OH. MY. VILKEN. DOFT

.

.

.
IMG_5115-2
.
.

Doftheaven från PRADA!

.

.

.

.

.

.

Todelooooo!

.

.

.

.

.

Alltså vilken ”boahemmafas” jag är inne i just nu, ni anar inte! Vill ha ordning och reda och nästan kliniskt städat precis överallt och allt här hemma måste kännas nytt eller väldigt fräscht. Jag blir tokig på smul och damm och tvättar konstant – täcken och kuddar och filtar osv åker ner i tvättstugan (som nu är ett galet renoveringskaos men det är ett annat inlägg) och badhanddukarna får ex hänga max två dagar. De m å s t e dofta mjukmedel och vara superfluffiga, annars går de bort haha. Och just dofter, ja hur viktiga är inte de! Klarar inte längre av tunga dofter (brukar annars vara ganska svag för maffiga eleganta och typiska fintantparfymdofter) utan det ska bara vara en air av rent och härligt eller nybakat för all del:).

.

.

Och nu, nu har jag ju faktiskt hittat den b ä s t a parfymen någonsin. En parfym som helt enkelt  inte doftar som något annat och som bara är s å ljuvlig nämligen nya PRADA Candy Kiss. Har ni testa denna bloggisar? Oooh my, jag är helt besatt av den här. Candy Kiss doftar mycket eget och lite som den där CLEAN-parfymen ni vet som doftar Warm Cotton fast mycket, hm ja sexigare och raffigare helt enkelt! (Min H sniffade direkt att jag hade en ny doft och gav tummen upp och ville mysa lite extra och han är myycket kräsen med vad jag har för parfym på mig:) En speciell doft alltså som man säkert tokgillar eller ogillar och jag skaffade både handkräm och parfym nere hos Harmoniq för att vara extra Candypreppad (och tusen tack för doftipset Arman!)

.

.

.

.

.IMG_5125

.

.

Gilla på söta förpackningar med rosa pussmunnar!

.

.

.

IMG_5106-2

.
.

Vad jag mer tokgillar är nya vackra och lyxiga underkläder och idag fick jag ett paket med dessa ovan från YOU! i gåva från Glammom! Detta heta set är faktiskt gravid/amningsunderkläder, tro det eller ej, och bh:n har små spännen som underlättar just amning. Ingen bygel under brösten och så lite bredare sköna trosor är ju helt perfekt.

.

.

.

.

Nu ska jag ta med mig vovven på en liten prommis i våren och Bea får cykla brevid (och hur härligt är det inte ute nu??)

.

.

.

.

.Ha nu en fab torsdagkväll raringar!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

23 kommentarer till “OH. MY. VILKEN. DOFT

 1. Dofter är ju så viktigt! Är inget fanns av tunga dofter. .min favorit är Clean. Sköljmedel klarar jag inte av alls det ska dofta tvättmedel och inte starkt. Doftljus som luktar stark vanilj går bort! Snygga undisar!
  Stor kram och boa på du

  1. Nej det är ingen dold reklam kan jag lova dig. PRADA har inte gett mig ett öre. Underkläderna har jag fått i gåva , vilket jag uppger, men jag har inte någon överenskommelse om att jag därmed ska göra reklam för dessa. (sådana inlägg är märkta och faktureras) När det gäller parfymen så har jag köpt den på Harmoniq och jag nämner den butiken för att jag känner butiksägaren och pushar gärna för den. Precis som jag tipsar om hundratals saker och ställen så är det en del av bloggandet. Men är det reklam och samarbeten mot ersättning här på Hofp så är det tydligt.

 2. …och jag tycker att du borde tänka på miljön och inte tvätta badhanddukar varannan dag! Verkar ju inte klokt…eller hur smutsiga är ni? 🙂

 3. Håller med Agnes här ovan. Tänk lite på miljön. Dina barn ska kunna leva på denna planet i framtiden. Handlar inte bara om en själv!

 4. Åh! Jag har verkligen undrar hur nya Candy doftar. Var helt torsk på den förra men har liksom blivit immun. Harmoniq har verkligen bra priser också. Köpte Moschino Fresh där och den var säkert 130 kr billigare än på andra ställen.

  Ett tips! För alla som älskar fina grejer men inte har råd att köpa dem. Man kan samla poäng och få jättefina märkessaker helt gratis. Jag är såld på hela idén och samlar som en tokfia just nu till en Omaggio vas från Kähler. Här kan man läsa mer om det. http://tinyurl.com/o622tyu

 5. Parfymen lukter fantastisk! Jeg var ute i lunsjen og prøvde den og måtte skaffe en selv. Veldig fin sommerduft syns jeg. Ha en fin dag 🙂

 6. Den doftar fantastiskt! Tänk att ngn alltid måste kommentera ngt tråkigt som ”är det här dold reklam” Suck!!!
  Jag undra förresten var bilden/tavlan kommer ifrån på tjejen som pekar finger 🙂 Så härlig bild!

 7. Håller helt med Agnes och Maria. Det var min första tanke när jag läste inlägget:
  Allt jag gör för miljön kompenserar knappt för allt du inte gör för miljön, du verkar inte ägna den en tanke. Renoverar i tid o otid (just NU förstår jag att ni gör plats till en till familjemedlem) köper nytt nytt nytt nytt, tvättar flera maskiner i onödan, med sköljmedel? ( djävulens påfund) parfymer (som jag verkligen hoppas du inte ska använda när bebisen är ute). Att man ens kan vara så omedveten 2016 är för mig en gåta.
  Hur tänker du kring detta Petra? Ditt företag kan ju inte jobba med hållbarhet överhuvudtaget heller.

  1. Nu är det ju så, faktiskt, att jag för tillfället är höggravid och att jag i inlägget skriver om hur detta påverkar mig. Att jag n u är känslig för dofter och att jag n u dvs i ett par veckor tvättar oftare än vanligt. Det finns så otroligt mycket tok och fel här i världen och att en gravid kvinna gör just detta tycker jag verkligen inte är något att reagera på. Kan nog vara bättre att engagera sig i något annat kanske? Du har ingen aning vad jag gör och inte gör för miljön inte sant och hur mycket jag bryr mig eller inte. Kan det vara så att jag använder bil mycket mindre än du? Jobbar hemifrån och bor centralt och min man cyklar till jobbet? Att jag inte reser särskilt ofta? Att jag ibland målar om ja men att det ingår som en del av mitt bloggande och mitt jobb. Ja jag gör säkert massa små saker hela tiden som inte är bra för miljön och som jag kanske inte borde göra, precis som de flesta andra människor på jorden, och även helt rätt och riktigt med annat (ja förutom den lilla promillen helt felfria och som inte gör något fel alls någonsin…) Använder sköljmedel till handdukarna tex. Och angående min parfym så vad har det med miljön att göra? Jag har alltid använt parfym och det är väl ändå min ensak om jag vill använda den när jag har bebis eller inte. (Ingen av mina tre tidigare barn har några som helst allergier kan jag ju påpeka) Så nu vet du vad jag tänker kring detta och att vissa damer, de helt felfria, ska lägga sig i andras småsaker. Vill ni göra något för miljön, vilket är toppen, så som jag nämnde tidgare – engagera er på riktigt och hacka inte i ett kommentarsfält på vanliga gravida städgalna bloggande och parfymluktande mammor.

   1. Nu är det så faktiskt att, jag gör en massa för miljön, mer än påpekar för de som verkar stoppa huvudet i sanden om att de gör just det.

    Jag är inte felfri, långt ifrån, men detta är min hjärtefråga och det jag brinner för. Varför återkommer jag till.
    Jag ber om ursäkt om jag gick hårt åt. Men vi som läser och kommenterar ( både positivt och negativt) reagerar ju på det vi läser. Det kan inte vara någon nyhet för dig. Utan tvärtom ett av syftena med att ha just en blogg.

    Vad vi vet om vad du gör och inte gör? Det vet vi inte. Vi kan bara gissa och anta att du gör det du skriver om och inte gör så mycket av det du inte skriver om.
    (Inte reser särskilt ofta? Den kan du knappast tro på själv. Även om allt är relativt och man absolut kan jämnföra sig med de som tar flyget varje vecka, men 1-2 utlandsresorna året ÄR mycket. Iaf ur ett miljöperspektiv)
    Däremot blir vi som kommenterar snabbt dömda på att det är det enda vi gör. Inget annat! bara far omkring och kritiserar på diverse bloggar.

    Nåja, jag upplyser gärna 😉 med några länkar, bara några finns en uppsjö men vi kan börja lite lätt,
    om 1, vad parfymer gör (förutom att vara otroligt allergiframkallande, skönt att det gått bra för de andra tre men det är ju absolut ingen garanti.)

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10297638.ab

    2 Ang sköljmedlet:
    http://leksakerpånätet-ekoleko.se/skoljmedel-miljogifter-rakt-ut-i-naturen/

    Och 3 lite allmänna tips mer än bara återvinning och att handla eko (vilket är bra och viktigt)

    http://m.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/gron-guide/fem-satt-att-vara-miljosmart-hemma

    Och, i det här hushållet tar vi tåget och cyklen oftare än bilen.

    Varför detta är min hjärtefråga? Nu ska jag vara brutalt ärlig och personlig.
    För att jag fick vänta i 6,5 år på att vara i det tillstånd du just nu befinner dig i (fick min flicka för nästan exakt ett år sedan) Antagligen pga miljöpåverkan som skadat min reproduktionsförmåga. Allt vi gör/inte gör för miljön påverkar, det är hormonstörande (och cancerframkallande) ämnen i så så mycket att man blir mörkrädd.
    Så, det du gör kommer påverka dina chanser att dina döttrar får vara med om det mirakel det innebär att bära på ett barn.

   2. Detta var ingen bra kommentar från dig, tycker jag. Förstår att folk blir arga. Hacka på dig anser du tydligen, att de som har annan uppfattning gör. Hur egotrippad får man vara? Världen är väl inte din? Den delas av oss alla och det ankommer på var och en, även dig alltså, att ta sitt ansvar, i stort och smått, för att nästa generation ska kunna leva på den. Att vara gravid är väl ingen ursäkt för att tvätta badhanddukar varannan dag. Förstår inte hur du tänker. Öppna fönstret och vädra vettja! om du nu har en så känslig näsa 🙂

 8. Det ligger så i tiden med miljö och miljötänk och jag tror och hoppas de flesta tänker steget längre. Det skulle vara roligt om du berättade vad er familj gör, som en inspiration till andra som läser 🙂
  Miljö är ju verkligen modernt idag. Istället för att upplysa om att dina läsare inte har en aning. Tror ingen är perfekt när det kommer till det, men jag tror många jobbar för det. Vi gör det i vår lilla familj efter vår förmåga och det finns säkert ännu mer vi skulle kunna göra. Att säga att det lilla jag inte gör inte gör någon skillnad är att gömma sig och sticka huvudet i sanden. Berätta istället, skulle vara jättekul, tycker jag. Om många gör lite gör det enorma skillnader. Kanske också berätta om vad du gör för andra människor som har det sämre, då du fått lite pikar genom åren.
  Jag bidrar till djurrättsorganisationer tex. Jag skulle tycka det va superintressant iaf.
  Hils Åsa

  1. Jag har skrivit om olika organisationer som jag stödjer flera ggr men du kanske har missat det? Tycker det blir lite fel att belysa och tänka på något enbart för att det är så ”i tiden” för att värna om miljö och andra människor är väl ständigt aktuellt:/ Jag låter inte bli att skriva om ex sköljmedel bara för att det är ”fel tiden” utan jag skriver för att det är så jag gör och är ärlig och det kanske är fel. Men detta är ju ingen miljöblogg och kommer aldrig bli och det är inte direkt sånt House of Philia handlar om. Hofp är till största del en ytlig, lättsam och enkel sida på nätet där man ska finna glädje och inspiration och vardagslyx ungefär som ett magasin och där skribenten är mänsklig och så klart har brister som alla andra (du kan ju finna mängder med miljö/pk/vegan/värnaomdjuren/värnaomhaven/ekobloggar på nätet om du önskar läsa om sånt istället) Dock betyder det inte att vi inte bryr oss alls här hemma om något och jag kan rabbla exempel på vad vi gör i vardagen om du önskar men det är inga revolutionerande saker och nog sådant som nog de allra flesta redan vet om och säkert själva gör. Köper eko så mycket vi kan, sorterar och återvinner, lämnar bidrag till organisationer osv och som sagt, med jämna mellanrum tar jag upp sådant som jag brinner för lite extra här på Hofp och det kan vara allt från Rädda barnen, Cancerhjälpen till mobbning.

 9. Man gör vad man kan/vill lite till mans för att värna om miljön! Att jag inte använder sköljmedel handlar inte om miljön utan att jag inte gillar lukten, jag köper en del ekologiskt och återvinner, men sen åker jag bil fram och tillbaka till jobbet varje dag. Man har ju olika förutsättningar och agerar därefter, finns ingen anledning att ge sig på andra för att ge dåligt samvete för det tycker jag! Håll god ton eller läs en annan blogg, det finns många att välja på! Att någon som är höggravid tvättar lite många maskiner en period är ju vansinnigt att reagera på!

 10. Jag funderade länge på om jag skulle kommentera det här – men eftersom fler än jag reagerat så gör jag det. Jo, om man har en av Sveriges största bloggar så måste man kunna förhålla sig till frågor och synpunkter och i det här fallet tycker jag att kommentarerna varit helt relevanta. Det är inte hållbart ur ett miljöperspektiv att byta ut möblemanget så ofta som det görs i denna blogg – även om det görs för att inspirera. Kanske köpa mer begagnat och flytta runt och på det viset visa och inspirera istället? Petra har en enorm stilkänsla och hemmet är otroligt vackert men det är som en möbelkatalog och jag får en jätteledsam känsla när det bara köps nytt nytt nytt hela tiden. Jo – det är vårt eget val och jo – man väljer själv om man vill läsa, men faktum är att man har ett ansvar när man har så många läsare. Ansvar att visa på alternativ, att visa att man kan inreda otroligt vackert och stilfullt utan att hela tiden köpa nytt. Det är faktiskt ledsamt att samtliga kommentarer på den här bloggen som inte följer formen ”ljuvligt, underbart, fantastiskt” blir bemötta med negativa ord – man måste faktiskt kunna ta emot andras åsikter och bemöta dem (eller inte) när man bloggar som yrke. Man måste ju våga lyfta upp andra åsikter än Petras utan att det anses vara fel, så länge man är saklig och resonerande. Petra verkar vara en alldeles fantastisk och duktig yrkeskvinna, men det betyder inte att alla alltid håller med om det som publiceras. Man kan inte bara luta sig på de som slaviskt följer allt och håller med om allt som skrivs – om man vill fortsätta växa och utvecklas. Nej, den här bloggen är sannerligen ingen ekoblogg, men den syftar till att ge feelgood och inspirera och i den tid vi lever i nu, 2016, så måste man ta hänsyn till hur vårt fotavtryck är och hur miljön påverkas av våra val. Annars försvinner ju både feelgood och inspiration. Jag läser och ser allt det vackra som ständigt uppdateras och samtidigt så skäms jag för att jag återkommer – för jag varken vill eller kan leva på samma vis. Önskar Petra all lycka med den lilla nya, underbart med en ny familjemedlem – och jag önskar också att den här diskussionen kanske väcker lite tankar och funderingar på hur saker och ting kanske kan ändras, för hållbarhet. Är HELT övertygad om att du skulle få ännu mer läsare med ett lite annat angreppssätt. Varmt lycka till.

 11. Jag håller helt med dig Anna. Tycker bara ibland att det är så hård ton i det som skrivs. Vi tycker inte lika om allt och det Petra skriver behöver vi inte alla hålla med om utan att det ska försvaras. Diskussioner i kommentarsfältet är kul tycker jag så länge vi håller god ton mot varandra:) Annars tycker jag nog som sagt att man kan lämna…
  Fortsatt trevlig helg😊

  1. Exakt. God ton, förståelse – men det måste också vara ok att lyfta upp hur man själv ser på saker och ting så länge man gör det sakligt och bra. För det är ju som du säger, vi kan inte alla tycka lika. Därför är det lite synd att det ofta blir negativ ton kring de som tycker olika här, för visst ska man kunna få lyfta upp olika åsikter om man gör det på ett vänligt vis? ha det gott!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg