FÖRSTA ADVENT 2015

.

.

.IMG_8923-2
.

.

Åååh vad mysigt – idag är det första advent! Första ljuset är alltså nu tänt i vår adventsljusstake (från Georg Jensen)

.

.

.
.
IMG_8936-2.

.

Tokgillar adventstider – nu är ju nästan den allra bästa stunden med hela julen!:) Planeringen och fixandet och bakandet och piffandet. Julblommar är ju a och o och jag har dem stående lite överallt. Igår köpte den magiskt vackra buketten som går i vitt, blått och grönt med ranunkel, anemoner, hyacinter och tulpaner och annat och den doftar såå gott… (Krukan är en gammal fin sak från Gustavsberg som jag fann vid vindsrensningen igår)

.

.
.
.
IMG_8860-4
.

Jag tassade upp först av alla och satt på julmusik och fixade lysfrukost; äggröra, bacon, skivade frukter, fet grekisk youghurt, varmt bröd från ugnen, olika pålägg, juicer och marmelader och choklad med vispgrädde… Och apropå julmusik så måste jag tipsa om She & Him Christmas Song – ett lite annorlunda julalbum helt i min smak i alla fall. PPPP.

.

.

.
IMG_8848
.

Sen fick Lolo äran att tände första ljuset imorse:)

.

.

.
IMG_8904
.

Och lillasyster mös och åt skumtomtar i soffan. Bea äälskar julen berättade hon imorse och så sa hon att hon äälskar sitt hus och aldrig tänker flytta. Att hennes barn sen minsann kunde bo här med sin mormor och morfar:)

.

.

.
IMG_8889-3.

.

Cooper, vår älskade toksnälla och knasiga labradoodle, älskar förhoppningsvis sitt hem han med och framförallt godsaker som gnagben. Idag fick han en maffig christmaskrans dagen till ära – vilken lycka!

.

.

.
IMG_8892-7.

.
.

Mums (jag och tjejerna har köpt en julkalender med hundgodis åt honom också som vi hittade på djuraffären:)

.

.

.

Nu ska jag ta och åka ut till Småstadens enorma köpcenter och trängas med alla andra och köpa thé + en vattenkokare! Är ju galen i all form av thé just nu (min kompensation för vin kanske haha) och har saknat just en sådan. (Tipsa gärna om ni vet någon bra och gärna riktigt snygg:)

.

.

.

Önskar er alla en f a b första advent!

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

28 kommentarer till “FÖRSTA ADVENT 2015

 1. Älskar min vattenkokare från Dualit i vitt och krom. En Roys Roys som du inte blir besviken på. Finns i andra färgkontstellationer tror jag.

  Tack för tipset om julmusiken ska genast testa 🙂

  Kram Fia

 2. En Russel & Hobbs eller Russel Hobbs! Superfina, finns i några olika varianter! Vissa Elgigantenaffärer har faktiskt dem!!

 3. Hej! Jag har en fråga angående färgen du har på väggarna. Jag är på jakt efter en snygg grå ton, ej för mörk och inte heller för ljus och den grå färgen du har på väggarna är helt perfekt och i min smak.
  Tack för en super trevlig blogg med mkt inspo och vackra bilder. Kram,S

  1. Googla house of philia färgkoder så kommer det upp ett inlägg från augusti i år, där koden för detta rum finns med 🙂

 4. Har också en Dualit och de är jättefina men Smegs vattenkokare ser väldigt ”bulliga” och söta ut. Tack för din helt otroligt fina blogg som man blir glad och inspirerad av😄

 5. Mysigt!! Stjärnan som står i fönstret känner jag igen, men jag kommer inte ihåg vart den kommer ifrån.. Kan du hjälpa mig 🙂

  1. Det är en Moravia stjärna, finns bland annat på Artilleriet. Eller så köper du en billigare och bättre/finare från Granit. De har en som man inte behöver bygga ihop (vilket är krångligt!) och man ser inga fula änglaben. Mitt tips! 🙂

 6. Åh vad fin han är eran labradoodle! Måste bara fråga om hans ögon. Blir han inte väldigt irriterad i ögonen med så mycket päls? Och ser han nånting:-)? Otroligt fin är han i alla fall och så julmysigt ni har hemma!

 7. Nu har du nog redan köpt en vattenkokare, men annars tipsar jag om Kitchen Aid. Maffig och supersnygg!

 8. Mysigt 🙂 har också en doodle, rekommenderar att klippa av pälsen då de får mer rörelsefrihet och ser mycket bättre. Man får en mycket gladare hund på köpet 🙂 lycka till med magen, är själv i vecka 20+0!

 9. Du är så dålig på att svara på frågor, enda gången du är snabb att svara är om någon har synpunkter på det du skriver..

  1. Det kan ju bero på att det ofta är samma frågor som ställs och att flesta svaren står i inläggen, om man själv orkar anstränga sig lite. För min del föredrar jag att Petra lägger ner tid på att skriva fina inlägg istället för att gång på gång svara på samma frågor. Nu förutsätter jag att Petras tid är begränsad, men det är jag ganska säker på att jag har rätt i att den är. Som någon tipsar här ovan, det är bara att googla så brukar man hitta svaret (jag gör det själv ganska ofta).

 10. Vi har en vannkjele fra Le Creuset i en vakker blåfarge hjemme. Tar litt lenger tid å koke opp vannet enn en vannkoker, men så mye mer sjarm!

 11. Åh så mysigt ni har det!
  Vi håller på att titta på elementskydd till vårt nya burspråk. Hur har ni fixat till era? Är det färdiga ramar som ni sedan byggt in?
  Varma adventskramar,
  /pernilla

 12. Fantastiskt fint du har det hemma! Om du inte hunnit köpa en vattenkokare ännu så kan jag tipsa om KitchenAid, kanon bra och dessutom super snygg!

 13. Älskar också skumtomtar men fick höra idag av min vän som jobbar på akuten att det är det värsta barn OCH vuxna kan äta. De sväller tydligen jättelätt och fastnar i halsen!!!😱😭😨 så jag har slängt alla jag precis köpt…

 14. Hej fina! Hoppas du har haft en fin dag. Jag undrar om du har bytt lampor i din Milano ljusstake? Min har ett sånt gult sken och din verkar vara mer åt det vita/ljusa hållet.. Kram L

 15. Ett vattenkokartips om du inte redan hunnit shoppa en! Köp en där du med knappar kan välja hur varmt vatten du vill ha. 40, 80, 90 eller 100 grader har vi på vår från Philips och just 40 grader är alldeles perfekt till vällingen.

 16. Hej!

  Grattis till kommande bebisen! 🙂
  Jag undrar över den nya, stora tavlan till vänster-bakom soffan….vad är den för en cooling? (syns på bild 5 och 7 uppifrån) Var hittar man den? Eller det kanske är en egen fotad bild?

  Ha en mysig dag!

  Vänligen
  Nadja

 17. Hej igen!

  Tänk vad roligt det skulle vara för oss läsare med frågor om vi fick svar ibland.. 🙂
  Vi vet att du är upptagen och allt det där, men ja..någon gång emellanåt kanske? 😀

  Trevlig lördag till er alla!

  Vänligen
  Nadja

Comments are closed.