FINFIN FULPIZZA DENNA FREDAG

.

 

.

.

IMG_5169.

.

IMG_5164-2
.
.

IMG_5148
..

 

IMG_5171.

.
.
IMG_5160
.
.
IMG_5159-4
.
..
IMG_5175
.
.
IMG_5187

.
.

.
Ikväll har la familia bara softat här hemma och ätit bland det godaste jag och skatterna vet nämligen hemmalagad fulpizza! (Fulpizza = pålägg som bacon, ananas och köpebea. Mumsmums:) Fredagsbuketten består av tjejernas handplockade söta lilla fång från gården <3

.

.

.

.

.

Todeloooo bloggisar!

.

.

.

.

.

Seen uppdatering idag och nu sitter jag här med lapen på min stora runda mage (haha, den guppar medans jag skriver eftersom Mini kör full rulle där inne) i soffan med alla mina älsklingar och halvtittar på Let´s Dance (Allstå det programmet är ju bara bland det segaste men ändå så där skönt hemtrevligt ändå på något vis:)

.

.

,

IMG_5172

..

.

.

.

Untitled-1

..

Pizzadeg:

.

.
6 dl ljummet vatten
6 msk mjölk
1 pkt färsk jäst
1 1/2 tsk salt
2-3 tsk honung
6 msk olivolja
10 – 15 dl vetemjöl special

Smula ner jästen i en stor bunke el använd en köksassistent och rör ut den med salt, honung och lite av det ljumna vattnet.Tillsätt därefter olja, mjölk, resten av vattnet och mjöl. Låt sen degen jäsa i bunken övertäckt i ca 1 1/2 timme.

.

.

Pizzasås:

.

.

1 gul lök
2 st små vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
1 dl tomatpuré
2 burkkrossade tomater, gärna av märket Mutti.
1 msk socker
2 msk balsamvinäger
1 tsk salt
peppar
2 msk torkad oregano och/eller basilika

.

.

Sätt ugnen på 225-250 grader om du inte gjort det tidigare. Börja sen med tomatsåsen och skala och finhacka löken + vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt och fräs tomatpurén lätt, sen krossade tomater, socker, vinäger salt och peppar. Småkoka i 15-20 min tills såsen kokat ihop och är tjock. Smaksätt med örter och ev. mer salt och peppar, såsen ska smaka mustigt och smaskigt. Låt svalna.

.

.

Sen kavlar du ut pizzadegen tunt och lägger på en ordentligt smord plåt. Bred tomatsåsen över hela pizzandegen och strössla över familjens favvopålägg. Vi gillar kombon pepperoni, riven mozzarella, hyvlad parmesan, ruccola och pinjenötter eller som ovan, fulpizzan alltså, med bacon, ananas på burk och bearnaisesås. Grädda pizzan i 10-15 min i mitten av ugnen. (Och sen så vill jag alltid ha  lite hetchiliolja droppad på pizzan efteråt, precis som de har på pizzeriorna nere i Normandie. Har alltid älskat den smakkombon:)

.

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

23 kommentarer till “FINFIN FULPIZZA DENNA FREDAG

 1. Det är färgen HoP Light Grey Ambiance Xtra Matt från Nordsjö!

 2. Så himla inspirerande blogg!!! Jag är ny här, men älskar allt! Ditt hus, din stil ja allt! Som nybliven husägare är jag lite intresserad av din trädgård. Har ni gjort mycket? Tips och idéer.

  Den är verkligen så fin!

  Stort tack

 3. Det enkla kan vara gott! 😀 Snälla, minns du var den fina glasvasen kommer ifrån som nu stod i fönstret vid matplatsen? Har sökt och sökt just den varianten med finner den ingenstans! Vet att Holmegaard har en som heter Old English vas, men den är inte lika fin!

  Ha en skön kväll!

  1. Jag har hittat en likadan vas i blomsteraffären Mästerblomman här i småstaden Västerås. Den fanns i olika storlekar och blomsteraffären hade själv sina blommor i kylen i likadana vaser. Jag fick köpa en. Den är verkligen jättefin och är så vacker att ha blommor i och kostade inte mycket.

   1. Tack för svaret Karin! Dock har vi inte Mästerblomman där jag bor, får kika runt bland andra blomsteraffärer då. 🙂 Bra om man visste märket på den.

 4. Fina bilder men tycker du inte om gardiner eftersom det är så tråkigt i dina fönster.

 5. Hej! Tänkte kolla med dig om du ville dela med dig lite ekonomiska tips i bloggen. Hur resonerar du vid inköp till dig/barnen/hemmet. Sparar du? Hur ser er matbudget ut etc.

  Tack

  1. Hej,
   Jag skulle då inte vilja dela med mig med andra om hur min ekonomi ser ut, det är väl en väldigt privat sak:). Skulle ALDRIG komma på att ställa denna fråga, inte ens till min bästa vän.

   Tack för en fantastisk blogg, SÅ INSPIRERANDE läsning varje gång man kikar in!!!
   Kram till dig Petra:)

 6. Hej! Vill bara säga att du har ett så oerhört inspirerande hem och det är nästan så jag blir sugen på en till liten bebis när jag ser barnrummet =)! Fortsätt att inspirera med inredning, kläder och mat – precis vad jag vill läsa om =). Ha en fin söndag <3 Kram

 7. Hej!
  Tycker ert matbord och era stolar är så fina. Får man fråga var det är köpt och vad stolarna heter?

  1. Hej! Jag kan svara på vad det är för stolar, de heter Wishbone Chair av Hans J Wegner. 🙂 Fina och betydligt billigare kopior finns hos voga.com, om man inte har en tjock plånbok….

 8. Hej! Vet att du skrev i tidigare inlägg att du valt skötväska, longchamp, och att du skulle skriva om den senare. Ska ha min nr 2 nu i maj och letar efter en ny användbar skötväska och skulle vilja ha något annat än just en traditionell så är så nyfiken på vilken modell du valde? Kram och lycka till med allt!

  1. En fråga, du lägger ut massa grejer, man ställer en fråga om en av grejerna men får inte svar….väldigt konstigt måste jag säga! Det är inte första gången man ställer en enkel fråga om någonting du har lagt ut & du låter bli att svara!
   Ställde en enkel fråga, verkligen inget påhopp eller någonting negativt, frågade bara var du hade köpt chilioljan….kan inte vara så svårt att svara på, eller??!
   Förresten, min pojke är född 3/5 för snart tolv år sedan….. superfin dag 🙂

 9. Snälla Petra, sitt inte med laptopen på magen! Det finns forskning som visar att det påverkar barnet negativt, så varför ta risken.Hittade det här:
  One question we should be asking ourselves, however, is how Wi-Fi could impact on our children. A 2014 study published in the Journal of Microscopy and Ultrastructure found that children are more at risk from microwave radiation. Children have more absorbent brain tissue, and thinner skulls, leaving them more susceptible to microwave radiation than adults. The microwave radiation from wireless devices is currently classed as a Class 2B potential carcinogen. Lead and the pesticide DDT are also classified as Class 2B. The time lapse between first exposure and potential tumour development can be decades, and so it is not yet known what effect the prevalence of Wi-Fi in society could be having on children’s brains. Sadly, as Wi-Fi becomes more commonplace in our society, so too do toys that make use of this technology. From children’s tablets, to computer gaming hardware, many children now own toys that rely on Wi-Fi technology. Until more is known about the safety of Wi-Fi, these toys should be carefully regulated by governments but sadly often aren’t. – See more at: http://www.bellybelly.com.au/baby/can-wifi-affect-your-baby-during-pregnancy-or-after/

 10. Var kommer lampan och den runda spegeln ifrån? Fantastiskt fint hem har ni! Grattis till er nyfödde pojk! 😊

Comments are closed.