LITE TROPISKT REGN OCH MASSA GLASS

.

.

.

IMG_8117
.
.

Lolo på g i söta glasskiosken på hotel Centara!

.

.

.

..

.

.

.

Hej Lördagsbloggisar!

.

.

.

.

.

Hoppas ni mår fint!?!

.

.

.

Det gör jag. Ä n t l i g e n (ska inte gå in i detaljer men gårdagen var inte min allra bästa dag när det gäller ämnet turist som äter allt i kombo med en svensk mage, brrrr)

.

.

Denna lördag har kanske inte varit den allra bästa när det gäller vädret men vi visste efter att läst prognosen att det skulle vara moln och lite regn så vi var inställda på  det. Vi har ju haft fint väder nästan alla dagar här och varmt och skönt men i Thailand kan det ju komma lite regn i okt/nov men det är alltid jättevarmt och luftfuktigheten jäättehög (jag duschade imorse och försökte verkligen torka håret med fönen efteråt men det gick bara inte!) Så det fick bli hotellunch på lyxiga Centara (ett riktigt favoritsälle här i Hua Hin) och glass i stora lass och shopping på Market Village (största gallerian) och nagelfix. Inte fel det heller:)

.

.

.

.

..
IMG_8107


.
.
IMG_8099
.
.
IMG_8104-3

..

.

.

Lunchmys på Centara nere vid stranden (Centara har flera restauranger) Det blev Ceasarsallad och melonslushie och jag smäller aaav så gott det är med en melonslushie här! Helt beroende av det nu och vet inte hur jag ska klara mig när vi kommer hem (Det är min inte-får-dricka-chardis-som-de-andra-substitut och jag gissar att det inte kommer smaka riktigt lika gott med svensk hemgjord variant med melon från Ica:)

.

.

.

,IMG_8193


.

.

IMG_8085-2

.

.

IMG_8190

.

.

IMG_8179-2

.

 

.

.

Centara (gamla Järnvägshotellet från 1920) är såå läckert i riktig äkta klassisk kolonilastil. Vet att Ving har charter hit och stället rekommenderas verkligen om ni är sugna på en lyxtrip och en resa tillbaka i tiden i Hua Hin:)

.

.

.

IMG_8175
.

.

IMG_8121

.

.

IMG_8129

.

.

IMG_8169
.

.

Efter lunch tog vi glassarna och gick ner på beachen nedanför hotellet och vi var typ ensamma där idag. Vi och de sysslolösa ponnyuthyrarna. Men det var mysigt ändå:)

.

.

.

.
IMG_8157-2

.
.

.

Jag och min mage med min lilla mini! Börjar synas  nu att det är något ”annorlunda med profilen” (kan iofs vara all mat också hehe..) Jag är ju just nu i den där tiden (v 13) då det ju inte riktigt syns att man är gravid utan kroppen mest ser svullen ut och midjan har försvunnit och alla vanliga kläder börjar strama… (Mysigt att få en mer riktig gravidmage snart:)

..

..

.

IMG_8195-2

..

.

IMG_8201

..

.

IMG_8206

..

.

.

Glada skatter utanför Market Village (de älskar den där gallerian:), nya fina fräscha naglar och shopping på Starbucks

.

.

.

.

Önskar er alla en fin lördag nu! (Här väntar en middag hemma på terassen ikväll:)

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

10 kommentarer till “LITE TROPISKT REGN OCH MASSA GLASS

 1. Grattis till bebisen!
  Brukar inte kommentera med jag funderar på en sak. Läste Ebba von Sydows blogg och hon funderade kring det här att hennes nya kollegor läste hennes blogg och vad de skulle tycka. Hur fungerar det för dig Petra, när du skriver så öppet som du gjorde i förra inlägget om dina tankar om graviditeten? Tänker du aldrig, vad ska grannarna, barnens lärare osv osv tänka om det här? Är det inte läskigt att vara så öppen?
  Det var roligt att du tog upp ett diskussionsämne även om jag inte tittar på Bachelor. Mer sånt!
  Kram

 2. Tack!
  Jag skriver väldigt sällan om mitt riktigt riktigt privata och om och när jag gör det så är det efter noggrant övervägande. När det gäller det jag tog upp i förra inlägget, om min chock när jag fick reda på att jag var gravid och min hypokondri (ångest) så känner jag att jag verkligen v i l l dela med mig av detta. Jag skäms inte alls och vet att många många känner likadant ibland och det är absolut inget jag behöver dölja. Jag vill faktiskt i egenskap av en ganska stor bloggare istället ge mina läsare en chans att känna att de är inte ensamma om de känner sm jag och att det är definitivt inte något skamligt eller ”konstigt” att må dåligt.
  Kan jag hjälpa någon genom belysa ett lite känsligt ämne genom egna erfarenheter så känns det bra och inte läskigt. Och ”vad grannarna tänker” haha, ja de får tänka vad de vill! De är också människor och har nog problem som alla andra och om de nu är nyfikna på grannens (mitt liv) och absolut vill läsa om mitt liv och mina ev problem men ändå irriterar sig eller reagerar på ett negativt sätt och inte förstår så säger det nog mycket mer om dem än om mig:)

  KRAM

 3. Ok, tack för svaret. Det är modigt, tycker jag:) På ett bra sätt.
  Ha en fin kväll!

 4. Stort grattis. Du ser fantastiskt fin ut ♡ och vilken härlig semester ni verkar ha. Uppskattar din blogg och alla tips du ger
  Kram Sanna

 5. Klarar bara absolut inte fuktig värme, därför blir aldrig Thailand mitt första val, trist för visst är det vackert!

 6. HEJ! Tack för en supermysig blogg….=) & grattis till ert mirakel i magen <3 ska bli så fantastiskt kul att följa er resa….!! Ta hand om er!!

 7. Så underbara nyheter, har nog anat det en tid redan! Börjar själv längta efter en bebis nu, fastän jag redan har fyra härliga döttrar mellan fyra och nitton. Och Petra, oroa dig inte för din ålder. Vi är lika gamla du och jag (1972 var ett bra år, eller hur ;-)) och förra veckan då jag besökte min gynekolog sade han: ”Annika, du är en fullt frisk kvinna i dina bästa år. Om du vill bli gravid igen ser jag absolut inga problem!” Det gäller för dig också, så njut av din graviditet! Min senaste graviditet var den allra bästa och förlossningen var snabb och lätt. Och jag känner att jag är mycket lugnare nu och har mera tålamod än när min äldsta dotter föddes. Så om jag skulle bli gravid nu (tål inte heller hormoner eller spiral ;-)) så skulle jag absolut behålla barnet. Alla barn är en gåva, eller skatter som du helt riktigt skriver, det värdefullaste vi har! Du kommer att se att det är helt underbart att ha barn i så olika åldrar, vet det av egen erfarenhet. Härtills har du varit en stor inspirationskälla inom inredning, mode och skönhet. Nu skall det bli roligt att följa din babyresa. Sköt om dig och din familj, många kramar från Österrike, Annika

 8. Först, stort grattis till den lilla kulan! <3 När jag var Thailand sist, för en herrans massa år sedan, så frågade jag vad det var i just vattenmelondrinken (godast!!!). Det var vattenmelon och en sockersirap. Rackarns att det inte bara var melon, tänkte jag, men socker brukar ju förhöja smaken på mycket 😉 Så det går att göra här hemma med, man kan koka sockerlag och tjoffa i bara! Kram från Örebro!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg