MYCKET NU PÅ G

.

.

.

IMG_4876-2
.
.

Idag åkte det upp byggställningar runt hela vårt casa! Det är ju nämligen så att nästan all plåt ska bytas ut och så ska vi få nya fina takpannor och jag tror att det kommer bli jättebra.

.

.

.

IMG_4873-2

.
.

Har aldrig gillat vårt lite roströda smutsiga 50-talstak och nu ska det alltså väck – hurra! Och taket behöver ju verkligen fixas också, inte bara få andra snyggare pannor, och ny papp ska på och det ska bli tätt och bra och så ska vindsfönster på plats etc så det finns flera anledningar att det ska bytas ut just nu. Välbehövligt fix minst sagt för taket är ju husets viktigaste grej trots allt. Vi har bestämt oss för att byta till mellangråa takpannor och plåten runt pannorna ska bli i något grå metall den också (typ zink) och även skorstenen ska kläs in. Tanken är att huset ska kännas mer fräscht och enhetligt (nu har vi roströd betong + tegelskorsten + målad röd plåt + målad svart plåt + målad vit plåt på taket – inte såå snyggt)

.

.

.,

,

,

Todeloooo Lill-lördag!

.

.

.

.

Ja just nu är det liite mycket på gång här hemma samtidigt! Byggare och snickare och rörmokare och elektriker har varit här idag och jag går runt med min runda mage och pekar och förklarar hur vi önskar och vill ha det. Källaren håller ju på att fixas den också så att den ä n t l i g e n ska bli fräsch på riktigt. Allt gammalt ska nu väck (Vi har tidigare bara ”halvrenoverat” källaren) och istället för spruckna målade betonggolv ska det nu bli släta vackra klinkers på golvet och jag är bara så lycklig över en sån sak! Så lite nya tvättstugeskåp på det och en lång praktisk bänkskiva och spots och lampor i taket och en renoverad trapp osv osv – heaven för en blivande bebismamma som vill ha det så lättstädat och lätt-tvättat och så enkelt som möjligt. Så efter att gjort ”mitten” av huset förra året så gör vi nu om botten och toppen också.

.

.

Vad som mer är lite mycket just nu är att jag nu fått så mycket förvärkar och de håller på varje dag och gör verkligen ont på riktigt. Inte sammandragning och lite mol utan så att jag måste småjämra mig och prof-andas. Håller i sig ganska länge gör de också men är oregelbundna och kommer som ett brev när jag anstränger mig det minsta och så här har jag verkligen aldrig haft tidigare. När det kom så här intensiva värkar som jag har nu med de andra skatterna, ja då var det liksom på gång på riktigt och slutade i förlossning x timmar senare. Kan inte heller böja mig och ta upp en tappad sak för då gör det tookont och känns som om bebben sitter i vägen ”där nere”, det går liksom bara inte.  Är det någon som känner igen sig i detta och ska man kanske åka in och ta en koll? Är lite orolig att liten ska vilja titta ut snart och det har vi ju i n t e planerat för alls (även om jag vet att det inte vore någon fara med Mini eftersom jag är i vecka 37 om bara några dagar och då anses ju bebbar vara färdiga:) Har ju inte ens packat någon BB-väska än (note to self – gör det asap!)

.

.

Nu blir det strax Donkenmiddag och Jureskogburgare för hela slanten! Har kollat på programmen ”Världens bästa burgare” med stjärnkocken Jureskog och co på 3:an och är nu så sugen på en riktigt mumsig burgare:)

,

,

,

Ha nu en fin kväll alla!

.

.

.

KRAM

.

.

.

24 kommentarer till “MYCKET NU PÅ G

  1. Be någon kolla dig liksom där nere. Alltså mitt sista, femte barn var ute en timme efter första värken. Så var det inte med dom andra precis. Alla förlossningar är olika. Men bara ring in till förlossningen och fråga iallafall. Det kan ju inte skada.

    Kroppen förändras ju också med åren så det ska ju kännas olika med olika barn. Så det kan vara helt vanligt åldrande…..

  2. Jag tog mig en låååång shoppingptomenad på 6 h… när vad jag trodde var sammandragningar men det visade sig att det var förlossningsvärkar i v.28… Blev inlagd o fick sprutor för att stoppa det hela o allt var frid o fröjd.. När det sen satt igång i v.36 så gjorde det inte alls lika ont men jag kunde verkligen inte böja mig för jag kände mig inte böjbar utan att något skulle ramla ut där nere..haha.. Det kändes som ett hårt tryck åt alla håll o kanter… Inte ens då förstod jag att förlossningen hade satt igång.. 4h senare var lillan ute 🙂 så jag tycker nog du ska ringa o kolla vad de säger..

  3. Jag hade packat den där väskan ASAP 🙂 Vet inte hur fort dina andra förlossningar gick, men jag känner igen mig i din beskrivning av dina ”besvär” – och för mig var jag en halvtimme på förlossningen förra gången innan bebis kom! Då är det bra att vara preppad …
    Så fint huset blir! Är ju redan toppfint förstås. Kul att följa och lycka till med både det och ännu viktigare den nya lilla familjemedlemmen!

  4. Härligt med nytt tak!! Vill också byta ut vårt svarta mot grått fräscht tak! 😉🙌🏻
    Ohoj, låter ju som bebis kommer snart, jag hade också det så med barn nr 2, tog ca 5 dagar sen drog det igång på riktigt och bebis va ute på ca 3 timmar🤗

    All lycka till!!!

  5. Tycker du ska fixa allt som ska fixas NU! Bebis kanske inte väntar till 3 maj😀? Var beredd!
    Snyggt med grått tak! Kommer bli kanonis!
    Kram

  6. Hehe oh ja det känner jag igen.. jag skulle INTE föda, körde bilen in själv för hade ju ”bara” förvärkar … bebis föddes 4 h senare 😅

  7. Jag fick så i V.28 (är nu i vecka 31) så jag ringde in till förlossningen och jag blev ombedd att vila, vila och vila 😉 Ta 2 Alvedon sa dem, Går det inte över så ville dem att jag skulle ringa igen. Det släppte efter en natts sömn och dagen efter så var det bättre. Men det kommer till och från men mera som sammandragningar nu. Slå en pling till förlossningen om du funderar på någonting, alltid skönt att prata med dem som kan 🙂 Du är ju lång gången så kroppen håller nog på att träna för det som komma skall. Lycka till <3

  8. Funderar på eran häck ni har på framsidan av huset, är det en bokhäck? Isf hur länge sitter bladen kvar framåt vinter/vår?

  9. Ring till förlossningen. Nu genast! 🙂 Dom är tusen gånger mer lämpade att bedöma om du ska åka in eller inte än de allra flesta som läser här 🙂 Sköt om dig och lycka till med allt!

  10. Tycker absolut du ska ringa in, bättre att göra det en gång för mycket än en gång för lite.
    Lycka till när det är dax! 🙂

  11. Åh så fint det kommer bli 🙂

    Om jag hade vart dig hade jag ringt och åkt och kollat. Jag hade SÅ mycket sammandragningar som du beskriver när jag var i v 36 – det slutade med att jag vaknade med värkar, vattnet gick under dagen men jag var tjurig och vägrade ställa in min babyshower ha ha för att bebben var alldeles för tidig enligt mig. Så jag var både på ikea med ett läckande vatten, blomsterlandet, barnens hus och sen på min egen babyshower utan att min man riktigt visste vad som skedde. under babyshowern tvingade mina vänner mig att ringa och dem på förlossningen sa till mig att komma in DIREKT. Jag sa till dem att jag skulle komma in lite senare för att jag inte tänkte föda barn på 4 veckor (envis eller…. hmm gravidhormoner!)

    två dagar senare var jag mamma för FÖRSTA gången 😉 i v 36-2. tillägger att jag inte hade någon BB väska packad, så packa väskan så du inte får panik sen, det blir ju inte alltid som man har tänkt sig..

  12. Hej fina du! Finns det ingen sökruta där man kan söka efter diverse saker i din blogg? Eller en kategorilista? Letar efter receptet på citronpajen du lagade på Gotland, receptet på sockerkakan med glasyr som din mamma bakade när du var liten, och ett recept, som jag har för mig att jag hittade hos dig, på citronrutor. Vill även se bilder på ditt vardagsrum för inspiration nu när jag ska göra om i mitt eget, men jag har ingen lust att scrolla igenom bloggen dag för dag. Jag har provat att googla men det gav inget bra resultat. Kram på dig

  13. Tror huset kommer få ett jättelyft med grått tak. Vi har ganska nyligen lagt om taket på vårat hus med benders palema candor mellangrå och det blev kanonbra. Lycka till med allt spännande ni har på gång:)

  14. Jag hade åkt in helt klart, bättre att kolla en gång för mycket än för lite tycker jag.
    Spännande med så mycket på gång med huset, ser fram emot resultatet som du förhoppningsvis delar med dig av till oss läsare. 🙂

  15. Vi behöver också byta tak! Vi har svarta betongplattor som alla radhusen i området, så byta färg får vi inte bygglov på. Men de som ligger nu är oglaserade matta, vilket innebär att mossan växer lätt till stora kuddar om man inte skrapar och behandlar med mossmedel varje år (vilket vi inte gjort, så nu är det mer mossa än takpannor….).
    Vi vill ha nya pannor, men glaserade denna gång, så mossa inte fastnar lika lätt. Sen kommer vi ta hjälp varannat år med taktvätt och behandling i förebyggande, så vi inte hamnar i mosshelvetet igen:)

    Ska bli spännande att se när hela vinden och källaren är klart också. Källaren har vi väl aldrig fått se tidigare? Lägg in före och efterbilder. Sånt gillar jag:)

    Angående förvärkarna, så tycker jag du ska ringa. 4:e bebben kan ju komma väldigt snabbt, och vill du inte ha en elektriker och fyra byggjobbare som barnmorskor i hallen, så kanske en extra koll inte skadar;D

    Kram Susanne

  16. Åh, kommer bli hur snyggt som helst!

    Jag har en fråga till dig, vad arbetar du & din man som?
    Ha en fin dag, kram!

  17. Hej! Med mitt fjärde barn hade jag värkar jättelänge innan! Var inne flera ggr och var öppen tom 5 cm en gång men det gick alltid tillbaka. När det sedan var dags på riktigt tog det 20 minuter från första värken (som jag inte ens fattade var en värk förrän i efterhand), som tur var satt vi i bilen och jag kände att det var något som inte stämde (kändes inte alls som mina värkar vid tidigare förlossningar utan mer som en kniv i ryggen). Men det var inget fel alls utan efter typ 10 minuter på förlossningen var han ute. Jag tror inte det är något farligt! Mitt tredje barn föddes i v.37 och vägde 3450 kg (dvs färdigbakad). Men ring och åk dit om du är orolig! Det är inte bra att gå och oroa sig. Man åker ju hellre in en gång för mycket och lyssnar och kollar 🙂

  18. Hej! Jag födde vår son i fredags och var då i v 35+0, beräknad 12 maj. Nu är vi på neo och jobbar järnet med amningen. Det blir inte alltid som en tänkt, som flera sagt förut 🙂 Detta är vårt första barn dessutom. Tycker du ska höra av dig så de får kolla hur allt ligger till. Hur det än blir så blir det jättebra! Lycka till med allt!

  19. De på förlossningen är där för dig dygnet runt, förstår inte varför du tvekar ens att ringa dit?

  20. Hmmm. Börjar nästan tro att nåt verkligen hänt när du inte ”hört av dig” på två dagar… Tack för en fantastisk blogg!!! Håller tummarna.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg