FÖRLOVNINGSDAG/KAKDAG/SÖNDAG

.

.

.

IMG_6539-2.

.

.

Beabus i bakartagen tidigare idag (Och Le Cops, världens kanske mest sällskapssjuka vovve, spanar ivrigt brevid:)

.

.

.

.

.

Heeeej Söndag!

.

.

.

Idag har jag och H förlovningsdag!<3 7 år sen är det sen min älskling friade till mig där ute på Sandhamn. Jag var gravid med Bea och så suuuperkär (är jag ju fortfarande) och det var tokromantiskt och bara härligt och vädret var fantastiskt minns jag och vi promenerade vid havet i solen (och jag var så där gravidkissnödig non-stop ni vet hihi. Svarade JA!!! och sprang och sen och kissa:)

.

.

Så vi firar kärleken idag denna soliga söndag och Beabus ville baka en tårta åt oss (sötis) men jag tycket det var en bra idé att göra en äppelkaka istället så det fick det bli! Och den blev verkligen och på riktigt jättegod så ni, mina söta bloggläsare, ska givetvis också få receptet! Everything for you darlings:)

.

.

.

.

IMG_6565-2

.

.

IMG_6571

.

.

IMG_6551-3

.

.

Kärlekskaka in the making och kärleksbarn<3

.

.

.

,

,

Untitled-1

Ingredienser

.

.
3-4 fina äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
½ msk vaniljsocker
—–
150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

.

.
Gär så här!

.

.
Ställ fram smöret i god tid så det blir rumsvarmt. Skala och skär äpplena i bitar. Lägg i en bunke och vänd runt med socker, kanel och vaniljsocker. Vänd runt noga och låt dom gärna få marinera en stund. Det går bra att förbereda på morgonen och sedan baka kakan på em/kvällen. Vispa sen smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i tagen och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och sist av allt mjölken. Rör, inte vispa. Häll smeten i en rund springform 25 cm diam klädd med bakplåtspapper. Fördela äpplena ovanpå och häll oäven över vätskan från äpplena som blivit. Grädda i 175 grader ca 40-50 min. Garnera med pärlsocker och glasyr

.

.

.

IMG_6588-2

.
.

Njut kakan med lite vaniljvisp!

.

.

.

Vet ni, nu tror jag faktiskt att vi måste boka in en liten höstresa och flyg (brrr) här ikväll. Är bara s å ressugen just nu och det står mellan två väldigt kära destinationer. Får se var vi hamnar….:)

.

.

.

Ha en finfin söndagskväll nu raringar så ses vi imorgon!

,

,

,

KRAM

.

,

.

.

.

8 kommentarer till “FÖRLOVNINGSDAG/KAKDAG/SÖNDAG

 1. Grattis till eran dag.
  Fint förkläde Beatrice har på sig och tack för receptet, ska testa att göra den idag.
  Kram

 2. Grattis till er <3
  Äppelkaka med ljuvlig vaniljsås! Bland det bästa som finns!
  Det får bli att testa ert goda recept också 🙂

 3. Så ljuvligt smarrig kakan ser ut. Tack för att du delar med dig av ditt liv. Du är en stor inspirationskälla på alla plan. Önskar dig och din fina familj en vecka av bästa sort. Stor kram från mig !!!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg