VÅR INNE & SIBIRIEN TYP UTE

.

.

.

IMG_1276
.
.

Tänk vad lite härliga krispiga blommor ändå gör för känslan! (och för ett helt rum!) Hittade denna ljuvliga våriga bukett hos Mästerblomman nere på stan och kunde inte stå emot. Dubbla tuplaner och ranunkler och anemoner och sånt där annat fint jag inte vet namnet på i kalla rosa nyanser.

.

.

IMG_1256-12.

 

….

.Buketten mitt kalla vintriga vardagsrum att blomma upp lite! Känner att jag vill göra vardagsrummet än mer ombonat nu, med fler tavlor och en snygg modern pall och/eller en enklare fåtölj som bryter lite (och vita fåtöljen till vänster ska ju kläs om när jag ääntligen bestämt mig för ett tyg) Eller kanske någon läcker antik fåtölj och ett nätt litet bord brevid soffan eller Howardfåtöljen vore fint.. Håller ögonen öppna..

.

.

.
.
IMG_1265
.

Ja visst längatr man efter lite nytt så här års och lite ”nya tider”! Jag har skaffat mig en så himla söt kalender a la 2016 från Riffle att skriva ner sådant jag måste komma ihåg (ja jag går för den klassiska kalendern – iphonevarianten är inte min grej riktigt:)

.

.


.
IMG_1280-2
..

.

Och så har säkert några av er trogna Hofp-följare noterat att jag skaffat en ny lampa för ett tag sen! Har helt glömt bort att skriva om denna Snoopy från Flos som jag såg hos inspirerande Sanna Fischer på Metro och bara tvungen att ha. Så grymt snygg och stor och superball i svart glas med tung marmorfot. L o v e it

.

.

.IMG_1248-4
.

.
.

Där står lampan på bokhyllan och vid som det visst trillat in en del frågor om och sanningen är att jag faktiskt inte m i n n s var jag fann bilden på coolingen Steve Mc Queen och pistolen! (Har haft den i gömmorna ett tag nämligen:S)

.

.

.

.

.

Tjingeling vänner!

.

.

.

.

.

Brrrrrr!!!! Fy fy fy vad himla kallt det är nu! Säkert – 20 grader nu och jag är absolut inte gjord för sån här extremkyla (och blåst. Iskyla och blåst är mitt värsta) Yes jag blir på riktigt på dåligt humör när det är mer än tio minus ute och skulle aaldrig kunna bo exempelvis i norra delen av vårt land där det ju mycket oftare är just så här kallt (och ännu värre!) Ja hellre grått och slask alla vinterdagar i veckan om ni frågar mig (fast det är så klart mycket vackert att titta ut över ett iskallt soligt Småstaden. Från insidan av casat. Med raggsockor på stor varm brasa i öppna spisen:)

.

.

Så har jag ju varit s å dålig bloggerska ett par dagar här med vinterlovslediga skatter i kombo med en suupertrött preggomamma. Måste nog ta en trip ner till Barnmorskan asap och ta lite nya prover och se om jag behöver något tillskott av järn eller annat för s å här komatrött har jag nog aldrig varit tidigare, vare sig gravid elle inte?? Om jag kunde och hade tid så skulle jag nog kunna sova typ 14 timmar om dygnet… Yes jag saknar verkligen mitt ”vanliga jag” och min normala energi!

.

.

.

Nu – ut i Sibirienkvällen och hämta liten skatt hos en lekkamrat!

.

.

.

Ha nu en fin torsdagskväll vänner så ses vi snart snyggingar (jag loovar!:)

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

55 kommentarer till “VÅR INNE & SIBIRIEN TYP UTE

 1. Angående att göra det mer ombonat, du vill inte ha gardiner? Det gör ju mycket.

 2. Tips! Om du inte redan äter hjärntabletter, börja med det! Är som natt och dag med dessa. Blir så mycket piggare av dem. Men du, du får gärna svara på våra frågor om dina mattor oxå b.la *blink*

  1. Tack för tips! Och mattan är från NTK och butiken Zandvoort i Sickla (sorry!)

 3. Ja fi fanken vad kallt det är, var ute på Hönö förut hos barndomskompisen och lekte nere vid havet. Brrrrr så kallt det var, inga 20 minus men kanske 6, men med västkustvind blir det ruggigt som tusan och efter typ 20 minuter var jag som stelopererad i ansiktet 😉
  Men vackert var det!

  Superfin kalender, den ska jag spana in för jag har faktiskt glömt att köpa en för detta året. Jag har haft Frankie Daily Journal innan, som jag älskar, men alltid kul med nytt!

  Ha en go kväll, lyllos er som kan tända brasa, DET hade suttit fint nu..
  Kram Catta

 4. Lampan är verkligen en riktig goding. Härligt man kan inspirera :-)Superfin där hos dig är den. Min yngsta är ju 1,5 år nu men vet exakt vad du menar med det där med energin och sakna sitt vanliga ja. Men jag kan trösta dig med att den kommer tillbaka och då typ dubbelt ( i alla fall för mig) för jag var så glad över att vara ”jag” igen att jag maxade allt. Ha ha. kram

 5. hehe är precis som du, blir ilsken av kylan. haha. och får ont i kroppen ju! innemys gäller nu alltså 😉

 6. Superfin Snoopy, även i grönt. Men undrar just hur länge det dröjer innan din största Copy Cat skaffar en sådan lampa.

  1. Lägg av – starta inget drev Det är nytt år och då ska man vara snäll så det börjar bra!

   1. Om ingen svarar blir det ju inget drev, eller hur? Och jag tycker att jag är jättesnäll 🙂

  2. Otroligt fint!! Alltid lika spännande med the big copy cat 😸 men lite tufft att hålla jämna steg med Petra 😽

 7. Å vad fint ni har det!!! Kanske en gungstol (typ Illum Wikkelsø) skulle passa..?.. speciellt nu med en liten på väg….tänk vad mysigt att sitta och gunga en sovandes liten bebis 🙂
  Kram

 8. Hej!
  Kolla så att det inte är sköldkörteln som spökar.. Jag fick hypotyreos när jag väntade mina tvillingar, kroppen går ner på lågvarv, man fryser och blir sjukligt trött..

 9. Jeg ser du ikke godtok en kommentar jeg skrev som respons på innlegg fra Erica og Frida. da synes jeg du kunne slette deres innlegg også, jeg synes du får ta ansvar på din blogg for å stanse hetsingen av den andre bloggeren som beskyldes for å være ”copycat”.

  1. Nej jag godkände inte din kommentar. Du gav dig på mig och nämnde någon annan vid namn. Jag tror jag vet ganska säkert vem kommentatorerna menade och de har ju isf rätt för nästan allt jag skriver om här på bloggen, hur jag skriver om det, mitt skriftspråk och mycket av det jag gör och gjort (även på det mycket privata planet) och nästan allt jag inreder har kopierats på en blogg och har så gjorts sen typ 2010…Vi båda tjänar ju pengar på bloggandet och det är en lönande verksamhet precis som andra business och jag tycker inte detta går att jämföra med att ha några prylar som är lika eller samma väggfärg i något rum osv som vi som bloggar ofta har. Sådant är helt oundvikligt i en bloggvärld och måste absolut vara helt ok. Men som sagt detta handlar nog om något helt annat och jag vet inte hur många kommentarer och frågor jag fått om just detta under åren, både här på bloggen och irl. Läsare, vänner och kollegor reagerar och vill någon kopiera någons blogg/liv så pass mycket offentligt och som lönsam underhållning så får man kanske också räkna med att man då även kallas kopierare. Hon gör så klart som hon vill men måste nog samtidigt förstå att detta medvetna beteende och agerande år efter år kan uppfattas som ganska märkligt av läsarna och kanske som en besatthet och även fundera lite på hur det känns för mig som stencileras oavbrutet och får höra det hundratals ggr… Detta är inte nätmobbning eller elakheter utan bara ett konstaterande.

 10. Jag älskar verkligen din blogg och alla fina bilder av ditt vackra hem du visar Petra! Du verkar vara en sån jordnära och äkta person! Brukar aldrig kommentera något här inne – men jag och flera av mina vänner har rätt kul åt all kopiering av ditt hem som sker via den andra bloggerskan helt maniskt och sjukligt beteende! Förstår din frustration kring detta .. men hon kommer aldrig att komma i närheten av din klass och elegans – ni spelar ju inte riktigt i samma liga. Angående och göra mer ombonat skulle jag satsa på tunga eleganta gardiner i maffigt tyg till ditt underbara plaza – blanda lite grå chintz tyger med tung mörkblå sammet tex – för att lyfta upp och markera dina vackra fönster! Gärna mässingstänger och hänga tyget på fingerkrokar för att få fram det lilla extra! Oerhört vackert hem har du skapat åt er! Du är galet fin med din bebismage oxå!! Stor kram och hoppas din trötthet snart går över <3

 11. Lite läskigt faktiskt..

  http://houseofphilia.elsasentourage.se/2014/07/11/okej-det-blir-en-liten-sneakpeak/

  http://mittvitahus.blogspot.se/2015/12/sneek-peak-pa-varldens-finaste-sanggavel.html

  http://houseofphilia.elsasentourage.se/2014/12/21/fixa-julgran-the-real-way/

  http://mittvitahus.blogspot.se/2015/12/ute-i-granskogen.html

  Förstår om inte detta publiceras men kan vara bra för en del att förstå att det inte bara handlar om att köpa samma stakar från tennet eller så.. En form av stalking kan man kalla det och obehagligt att man gör det helt öppet..

  1. Håller med i det Petra skriver men i just detta inlägg i granskogen var ju mvh först… eller Petra bara vände på det och gjorde det mvh gjort i alla år 🙂

   1. Äsch det är ju uppenbart att mvh kopierat Petras inlägg från året innan i granskogen!

    1. haha såg att året var från 2014 men årets inlägg är ännu värre för där har de samma skor 😉

 12. Åh, vilken helt underbar bukett!!! Så fiiiin!
  Angående din trötthet, så kanske du saknar järn, precis som du själv är inne på. Min dotter var också extremt trött en bra bit in i sin graviditet och hon hade rätt dåliga järnvärden. ”Sämre än man borde” om man så säger 😉 Hoppas du piggar på dig snart!
  Kram/Maria

 13. Ja du C .. det är precis det här jag och mina vänner oxå menar ..
  Stalking på hög nivå! Riktigt obehagligt för Petra! Jag får rysningar bara jag tänker på hur onormalt beteende detta är …

 14. Till dig Petra

  Jag vill på detta sätt visa mitt stöd till ditt ställningstagande vad gäller kopierandet av din blogg. I de flesta yrken och ffa professioner ingår kritisk granskning som en naturlig del av kvalitetssäkringen. Lagar, regler och även sociala normer måste upprätthållas. I denna offentlighetens värld verkar inte detta gälla för vissa. ”Man ska vara snäll….” oavsett vilka överträdelser som görs. Det anser jag vara respektlöst inför det arbete som läggs ned i vissa av dessa bloggar (din inräknad). I min värld skulle mitt vita hus inte bara ses som allmänt suspekt utan även ställas till svars och troligen avstängas. Detta är ju inte görligt, men likafullt gäller ju att vi lever i ett land där yttrandefriheten står högt (instiftat i grundlagen). Det innebär att man får uttrycka åsikter och kommentera det som anses fel. Det går då inte att ”tysta” personer som kritiskt granskar offentligt stoff. Förstår och vet att även du blir utsatt för denna granskning som är tuff, men likafullt del av vår demokratiska rättighet som är viktig att värna om. En ”risk” vi måste ta om vi ska ”leva och verka”. Denna balansgång tycker jag du skött på ett beundransvärt sätt. Då du vid flertal tillfällen publicerat kritik mot ditt eget bloggande. Men det bör finnas gränser och även om denna värld ska stå för ”feelgood” så får vad som helst inte förekomma. Ser risker med sån ”snällhet” där vad som helst kan förekomma bara ”vi slätar över allt”.

  Debatten om hets mot person och personangrepp är en helt annan diskussion.

  /E A

 15. Jösse vad ni ”håller på”, kanske Petra ska prata med henne. Ingen som tänker att det kanske är ren tillfällighet, att man faktiskt kan vara lik en annan person i både stil, skrift och annat.
  Jag tycker personligen dessa påhopp är ren mobbning för uppenbart är ju att flera retar sig och tycker samma.
  Jag tror inte medvetet att man kopierar någons liv genom att lägga upp privata bilder på sig själv, sina barn och intressen. Är det någon som vill något ont gör man det nog mer anonymt.
  Kram Monica

  1. Ja usch, jag håller med dig. Här hos Petra finns det en del väldigt osympatiska läsare tycker jag.
   Förstår faktiskt inte det maniska engagemanget som går ut på att jämföra bloggar. Den här bloggaren bor nån helt annanstans i Sverige, har vad jag vet ingen kontakt med Petra, bloggar inte på samma portal, verkar leva ett helt annat liv med arbete och fritidssysselsättningar.
   På vilket sätt skadar det Petra att denna bloggare härmar ibland???
   (Jag gillar både Petras blogg och ”den andra” så jag är medveten om att de liknar varandra ibland.)

  2. Nej det är ingen tillfällighet och det är inte mobbning att påpeka ett ihärdigt envist beteende som många reagerar på. Det finns säkert olika skäl till vederbörande gör på det här viset men slump är det definitivt inte. Jag har varit i kontakt med personen för några år sedan så hon vet att jag är medveten om detta. Har ingen lust för ytterligare kontakt då denna bloggare valde att bli polare med en exvän till mig som huggit och fortfarande hugger mig i ryggen (och som denna bloggare vet om. Dessa två nyfunna vänner var tydligen på en sk bloggträff ihop där skitsnack och lögner haglade..) Där gick min gräns och där gick det definitivt för långt. Så mobbning och taskigheter är det definitivt inte jag som håller på med i denna ganska läskiga ”bloggsoppa”

   1. Åh, det var ju inte så kul att höra. Självklart vet ju du det bättre och vad tråkigt när det blir en sådan soppa!
    Jag gillar din blogg jättemycket och förstår ju att det blir tufft att blogga ibland när sådana saker händer!
    Jag menade alls inget illa med det jag skrev, hoppas du förstår det!
    Kram Monica

   2. Ärligt va håller folk på med? Vet precis vilka bloggare du menar. Trodde dock detta var trevliga personer 🙁 men hålla på med lögner och skitsnack då har de passerat en gräns som ingen ska behöva ta. Kram!

   3. Vad märkligt att hon pratat skit och ljugit om dig Petra! Jag har ju uppfattat det som om hon beundrar dig och eftersom hon är ditt ”fan” vill ha samma saker och efterlikna dig ibland.
    Jag förstår din inställning men jag tycker ändå att det kan bli en riktigt obehaglig drevstämning här inne med jämna mellanrum pga detta. Är det inte bättre att nonchalera detta? Eftersom jag läser båda bloggarna så märker jag också vad som pågår men inte känner jag att jag måste påpeka det här. Inte heller känner jag att jag måste vara ironisk och skriva att snart kommer ”någon” köpa likadan lampa….

    1. Jag vet inte om h o n snackar skit, jag vet bara att hon och min exvän som ständigt baktalar mig umgås. Varför just dessa två, ett som du kallar fan och någon som vill mig illa, väljer att göra detta kan jag ju bara spekulera i..

     Ja jag nonchalerar detta år ut och år in men även jag kan väl få tycka till någon gång kanske:S

     1. Tycker det är bra att du ryter ifrån Petra, visar på kurage men inte mobbingfasoner. Här handlar det vare sig om att ”härmas” eller ” inspireras” utan om stalking på en otäck nivå. När man kopierar inte bara inredning, utan språk, layout och semesterresor, då tycker jag det vore fånigt att nån gång inte ryta ifrån!

   4. Oj ojoj..hon plockar tom vänner av dig? Hualigen..ibland tycker jag att hon försöker se ut som dig på vissa bilder…det känns sjukt, men jag får inte ihop det riktigt. Men det är väl så bara, med sjuka människor. Hon verkar normal i bloggen..
    Vilken jädra stress att hålla någon annans tempo?
    Hoppas hon kommer på bättre tankar snart och att du kan få lugn och ro från galenskapen.
    Kram Åsa

 16. Jag tycker detta känns riktigt läskigt alltså
  😕 Jag bara väntar på en graviditet också.
  måtte det verkligen inte va så 😬

 17. Alltså hur orkar ni och hur har ni tid???? Så mkt skitsnack.. Den ena gör si den andra gör så.. Herregud ,väx upp allihop !!!Finns större problem här i världen just nu än kuddar och dyrbara mattor och vem som härmar vem. Vem bryr sig, se på bilderna och inspireras/ eller inte men BRY ER inte så mycket. Missförstå mig rätt nu bara.

 18. Tråkigt med en exvän som svikit dig, vem är det som bloggar då, någon populär bloggare?
  Förstår att det sitter som en tagg i hjärtat, att bli sårad och sviken av en vän är vidrigt!
  Stå på dig och fortsätt inspirera oss alla på det fina sätt du gör!
  Kram

 19. Usch, Jag får ont i magen.. Ingen rolig läsning. Jag blir stolt och glad om någon gör som jag. Vi är nog många fler som har ett hem som inspireras av ditt duktiga houseofphilia. Oavsett om det är mobbning eller ej så tycker jag detta är en form av makt samt gruppmobb när man blottar någon på detta sätt, vilket inte är ok. Tänk på familjer, barn och vänner..

 20. Tycker att du verkar vara en kanon tjej Petra. Din blogg är helt suverän, o du är enormt duktig på det du gör!!

 21. För det första kära fina päron! Du ser hur fantastisk ut somhelst på bilderna ovan. Jag gick upp 25 + och var inget nätt fint päron inte som du. Jag var det jag åt. En gräddig fet semla… Och så måste jag säga att du beskriver det så så så väl. Jag vet precis exakt hur det känns. När gränsen är passerad. När det inte är varken smickrande, gulligt eller ok längre. Och det finns absolut inte ett endaste dugg att göra åt saken. Största kramen till dig! Och jag hoppas att du ska få bli ditt pigga jag snart igen. Julia

 22. Nej, nu räcker det! Vuxna som förtalar varandra här. Det här är mobbning och tyvärr riktigt dåliga vuxna förebilder. ALLA är ansvariga för att motverka mobbning. Skärpning! Alla branscher påverkar och inspireras av varandra, lever i symbios. Så är verkligheten. Det spelar ingen roll om du är fotograf, formgivare eller fastighetsmäklare. Alla kopierar och inspireras positivt av varandra, just live with it. Mode, inredning, mat, upplevelser. Allt är likriktat. Titta bara på instagram. Likadana bilder hos alla inredningsbloggare. Att ha stoppad sänggavel och hugga sin egen julgran är inte speciellt ovanligt idag. Jag tror att det finns plats för många bloggare som har likartat innehåll. Varför inte vara generösa och uppskattande mot varandra?
  Karin

  1. Det finns ingen som kopierar så pass mycket som hon ändå gör. Det är det som folk reagerar på. Det är FÖR mycket. Det är maniskt. Det är snarare Kopian som ska ta sig en funderare. Det är som en riktigt dålig skräckfilm. Nu pratar vi inte bara möbler och prylar.

  2. Men vi pratar inte julgranar och sänggavlar, hon kopierar Petras LIV! Jag tycker inte heller att förtal får förekomma, och man får visst härmas. Men det här är nåt annat. Nåt helt annat

 23. Jag läser båda bloggarna och har också reagerat på denna totala härmning; ”Toodelooo!” etc. Ni som försvarar detta, hur glada skulle ni vara om ni skapat en framgångsrik business och någon annan bara kopierade rakt av och dessutom tjänade pengar på det? Alla påverkas/inspireras, visst, men detta är ju way beyond det! Som ni också kan läsa ovan så har det ju pågått i fem år vid det här laget, det är ju löjligt! Kan vi läsare göra nåt för att stoppa det? Nu senast kudden från Gp & J Baker…

 24. Usch, jag gillar inte heller när det blir så där isande kallt. Runt fem minus, sol och snö är det perfekta vintervädret för mig.

 25. Ja, man får kopiera och härmas. Men detta är ju något helt annat! Som ger mig rysningar.

 26. Du har så fina gråa väggar överallt!! Är det samma grå i alla rum/hall eller olika? Vet du vad färgen heter.

  1. Tack! Nej det är olika grå kulörer och den i vardagsrummet är från Nordsjö och heter Hop Light Grey Ambiance Xtramatt.

Comments are closed.