BEEN THERE DONE THAT

.
.
.

IMG_3979-3
.
.

.

Tjingeling!

.

.

.
Måste ju bara få visa detta lilla uppslag ur Plaza som fotades 2004 som jag hittade i skåpet! Det var ett reprortage från ett annat liv och ett annat casa… Från en sekelskiftesdröm där allt ursprungligt var bevarat och som hade en magisk vacker entré. Där jag lade ner maaassor med tid på att måla och fixa och inreda och ja den inredningen jag hade då hade ju stått sig ganska bra än idag. Ljusa pasteller och dovt rosa och grå väggar och shackrutigt klinkergolv. Fint tidlöst och harmoniskt. Livet i sig var dock inte liika ”harmoniskt” och det är med lite vemod i hjärtat jag tänker de där åren i vackra Villa Ekbacken på höjden. Men det var så klart även ljuvlig småbarnstid (Trulle och Lolo var så små och så söta!) och det var ett härligt område och härliga grannar. Och så skulle jag ju visa er med detta lilla uppslag att vi hade hund också. Vi får ju snart en liten valp här hos oss och vissa av er undrar ju hur det egentligen ska gå med denna och på picset ovan ser ni alltså en av mina gamla hundar. Ralph. En ootroligt stilig och stoor silverskimrande Weimaraner med isblå ögon som vi köpte för att bla använda vid jakt (och som nog inte var helt harmonisk han heller. Eller man kan väl säga att hans psyke var absolut stenhårt och han hade oääändligt med energi som aldrig tog slut. Pjuh Nej, det var ingen gosig knähund direkt. Ralph ville helst ut och ta fåglar solo i skogen och inte gosa och leka med småbarn i en villa i stan och han passade bäst med sin husse som också fick vårdnaden sen:) Så jag vet mao hur det är att ha valp och hund och jag har övat mig ordentligt bla med en viljestark snygghund som heter duga. Bara så ni vet kära bloggisar:) (och det är en liten pytte treårig Trulle ni skymtar till höger!)

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

23 kommentarer till “BEEN THERE DONE THAT

  1. Tack gör dina hund-uppdateringar! 😉 vi har också just tingat en valp och tänkte först ge oss på en Weimaraner, men bestämde oss för att ta det säkra före det osäkra istället och nu blir det en Silvergrå Labbe istället som flyttar in om två veckor. Sååå glad att vi bestämde oss för Labben, särskilt när du just skildrade mina värsta farhågor om Weimaraner som familjehund. Ett litet tips från mig om snygga och stilrena hundgrejer är Mia Cara. Snygga sängar, kuddar och halsband mm. De har nästan allt till hunden i design utförande. 🙂 enjoy!

    1. Silvergrå labbe? Har aldrig hört talas om, svart, brun och gul ja men aldrig silvergrå. Har dom avlat fram en ny färg?

      1. Egentligen finns färgen (även mörkt grå sk. Charcoal) väldigt länge i USA där färgerna även är godkända. Det är uppljusade former (en slags albino gen) av brunt och svart. I Tyskland och Schweiz (där vi bor) blir det nu mer och mer av dessa färger, men i Skandinavien finns de knappt ännu. Såg att en dansk uppfödare köpt in en topp avelshund från USA för att kunna starta avel.

  2. Tack för en glimt från ditt tidigare liv – som ju förstås lever kvar med dig i allra högsta grad:-) Det blir ju lätt att man tänker ”what you see is what you get” i bloggvärlden och inte tänker så mycket på det som är utanför bild, i tid och rum. Fin hund men jag förstår att det blev väldigt mycket för mycket. Lycka till med den nya tussen!

  3. Vad roligt att få se lite från ditt tidigare ”liv”! Jättefin hund. 🙂
    Jag har inte följt din blogg så länge, kanske ett år eller så.
    När kommer valpen? Jag är så nyfiken på att få se den. 🙂
    Ha en fin kväll!
    Kram Eva

  4. Kommer ihåg det där reportaget, men hade inte en aning att det var ditt hem. Kommer ihåg det så väl för jag gillade hallen och hunden :))Det där är ju en drömhund utseendemässigt, men vad jag förstått absolut inte någon för en velig människa som jag.

  5. Weimaraner är underbara hundar, men dom kräver sin husse/matte. Underbara egenskaper o en vacker hund 🙂 Det är en stående fågelhund så den gillar att jaga 😉 Lycka till med nya valpen och tack för en fin blogg !

  6. Det var helt säkert ett strålande vackert hem det med, duktig som du är! Men tänk så lite man vet om var man (till slut) kommer att hamna nånstans, livet kan ta såna vändningar. Gläder mig åt att du verkar så himla glad och harmonisk där du befinner dig nu! Kram!! <3

  7. Aha, så det var Ditt hem… jag minns tydligt den ståtlige jakthunden, men också köket som jag gillade massor med de lägre kyl/frys-skåpen och det lilla fönstret ovan bänken 🙂

  8. Ohhhh detta reportaget har jag sparat. Minns det så väl, för jag blev så himla förtjust I din stilsäkra och vackra inredningstil och den grå vackra hunden också :-)) När vi skulle köpa hund för över 8 år sedan nu så funderade vi på en Weimaran, men efter att ha läst på om olika raser blev det en irlänsksetter istället. Förra året gick hon bort, blott 8år gammal , det var så ledsamt, huset blev tomt och livlöst. Så i somras flyttade en ny liten settertik hem till oss. Men fast vi haft valp innan hade vi glömt bort hur det var, för det är ju både roligt och jobbigt samtidigt! Ska bli spännande att få se er lilla tuss! All lycka till <3 Kram Paula

  9. Hihi, jag tror detta avslöjar en del om ditt ex: ”Ralph ville helst ut och ta fåglar solo i skogen och inte gosa och leka med småbarn i en villa i stan och han passade bäst med sin husse” 🙂 Lycka till med nya hunden, är lite avis på er, skulle gärna sjöälv vilja skaffa valp men får inte ihop det med vår vardag.
    Mvh
    Maria

  10. Lika fint det hemmet 🙂
    Blir nyfiken på ditt tidigare liv, då du hintar om det någon gång emellanåt.
    Jag förstår till 100% att det inte är något du vill dela med dig av, då hade du skrivit om det.
    Finns så mycket människor som väljer ”fel” hund för sin livsstil…önskar att människor var bättre på att läsa på om sina djur innan man skaffar dem.
    Kram Åsa

  11. Hade gärna läst det där reportaget, nyfiken som man blir. Ser i alla fall super läckert ut & hunden var ju bara hur maffig som helst.
    Tänk snart har ni er lilla valp, hoppas vi får se ett riktigt bildregn av den. Jag är så valp sjuk att det är just sjukt 😛 (men får garanterat inte en till för maken, haha)
    Kram & njut dagen

  12. Fint! Skulle vara kul att se alla bilderna från reportaget, har du lagt ut dem tidigare på bloggen? Intressant att se hur din stil utvecklats men ändå är din egen.

  13. Hej!
    Jag älskar att kika in på din blogg och allrahelst på fredagar när jag är ledig.
    Morgonfika och kika in här är vardagslyx!!
    Jag är så nyfiken på er lilla hundvalp och ser fram mot att få ta del av dina fina bilder och text kring allt skoj som kommer att hända.
    Passar på att tacka dig för att du skriver så himlans skojiga saker och delar med dig av värme och omtanke med en lyxig toutch…
    Önskar dig en fin Alla hjärtansdag!
    KRAM

  14. Lycka till med er nya valp. En underbar tid på så många sätt. Samtidigt en omställning med ansvar och bundenhet.

    1. IF you Google Plaza house of philia you Will find Petra writing and showing more pics at the blog

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg