DET ALLRA ALLRA FÖRSTA

.

.

.IMG_1414-2

.
.

Åååh! Ovan ser ni Minis allra allra första outfit som lill*n fick i ett paket idag! Och är ju såå bra med sånt här lite sött mjukt till bebis i början och så fint med småmöntrat i svalt mintiga färger (för vi vet ju inte vad det är för kön på bebis:) Kläderna kommer från Lindex för er som undrar.

.

.

.

.

,

.

Tjingeling lill-lördagskvällen!

.

.

.

.

4 månader kvar till BF nu och det är ju en ganska så lång tid men nu börjar vi faktiskt snegla på sånt som barnsängar och vagnar lite mer “på riktigt”. Känns bra att börja fundera lite mer på sånt nu och vi ska nog ta en tur till Hufvudstaden i helgen för att kolla och klämma lite på olika modeller och fabrikat och det ska blir så mysigt:). Och så måste vi ju verkligen börja ta tag i barnrumsbiten för jag vill ju verkligen att bebisens rum ska vara fix och färdigt innan maj så att man kan göra fint och nesta lite innan (har velat göra det med alla mina skatter och Bea är den enda som inte hade något rum “från början” och jag tycker det är det allra bästa) Tänk vad härligt med ett nytt fräscht litet bebisrum där sängen kan stå bäddad och klar och så ett litet skötbord…Ja allt kan vara klart utom tapeten:) Mini ska ju få Lolo´s rum som ligger vägg-i-vägg med vårat sovrum och jag tänker stoor mysig mjuk matta på golvet alt heltäckningsmatta och fina gardiner och en klassisk tapet eller mild pastellfärg på väggarna..  Lolo ska ju få flytta upp på vindsvåningen och där är ju det s t o r a projektet. Pjuh. Väggar måste rivas och byggas upp och nytt tak måste fixas (kanske takfönster på det) och så ska det in med nytt golv och skjutgarderober och en ny öppen trapp upp till vinden från allrummet och el osv osv. Ja ni hör ju, det är en del att fixa innan maj och vi får se hur långt vi hinner… Har ni förresten tips på någon sida där det finns inspirerande vindinredningar så hit me! Ska nog göra några inlägg om hur jag tänker kring inredningen i dessa rum:)

.

.

.

Nu blir det hämtmiddag här (Kör easy-fix med mat från Libanesen:)

.

.

KRAM
.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

24 thoughts on “DET ALLRA ALLRA FÖRSTA

 1. Jag tycker zebra sängarna är jätte fina. En zebra i barnrummet och en stokke mini sleepi i ert sovrum.

 2. Hej! Jag undrar lite hur du ställer dig till frågor om köttkonsumtion och liknande, typ konsumtion över huvudtaget. Tänker ni mycket på hur era vanor påverkar resten av världen? Jag personligen tycker att såna här frågor är väldigt intressanta och svåra, men väldigt viktiga. Jag vill tipsa om dokumentären cowspiracy ifall du inte sett den, den fick mig att bli vegan men det behöver man ju inte bli men jag tror det är viktigt att man är medveten om vad ens vanor egentligen bidrar till. Tror du det är viktigt att prata med barn om liknande? Väldigt intresserad av dina åsikter!

  Du är bäst på inredning och att hitta små älskvärda föremål också förresten. Kram!!

 3. Kika in pa Pinterest och sok pa tex “attic bedrooms” sa kommer en massa fina bilder upp! Finns mangder med insperation!!! Mysigt med vindsvaning for stora tjejen!

 4. Hej!!
  Låter toppen kul med renoveringen av vinden till Lolo. Tänkte bara påminna dig om att tänka på brandskydd när man renoverar och har rum under taket och högt upp i ett hus så man har vägar ut om det skulle bli brand. Brandstege och en väg ut . Värt att tänka på men lätt att glömma i inredning ivern:). Bor själv i villa med sovrum högt upp i huset och inredd vind. Du har säkert tänkt på detta ! Ska bli väldigt spännande att följa. Lycka till! !

  1. Har tänkt på det redan men tack ändå! Vi kommer exempelvis göra minst ett större takfönster så att man kan komma ut och ner på vår takterass vid brand. På takterassen finns sen stege ner:)

  2. Tror att brandskyddet ingår när man får byggnadslov, vilket också behövs om man inreder vinden, åtminstone om man tar upp fönster och takkupor. Så var det när vi gjorde samma sak för 16 år sedan. En brandstege skulle monteras fast på utsidan av huset.
   Lycka till med både baby och bygge!

 5. Så himla sött! De där första kläderna är alltid något alldeles, alldeles särskilt. Spännande med vindsprojekt. Ser fram emot att höra mer om det.
  Kram

 6. Det kommer bli hur bra som helst det där! 🙂 Lämna in bygglovsansökan för takfönstret så fort som möjligt, det var ett himla meck i vårat hus med att få det godkänt… Kan ta lite tid!

 7. Vår villa liknar er lite, troligtvis från samma tid, och vi har också en stor vind som vi funderar på att göra någonting med. Ser fram emot att följa er ombyggnation för lite inspiration! 🙂

 8. Vad kul att fixa med barnrum 🙂 Jag hoppas att jag också får göra det en dag. Bor i en tvåa med tre barn och ingen av dem har haft eget rum nångång. Men jag är glad ändå för vi har allafall nånstans att bo, det är ju inte alla som har det ens 🙂 Jag tycker att din blogg är så härlig och inspirerande så fortsätt som du gör.
  Hälsningar från Ghetto-bjurhovda 😉

 9. Oj! Det var stora grejer. Hur kommer det sig att ni inte börjat än?
  4 mån är ju ingenting när de gäller en sån renovering och få tag på snickare osv. Inte kul med hantverkare i huset när man har en bebis, ammar, är vaken halva nätterna osv.

  1. Bästa snickarna har vi redan tag på men eftersom hela taket ska fixas så måste de göra det utvändiga först(lägga nytt tegel osv)innan det invändiga och det kan de inte förrän i vår. Och då så ska de vara uppe på vind och tak och nere på vår första våning märker nog lilla bebben och jag inte så mycket av deras stök på dagarna (hoppas jag)

   1. Jag tänkte mer på de in invändiga. Det skulle öppnas upp och sättas in trapp och fixas med innerväggar osv. Högst upp dessutom, då springs det ju igenom hela huset upp och ner. Vet hur det är det där, hörs det 😉

 10. Hej, jag tänkte bara säga om på tal att bo på vinden så gör jag det, jag är sexton år och våran vind bor jag på, fast det ser inte ut som det förutom de lutande tacket och så. Oavsett jag ville bara säga att det är jätte mysigt, att ha fina ljusslingor i takbjälkarna och så är allt vit målat och fräscht. Mina föräldrar fixade iordning detta för typ 8 år sedan och jag har bott här de senaste två åren och älskar mitt rum. Tycker det är en toppen idé att ni också ska göra det. Hälsningar Alice 🙂

 11. Jätte söta bebiskläder!! Det kommer bli så fint på vinden, med din braiga fantastiska smak! Ska bli jätte kul att följa! Va mys pys att gå och kika på bebis grejer!

Comments are closed.