HEMMA IGEN IGEN

.

.

.IMG_3150-2

.
.

I vår matsal står nu våra nya matstolar. Och de är så fina… Och färgen blev verkligen bra. Velade så länge mellan trärena och silverfärgade och nu är jag glad att det blev de lackade till slut. De är liksom mer jag:) (Stolarna är sk Y-stolar, eller Wishbone chair, och kommer från Carl Hansen & son och ja, de är faktiskt supersköna att sitta i också)

.

.

.

IMG_3155

.
.

Kan det kanske vara för att ryggen ser ut som det där benet i kycklingen som stolen kallas wishbone? Sätter en krona på det!

.

.

.

.

.

Bonsoir vänner!

.

.

.

 

.

Nu är vi hemma igen i vårt casa! Eller vi har varit hemma ett tag men jag har varit nere på Småstaden en sväng och letat tavlor och ja, jag kom hem tomhänt. Att det ska vara så svårt att hitta konst till rimligt pris (Om någon vill ha en toppenaffärsidé så öppna just en sådan butik med snygga tavlor i Västerås. Jag kommer vara en flitig kund jag lovar;) Och vad v a r m t och skönt det är ute! Jag tycker att de hela tiden säger att det är så dåligt sommarväder i år på alla prognoser och på alla medier men ändå, 25 grader och strålande sol är väl fullt godkänt eller hur? Funkar för mig iaf:)

.

Här väntar nu nachos och en stor Hemmakväll påse och Svenssonmys och Allsång för hela slanten (ja vi måste synda lite nu efter all hälsomat haha)

.

.

Ha nu en fin kväll raringar så ses vi imorgon!

.

.

.

KRAM
.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

23 thoughts on “HEMMA IGEN IGEN

 1. Vi har flera från SMååLAND.se, de skickar förslag och priser på posters om man mejlar dem. De är ensamma om sina motiv och trycker i mycket små upplagor för att vara exklusiva. Vi har ett fint svartvitt björkmotiv, ett sagodjur räv-vargliknande och en allvarlig flicka med rosa hätta.

 2. Jag är så fräck att jag sparar olika prints på datorn som jag sen beställer förstoringar av på fujidirekt. På så sätt har jag skapat många tavelväggar hemma till ett väldigt rimligt pris. Visserligen är det fusk men lika snyggt som om jag skickat efter prints för flera hundra kr st. Mina 50 × 70 tex kostar endast 69 kr. Med Ikea ramar till så blir priset strålande.

 3. Urläckra stolar och så snyggt det blev med det grå.
  Jag måste säga att jag imponeras djupt av ert golv!! Är det parkettgolv som ni målat eller finns det så grått?

  Kram

 4. Hej! Allt är sååå fint hemma hos dig. Undrar ifall du kunde ge bilder på alla era rum, sovrum, skatternas rum, tv rum osv. Hade varit roligt att se hur fint det blev. Behöver även lite inspiration till mina skatters rum. Tack på förhand!!

 5. Supersnyggt med stolarna, är själv sugen på dem i bok.
  Vad är det för typ av konst du är ute efter? Olja, akvarelle, fotoart..?

  Natti natti,
  Catta

 6. Ja Y-stolarna är ju så vackra – passade ju perfekt in i er matsal! Håller med om att vi faktiskt haft underbart sommarväder idag! Så härligt! Nu får det gärna vara precis så här resten av sommaren!

 7. Tack!:) Ja de i bok är fina de med… Jag är inget stort fan av olja.Då ska det var en grym konstnär och då är ju priserna därefter…Akryl är mer förlåtande och det vore kul att ha en lite större målning med ett vackert eller kul eller lite knasigt motiv. Akvarell är min favoritteknik och samma där… Och fotokonst! Är helt inne på fotokonst också och gärna landskap, arkitektur och människor…

  KRAM

  1. Då är det ju enkelt Petra, du är ju grym på att fota! Leta upp en vacker byggnad att fota tex, en gammal port kanske, en bild över stan, vattendrag med broar och stadens vackra gator. Sen framkallar du förstoringar, eller hur!

   Har en nära vän i Norge som tar fantastiska bilder och man kan köpa hennes konst, men vet inte riktigt vart. Har ett favoritprint här hemma, tänkte visa på bloggen ikväll och då kan jag skicka länk.
   Sen är Robert Doisneau’s bilder heeelt fantastiska tycker jag, finns på allposters.se bl.a.

   Lycka till!
   Kram Catta

 8. Hur snyggt som helst! Beställde idag de träfärgade o lääängtar tills de kommer 🙂

 9. Hej!

  Snyggt! Har du kvar dina Thonet stolar? Du vill inte sälja dom? I sånt fall köper jag direkt! 🙂

 10. Jättefint med stolarna! Tips att köpa dynorna till stolarna! Blir så mkt skönare stolar om man älskar lång middagar!
  Synd att Isa coutures webbutik upphört……

 11. Bekymret är väl att de är väldigt få dagar med 25 grader och sol. Hemma i Blekinge var dte ca 4 dagar ochs edan har dte hållt sig runt 19 grader, lite till och från med sol men framför allt ganska hysterisk vind som ger en känsla av kyla. Hua…..Själv njuter vi fortfarande i värmen i Florida. 12 dagar kvar och 12 gjorda så vi kan minsann inte klaga alls. Konst ja….det blir en halv förmögenhet. En härlig affärsidé vore en slags prenumeration på möbler, konst och övrig inredning etc, där du har möjlighet att göra x antal byten/år. Du betalar en månadsavgift efter önskat antal byten och önskad variant budget/medium/lyx. Tänk vad häftigt att oftare kunna göra stilbyten i sitt hem utan att det behövde kosta skjortan . Kram Mia
  http://happyvardag.se/2015/07/15/dar-klockan-alltid-ar-halv-elva/

 12. Snyggt och stilsäkert.Många blir säkert inspirerade men har kanske inte någon butik i närheten med bra utbud.Då är det bra att man kan kolla och beställa på nätet!Jag vill tipsa om en favoritbutik med så mycket fint.Bra service och kvalitè på allt.
  http://www.interiorforyou.se
  Hälsningar Annette

 13. Åh vad fint det är hemma hos er!! Otroligt stilsäkert och smakfullt. Jag är jättenyfiken hur det blivit i ert sovrum också 🙂 Ha det gott!

 14. Gå in på http://www.artxl.se Där säljer de stora snygga tavlor i original som inte massproduceras och som är så snygga. De har en butik också. Ligger på Glimmervögen 15 i Höggvik vid E4

 15. Nils Möllerberg, Axel Olson, Nils Wedel, Hugo Zuhr är bara några av de konstnärer jag hittat originallitografier av för en spottstyver på olika loppmarknader typ Myrorna och Röda Korset. Leta på sådana ställen är mitt tips för ett personligt hem som inte ser ut som taget ur en möbelkatalog. Hu för massproducerad s.k. affischkonst!

 16. Min fina svägerska Karolina Modig skriver just nu en bok om hur man som privatperson bygger upp en konstsamling som är både snygg och håller i värde. Kolla in henne och hennes förra bok här http://www.vardetavkonst.se/

Comments are closed.