YES YES YES

,,

,

,

köket9

,

.

.

S å snyggelisnyggt

.

.

Tjingeling!

.

.
.
.

Ni kanske minns att jag berättat att vi ska måla om nästan hela vårat hus? (PÅ insidan:) Eller det kanske jag inte har berättat? HM. Minns inte. Jo iaf det ska vi och det om några veckor och Bea flyttar från sitt lilla hus uppe på hallen. Och vet ni vad vi bestämde idag? Jo att h e l a köket ska målas, även luckor och skåp, och det ska bli såå kul. Gillar ju vårt tjusiga Kvänumkök men det behöver verkligen fräshas till och när det nu ska målas så ska vi även byta knoppar o c h bänkskivorna till marmorskivor. Yes yes yes så fräscht det kommer bli! Så ska ett nytt köksbord på plats och nya stolar och golvet ska slipas och laseras och bli snyggt igen. Vilken färg köket ska få har jag inte riiiktigt bestämt men (det blir inte vitt eller svart iaf) utan kommer få någon sober vacker och harmonisk grå färg som håller i längden. Köket ovan och under gillar jag jättemycket men riktigt så mörka luckor vill jag dock inte ha hos oss men kanske de där läckra handtagen…

.

.

.

.köket 11

.
.
.

Nu ska jag göra mig ordning och sticka ned till hamnen och restaurang ”Kajen” och smörja kråset med ett par riktigt fancy ladies!

.

.

.

Ha en riktigt härlig kväll så ses vi snart igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

44 kommentarer till “YES YES YES

 1. vi har också hängt på denna kökstrend som sprider sig på bloggarna och inredningsmagasinen nu! Supersnyggt och klassiskt! Våra luckor var dock så dåliga av slitage att vi får beställa nya.. Ska vara mer rädd om dem i framtiden 🙂

 2. Var på väg att göra så förra året när jag målade om vårt kök, men fegade ur och valde obruten vit med beslag i nickel istället. Har ångrat mig många gånger, och nu verkar dessutom var och varannan människa haka på trenden, älskart!! Våra vänner har precis renoverat en stor 30-tals villa och gjorde köket i den stilen, med en lång härlig marmorskiva, så avis på det!
  Älskar renoveringar så detta kommer jag följa med glittrande ögon. Valeries kök är btw klockrent i denna stil med, ursnyggt.

  Vi tittar lite på tomt och husbygge, den dagen alltså, åh längtar. Men kommer nog dröja ytterligare ett par eller några år.

  Kram snygging,
  Catta

 3. Kommer bli otroligt fint!
  MEN, hur lång tid dröjer det innan ”mitt vita hus” kommer göra exakt likadant tro..? ;);)

  1. Var min första tanke också..
   Eller andra, första var åhhhh sååå snyggt!!!

   1. Denna blogg är verkligen INTE trendskapande utan trendföljande. Gråa luckor, marmor o mässing har måååånga innan (och är snart lika tröttsamt o ute som svart/vitt). P ligger ganska långt efter i detta ”nya”.

    1. Finns många som haft grå kök ett tag ja. Och grå väggar… Kolla bara det sjukt snygga hemmen hos Ida Carrol och Sanna Fischer Nordström. Som har typ exakt samma färg sedan länge i sovrummet som Petra nu målat med. Så att börja gapa härmapa efter att Petra målar grått eller fixar grått kök är bara patetiskt..

  2. Helt onödig kommentar att hänga ut MVH konstant här. Inte första gången. Oavsett om man härmas eller inspireras, skit samma. Ingen ska behöva bli omskriven på detta sätt någonstans.. Näthat, hört talas om det? Inte min business men jag känner att nån måste fasen säga stopp!

   1. Bra skrivet Emmy! Finns så många IG och bloggpoliser som är så duktiga … Not.

 4. Ser superfint ut!
  Dock vill jag som arbetar med sten hela dagarna (dock ej stenskivor) vilja lägga in en varning för att ha kalksten eller marmor i kök. Det är ett mycket känsligt material och reagerar kraftigt på syror som vinäger, vin, läsk mm. Det blir lätt fläckar som inte går att få bort. Detsamma kan hända om du har en vas med lite vatten under som står på skivan. När jag läste geologi så var detta en av baskunskaperna, som dock inte kommuniceras till bänkköpare. Skulle föreslå en mattslipad gråaktig bohusgranit istället. Helt annan hållbarhet. http://www.naturstenskompaniet.se/material/gra-bohusgranit-polerad/

 5. Kommer til å bli så fint! 🙂 Synes du har det veldig lekkert nå også. Masse herlig inspirasjon.
  Påskeegget fra Georg Jensen er kjempelekkert. Er det forskjellige størrelser? Hvilken str har du evt?
  God Påske fra Norge 🙂

 6. Om mitt vita hus gör köket liknande är ju inget konstigt för detta är ju en otroligt spridd trend och ingen ny trend från denna blogg! Vi är många som hakar på trenderna liksom Petra gör! Pilotfrun har tex gjort liknande färgval i sitt kök nyligen och hon hade bilder i sin blogg från bloggare inredare hon inspirerats av. Petra inspireras ju med av mode och trender i tidningar och bloggar och skapar ju inte dessa själv! Tycker denna blogg är superinspirerande även om den följer trenderna precis som de flesta andra gör! Det är feelgood det också!

 7. Alla har rätt att välja vilken stil och färg mm man vill men Mitt vita hus kopierar ju rakt av på ett mycket pinsamt sätt. Mycket tröttsamt och därför orkar jag inte gå in på hennes blogg längre.

  1. Men du behöver inte gå in på bloggen, och inte heller vädra dina åsikter kring att det är pinsamt osv. Det är bara elakt. Tänk det gärna men att hänga ut någon på nätet oavsett om det är en blogghärmare eller annat känns aldrig ok.. Tycker jag! Jag känner varken någon av dessa bloggerskor privat men det ska vara Feelgood här inne. Låt oss hålla oss vid det.

  2. Håller med dig Anna, MVH härmas på ett pinsamt sätt! Jag inspireras sjukt mycket av petra och många andra duktiga ”inredare” men det MVH gör är ren efterhärmning! Usch och fy! Tycker petra borde vara trött på det?

 8. Men wow vad spännande!! Ser fram emot att få följa denna förvandling, som allt du gör så kommer det att bli megasnyggt!! 🙂

 9. Har valt svart granitskiva i mitt kök, bra att baka på och tidlöst! Marmor känns väldigt känsligt för fläckar,syror mm. Lycka till med köket!

 10. Superfint! De där diskussionerna om vem som härmar känns lite tråkiga.

  Grå köksluckor & marmor och mässing är en trend som Petra kanske inte är ”först” med. Även om Petra precis som andra inte alltid kan var först med saker & tinga så har hon en fantastisk känsla. Den känsla kan man inte köpa det är en gåva man har.

  Den har du Petra. Mittvitahus är raka motsaten och har ett hem som inte innehåller en pryl Petra inte har- fantasilöst och opersonligt om ni frågar mig. Men ändå ingen anledning att klanka ner på en annan människa- istället bli smickrad över att ngn tycker att man (läs Petra) har god smak. Blir dock lite jobbigt för Mia nu när Petra dissar svart vitt….

  Men som sagt så ”härmar” alla varandra- det som utmärker Petra som min absoluta favorit Ida Carrol är just den där känslan!

  Spännande att se hur köket artar sig.

  //Amanda

 11. Men fy på er som absolut måste påpeka att Mitt vita hus ”härmas”. För det första så har inte Petra någon ensamrätt på hur hon inreder och målar om och för det andra så förstår jag inte hur somliga kan bry sig. Om Mitt vita hus tar efter Petra så är det väl smickrande, det skadar ju ingen om hon har samma saker mm. Jag hoppas att du Petra säger ifrån i bloggen om detta eskalerar till att dina läsare skriver fula saker om Mitt vita hus, du är ju emot näthat, eller hur?

  1. Håller med dig Amelie! P borde visa att hon är emot närhat vem det än är som utsätts för det! :S

  2. Nä.. men om man nu ser lite vidare på vad det är som härmas egentligen. Inget att uppröras över kanske att MVH kör samma inredning.. den är vida spridd bland de flesta bloggare. Jag tycker det är betydligt värre att hon härmat sättet att skriva, teckensnitt, styckeindelning och alla dessa uttryck…. som skatter, toksnygg, småstaden, todilooo å allt det dät. DET tycker jag är väldigt påträngande härmat efter Petra.

 12. Fy vilken trist stämning det är ibland kommentarerna. Varför tjata om vad MVH gör eller inte gör det är väl helt irrelevant i sammanhanget. Alla inspireras, härmar, kopierar och influeras vi väl av någon eller något till och med trendskaparna själva hämtar ju inspiration från omvärlden, tidigare trender eller kreationer. Nä, nu tycker jag att vi släpper det där (som faktiskt också kvalificerar som näthat) och istället fokuserar på Petras (det är ju trots allt hennes blogg vi läser) grymma stilkänsla och förmåga att inreda och inspirera på ett fantastiskt sätt!

 13. Att mitt vita hus härmar petra på ett sätt som är allt annat än ”smickrande” kan nog de flesta skriva under på? Det är ett sjukligt beteende och jag tror inte petra kanske uppskattar det då det är ren kopiering. Om petra bakar en kaka och postar bilder + text gör ju MVH precis ett likadant inlägg! Samma porslin, samma innehåll, samma bilder och samma text! Tur MVH kan gå in här, hur hade annars hennes hem sett ut tro?

 14. Vad håller ni på med? You made your point! Hur många ska klaga på MVH? Det räcker nu!
  A

 15. Älskar Petras blogg OCH älskar också Mias MVH! Har aldrig tänkt på att MVH skulle ha kopierat.
  Tycker att väldigt många bloggar där det finns inredning som alla är på samma hypade trender samtidigt. Följer många norska instagramkonton och där har de en helt annan stil, MEN alla hemmen liknar varandra med exakt samma inredningsdetaljer. Så inget konstigt.
  Låt alla skriva och visa vad de tycker är vackert.

 16. Du är originalet, Petra. Jag älskar din stil och det känns alltid fräscht o nytt. Jag tror jag att många tar all sin inspiration till sina bloggar från dig. Kram!

 17. Hei
  Alle blir vi inspirert og følger mange av de samme trendene. Man blir påvirket og velger det man synes er fint litt her og litt der. Det som blir litt spesielt er når en annen blogg tydeligvis kopierer nesten ALT som Houseofphilia viser fram fra sitt hjem….

 18. Jag håller med att mvh är pinsam vuxna människa….allt gör hon samma som P.Spelar ingen roll vad P gör i inredningsväg…hon köper samma skriver samma kopiersr samma inlägg till och med…det är inte smutskastning utan ett konstaterande och inte sunt beteende tycker jag. Man kan inspiereas men hon har gått över gränsen för länge sen….sen förfäras några över att andra reagerar…över hur det faktiskt är…har aldrig sett nått liknande faktiskt…man blir faktiskt illa tillmods…mvh Kamilla

 19. Helt fel att förfasa sig över sunda reaktioner. Mvh går över alla gränser för vad som är ok och det är inte så konstigt att människor reagerar, beteendet är nästan lite läskigt. Det finns skrämmande exempel på vad överslätande flathet kan leda till. Kan bli precis lika fel som de vissa kallar ”näthat” här.

 20. Herregud – hva slags jenter er dere – skjerp dere!
  At du Petra av alle godtar denne diskusjonen i kommentarfeltet ditt! Du som skriver så mye om ekle kommentarer og netthat på bloggen din…. Disse kommentarene skrives jo ikke akkurat av kjærlighet? ….og feelgood.. Blir uvel her. Hadde jeg vært deg Petra hadde jeg slettet disse kommentarene.
  God påske – vær god mot hverandre.

 21. Men fy vilka äckliga människor som sitter & spyr över en annan bloggerska som inte ens är nämnd med ett ord i inlägget här, inte har hon kommenterat här heller. Har ni hört om nätvett?
  Vad fasen har Mia med saken att Petra skall renovera köket? är min första tanke.
  Skärpning med näthatet & hur ni omtalar andra bloggerskor i en så stor profilerad blogg som detta. Ni är väl vuxna människor!

  Det är ett mycket sjukt beteende i mina ögon att hänga ut en annan bloggerska så här, hade jag vart dig Petra hade jag pillat bort alla de kommentarerna för dom gynnar absolut inte dig.

  Riktigt glad påsk, blir spännande att se förvandlingen i ert kök

  1. Håller fullständigt med dig och tycker inte att dessa kommentarer skulle publiceras från första början för det är onödigt och inte relevant för blogginlägget. Efter elaka påhopp på hon själv så godkänner väl Petra alla kommentarer innan de publiceras så antagligen tycker hon dock att de är helt ok?!

 22. Men hallå där … Är det inte meningen att man ska få inspiration ? Såklart folk apar efter !!! Vem bryr sig om vad folk gör eller inte ?!? Hur många inreder inte ”likadant” usch fy … Alla som läser gör som ni behagar, utan kopiering av någon/några !!! Önskar er alla en fin dag //G

Comments are closed.