LITE SJUKSKRIVEN

.

.

IMG_6905-11.

.
.

Lite nytt från Akademibokhandeln nere på stan att roa sig med just nu! Härlig kokbok (sådana kan man inte ha för månag av) och ett par bästsäljare (och det där doftljuset från Clean doftar ju bara så himla fräscht. Precis som parfymerna:)

.

.

.

.

.

Hallå bloggisar!

.

.

.

Om ni tycker det är lite aktivitet här inne just nu så är det för att det är lite aktivitet överhuvudtaget på mig just nu. Har åkt på halsont och kroppsont och är sååå trött så klockorna stannar och skulle typ kunna sova non-stop, zzzzzz. Så jag ligger i karantän i sängen svala gästrummet och tittar på kostymdramor (bästa medicinen, idag kör jag bla The Duchess) och dricker chaithé medans det i resten av vårt casa stormar barn och deras vänner och en liten men mycket glad hund omkring och det bakas och leks och skälls för fullt. Lite mysigt ändå trots denna krasslighet:)

.

.

.

Hoppas ni har en fin dag i solskenet snyggingar!

.

.

.

KRAM

.

.

.

Psst. Apropå kommentarer i förra inlägget. Jag tycker inte att det är näthat att skriva att någon bloggerska kopierar någon annan eller att jag målat samma färg på väggen som den och den men nej jag tycker självklart att man aldrig ska skriva personliga påhopp eller kränkningar och elakheter men jag tycker nog att det där är två helt skilda saker. Om man gör precis lika så gör man ju precis lika och detta tycker jag är helt upp till var och en men om någon konstaterar detta så kan det väl inte vara hat. Eller?:S

.

.

.

Rekommenderade inlägg

42 kommentarer till “LITE SJUKSKRIVEN

 1. Hoppas du blir bra igen snart. Och så måste jag ge dig massor av beröm för en fantastiskt fin och inspirerande blogg! Du har verkligen känsla för inredning, ska bli kul att följa alla era nya projekt hemma 🙂 Och så håller jag med dig om att konstatera det uppenbara i detta fallet har inget med näthat att göra, det är något helt annat.
  Krya på dig! 🙂

 2. Näthat elr inte men vad var meningen med kommentaren då? Bättre att skippa att ”hänga ut” nån särskild då kan jag tycka. Alla gör ju som de vill ändå och varför då ens kommentera det då? Kan tycka att såna kommentarer från vuxna människor är onödiga.

 3. Nej, det kanske inte är näthat men hur skulle du känna om det var du som fick liknade kritik…
  Hur som helst så skapar det i allafall en dålig stämning bland kommentarerna, inte riktigt feelgood va?

 4. Jag håller med dig helt Petra, att konstatera det uppenbara är något helt annorlunda än näthat! Förstår dock att det kan bli tröttsamt när ”folk” härmar rakt av, fast utan att få till det alls…Du har ett djup och en själ i din inredning som man inte kan kopiera!

 5. Tycker inte heller att det är näthat. Hat är ett starkt ord och det vi diskuterar tycker jag snarare är lite onödigt. Det tillför inte något, känns lite onödigt. Gillar alltid samtal där man inte går över gränsen, utan har respekt för alla som finns med i samtalet och även för andra som pratas om.

 6. Nej det är inte näthat, men lite taskigt är det ju att hänga ut olika bloggare.

  Men jag håller helt med dig Petra, alla får väl göra precis som dom vill med sitt hem. Och köpa precis de grejer man vill.

  Tycker det är så himla synd med all denna tävlan om att vara först med än det ena och det andra. Måste bli jäkligt stressigt för vissa tänker jag. Det är väl skitbra om man kan bli inspirerad av andra. Och det är väl som en komplimang på att man gjort något bra. 🙂

  Ditt hem är helt fantastiskt Petra och det spelar ingen roll vad eller vilka som inspirerar dig. Snyggt vilket som. 🙂

  Ha en härlig helg och krya på dig!

  Kram Eva

 7. Näthat kan man verkligen inte kalla det, det har inget med hat att göra överhuvudtaget, utan mer ett konstaterande.
  Kram Anna

 8. Instämmer helt och fullt! Var på väg igår att skriva -”men vänta lite nu.. är det näthat att konstatera att någon gör exakt lika…?” Men jag orkade aldrig publicera det, då jag förutsåg responsen jag skulle få…. pust. Nä, det gäller att skilja på elakheter, förtal och ren åsikt eller konstaterande.
  Krya på dig;)

 9. The Duschess är sjukt bra. Krya på dej. Boken du köpt är också ruskigt bra. Har lyssnat på alla i den serien och den där Silfverbielke är en sjuk jävel.

  kram

 10. Att dom orkar …. Skit i alla som har sådant bekymmer . Dom är väl inte ens värda att på något sätt besvara? Du ich alla andra som bloggar bestämmer över er sociala värd ! Skulle ändå gärna få svar på min uppfödar fråga 🙂 mvh Maria

 11. Jag förstår inte denna diskussion eller ni som skriver kommentarer om att andra härmar Petra. Lyft blicken lite och var lite kritiska. Petra köper det som passar henne som hon ser i tidningar och i andra bloggar. Eftersom allt är väldigt influerat av varandra har vi nu denna diskussion som känns ldom ett lågvatten. Att påstå att HOP är en trendsättare bland inredare borde alla förstå att så är det inte. Hon följer andra bloggar som i sin tur inspireras av andra. Just nu är det USA för en gångs skull som sätter tonen. Petra har haft sin Odd Molly period med lull-lull sen MB med vit krispig inredning och även hakat på Tine K som alla vardagsinredare och det gör hon bra. Stilen är varken personlig, eclectic eller nyskapande men trevlig och klart inspirerande för gemene man, förutom om man är inredningsintresserad för då är gråa och färgade väggar något som kom för flera år sedan. Om man läst utländska bloggar har Man sett ett ökat intresse för färg och mönstrade tapeter i regency stil vilket innebär tapeter med palmblad från de stora Hollywood hotellen. Att svenskarna inte vågar gå ” all in” utan nöjer sig med några stora blad i en vas men det må så vara. Lite tryck med blad har också dykt upp. De svartvita modebilderna i ikearamar är snart ett minne blott, nu har det färgade trycken tagit över sen Viktiria och Daniel visade sitt Haga. Min släkting handlar med konst och för ca 10 år sedan kunde man göra fynd av kända fotografer som Herb Ritts för 5-10 000 kr som är värt det tiodubbla. Varför inte satsa på något man tycker om istället för att köpa posters på Fotografiska. Då finns det en mening med att behålla sin konst, Man gillar det och det har ett värde. Det gör att det inte blir slit-och- släng inredning. Som sagt höj blicken lite och lär er mer om design och inredning innan ni ger er på att börja kritisera andra bloggare, De gör bara som övriga bloggare gör, man tittar på varandra, sponsras av samma företag och väljer att samarbeta med företag som gymnar situationen. Vissa dagar ligger samma pressutskick och samarbeten hos många bloggare. Att kommentera det kan inte vara näthat utan kanske bara en insikt.

 12. Men håll med om att det är lite annorlunda? Jag tycker i allafall att det är lite obegripligt med en människa som kopierar rakt av. Att bloggare inspireras av varandra är ju helt klart, hur många Dagg-vaser har vi sett liksom:)

  Men i MVH är det samma layout, samma bilder, samma inredning, samma språk och uttryck, samma hotell i Stockholm, till och med samma hotell i Paris och så låtsas människan att det är en slump?! Det finns säkert över 2000 hotell i Paris. Visst, visst man får göra som man vill men jag kan tycka att det känns en smula töntigt, som om man vill leva någon annans liv, eller vill man bevisa för någon annan att man ”är med i matchen”?

  Kalla inte ett konstaterande för näthat, då kommer ordet att bli lika missbrukat som ordet kränkt har blivit idag. Den här rakt-av-kopieringen är ju uppenbarligen något som fascinerar flera av oss, var tycker ni man ska ta diskussionen? Jag tycker att det passar utmärkt i det här forumet.

 13. Men här handlar det inte bara om att bloggaren inspireras av (och kopierar) Petras hem, utan precis allt kopieras rakt av; uttryck, sättet att skriva, intressen i livet, saker runt barnen, val av resmål osv..

  1. Men herregud vad du överdriver! MVH och hennes dotter ägnar mycket av sin fritid åt hästar tex. MVH arbetar som sjuksköterska. Känner du MVH och Petra och vet exakt vad de håller på med? Det gör inte jag men inte verkar de leva likadana liv i allafall.
   Om den dagen kommer att Petras dotter börjar rida, härmar Petra Mitt vita hus då? Hela denna diskussion är ju nästan komisk.
   Är det ingen som tänker på hur detta känns för MVH, att hon kanske blir ledsen?

 14. Näthat på hög nivå! Tänk er själva att gå in på en blogg och få läsa alla dessa elaka kommentarer om er själva. Hur skulle det kännas? Med tanke på vilka läsare Petra ser ut att ha så lämnar jag denna blogg här och nu. Hur gamla är ni egentligen?

  1. Men nu missbrukar du ordet näthat. Var i ligger det elaka att undra hur Mia tänker? Jag är ärligt jättenyfiken på varför man tar någon annans koncept och bara kör stilen rakt av. Får man inte undra det?

   1. Varför inte fråga henne direkt istället för folk här? Tror hon vet bättre hur hon tänker än alla hatare här!
    Är ju just det som får det till hat, massa skitsnack vakom ryggen, fegisar som inte vågar ta det med personen ifråga utan hellre snackar ihop sig med andra lika fega människor, klassiskt!

 15. Herrgårdskök,vitt grått, marmor och mässing är inte nytt men fint. Det har funnits ett tag nu Och kan vara en reaktion på miljöer med vitt kakel, marmor och stål/vitmetall som upplevs lite obduktionssal, slakteri . Gråskalor och mässing mjukar upp marmorplattan och känns inte lika kliniskt och hårt. Tror Petra inspirerar en del yngre, osäkra läsare som inte hittat en egen stil och är ängsliga att inreda ”fel”. Om Petra var rap för copycats hade hon väl inte delat med sig av bilder och tankar som hon nu gör. //M

 16. Hur skulle det kännas att gå in på ex Ida Carrolls blogg och läsa kommentarer, som att har ni sett, nu har HofP kopierat Ida igen!? Hade nog inte känts så himla roligt!?

 17. HA HA det är helt sjukt att läsa allt här inne just nu. Vem kopierar vem ??? vem kom först hönan eller ägget ?? Det är väl tanken att inspirera i bloggvärlden eller??? en del kanske går all in…. en del tar vissa bitar men va f….n vem bryr sig om någon kopierar :)) Lägg ner NU
  Jag själv tycker det är sterilt med bara vitt/svart hem .Så jag har redan varit trendsättare med mitt hem som är väldigt personligt och ombonat enligt betraktaren JAG själv :))))
  Sen tycker jag att ni som hängt ut >MVH borde skämmas !!!!!!!!!!!!så barnsligt så det finns inte ord!

  1. Håller med! Diskussionen kan pågå i en evighet. Kopiera, inspirera eller vad man kallar det. Spelar ingen roll. Men att skriva ut en persons namn och hängas ut gång på gång och VÄLDIGT nedlåtande kommentarer .. Inte Ok! Sunt förnuft damer!

 18. Självklart inspireras bloggare av varann och tar efter men Mitt vita hus kopierar på ett skrattretande sätt och det finns inget ”hat” i att jag tycker så! Känns mest bara sorgligt.

 19. Återkommer till detta med respekt för alla inblandade i ett samtal. Alla som deltar aktivt, eller de som omnämns. Finns det slitna ordet: RESPEKT. Med respekt och vänlighet kommer man långt, troligen längst här i livet. Önskar alla en fin söndag! Kram till er!

 20. Tydligen är det ok för Petra att det skrivs nedlåtande kommentarer upprepade gånger om en annan kvinna här, för detta är nedlåtande och ovänligt även om vissa försöker intala sig att så inte är fallet.
  Det kanske beror på VEM det skrivs om, undrar hur Petra skulle reagera om det skrevs på ett liknande sätt om någon av hennes vänner.

 21. Vad är det som är nedlåtande i att konstatera att någon ”härmar” Petra? Jag fattar inte det. Petra har säkert själv sett hur det kopieras och skrattat/irriterar sig på det så varför skulle hon inte godkänna våra kommentarer här?! MVH är i mina ögon en blek kopia och det står jag för att jag tycker.

 22. Ingen här har skrivit något elakt om personen bakom MVH, utan allt handlar om hennes blogg och har man en blogg får man tåla åsikter från personerna som läser den. Mia är säkert en fin person så inget ont om henne.

 23. Vilken diskussion det pågick här då….
  Ja, jag ville bara skicka dig en varm krya på dig kram jag…
  Kraaaam Anna, och hoppas du känner dig piggare imorgon…

 24. Velger Mvh heretter. Her inne er det bare skittkasting, herregud voksne folk..

 25. Jag måste säga att jag också blivit väldigt ’fascinerad’ över att se hur bloggen MVH kopierar rakt av. Personligen skulle jag tycka att det var pinsamt att ta efter någon så slaviskt och sen visa upp det på min blogg.
  Många har nog svårt att förstå Varför någon väljer att göra så, därav den heta diskussionen…

  1. Nej, jag har däremot väldigt svårt att förstå varför MVH ska behöva utsättas för allt det här. Jag håller med Sessan, detta är skitkastning. Du skriver att många har svårt för att förstå varför MVH ”kopierar” Petra, jag tycker inte det verkar som om ni försöker att förstå, ni verkar bara elaka.

 26. Och här fortsätter skitkastningen om Mitt Vita Hus Mia från förra inlägg. Vilka pinsamma människor alltså.
  Jag har ingen relation till MVH är knappt inom den bloggen, men följer Mia på IG & måste säga att jag blir jätte ledsen på hennes vägnar. Hur fan kan man vara så hjärtlösa mot en annan person bara för att hon skulle ”härmat” (herre gud, bara att använda ordet härma säger ju allt…)
  Har ni så jävla låg takhöjd för vad som skall till för att ge sig tillåtelse att hänga ut en annan person i ”Hänt i veckan” som Petras blogg blir nu, då har ni stora problem.

  God bättring Petra

 27. Instämmer helt så här lågt om ingenting här ger man sig på en oskyldig bloggare. Vadå kopiera härma va… F…n ä r det för barn som kommenetrar här???
  Petra har väl inte ensamrätt över en viss stil eller annat krafs som det egentligen handlar om yta … vare sig det gäller inredning eller face . Oh my god säger jag bara!!!!!!!!!!!!!!!!!

 28. Vet inte om du uppmärksammat att det är julklappstips från KyssJohanna fortfarande på din sida.(reklam) Dom har mycket fint men känns lite inaktuellt just nu 🙂 Tack för dina fina och inspirerande blogg !

 29. Just nu känns inte den här bloggen som en feelgood-blogg direkt. Det är väldigt trist med alla elaka kommentarer om den andra bloggerskan (och ja, en del kommentarer ÄR faktiskt elaka) som en del av dina läsare skrivit. Jag hoppas att du rensar bland kommentarerna då du känner dig bättre. Krya på dig!

 30. Håller fullständigt med föregående talare!! Mycket trist när vuxna människor bildar mobbar på detta sätt samtidigt som de inte kan se el förstå vad de gör. Att säga att de inte är taskiga är ironi i mina öron. Usch!! Är själv en ”härmapa” och är mycket nöjd med mitt fina hem tack vara all inspiration. Precis som det ska vara.

  1. Godmorgon! Idag är en ny dag och jag önskar alla det bästa för dagen. Ska snart åka till skolan, nu lovskola u två dagar, för att vara en hjälp till elever som behöver jobba lite extra för att nå målen i olika ämnen. Det allra viktigaste i mitt lärarjobb är att se till att stämningen är god i gruppen och att vara en coach för elevernas utveckling. En god och tillåtande stämning i gruppen blir alltid bästa grogrund för att lyckas, ta till sig kunskap och att få blomma som människa. Att få trivas. Allt bygger på respekt för varandra och det är en härlig känsla att vara med om hur elever som inte är vana vid uppmuntran nu kan få känna det fina med detta. Kram till er alla!

Comments are closed.