DOODLELIFE

.

.

.IMG_9469-4
.
.

Men hur går det egentligen med vår lilla darling Cooper kanske några av er undrar? Det var ju ett tag sen jag gav er en rapport om vårat valpliv här hemma! (Det är ju så mycket annat som hamnar i fokus just nu här på bloggen. Som renovering etc:)

.

.

.

.IMG_9441-2

.
.

Jo men det går bra med vår lilla älskade doodle! (Cooper är om någon missat det en sk ”doodle” eller ”labradoodle”. Alltså en framavlad korsning mellan pudel och labrador och allergivänlig som tusan eftersom han inte fäller något alls) Han är nu 5 månader och bara så himla söt och fluffig och fin. Hans päls är en sk fleecepäls och det lenaste mysigaste ni kan tänka er och många vi möter gillar hans lite speciella teddybjörnsutseende och vill veta vad han är för ras:)

.

.

.
IMG_9464-2

.
.

Att få honom helt rumsren tog väl någon månad… Han tyckte det var helt ok att plötsligt bara kissa på köksmattan ganska så länge (han bodde då i köket på nätterna) Kanske var det för att det var så kallt ute, vi fick ju hem vår lilla kille mitt i vintern på Alla hjärtans dag. Men så plötsligt förstod han det där och Cooper gör nu bara ”kiss & pompom” på promenaderna och på gårdsgruset på gården (mycket skönt att slippa en fläckig bajsig gräsmatta:) Han är jättesnäll och lättlärd och fattade snabbt kommandon som sitt och ligg och hit (om han är på rätt humör kanske ska tilläggas där) och fot och vacker tass och stanna. Han har inget jakt i sig alls och struntar helt i fåglar och harar osv och är mer intresserad av människor. Vad som är mindre bra är kanske att han är ganska nafsig (kanske från pudel?) Han vill helst tugga lite på alla han träffar (inte hårt men ja ni fattar) Så hoppar han helst upp i famnen också och det kan ju vara lite speciellt med en superglad alpackaliknande stor doodle som omfamnar och tuggar på en. Inte så jättebra. Så vi försöker lära honom att sluta:)

.

.

.

IMG_9471-2.

.

I övrigt är han världens mest sällskapssjuka lilla vovve. Fast på ett sunt sätt. Han vill vara med oss jämt här hemma och ligga på oss i soffan och gärna med i sängen men kan lätt vara själv i ett par timmar och gör inget väsen av det. Inget ylande eller krafsande eller tramsande när vi går och det har liksom aldrig varit några problem. Han gör heller aldrig några dumheter när vi är borta utan väntar innanför dörren. Än så länge (okej – ta i trä på den känner jag lite nu:) Han gnager inte sönder våra saker heller (ta i trä igen) Däremot är han ju världens busigaste valp fortfarande och full av rackartyg och massor av egen vilja. När vi är hemma kan han gärna sno både strumpor och handskar (favoriter) av oss (han snor hantverkarnas handskar typ hela tiden) och springer glatt, malligt och triumferande iväg med dessa med högt huvud och svansföring. Inte för att sticka iväg och gnaga sönder dessa utan ja, mest bara för att retas. Och OM man då försöker ta tillbaka något så är det det allra bästa och absolut high life enligt Cooper. Man kan locka och pocka och gasta och jaga (bästa) och hota, han ger aaaldrig tillbaka sina strumptrofeér frivilligt! Nej självförtoendet är det liksom inte något fel på:)

.

.

.

Så det var lite uppdatering om vår Cooper (som just nu ligger med sitt huvud på mitt lår och sover i soffan) Nu ska jag tassa ut i vårt kaosliknande kök (vi har tex inget golv, ingen diskmaskin och inga luckor för tillfället) och hämta en påse Geisha som jag gömt och sen blir det ondsgasfilmtajm med Taken 3!

.

.

,

Ha en skön kväll nu vänner så ses vi imorgon!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

17 kommentarer till “DOODLELIFE

 1. Han är ju bara helt underbar lille Cooper! 🙂
  Tänkte bara ge ett litet tips angående nafsandet. Det som jag tycker funkat bäst med mina vovvar, är att säga nej och sen helt enkelt bara gå ifrån när han nafsar. Ingen uppmärksamhet alltså. Men ni vet säkert vad som funkar bäst för er och lille Cooper. 🙂
  Ska bli roligt att se hur köket blir sedan.
  Kram Eva

 2. Hej! Har du något tips på en bra hemsida med hundtillbehör? Vi får hem vår cockervalp om några veckor 🙂 kram Ida

 3. Ja men hur fin är han inte!! Om jag ser er ngn gång måste man ju få klappa på den mjuka pälsen 🙂 Han vill väl ha uppmärksamhet när han tar handskar- gulle! Svårt att bli arg då antar jag. Hur går det med allergin? klarar ni er? Det vore ju toppen i så fall!

 4. Men alltså, hur söt är han inte! 🙂 Är såååå sugen på en egen sån men får inte riktigt med mig maken på tåget som tycker två katter är mer än nog 😉
  Kram och ha en fin dag!

 5. Superfin vovve! Tror dock inte någon nafsighet kommer från pudel, utan är nog bara ett valpbeteende fortfarande! Ha det gott,

 6. Men åååh underbara djur hahha.. Va fint du beskriver honom 🙂
  Han är bedårande!
  Kramar Å

 7. Lite skönt att läsa att det är fler som har total byggkaos hemma. Vi har bara ett tomt rum där köket ska vara, gästtoan renoveras och alla fönster byts…..vill knappt åka hem om dagarna.
  Ser fram emot bilder på era renoveringar

 8. Så gullig och fin han är. Har ni inte gått någon valpkurs med honom? Finns många bra valpkurser Dom lär sig ju träffa andra hundar och man får många bra tips på vad man kan stimulera dom med och kul att träffa andra hundägare som har valpar. Jag tyckte det var bra när mina hundar var valpar. Men man tycker ju olika.
  Lycka till med den fina Coper Jättefin är han.

 9. Vilken fin vovve ni har! Längtar också efter hund, men vi ska vänta några år tills barnen blir större och hunden slipper vara hemma själv så länge på dagarna. Men ibland kan man verkligen längta och vara riktigt hundgalen…fina bilder!

 10. Låter som en helt normal liten valp. Att du är hemma måste vara en viktig förutsättning för att det funkar så bra. Det är ju oftast det som är problemet med inskolning av ny hund. Att man inte har möjlighet att vara hemma på heltid hur länge som helst alltså. Känner du att hans egenskaper passar er familj?
  Jag är fascinerad av att du kan hålla honom ifrån ert fina och rena hem. Hur gör du när han röjt i trädgården?

 11. Vad bra att han inte fäller päls. Hur är det om man har svarta kläder o han ligger i famnen? Ser man inga hår alls från vovven?

 12. Han är ju bara för söt. Visst har du haft hund tidigare? För någon som saknar hundvana, kan du rekommendera rasen?

 13. Supersöt hund 🙂 Vad är det för namnbrickor han har och var har ni köpt dom?

 14. Så söt vovve! Tack för tipset, en doodle ska jag kika på när vi ska köpa vår nästa hund! Har en helt annan typ av hund just nu, en retriever. Också busig och go men hon hårar så f-bannat 🙂

 15. wow vad fint du har det! Måste fråga i vilken färg trappan är målad?
  Kram

Comments are closed.