HEJ VÅFFELDAG (ELLER KVÄLL)

.

.

. IMG_6865-2

.
.

.

Mmmm, eftermiddagsvåfflor hemma hos oss! Yes det är tvära kast här på House of Philia (eftersom jag var inne på hälsojuicer igår menar jag) Men är det våffeldag så är det och då ska det vara all in med vispad grädde och mumsig sylt (vi körde som så ofta Den Gamles Björnbärsvariant. Den är såå god. Den och hallonvarianten,mmmm)
.

.

.

.

.

Bonsoir snyggingar!

.

.

.

Mår ni bra! Idag har i alla fall  jag haft en riktigt bra dag. Fått iväg ett gäng viktiga jobbmail som väntat för länge på att postas (därmed lättat ett lite dåligt samavete) och så har vi ju haft min fina svägerska A här på besök och hennes söta små skatter dvs lillkusinerna. Det är inte fel alls:)

.

.

Nu ska jag strax skynda iväg med skatten på dansträning (det är ganska o f t a dansträning i vår familia) men först måste jag bara nämna något så himla gulligt. Fick ett så sött mail idag från en trogen läsare och vet ni vad hon bla ville berätta? Jo förutom att hon tyckte så mycket om min lilla blogg så ville hon skriva och tala om för mig att hon och hennes döpt sin lilla dotter till Philia. Jag blev riktigt rörd och tyckte det bara var så gulligt. Philia är ju ett namn som inte är mitt egna (jag heter ju faktiskt Petra) men det känns lite som mitt ändå eftersom jag letade ett eget bra namn när jag startade min blogg för en eeevighet sen (2009) och då fann detta gamla grekiska namn som betyder kärlek eller äkta vänskap.  Så fint eller hur:)

.

.

.

Ha nu en fin lill-lördagskväll vänner!

.

.

.

KRAM

.

.

Psst. Måste bara onsdagstipsa om den nya serien Bloodline på Netflix! Serien är en mörk historia om familjen Rayburn som äger en resort i Florida Keys.och den är så snygg och spännande. Har bara sett ett par avsnitt men jag är redan fast och ska minsann plöja ett par till ikväll (och det är ju faktiskt lite roligt att det är svenska ”Stakka Bo” som regisserat:)

.

.

Rekommenderade inlägg

16 kommentarer till “HEJ VÅFFELDAG (ELLER KVÄLL)

  1. Det heter Hvid Helblonde från Royal Copenhagen men verkar inte finnas att köpa längre. Men det finns Halvblonde (den är utan söt spetskant dock:S)

   Kraaam

 1. Jag har inte ätit våfflor idag, men sitter nu här och dreglar över alla andras härliga våffelbilder… 😉 Så fint att dom döpte dottern till Philia, det är ett vackert namn!! <3

  1. De är från Royal Copenhagen och mina absoluta favvotallrikar. Tror de heter Hvid Helblond

 2. Hej Petra!
  Roligt att du gillar ”Bloodline”. Jag följer din blogg från Miami och min man scoutade platserna från ”Bloodline” i somras. Vi jobbar båda som location scout-manager. Tack för att du delar med dig av din vardag och får mig att känna mig närmare Sverige!

  Mvh

  Susanne

  1. Åh vilket kul jobb du har och vad roligt att du följer oss från Miami:)

 3. Å ser sjukt gott ut med våfflorna. Tack för tipset på serien, den ska jag börja på när jag kikat klart Mr selfridge :))

 4. Det ser fantastiskt gott ut! Och jämna och fina våfflor är det också. Jag brukar få för mkt smet så det trillar ut. Men vad gör det när det ändå bara ska ner i magen 😉 Philia är ett fint namn. Och tanken bakom är ju så fint!! 🙂

  1. Hej å tack för din hälsning! Tricket med snygga våfflor är att 1 Järnet ska vara riktigt varm innan man häller i smeten och 2 Låt smeten ligga och fräsa en stund innan du stänger järnet.
   Dagens våffeltips:)

   Kraaam

 5. Hej, har smugit runt på din blogg i många år..måste bara säga… att det är himla kul att få ta del av allt du bjuder på! Ha en toppen dag!

 6. Det är ju sååå gott med våfflor!
  Vi åt en variant igår med créme fraiche, rödlök och stenbitsrom. Men jag måste nog säga att traditionell våffla med grädde och sylt är bäst 🙂

Comments are closed.