BUSY BULLBAKERSKA

.

.

.

IMG_3257-3
.
.

Bakning pågår i ”bageriet”!

.

.

.

.

.

Todeloooo Fredag!

.

.

.

.

.

Sent inlägg idag mina kära vänner men denna fredag har verkligen gått i raketfart! Mycket har vi hunnit med och bla har det bakats många plåtar med riktiga Gotlandsbullar här hemma på eftermiddagen. Och det blev ju såå goda. Är faktiskt en riktig hejare på just bullbak (övning ger färdighet ni vet:)  Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen: det är ju inte alls svårt att göra riktigt mumsiga bullar (”If you can read, you can cook”). Det du ska tänka på är: 1. Rätt temp på degväskan 2. Jäs degen ordentligt på en varm plats 3. Tillsätt inte för mycket mjöl när du arbetar degen. 4. Handstött kardemumma! 5. Ha maassor med smör och socker och kanel i fyllningen. 6. Strunta i att pensla med ägg. Pensla med sockerlag när bullarna kommit ut ist!

.

,

,

,.

.

.

IMG_3279-2
.
.

Bea i bakartagen (hon är faktiskt riktigt duktig hon med lilla goa skatten;)

,

,

,
IMG_3266-2
.
.

Ja just det! Vi har ju nya sköna köksstolar i rotting, det har jag ju glömt att visa tror jag… De kommer hur som helst från House Doctor och jag gillar dem massor:)

.

.

.
IMG_3290
.
.

Tänkte sätta upp lite menyer i köket! Har startat med en från Småstadens bästa restaurang Hattfabriken (deras råbiff är nog bland det godaste som skapats i ett restaurangkök:)

.

.

.
IMG_3256-4
.,

,

På bänken vid kekelväggen bakom Bea ska det bli en dyna med överdrag i något fint tyg har jag tänkt (Har bara inte kommit så långt än:)

.

.

.
.
IMG_3313
.
.
IMG_3309-2

.
.

Home made Rutebullar!

.

.

.

.

Ikväll är Beabus och jag hemma själva så vi ska nu cykla iväg och köpa fredagsgodis och mysa med en film sen (Hon vill se Cinderella. Är den ok för en 6-åring eller är den lite läskig, någon som vet kanske?:S)

.

.

.

.

Ha en finfin kväll nu raringar!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

18 kommentarer till “BUSY BULLBAKERSKA

 1. Hej!
  Vad fint köket har blivit, tummen upp!
  Jag undrar varifrån den vita skålen kommer ifrån som står mellan KitchenAid:en och vinflaskan på köksbänken?
  Trevlig kväll! Malin

   1. Tack Bettan! Vad bra att du är uppmärksam 🙂 Var finns stolarna att köpa? Har letat förgäves….

 2. Länge sen jag kommenterade nu men jag kikar flitigt in varje dag. Jättefint köket blev Petra! Jag hämtade mycket inspiration från ditt kök för några år sedan när vi var nyinflyttade & skulle renovera vårat kök. Men jag trivs fortfarande med våra vita skåp =)

  Jag undrar vad du har för lampa över bordet den ser så häftig ut?

  & bullarna såg ju supersmarriga ut. Bjud oss gärna på receptet…vill minnas att du skrivit ”på ett ungefär” vad du har för ingredienser men jag skulle bli glad för lite mer ´´exakta´´ mått…

  Ha en fin lördag! Nu blir det lekland för mina 3 små skatter! Eller för dom 2 största, min minsta lilla tjej på 3 månader får hänga på armen ett tag till =) Tänk att din lilla Bea var nästan lika gammal när jag hittade din blogg…

  Kramkram

 3. Underbart fint kök!! Måste vara roligt och trivsamt att baka och laga mat där! Kram Mia!

 4. Så fint ert kök är!
  Undrar vad du har för märke på din kaffemaskin ,och om du skulle rekommendera den?
  Är det kapslar eller bönor, mjölkskummare osv. Mvh Jessica

 5. RIktigt snyggt med menyer inramat. Har några som jag tog hem från La Favourite i (bästa bistron!) Marais/Paris om det finns intresse?? Har sett dem i några inredningsreportage också.

 6. Nybakta bullar är så gott!
  Jag tror inte något bakverk slår det 🙂
  Dina ser riktigt fina och smarriga ut 🙂

Comments are closed.