HIT ME!

.

.

.Untitled-2
.
.

.

Ovan – en lista med pojk och flicknamn som jag (vi) gillar! Det är ju så svårt med namn och ofta förknippar man ett visst man med något speciellt och alla har olika erfarenheter och smak. Vi har inga ”toppnamn” än utan det är just en radda med favoriter som snurrar men viktigt för oss är självklart att bebbens namn ska passa ihop med syskonens namn som är Truls, Lovisa och Beatrice. Sen så vill vi gärna att det är vackert, klassiskt och/eller speciellt utan att vara ”påhittat”. Inte för tuffa namn utan det ska vara lite så där mjukt och fint och ett som passar en tjej/kille som både är 1 år, 10 år och 35 år…Vilka är era favoritnamn eller vad har ni döpt era små bebisar till?! Tipsa jättegärna om era allra finaste namn bloggisar, kanske får ”Mini” ett av dessa istället!:)

.

.

.

Ha nu en underbar start på fredagen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

277 kommentarer till “HIT ME!

 1. Märta är ju bara så fint men även Lily tycker jag mycket om. Av era pojknamn tycker jag Marius. Jag har faktiskt undrat över vilket namn ni kommer att ge den lill* mini så kul att du visar vilka namn ni har funderat på. Trevlig helg!
  Kram från Anna i Skåne

 2. Röstar på Sophie, klassiskt vackert internationellt och pojke röstar jag på Julian, mjukt och fint (känner en Julian som är 5 år med blont långt lockigt hår)…

 3. Fina namn. Vi har döpt våra flickor till Melanie & Olivia. Klassiska namn som även fungerar internationellt.

 4. Våra krav har dessutom varit: inga modenamn just nu (vad som är modernt, blir även omodernt…). Inget med åäö (vi lever i en global värld). Namnet ska helst kunna uttalas lätt av åtminstone engelsktalande och övriga européer. Inga udda stavningar. Allt för att barnet ska slippa förklara vad de heter och hur det stavas. Det blir rätt tröttsamt efter ett tag. 🙂

 5. Edith och Fabian gillar jag av era namn… Det finns så många fina: Maja, Linnea, Peter, Joakim 🙂

 6. Jag tycker mycket om Elli å Vera å Flora. 🙏🏻😍 Å Harry!
  Har två pojkar som heter Viggo å Leo.

 7. Sofie( Sophie), Annabelle, Maud, Lilly ( Lillie),Tinius, Lauritz, Henrik, Peder, Peter

 8. Har selv en gutt på 7 år som heter Birk. Ellers likte jeg veldig godt Alice og Julian.

 9. Jätte fina namn. Vi har en Tristan, Lucia och Lykke! Lykke heter också Lovisa till andra namn😃Lycka till! Tack för en fin blogg!

 10. Jag gillar Lillie oc Belle. Pojknamn är svårt!!! Hade jag fått en pojke skulle han heta Vide, men det blev tre tjejer som heter Malva, Lova och Vida. Kanske en liten Malva skulle passa☺️

 11. Jag har alltid sagt att jag ville ha en Ebba. Nu blev det Pontus och Linus istället <3
  Av namnen du listat föll jag mest för Märta och Fabian 🙂 Lycka till med bäbisen!

 12. Jag har en flicka som heter Märta och det har känts rätt från första stund. Passar verkligen alla åldrar och låter så fint när man säger det! Sonen heter Måns men där har vi i efterhand ångrat lite att vi inte valde namnet Bill som vi kom på lite för sent 🙂 Så jag röstar för Märta & Bill! Lycka till!

 13. Så fina namn! 💙💗 Förutom alla dina fina namn kommer mina tips som jag haft på min namnlista: Charlie & Adrian, Noelle & Adele. Kram!

 14. Men så fina namn…men måste lägga till Ellinore (Ellie) om det är en tjej – Skulle passa bra med era barns namn och smeknamn ! Ska bli kul å se vad det är som gömmer sig i din mage! En härlig fredag och helg önskar jag dig!

 15. Våra pojkar heter Hannes, Love och Elliot. Fina namn som är mjuka, känns gångbara oavsett ålder och som inte är supervanliga men ändå inte helt crazy eller hittepå. Jag röstar på något av dessa namn och tycker att de skulle passa till namnen på era andra barn.
  Flicknamn jag gillar är Freja, Bianca, Felicia, Bonnie.
  Ska bli spännande att se vem som kikar ut och vilket namn ni väljer.
  Med vänlig hälsning Ina

 16. Hej! superfina namn, tycker Lillie är superfint som ni har med om det skulle vara en liten tjej:). Mina barn heter Melker som är född 07, Milton är född 09 och Hedda blir 2 år den 3:e maj:).

 17. Vi har samma stil i namn 🙂 Våra barn heter Julius och Livia. Om jag fick en skatt till skulle jag välja mellan Hannes, Philip, Lilly och Inez.
  Stort lycka till! Vi väntar med spänning…

 18. Har själv en Julian som är 10 år. Så jag får ju vara lite partisk där. Men Florian är också himla fint! Väntar fjärde nu i maj och velar också mellan namn här. 😊 Lycka till!

 19. Våra två pojkar heter Joel och Hugo, namn som vi gillar. Tycker att ni hade valt ut väldigt fina namn på er lista. Gillar också Marianne, Rosa, Lukas och Melker. Lycka till!

 20. Så fint ni inrett pojkrummet.det syns ju att ni vet könet! Men harmoniskt och fint iallafall.

 21. Mina hjärtan heter Leah och Vilmer. Annars tycker jag väldigt mycket om Ester och Astrid.

 22. Flora ville jag döpa vår dotter till men inte hennes pappa, haha. Det blev Thea istället. om jag skulle fått en kille eller i framtiden få en kille så kommer det bli Frank, tror inte det rimmar direkt med syskonen till din bebbe. men fint.

 23. Vera, Inez och Julius heter mina barn. Klassiska namn som jag tror håller i längden. Lycka till!

 24. Som flicknamn tycker jag jättemycket om Märta och Alice, passar väldigt fint till dina andra barns namn. Tycker pojknamn är så mycket svårare. Jag sa alltid efter att ha sett ”Bröderna lejonhjärta” som ung att får jag en pojke så ska han heta Jonathan, och det gör en. Den andra är så glad över att inte behöva heta skorpan, hihi. Jag älskar fortfarande namnet Jonathan, tröttnar aldrig på det. Gillar även Nathanel som min morfar hette.
  kram Monica

 25. Lisa Marie eller bare Lisa men det er kanskje ikke så vanlig i Sverige?
  Sara Marie, Jonas og Anna Elisabeth heter barna.

 26. Vår gutt heter Everett, som er et gammelt engelsk navn (han er oppkalt etter bestefar og oldefar). Det er færre enn fire som heter dette her i Norge, så han har fått mange komplimenter for navnet sitt. Du må gjerne ”låne” det 😉

 27. Av dessa alternativ röstar jag på Märta eller Julius och bidrar även med mina favoriter Thelma och Elias! Grattis till mini, vilken underbar, spännande tid ni har framför er, önskar hela familjen all lycka!

 28. Svårt med namn. Vi fick till slut en Edvin Valentin.
  Röstar på tjej namn som Julie. Pojke är Frank en fint namn. Lycka till!

 29. Åh, vad spännande att ni snart ska få en liten ny medlem i familjen!
  Jag älskar förstås mina egna barns namn….inte så vanliga…tror jag. Dom heter Emmi och Sam.
  Av namnen som du har föreslagit, så tycker jag att Sophie och Love är väldigt fint.
  Ett annat tjejnamn som är vackert är Liv.
  Lycka till med allt!

 30. Åh vilka fina namn! Jag kan nästan inte komma på något bättre. Men Emanuel och Matilda/Matilde är fina namn tycker jag. Florian älskade jag när vi väntade smått men maken ratade det totalt till min stora besvikelse :-). Och så fick vi en liten tös också :-).

 31. Jättefina namn alla jag har några till som jag gillar Elsa,Hermine,Julie,Albert,Lykke . Lycka till 😍

 32. Vi döpte vår lilla 4:a till Angelo, eller de tre syskonen fick bestämma och var (för en gång skull..) rörande överens. Angelo fick det bli. Så nu har vi fyra A-barn i familjen :0) . Vi höll den A- linjen lite, men annars tycker jag Matteo är fint, eller Rufus. Lilly eller Elle på tjej.

 33. LOVE såklart. Ett mjukt namn som alltid kommer att vara fint, ung som gammal. Det är klassiskt och inget ”modenamn” som vissa tycks bli.

 34. Förresten Bill är ju riktigt bra ovanligt och får mig att tänka på den fräkniga lite rödlätta buspojken☺️

 35. Så spännande med namn!!!
  Mina tre barn heter Vilhelm, Hedvig och Sigvard. För mig är det – precis som du skriver – viktigt att namnen passar bra ihop och har samma stil. Mina har också varsitt naturligt smeknamn – Ville, Hedda och Sigge. Visst använder ni också smeknamn på de andra barnen? Tänk på det när ni väljer bebisens namn!

  Mina favoriter i din lista: Marius, Julian, Edith och Greta. Inte helt smeknamnslätta, men fina!

  Mina egna favoriter: Valdemar (Valle) och Majken (Maja)

  Fast jag trodde på Filip eller Filippa, eftersom h*n troligtvis föds 2 maj? 😊

  Lycka till!!!!

 36. Jag har själv en Lovisa och fick förra sommaren en Emma, så Emma tycker jag mycket om. När det gäller pojknamn är en favorit Sebastian. Gillar även Erik och Mattis.

 37. Flicknamn:
  Lovelia
  Livia
  Lova
  Wilhelmina

  Pojknamn:
  Love
  Noel

  Lycka till!
  Och tack för all inspiration och rolig läsning!

 38. Hejsan 🙂

  Penny eller Peggy tycker jag är sååå gulligt och passar alla åldrar.
  De killnamn som jag gillar extra är Johan och John.
  Kanske någon av dessa som faller er i smaken! 😉

  Kram och lycka till! <3

 39. Hej! Vilka fina namn! Min älskade mormor hette Elina och det tycker jag är ett vackert namn, passar ung som gammal. Killnamn så tipsar jag om Elis. 😀

  Trevlig helg och valborg till Er alla!

 40. Love och Edith har vi i vår familj, jättefina namn, Love är fint både på en liten kille och när han blir vuxen, ett namn som man kommer ihåg.

 41. Viggo eller Greta tycker jag passar magiskt bra till Truls, Lollo & Bea 🙂 Ines, Lily & Rut är väldigt fina flicknamn också!

 42. Jag tycker Lillie med den stavningen var väldigt fint, gillar Sophie också. Är svag för namn som slutar på ie och min dotter heter Ellie. Pojknamn är svårt gillar Julian andra fina namn är Wilhelm, Cornelis och Walter.

 43. Tycker att Alice och Marius passar in på era barns namn..
  Alicia tycker jag är fint men bara jag i huset som gillar det namnet hihi.. Våra barn heter Aprilia och Matheo.. Aprilia är ett gammalt namn från antikens Rom… Älskar det namnet.. Men skulle vi få ett tredje barn så hade det blivit supersvårt att hitta ett namn till…:)

 44. Ester och Gustav.

  Skulle jag få fler barn skulle de heta Judith och Oscar.

 45. Fabian (bara för att jag själv har en son som heter Fabian och han är 18 år nu och namnet håller även nu).
  Sophie är ett fint namn som passar bra till era andra barn.
  Lycka till!!!

 46. Fina namn!! Mina barn heter Alice Vendela och Clara Linnea (tilltalsnamn och andra namn). Hade det blivit en pojke hade vi döpt honom till Otto Valdemar. Alla namnen tycker jag mycket om!

 47. Väldigt fina namn! Jag gillar Joséphine, Grete och August. Jag har två döttrar dem heter Lilja och Belle och det är också fina namn tycker jag 😉
  Trevlig Valborg och lycka till!
  / Sandra

 48. En granne har en liten kille som heter Tetris ..från början tycker jag de var jätte konstigt men nu klingar de så härligt tycker jag å kul med ett eget namn som inte så många har ..även Lycka är fint på en tjej 🙂 när man ser de så brukar namnet falla på plats 🙂

 49. Fina förslag ni har. Våra barn heter Love och Ellie. Gillar även Edith Lilly, Liv, Silje, Mille. Lycka till! Hade själv bestämt mig för ett helt annat namn men så föreslog pappan Love och det stämde så bra (kanske lättövertalad av narkosen också ;-))

 50. Belle ligger mig varmt om hjärtat förstås!

  Vi har ju verkligen tripp trapp trull med våra Noell, Elle och Belle…

  Men August och Juni är favvisar.

  Sköt om dig fina! Nu är liten hos er snart!

 51. Våra heter Ally och Harry, bästa namnen tycker ju vi 😉
  Skulle det bli fler, så gärna en Doris…

 52. Min pappas bröder heter Mandus och Truls! Så jag föreslår Mandus!
  Ha en skön sista preggo helg😀
  Kram

 53. Hjalmar!! Det heter en av mina söner, klassiskt och fint tycker jag. Den andre heter Albin, vilket också är fint men mycket vanligare….
  Lycka till!!

 54. Det är inte klassiskt, men jag tycker att Buster skulle passa in i din ändå ganska brokiga namnlinje. Pojkarnas namn blir då mer lekfulla och flickornas lite mer strikta.
  Flicknamnet skulle alltså då behöva bli mer i linje med Alice eller kanske Frances (lite taget, men det är ju ändå långt ifrån vanligt).

 55. Våra döttrar heter Laura, Lydia, Lucia och Letitia. En pojke skulle vi ha döpt till Linus, men vi fick aldrig någon…Vi har alltid valt namnet först efter födseln, jag tror man ”ser” vilket namn som passar till barnet. Lycka till den 3.5, är så nyfiken om det blir en flicka eller en pojke och vilket namn ni väljer! Kram, Annika

 56. Edda heter min goding på 10 månader. Vi valde mellan det eller Julie. Men hon kändes busig så Edda passade bättre!

 57. Mina barn heter Theresia, Fabian och Isabella:-) Vi valde ut några i vårt tycke vackra släktnamn som låg långt tillbaka och vi hade några olika förslag men sen kände man nästan direkt när barnet var fött vilket av dessa namn som passade till den lille.

 58. Hej!
  Vill först säga att jag gillar din blogg och väntar med spänning på bebis ankomst!
  Jag har två pojkar som heter Hugo och Oliver. Skulle jag få en tjej vill jag att hon ska få heta Puck.
  Kram Malin

 59. Tänk på att det är bra om namnet är internationellt gångbart – Love är fint men tänk om er lilla bebbe vill bo i USA nån gån…

  1. Ja nu finns det ju värre saker än Kärlek… Passa er däremot för namnen Gun och Dick, av ovan nämnda orsak… 😉

 60. Mina barn heter Signe, Stina och Hilda så de tycker jag är fina. Andra namn som är fina är Majken,Sigrid,Moa,Malte,Milton.

 61. Håller med om att Love är jättesött men har en kompis till min son som heter Love; han hatar sitt namn. Otto eller Alexander och Ellie till en flicka skulle vara fint….

 62. Mina förslag är Tor, Otis, Nils eller Julie, Vega, Astrid
  Lycka till med bebis och namn… Snart så..

  1. Haaha bra om man läser ordentligt. 😉
   Cornelia och Madeleine heter våra töser, hade vi fått pojkar skulle de hetat Elliot och Teodore.

 63. Kastar in lite alternativ:
  Aurora, Asta, Cornelia
  Benjamin, Axel, Nicholas

  Av de ni själva önskar så tycker jag att Lillie, Greta och Edith är superfina.

 64. Skulle jag fått en tjej skulle hon heta Cecilia Elise, med Elise som tilltalsnamn. Och en kille Victor Olof (Victor till vardags).

 65. Mina favoriter (varav mina två barn har fått ett par);
  Sally, Britta, Hjalmar, Valdemar, August

 66. Mina ”bebisar” heter Filip och Angelina 🙂
  Förslag på coola namn: Leon eller Leonie

 67. Mina grabbar heter Henry, Charlie och Aston. Är också gravid med nr fyra och pojknamn är Ralph, Clarence och Mario på förslag. Flicknamn Elise och Isidora. (Enda tjejnamnen som vi haft på förslag alla fyra gångerna)

 68. Mina heter Adrian & Elliot., behövde ha något internationellt då pappa inte är härifrån. Florian är väldigt vackert, hade det med som alternativ & även Julian andra på listan (min) var Elton & Felix. Till flicka gillar jag Edith, Elvira, Livia, Märtha, Ingrid, Adeline, Charlotte 🙂

 69. Oh så spännande! Oftast får man en känsla när barnet har gjort entré och då kanske inget namn på listan passar. Jag gillade verkligen alla era förslag! Om man är en familj som reser mycket och har internationella kontakter så kan man ju överväga ett namn som går att uttala på andra språk och som funkar i ett annat land. Jag har Oskar, Lovisa, Alice och Charlie (minstigen som fick ett lite busigare namn). Deras initialer blev Cola, som är min favoritdryck, fast det upptäckte jag först senare!

 70. JULIETTE eller JUNIE SOM flicknamn och TIMOTHY, ELLIOT, JULIAN OCH FLORIAN SOM POJKNAMN

 71. Truls är ju ett av mina favorit namn men det har ni ju redan en 😘 Andra förslag är Wille, Elian, Lykke och Liv 💛

 72. Jag har en Freja här hemma så det vill jag självklart rekommendera. Tror dock att det är bland killnamnen ni kommer få välja. Hjalmar, Theodore, Ture, Tristan. Fina tjejnamn är också Ängla, Sigrid, Saga. Junielle, Elsa-li, Ella, Iris.
  Killnamnen på T klingade fint med övriga syskonskaran. Lycka till!

 73. De dina tre äldre barn har gemensamt är ju det tydliga ”s:et”. Jag tycker dock att Lovisa och Beatrice är mer småborgerliga namn jämfört med Truls som för mig är mer ”Söderhipsternamn”. 😄 (Ingen kritik eftersom jag själv valt ett av namnen till mitt barn)
  Så jag föreslår utifrån detta.
  Så mitt förslag blir på en flicka Thelise (uttalas ”Teliis” ,som Louise alltså),Isabella, Elicia eller Josephine. En lillebror skulle kanske kunna heta Aston?
  Bortser man från s:et så tycker jag att Lovisa och Beatrice passar med klassiska borgerliga flicknamn såsom Rebecca, Amelie, Antonia eller lite mer ovanliga Franca (Franka).
  Pojknamn tänker jag att det bör vara ett namn som låter som ett adligt smeknamn likt Truls. Jag tänker spontant Bobo, Franke eller Fred.
  Lycka till med bebisen!

 74. Min eldste datter heter Amanda, oppkalt etter sin oldemor. Den minste heter Ella, oppkalt etter sin bestemor og tippoldemor…så ett tips kan jo være og se bakover i slekten…kanskje du finner noen fine gamle navn 😊

 75. Kalte min siste gutt for Fabian,et flott navn synes jeg,passet og til de andre barna våre som heter Daniel,Louise og Fillip.

 76. Julian om det är en pojke.
  Edith om det är en flicka.

  Helt enkelt för att de passar så bra ihop med de andra namnen, och de är väldigt fina!

 77. Lycka till med bebis ankomst m.m
  Vi har en Viggo och en Liam. Så de blir mina förslag.
  Edith är fint, det hette min farmor fast med annan stavning.

 78. Vad många fina namn ni har på listan.
  Estrid är fint (inspirerat av Estrid Ericson för Svenskt Tenn) och även Esther.
  Valdemar och Valentine är fint om det blir en liten pojke.

 79. Mina stiliga söner heter Oscar, Nils, Eric och Axel,
  hade jag fått en dotter så skulle hon fått namnen Ingrid Christina😊
  Lycka till med nya bebisen!

 80. Oj vad många namnförslag ni fått 🙂 Jag kan ju bidra med våra barns namn, Lea Johanna, Maja Elvira och Jonah Alexander. Lycka till med namnvalet!

 81. Jag är partisk o tycker mina tjejer har världens vackraste namn 😊 Cléo och Nicoletta

 82. Åhh, mina barn heter Love & Lily 😃 Va kul att ni har med båda 👍🏻 så jag röstar på något av dom 😉

 83. Gillar era namnval, förstår att det är svårt att välja! Älskar ju självklart min sons namn Isac och skulle han få en syster så skulle hon få heta Clara. Fina och klassiska korta namn, vilket jag gillar.

  Lycka till med bebbe och namnval!

 84. Charlie eller Charlise hade vart fint till syskonnamnen
  Gillar Lily också och Edith va ju tok fint!! Estrid är väldigt fint, lite udda men samtidigt enkelt och känns lite klassiskt på nått sätt

  Mina heter Vilmer och Ellie med mellannamnen Noelia Lykka Karl Oskar

 85. Jag tycker ni ska ta ett enkelt svenskt namn som Olle, Jack eller Isak om det blir en tjej Maj, Alva eller Lycka

 86. Jag röstar för Belle eller Edith, jag har aldrig lycktas få flickor, finns så många fina flicknamn, jag gillar också Astrid och Lovike. Mina pojkar heter Frans Vide och Knut. Bror är också fint och gammalt…. Lycka till med allt!

 87. Våra skatter heter Lily & Wilton…
  Lily från min mormor och Wilton är ett äldre engeist namn… Namn som passar livet ut.
  Kram Jennifer

 88. Jeg har alltid vært veldig glad i Tomine, Lykke, Molly, Wilma, Jesper og Peter/Peder

 89. De vackraste namnen jag vet är: Amelie och Manne. Ska bli spännande att se vem som finns i magen din och hur skatten ser ut. Tack för en underbar blogg du är fantastisk och all lycka och kärlek önskar jag dig.

 90. Alicia eller Elton 🙂 // Kram Marie lycklig vinnare an en jacka för längesedan

 91. Mina favoritnamn är Olivia( mina egna heter Olivia & Leo), Alice, Selma, Lily och Noelle.
  På pojksidan är det Leo, Vilgot, William, Willow, Emil och Milo.
  Lycka till med ert namnval:)

 92. Vår flicka heter Clara klassiskt enkelt och jättefint.
  Andra fina klassiska namn tycker jag är:
  Annie
  Linnea
  Axel
  Carl

 93. Våra små hjärtan heter Alexander, Alicia & Andre’ och fyran som är på väg i mitten av juni kommer troligtvis att döpas till Axel❤️. Vi har liksom fastnat i bokstaven A och känner att det vore lite avigt att ge vårt fjärde lilla hjärta ett namn med annat än en början på A.

 94. Betty! Vi har en och vi får så många fina kommentarer om vårt namnval. Gillar också ”riktiga” namn. 🙂

 95. Min son heter Adrian, så det är så klart det finaste pojknamnet tycker jag 🙂 Av dina förslag röstar jag på Bill och Belle! Silas tycker jag annars är fint!

 96. Ludvig (ludde), skulle kunna passa till övriga barnens namn, likaså skulle dessa namn passa:
  Wilhelm (Wille)
  Isabelle (Bella)
  Eleonora (ellie)

 97. Harry, Vera, Ilse. Men det blir ju en pöjk, så ja, Harry 💚 Lycka till nu. Min bror fick en dotter (nr 2) i onsdags. Heter tillsvidare Bäbis. PoK

 98. Passa en 1, 10 och 35-åring?!? Hur tänker ni nu?..
  Det är väl iallafall ett högst personligt tycke. Själv tycker jag inte att Truls passar en 35 årig man direkt.
  Sen vet jag ingen som döpt sitt barn för att upptäcka när barnet är 35år ”att herregud det passar inte kalla vår pojke för xxx längre, vi döper om honom”….
  Vad man/ni än ger sitt barn för namn så blir ju den individen det namnet den fått!
  Varför är tidigare inlägg om er japanska middag raderat?
  /Nettan

 99. Hollie tycker jag är himla fint. Och Bonnie förstås. Min lilla ettåring heter Bonnie Beatrice.

 100. Fina namn allihop! Jag gillar Scott eller Emmeth på en liten kille och Othilia på en tjej, med smeknamnet Tilly!

 101. Av dina namnförslag tycker jag att Alice & Marius skulle passa bäst tillsammans med syskonens namn.
  Mina barn heter Vincent, Alicia & Vendela & dom namnen gillar jag såklart =) Nu gissar jag också på att du får en liten pojke så mitt förslag är Vincent =) Truls Lovisa Beatrice & lille Vincent. Passar bra ihop med alla syskonens namn =)
  Inte många dagar kvar nu Petra! Jag är så nyfiken på vem som tittar ut!
  Trevlig valborg till dig & familjen.
  Kram

 102. Mina killar heter Noel & Melvin..hade jag fått en flicka skulle hon heta Hilma eller Märta

 103. Vår lilla heter Edith så det röstar jag på! 😉 Sen hade vi Märta och Hedvig också på förslag, så fina! Pojknamn är svårare, vår son heter iaf Melker!

 104. Några tips… Julius, Emmet och Adelia (fick vår dotter heta i andranamn efter sin gamelfarmor) 🙂

 105. Av dina pojknamn älskar jag Florian!
  Mina egna fyra barn heter Chloe, Corinne, Camille och Tom Julian och såklart är det mina favvisar.
  Ett namn som ligger mig varmt om hjärtat är Viola, såååå gulligt.

 106. Mina barn heter Pontus, Linus och Hedda. Hade jag fått barn idag hade jag döpt de till Fabian eller sigrid 🙂

 107. Jag tror på en pojke! Varför inte ett namn från nån av de tre vise männen: Kaspar, Baltsar eller Melchior? Annars tycker jag John är så fint. Eller Marcel. Eller Philippe. Eller Ferdinand? Julius? Jag gillar lite pampiga namn och gärna lite internationella.

 108. Nu är det inte långt kvar! Här är mina förslag, hoppas du gillar: Julia, Ingrid, Vega, Ester, Daga, Greta, Sigrid, Carla, Knut, Vidar, Hans, Nils, Frank, Bo, John, Frans, Ivar, Astrid, Franka. Ni har inte tänkt på dubbelnamn? Ett tips; går att komma på vackra kombinationer., personligt o sött. Min känsla säger att det blir en liten kille… Var tvungen att tillägga det! 🙂 Lycka till!

 109. Stina är fint tycker jag, men vet inte om det passar övriga namn i familjen? Axel och Olof kom jag på nu också, och Adrian…..

 110. Mina barn heter William och Oliver .Tycker Benjamin & Line är fina namn Julie och Julian är också favoriter.

 111. Hej!
  Jag tycker Leandra , Ellonore eller Winston.
  Kram och lycka till! !
  Från Kamilla

 112. Viktigt att ha bra ”rytm” i det fullständiga namnet (för-mellan-efternamn) tycker jag, och att det blir balans i längderna. Vi har kort efternamn, så våra barn fick lite längre mellannamn: Isaac Alexander, Samuel Alfred och Millie Sofia (engelsk stavning eftersom min man är engelsman) Stort lycka till med allt!

 113. Lisen är mitt favoritnamn. Isabella, Lilly, Linnea, Ester är oxå fina namn.
  Seth, Svante, Fabian, Petter och Nils är några av mina favoritkillnamn.
  Lycka till med allt!!!

 114. Jag tycker det är fint när även andranamnet låter fint med förnamnet. En Sophie Belle eller Lillie Sophie låter ju ljuvlig. Bland era pojknamn tyckte jag både Florian och Marius var så himla härligt annorlunda, men till skillnad från alla andra här så tycker jag Maurits var jättefint med resten av syskonskaran ju! En Truls, Lovisa, Beatrice och lille Maurits. <3
  Dina läsare har för övrigt himla fin namn-smak! Förstår dock inte det här med att ett barn kanske inte "ser ut" att heta si eller så. Jag tycker liksom inte bebisar ser ut att heta någonting alls i början (förutom nusse och tuss och gose) och tänker att man ger dem ett namn man älskar och som man kan tänka sig att säga i 60 år, och så växer personen in i det namnet? Vilka namn vi gillar speglar ju liksom från början vilka vi är och vilka vi vill att våra barn ska få vara, oavsett om man bestämmer namn innan eller efter födsel. Att någon ser ut som en Bill eller en Bull enligt en själv, gör nog inte risken/chansen större att personen i fråga kanske själv avskyr det och vill byta sedan som vuxen. Att man som förälder älskar och känner stolthet inför namnet är nog vad som är viktigast.

 115. Fina namn allihop💜!! Vi har tre tjejer och såg att två av ”våra” namn fanns med på er lista 😊 Vi har en Grethe Anna Charlotte (inte riktigt Greta..men nästan), en Märtha Ebba Cecilia och en Malou Maria Josephine. Tilltalsnamnen är Grethe, Märtha och Malou. Är fortfarande väldigt nöjd med våra namnval 😊. Två favoriter som inte kommit med hos våra tjejer är Fanny och Louisa (och även Beatrice!). Ville döpa vår mellantjej till Märtha Fanny Louisa, men gav efter för älsklingen som ville ge henne mitt namn och Ebba som är hans farmors namn har alltid varit en favorit hos mig också så det var helt OK. Hade jag fått en son hade ett dubbelnamn legat
  högt t ex Carl-Hugo, tycker även Julian och Sander är väldigt fina. Underbart val att stå inför! All lycka inför vad komma skall! 💜

 116. Leonie och Amelie är några av mina favoritnamn på flickor. Blev dock en Amy Amalia för oss. Pojknamn är sååå svårt. Om jag skulle få döpa om vår gosse så hade jag idag valt Carl-Sigge. Ganska tokigt men ändå klassiskt på något vis. Lycka till! Kram

 117. Om man får kommentera på eran favorit lista… Tycker alla namnen är jätte fina på er lista, förutom Love. Love är ju väldigt fint på svenska, men bara svenska. Ska man jobba globalt i framtiden eller resa så känns det jobbig att säga ”Hi my name is Love” det blir lite som ett skämt eller en porrstjärna eller strippa eller hora typ (miss förstå mig inte fel här).

  Jag och min lillebror har skämtar om detta namn som barn. Vi prata om vad våra barn skulle heta när vi blev vuxna och han sa ”Love ska han heta och bli doktor, så kan han säga… Hi my name is doctor Love… Och så ha ha” det har var ett skämt ”dr. love” internt. (Vi har visserligen bott både i USA och Sverige, så har ju pratat engelska och svenska tidigt.)

  Tycker som sagt att det är ett jätte fint namn här hemma, men med den mer globala världen så skulle jag personligen ha svårt för att ge mitt barn det namnet. Men absolut inget illa menat, blir ju säkert jätte bra också om ni väljer det, men som du säger så tycker jag också det ska passa när man är 35 år och jag tycker gärna att det skall funka i ett internationellt sammanhang (vilket alla de andra namnen i listan gör).

  Lycka till med valet. Är ju svårt.

 118. Vår äldsta dotter heter Fideli, hon har alltid älskat sitt namn hon är 13 nu… Två flicknamn som jag bara älskar nu är Humla & Thisbe….. För en liten kille gillar jag Xerxes, Leander och Lysander….

 119. Våra tre heter Alice, Oliver och Leiah… <3 på listan inför namnval fanns även Livia, Lilly, Signe, Ruth, Love, Abbe, Elliot, Noel, Noah, mfl

 120. Maurits, Belle och Bill är väl inga klassiker?
  Carl, Eric, Philip, Oscar, Alexander, Lydia, Matilde, Amanda, Josephine är väl i så fall mer klassiska. Iaf för mig.

 121. Mina tjejer heter Belle och Bonnie, hade vi fått en pojke skulle han heta Todd.

 122. Min flicka, snart ett år gammal, heter Astrid. Passar också bra ihop med hennes bröders namn som alla är klassiskt svenska.

 123. Olivia och Melissa heter mina små flickor och tycker så mycket om dom. Andra vackra namn tycker jag är Belle, Livia, Alexander och William.
  Lycka till med den lille och ha en fin Valborg!

 124. Så kul att ni har med Maurits på listan! Min morfar hette så, och jag och min sambo har sagt att får vi en son ska han få det namnet. I alla fall i mellannamn. Jag tycker att namnet Maurits är både fint och lagom annorlunda!

 125. Julian eller August tycker jag är så fiiina namn och passar bra med de andra barnens namn ❤️. Gillar även Bill, Fred, Frank och Jack men passar inte lika bra till systrarnas namn. Lycka till på tisdag!!

 126. Alvar och Elis för det heter mina ungar och det är faktiskt de vackraste namn jag vet!

 127. Din brors förslag är Steve (alla bokstäver uttalas), Örjan eller Slobodan. Kram

 128. Belle & Maurits var ju vackra namn, en av dem kanske. Annars så tycker jag att Melker och Edith är också fina namn.

 129. Oj så många namnförslag! Det engagerar verkligen! Tycker Julian är så så fint, även Caspian tycker jag skulle passa er lilla skara! <3 På tjejlistan tycker jag Alice är jättefint, jag gillar också Juni, Elvira och även det lite mer ovanliga namnet Pixie, såå fint! Lycka till med allt nu!

 130. Jag älskar mitt namn Amelie. (Partisk😉)
  Annars är Ingrid och Vera vansinnigt vackra.
  Till pågar är det svårare men är förtjust i John, Åke, Alvar
  och Bertil.

 131. Mina grabbar heter Alfred, Ville och Eddi..
  Tjejnamn jag tycker om är Bella och Mollie.

 132. Kul att se Marius på din lista 🙂 min son heter så
  Om det blir en tjej föreslår jag Lykke

 133. Vackraste namnet just nu är Celie. Säg det några gånger…….fint va 😀

 134. Hej! Sophie eller Marius passar bra tycker jag!
  Våra barn heter Greta, Gustav och Elsa

 135. Signe o Majken heter mina finisar. Men Tage resp. Helge var arbetsnamnen. Edith var oxå med lände när vi valde till Majken som fyller 1år den 19e maj😃.

 136. Mina döttrar heter, Junie och Ella. Greta är också fint, det heter Ella i andra namn. Även Belle, Wilgot tycker jag är fint 💭 Ni kommer hitta det perfekta namnet. Lycka till när det är dags 🙏🏻💕

 137. Tycker om alla era förslag utom Belle som jag tycker är rätt tacky (men jag är rätt konservativ ;-)). Även Harry och Elsa som andra har skrivit tycker jag skulle passa bra! Lycka till!

 138. Vi har visst ganska lik namnsmak ser jag!

  Till vår lilla flicka hade vi både Lillie (fast Lily), Belle och Greta. Vi funderade även på Julie. Det blev dock en liten Belle och det passar henne perfekt!

  Kram

 139. In France , Marius is old little used first name. My little girl is called Melyne ….

 140. Thomas, ett intenationellt namn som spänner över generationsgränser.
  Har vänner från Norge, Finland och Danmark som har valt det namnet. Jobbar just nu med en ung kille från Tyskland som heter Thomas

 141. Min dotter heter Alinde, det är ett väldigt vackert och annorlunda namn 🙂

 142. Min dotter heter Greta, så det tycker jag att ni ska välja om ni får en flicka. Världens finaste namn! Sött och tufft på samma gång, och så betyder det ”pärla”. Bara en sådan sak, eller hur?

 143. Lilly och Elise heter vara små tjejer, Jacob heter pojken.
  Stort lycka till!

 144. Hej! Tycker själv att viktigare än att namnet går ihop med syskonens namn är att det passar ihop med efternamnet. Vet inte vad familjen heter men det var någonting vi tänkte väldigt mycket om. Tycker själv att en fin förnamn – efternamn combo är cool när man är vuxen… och det är ju det man är största delen av livet.

 145. Vi hade tänkt oss helt andra namn till våra barn innan de kom…men när de kom så var namnen fel. Sonen var ingen Alvin utan det var en Noel som kom. Dottern var ingen Maja utan en Ida. Konstigt men ibland passar inte namnet bara.

 146. Mina barn heter Alexander och Alice. Vackra klassiska namn tycker jag😄

 147. Vilka fina förslag! Andra namn som skulle passa bra med systrarnas lite längre klassiska namn, som också funkar att göra smeknamn av, skulle kunna vara:
  – Isabelle (Belle, Isa)
  – Ellinore (Ellie)
  – Matilda/Matilde (Tilda/Tilde)
  Pojknamn tycker jag är svårare… Men Bill är ju lite samma typ som Truls. Annars är Julian jättefint tycker jag! Själv har jag två tjejer ; Elsa Noomi och Tove Matilda. Tycker det var jättesvårt att välja namn eftersom vi tycker att det är viktigt att det passar med efternamnet, som i vårt fall är väldigt kort och hårt. Lycka till!

 148. Hej! Har 3 älsklingsnamn som jag försöker sälja in till min son med fru!!! 1: Lykke, Hermine 0ch sist ett pojknamn: Pierre. Tycker även Desirée och Winston är fina. Lycka till ! Annika

 149. Hej! Vi har en Florian här hemma och på listan innan han föddes fanns Maurits, Justus, Clemens, Francis och Valentin med. Flicknamn hade vi bara Leonor och det var tur att vi inte tog det, bara månader innan prinsessan föddes.

 150. Hej! Snart dags och du ser lika fantastisk ut som vanligt! Här kommer förslag på några pojknamn: Frans, Felix, Axel, Danthe, Ossian, Hannes och några flicknamn: Fiona, Sacha, Marion. Lycka till nu med ert namnval som är så fantastiskt viktigt :-). Kram Pia

 151. Mina barn heter Malva och Sixten, är väldigt nöjd med dessa namn! Lycka till med bebben 🙂

 152. Ellen, Sofie, Filip eller Jacob kanske? :-))
  Stort lycka till med allt!
  Kram

 153. Hej! Tycker att Juni är ett fint flicknamn, klassiskt och inte så vanligt än. Levis är ett jättefint pojknamn. Lycka till!

 154. Flicknamn: Ottilia, Hermine
  Pojknamn: Wincent, Cornelis

  Lycka till!! Kram!

 155. Vi har en Bill på 2 år.
  Har aldrig träffat något annat barn som heter Bill, vilket vi ser som ett stort plus.
  Vi ville ha ett ovanligt och klassikt namn som funkar både i Sverige och internationellt.

  Flicknamn, Lillie och Edit (utan H) 😉

  All lycka till er.

 156. Hej!

  Jag har BF med första barnet 13/7 och vår dotter ska heta Lily efter min sambos farmor och Maria i andranamn eftermid farmor. Så min favorit är såklart Lillie:) Också sät stavning! Stort lycka till, jag längtar sååå!

 157. Vel, nå er jeg norsk. Men jeg holder på de to første på listen din: Fabian eller Lillie. Dette blir spennende. ;D

 158. Ett flicknamn som jag fullkomligt älskar är Juni. Har dock aldrig träffat någon liten flicka med detta namn. Vet ej varför men det var tänkt till min systers tredje barn om det blev en flicka (vilket det inte blev). Så Juni har funnits kvar hos mig sedan dess. Gillar det verkligen.

 159. Vi fick en liten Frans för 19 månader sen. Hade bestämt oss för Melker egentligen, men det passade inte 🙂 Mina favoritflicknamn är Poppy, Daisy, Holly och Flora (ja, har en hang-up på blommor…) men inget var godkänt av pappan så det var tur att det blev en liten pojk.

 160. Luna, Eden, Edward, Isla, Savannah, Isolde, Adeline, Rosalie, Lola, Cassia

 161. Vår äldste son är 5 år och heter Moritz, den tyska och i mitt tyckte mycket finare varianten av Mauritz. Får alltid massa positiva kommentarer om namnet och tipsar om det då Mauritz fanns med på er lista!

 162. Vi fick en liten Tilde för 8 månader sen.. Jag tycker även att Agnes, Lilly, Felicia, Harry, Todd och Linnea är fina namn 🙂

 163. Namnförslag i sista minuten; Edvin och Nils. Alice är så vackert! Hoppas allt går bra’

 164. Mina favoriter är Elin Matilda Linnea och Nils Frans och slutligen Oscar Lycka till

 165. Jag gillar Bill, några andra favoriter är Erik, Viggo, Walther.
  Vår son på 6 månader heter Ebbe.

 166. Nu när det blev en kille, så tipsar jag om dessa:
  Louie, Elis, Wilmer, Noah, Love, Fabian, Henry, Lore, Julius, Julian, Alvin eller kanske Noel:)

  Mina pojkar heter Tobias och Jonathan

  Kram Susanne

 167. Stort Grattis till pojken! Mina små guldkorn heter Malte, Svea och Folke. Kanske någon av dessa två pojknamn till er fina gosse! 😉

 168. Troy är ett coolt namn, tycker även Totte är fint👍båda dessa passar ju utmärkt med Truls😊

 169. Välkommen lilla prins och grattis till hela familjen. Mina namnförslag får bli Cajus och Emerik.

 170. Bill tycker jag skulle vara fint men då får han ju dela bokstav med Bea så därför säger jag Fabian…

 171. Åh det finns så många fina namn! Några av mina favoriter:
  Cornelis
  Matteo
  Julius
  Frans
  Ebbe
  Mio
  Alfred

Comments are closed.