sådant från någon ”Lena”?

          1. I mitt inlägg har jag överhuvudtaget inte nämt dig eller din familj och jag har inte anklagat dig för något, jag har en åsikt om botox mm.

          2. Nej, du menade säkert någon annan när du kommenterade här. Ber om ursäkt ”Anki-Lena” i Stallhagen. Jag ser ju alla dina spydiga och ofta ifrågasättande kommentarer du lämnar och de börjar bli ganska många nu och ibland så tröttnar man lite.

  22. Som alltid, blir det diskusjon når du
    Kommer med et innlegg som dette.
    Enten for eller imot! Beundrer din
    åpenhet rundt dette. Jeg er på ”mot”
    siden, selvfølgelig ikke hva andre gjør,
    men tenker (og tiden vil vise) om dette er kortvarig
    ”Lykke”. Vi har begrepet ”botox tryne”
    det lyser lang vei, hva man har gjort.
    Hvor vakkert er det ? Det er der vi har
    forskjellig oppfatning for og imot disse
    behandlingene. Et eksempler er svenske
    Julia K. Ung og en gang vakker, etter min mening
    har det tatt overhånd , svulmet og oppfylt
    hele ansiktet. Men selvfølgelig, respekterte
    man de som føler for dette, bare litt vanskelig
    å forstå ! Og det er det jeg syntes er tragisk,
    alle blir like, samme utrykk/manglende utrykk,
    gakk gakk lepper og stirrende øyne med
    høye bryn ! Stopp i tide, tenker jeg 🙂
    Ikke stygt ment dette, bare en liten refleksjon
    av mine tanker rundt dette !

  23. Jag gör restylane Vital o lite Botox precis som du (dock ej läppar, tycker det blir för mycket) och jag gör det med blandade känslor. Önskar att jag inte var så fåfäng och hade det behovet. Samtidigt som jag ser yngre och fräschare ut, vilket jag ju vill. Möts jag av en fräsch spegelbild mår jag ju bättre. Så är det. Jag tycker inte det är så självklart och okomplicerat som du vill få det till. Men jag ser på många saker i livet på ganska djupa plan, och analyserar mig själv o omvärlden en del. Man behöver inte berätta det för sina barn, och jag tror inte att de flesta barn skulle märka av just de behandlingar du och jag gör. (Dessvärre kan ju dina barn höra talas om rabaldret genom din blogg). Men som andra nämnt, det finns mycket värre saker att utsätta både sig själv och barnen för. Sannerligen. Jag gillar Vitalen bäst iaf, ger ett jättefint och fullkomligt naturligt resultat! =)

  24. hej! Jag undrar vilken storlek jag ska ta i tishan?
    Vilken har du? Vi ser ut att ha samma mått du och jag. / Charlotte
    Tack för inspirerande läsning.

  25. Enda gången du svarar på kommentarer är när du har fått igång sådana här debatter. Lite tråkigt kan jag tycka.

    1. Det där stämmer ju inte alls. Kan hålla med om att Petra inte svarar på alla frågor, å andra sidan får hon samma frågor om och om och om igen, som hon HAR svarat på.
      Trist att du gnäller utan att ha koll. Lite tråkigt kan jag tycka.

  26. Åhh.. Vad glad jag är att jag bor i USA,, man få va sig själv och göra precis hur man själv känner. Total frihet och inget finger pekande, va fan är PK…?.. Ska man verkligen döma en människa om hon använder Botox.. Jag tycker allt med Spa, Restylane, Botox, hair, nails snygga kläder gör att man mår bättre. Väck med alla gråa, sura finger pekande mus-tanter!

  27. Alltså detta käbbel om Botox eller vad ni sprutar i Er för gifter damer , allllla vet att detta väcker debatt ? så håll till godo att en del ser rött av det ni håller på med,
    Kanske lite onödigt i och för sig 😛 för har man inte värre bekymmer här i världen än att en lite rynka har sett dagens ljus ? vore värre med en cancertumör eller?????

  28. I agree that everybody should do what they want. But.
    When you put this on a public blog and make it a subject, it is o.k. to comment it too. I think you lost your natural look somewhere on the way. Pitty actually.
    You also mention that they are many women out there using botox and hiding it. Well, if it is done well, I am not against hiding. But you did that much, that you can not hide it. Sorry.
    I also don’t like that ANY critic is translated like being envy.
    What I think is great – is your lifestyle with sport and healthy food. This is a really good example! I think you keep your body in a really great shape and you are an inspiration to me.
    But I do wonder that your kinds won’t notice anything after the facial, because we saw pics on the blog earlier and you were swollen. For first couple of days. I also don’t agree that nobody can see it, because it can. In your case, freshly made botox looked really not natural. I see so many blogs from north of Europe where every single botox woman claims nobody notice a treatman, when you can see what she did from the plane. To be clear, I am not against botox. Not at all. I am against too much botox.
    Also I hope you are interested in different opinions, otherwise you would not write again about this subject.
    It seems somwhow like it is northen fashion with this anti aging mania, rest od the Europe is less botox crazy.
    I like this blog, your style, your sense for fashion, your cooking skills, but I don’t like where are you going with this botox thing. Sorry, but nobody has to like everything.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg