FÅTT DET FINASTE (OCH SÅ ONT)

.

.

.

IMG_5887
.
.

Vår lille lille älskling nere i köket denna lördagsmorgon!

.

.

.

.

.

Hej finingar!

.

.

.

.

.

.

Ledsen att jag inte tittat in till er på ett par dagar men det där ju så att jag inte mått så himla bra här efter förlossningen. Ni som följer på Insta vet redan varför (uppdaterat lite där iaf) och det är ju så att nu är det mitt kejsarsnittsärr som inte läkt som det ska. Har haft ont i snittet i magen hela tiden, ända sen BB (där jag ständigt bad om extra smärtstillande och personalen misstänkte nog att jag var typ morfinmissbrukare eller något:S) och det har huggit till ordentligt så fort jag rört magen det minsta. Jag har ju blivit snittad förut och då hade jag knappt smärta alls efteråt och tänkte att detta extra onda var nog för att detta var kejsarsnitt nummer två.. Hur som helst så var jag i veckan tillbaka på sjukhuset för att ta bort klamrar och då visade det sig att dessa satt helt fel (sköterskorna hade inte sett något liknande och sa att det var mycket slarvigt gjort..) och att såret även är överlappat och inte kant i kant som det ska vara och att det därför inte läkt ordentligt. Jag undrade om de inte skulle sätta några stygn eller så för att hålla ihop såret men det var det tydligen för sent för sånt så jag fick ett par tejpbitar och ett plåster på magen. Dan efter så gjorde såret ännu ondare och när jag lyfte på plåstret så höll jag på att svimma…Usch och fy. En stinkande geggig soppa av var och hela ärret hade spruckit upp hela vägen! Tillbaka till sjukhuet men tydligen kan de inte gör något alls – det är bara för mit att ta det lugnt (så gott det går med en nyfödd) och låta magen vara så att såret läker någon gång. Det kommer inte bli fint alls detta ärr och det känns inte så roligt men framförallt så känns det tråkigt att att inte kunna röra sig normalt och få promenera ute i våren och göra mysiga utflykter med familjen utan istället bara mest vara hemma som en fällkniv och ha ont. (Så är det ju även en ganska jobbig äckelkänsla med det där öppna kladdiga stora såret på magen, brrr. Tänk skräckfilmen Saw så förstår ni känslan. Är inte bra på att gilla läget när det gäller sånt och skulle aldrig kunna vara exempelvis sjuksyster och beundrar verkligen er som jobbar inom vården)

.

.

.

.

.

.
IMG_5857-2


.

.

Tur att man fått något helt underbart som gör att man glömmer en trasig mage allt som oftast – kan bara inte se mig mätt på den här lille prinskorven<3

.

.

.

IMG_5851

.

.

Måste bara tipsa om två riktigt bra bebbesaker som verkligen underlättar vardagen just nu. Utvecklingen går verkligen framåt när det gäller smarta bebissaker (och tokgulliga och ganska onödiga sådana också för den delen. S t o r skillnad på utbudet mot när Bea var bebis!) Barnstolen känner ni säkert igen, gamla klassiskern från Stokke som jag haft till alla barnen, men den där bebisinsatsen som finns numera är ju så himla bra. Att kunna sitta med vid bordet på samma höjd som alla andra i la familia är ju suveränt (Stokkestolar finner man nog i de flesta barnbutiker)

.

.

.

.
IMG_5860
.
.

Något annat som är suveränt är babywatchers och dagens varianter är fantastiska och ger en enorm trygghet. Vi har en suverän Philips från Lekmer som vi är jättenöjda (den heter Avent och är ett tips faktiskt – visar tom temperaturen hos bebis)

.

.

.
IMG_5876-2

.
.
.

Morgonens tredje latte (zzzz, såå trrött mamma) + surf på ajfånen + sovande toksöt bebis:)

.

.

.

..

Så så är läget här i Småstaden denna lördag! Krasslig bloggerska och myspys på och mest soffhäng och filmer och hämtmat och bebispussar.

.

.

.

Ha nu en fin dag så ses vi snart igen!

.

.

.

KRAM
.

.

.

.

63 kommentarer till “FÅTT DET FINASTE (OCH SÅ ONT)

  1. Men fy. Det där lät verkligen inget vidare. Konstigt när de ifrågasätter varann sådär kan jag tycka…. Men hoppas det läker fint nu.

    Så sööööt lillebror. Jag är så nyfiken på vad det blir för namn? ❤️

    Ha en skön helg nu, snygging.
    Kram.

  2. Fy vad tråkigt att du bli så dålig efter ett snitt. Kan trösta dig med att det går att få ett finare ärr om ca ett halvår, om det skulle bli väldigt fult på magen. Vänd dig till en duktig! privat plastikkirurg så kan de hjälpa dig med detta. Tyvärr utförs inte detta i offentlig vård. Vilket man kan önska. Lycka till och krya på och Tack för en fin blogg!

    1. Oj nej med blod, var och hudslimsor 🙁 Tur att ärret ligger på ett ställe som aldrig kommer att synas, inte ens på badstranden. Blev själv snittad för sex mån sedan och kom på att det är faktiskt det bästa stället att ha ett stort och fult är på! 😀

  3. Hualigen…att de inte tog det på allvar redan när du började säga till att du hade ont. Vet absolut den där äckelkänslan, det stramar och drar och nyper å så lukten…fiii faaan..
    Vem lappade ihop eg? Skulle det inte vara skönt att fråga hur de tänkte där?
    Kanske fanns komplikationer som gjorde att det blev som det blev?
    Stor kram å grattis till korven 🙂

  4. Hej, jag ska göra ett kejsarsnitt i västerås nästa månad vem var läkaren som gjorde kejsarsnitt på dig? Skulle inte vilja att samma gör på mig och bliv väldigt orolig.

  5. Åh, så tråkigt med slarv på operationsbordet. I synnerhet om snitter var planerat och personalen hade all tid i världen. Jag har gjort två snitt (3 barn) och andra gången fick jag ett jättefint ärr som knappt syns. Första gången blev det bredare och buckligt. Nuvarande är slätt och fint. Så visst är läkare olika duktiga på att sy!
    Hoppas att det läker ihop snabbt så att du får njuta av bebisen en masse.

  6. Lider med dig… Har själv inte genomgått kejsarsnitt, men däremot en operation för att ta bort en äggledare. Mitt op-ärr är ungefär lika långt som ditt men på andra hållet. Hade också en del problem med läkningen och ca 2-3 cm av mitt sår gick också upp och jag hade väldigt ont, så kan bara föreställa mig hur det känns om hela såret gått upp. Jag tejpades också efter att agrafferna togs bort men hade då redan fått en lokal hudinfektion (rött och varigt i och runt såret. Detta gav sig inte utan blev bara värre, tills de tog bort även tejpen, då själva såret läkt skapligt med hudirritationen kvarstod och luktade apa. Jobbar själv i vården och är inte äckelmagad, men det blir nått helt annat när lukten kommer från en själv, usch och fy! Hur som helst, det jag skulle komma till var att jag själv tror att jag fick en allergisk reaktion på själva sårtejpen, så ville bara göra dig uppmärksam på det, om du själv skulle drabbas av nått liknande. Sen tror jag som flera skrivit att man kan få hjälp att rätta till ärret i framtiden, och genom sin försäkring kan man få ersättning för vanprydande ärr, kan vara bra att veta. Krya på dig och grattis till er fina bebbe!

  7. Fy det där låter inte alls roligt, jag jobbar inom vården själv så är ju van vid illaluktande sår men som sagt är det på än själv så blir det ju klart något helt annat. Jag hoppas att det kommer läka fint till slut och att du kan ” snygga ” till ärret om det skulle behövas längre fram. Hoppas det går fort bara med läkningen så du kan börja leva som vanligt igen.
    Men hur som eran bebis är jätte fin. Jag går och väntar på att våran ska vilja komma nu har jag gått 2 dagar över BF datumet, så får se om jag fått bebis innan den 19 då jag har en ny tid till BM igen, om så icke är fallet så ska de börja planera då för att sätta igång mig, men de väntar ju tills det gått 2v över om inget annat skulle hända innan.
    Ha en fin dag
    Kram Linda

  8. Galet ändå att detta kan hända 90 tjugohundratalet. Läste på din insta att det var flera som varit med om samma sak, inkl. mig själv. Jag blev aldrig riktigt friskt när jag snittades första gången, i 2 veckor låg jag med relativt hög feber och KK avfärdade det med att det var normalt när mjölken började rinna till. En lördagskväll skulle jag sätta mig ner i soffa och plötsligt känner jag hur hur magen dvs. snittet öppnar sig helt och ut väller det flera dl med var. Det var såååå vidrigt och var bara att åka akut in till KK, sedan knaprade jag tabletter i 2 månader och fick som högst lyfta vår dotter och ingen träning förrän tidigast 8 månader senare. Men snittet läkte fint till sist och syns knappt idag trots ett till snitt 6 år senare. Så jag håller alla tummar för att även ditt blir ett fint snitt och att du mår bättre snart. 💕

  9. Grattis till er fina bebbe! Har själv gjort två snitt, ett akut och ett planerat. Har använt Mepiform silikon tejp på ärret båda gångerna och har fått kanonfina ärr, tejpen är verkligen helt super! Lycka till!

    1. Samma här! Hett tips men sätt på efter att sårskorpan fallit bort.

  10. Låter helt otroligt! Särskilt att de bara tejpat ihop om såret är som du beskriver.
    Du ska nog undvika att lyfta babyskydd osv i fortsättningen.

    Har inte barnet ngt namn?

    1. Det går inte att bara sy ihop ett ”gammalt” sår, det slutar med katastrof. Det måste tejpas eller vara öppet beroende på grad av infektion.

  11. Han är underbar💙! Vad mycket bra praktiska saker det kommer..som sagt både onödiga och jättebra!
    Kram till dig

  12. Så söt bebis! Får du någon behandling mot infektionen? För att utesluta tillväxt av antibiotikaresistenta bakterier skulle jag kräva en odling. Hoppas att du kryar på dig snart!

  13. Hoppas du snart är tillbaka som den vanliga gulliga Petra och att du får den hjälp som vården kan ge.

  14. Så näpen han är! Helt ljuvlig! Men, vad tråkigt med dina komplikationer. Låter inte alls något vidare, så här efteråt när humör och ork så lätt kan svikta ändå. Hoppas du reder ut det! Styrkekramar ♥♥♥ (det ska vara röda hjärtan men det vet jag inte hur jag får till )

  15. Men usch då!! Hoppas det läker snabbt och att det går att finjustera ärret!
    Ska själv få snitt och hoppasverkligen det kommer att gå bra!

    Himla käck barnstol, det är något jag får surfa på. Tack för tipset! Kram

  16. Hoppas att ditt sår läker snabbt och att det blir ett ljust ärr på magen med tiden. Du kan väl trösta dig med att du har fått en sån fin som genom hålet. Nu vet jag inte varför du inte kunde föda vaginalt (jag är ingen besserwisser!) men man måste komma ihåg att kejsarsnitt är en relativt stor op så det tar tid att läka. Jag har fött vaginalt 2 ggr och kunnat gå direkt efteråt även om det gjort ”där” precis några dgr efteråt. 😉

  17. Eran bebis är så himla fin!! Hoppas att du snart är bättre. Tack för all inspiration du ger. Kram

  18. Hej, har aldrig kommenterat förut, men nu var det visst dags 🙂 Mitt andra snitt var också inte kant i kant och gick upp. Jag fick order att duscha ”hålet” varje dag. Det var sjukt nog jätteskönt att skölja ur det och det läkte ihop superfint. Jag bor i Finland så jag vet inte om de har en annan policy för sårvård här, men de tejpade inte alls, utan efter tvätten satte vi på ett nytt förband och gjorde samma sak varje dag tills hålet var borta. Hoppas verkligen det går lika bra för dig!

  19. Krya på dig massor! Jag hoppas att Ni gör en lex Maria av det, och anmäl till ditt försäkringsbolag också, så du får ut rätt ersättning när det visar sig hur ärret ser ut när det läkt helt.

    Er lille prins är bedårande och fortfarande ser jag väldigt mycket Bea i honom, men på mellersta bilden här, även lite av Trulle och Lolo<3
    Ha en fin kväll:)<3
    Susanne

  20. Grattis till er lille prins! Så söt!!
    Har själv gjort tre kejsarsnitt och de två första gångerna tråcklades jag ihop med klamrar och det var ingen hit nån av gångerna. Första gången togs de bort för fort och mitt snitt gick upp, höll på i ca 8 veckor innan det läktes, det andra snittet bad jag dem låta klamrarna sitta lite längre. Tyvärr hade de inte tid sen så de fick sitta för länge och växte in i huden, oooont när de sen skulle bort. Vid tredje snittet krävde jag att de skulle SY ihop mig! Efter suckande om att det skulle ta 20 minuter extra så gick de med på det och snittet och ärret blev perfekt!
    Lycka till med läkningen, ta det lugnt och njut av bebis och familj!

  21. Bad karma? Ja vad ska man säga…du skulle fött via vaginan då kanske?! Förstår inte att man gör ett planerat snitt för att man tror att man slipper konsekvenser och smärta. Otroligt dumdristigt. 3:e maj är inte hans riktiga födelsedatum ens för det tog du ifrån honom pga att du var självisk och bestämde att han skulle plockas ut den dagen. Är man så rädd för att föda vid fjärde barnet att man bestämmer sig för att göra ett planerat kejsarsnitt verkligen? På skattebetalarnas bekostnad dessutom. Akuta kejsarsnitt är helt okej, det är inte självvalt, ditt sår på mage är det däremot.

    1. Men du…. Du tänkte visst högt och i skrift nu!
      Det är en nyförlöst mamma du skriver till, med hormoner högt och lågt. Som dessutom skriver att hon är ledsen och har ont.. Kunde du inte svälja dina stenåldersåsikter och vara lite medmänsklig denna gång, än att strö salt i såren sådär? Onödigt och elakt och vad tjänar det till? Att föda med kejsarsnitt är en väletablerad förlossningsmetod i 2000-talets Sverige oavsett om du gillar det eller ej.

      1. Alltså, inte politiskt korrekt att hålla med dig fast jag tycker lite som du. Om man vill ha barn bör man vara redo att föda ” på riktigt” Är lika gammal som Petra och tycker att hon borde tacka Gud varje dag. Att få barn vid vår ålder och såklart av olika kön ( lyckad även här) är en gåva. Förmätet att klaga av Petra, tycker jag nog. Dåligt att hänga ut stackaren som sydde ihop också. Det var ju såå bra att få fina bilder av förlossningen nyss. Punkt.

    2. Fy fasen vad lågt skrivet! Jag blir kräkfärdig av såna dumma kommentarer😥! Skäms på dig! Jag har själv gjort planerat kejsarsnitt och det var det bästa för mig o bebis….har även fött vanligt så jag har testat båda! Fan vad Arg jag blir av dumma inlägg som detta! Kram Petra o jag hoppas snart du piggar på dig❤️❤️😘

    3. Anita och Anna, har ni inte fått lära er att om man inte har några snälla saker att säga skall man hålla tyst?! Helt sjukt hur ni kan kommentera på detta sättet. Hoppas verkligen att ni skäms!
      Krya på dig Petra!

      1. Du skrev precis vad jag tänkte!! Varför kan vi kvinnor inte supporta varandra istället utan en massa jäkla dömande och ifrågasättande?? Man är ju inte gjort av pansar direkt heller efter en förlossning med alla hormoner som stormar! Oavsett orsak till snitt har ingen här med deras beslut att göra och komplikationer ska väl inte behöva bemötas med ”skyll dig själv kommentarer”!! Stort grattis till er Petra till en fin son och krya på dej!!

    4. Egentligen borde jag inte ens bemöda mig med & skriva till ditt inlägg. Men det är nåt av det mest idiotiska jag någonsin läst! Men jag väljer & tänka att du bara är totalt okunnig & oinsatt. Okunskap föder fördomar!
      Förmodligen har du ingen insyn i hur det går till när man beviljas ett snitt.
      Det är inget som man väljer ”bara för att” eller i tron av att man då slipper ifrån smärta eller ev komplikationer. Just komplikationer och att det är en stor operation är något som sjukvården är duktiga & noga med att påvisa. Att beviljas ett snitt trots att det inte finns några direkta fysiska anledningar är inte lätt. Men det finns då andra starka anledningar som gör att man beviljas detta. Orsaker som du i ditt inlägg väljer att sätta dig över & förminska!
      Så summerat, du har alltså ingen aning. Själv har jag gjort två snitt. Det första ofrivilligt & det andra väl medveten om den smärta & komplikationerna som det i mitt fall skulle innebära efter. MEN trots det ett medvetet val på grund av anledningar som du inte har en aning om. Alla ord jag skulle kunna skriva om hur osmakligt det sedan är att du väljer att uttrycka din åsikt om detta här spar jag. Du hade som sagt kanske en anledning -okunskap!!

    5. Det va den dumma jävligaste kommentaren jag läst på väldigt länge…
      Hoppas du skäms idag och ber om ursäkt. Jag vill skriva en hel harang till dig, men jag låter bli. Din egen dumhet får tala för sig själv.
      /åsa

    6. Hur kan det bo så mycket elakhet i en människa? Vad har du för behov som gör att du, antar jag, en vuxen kvinna, behöver ventilera all denna bitterhet mot en nyförlöst mamma som just nu inte alls mår bra? Berätta!

    7. Ja, hva skal man si Anita, bortsett fra at du kanskje bør oppsøke en psykolog, i stedet for å sitte å vrenge ut av deg på nett? Du sliter tydeligvis veldig med et eller annet. Det å synke så dypt, og avsløre en så total mangel på innsikt og empati som det du gjør her er nemlig verken friskt eller normalt. Petras personlige grunn til å velge keisersnitt vet du svært lite om, og uansett er det faktisk ikke noe du har det ringeste med. Så god bedring til deg, jeg håper du får hjelp for det du sliter med.

    8. BAD KARMA ? Du talar om KARMA, HOPPAS DEN NÅR DIG SNARAST ONDA MÄNNISKAN!!!

    9. Alltså vad är det för fel på dig?!
      Du har inte en aning om varför hon valde att bli snittad och det är väl ändå något som alla ska få bestämma själva hur man vill göra. Och vad då tar ifrån honom hans födelsedag och en massa annat skit du skriver. Passa dig Bad karma kan komma tillbaka på dig. Fattar inte varför man alltid ska få läsa taskiga kommentarer här inne, visa lite respekt och medmänsklighet istället så kanske du upptäcker att du själv mår bättre än att gå runt hela tiden och vara bitter.

  22. Usch så tråkigt. Agraffer (klamrar) är inte så positivt att använda om man vill ha snygga ärr, dock tidsbesparande för kirurgen🙃 På ”mitt” sjukhus sys alltid snitten med stor omsorg & sedan tejpas det ovanpå för att just få snygga ärr. Om det inte skulle läka finns möjlighet att göra en sårrevision, då blir det ju ett nytt ingrepp där man får skära bort död/infekterad hud för att få till nya sårkanter. Hoppas du läker fint utan detta, & grattis till lillprinsen💙

  23. Om såret fortfarande är öppet så be om en vacumpump för att hålla ihop såret, då läker det betydligt snabbare. Inte alla doktorer som känner till det. Krya <3

  24. Grattis till er prins! Jag vet precis hur ont och jobbigt du har det. Med vår förstfödda blev det urakut snitt, snitt från naveln neråt.. dessutom blev det infekterat så nu har jag ett jättefult 1,5 cm brett ärr.. men är stolt över det också 😊 men värken, och som du skrev först – att man känner sig manglad stämmer så bra. Men det blir bättre. Håll ut!! Hoppas vårsolen och grönskan – och barnen ger dej kraft. Stor kram!

  25. Jag lider med dig, upplevde precis likadant med mitt snitt i Västerås. Tjockt, överlappat och fult med klamrar! Andra barnet födde jag i Eskilstuna och de reagerade också på hur tjockt och fult mitt ärr var men de kunde ordna det i samband med snitt två då de gick i samma. Och sydde då istället! Så mycket bättre! Blev så besviken i Västerås, sedan satte de mitt högt upp också! Tänk att det kan vara sådan skillnad. Min läkare hette Sara och hon verkade använda den tekniken. Hade en i föräldragruppen som blev snittas i Västerås av en annan läkare och syddes istället. Galet!

  26. Åh känner igen mig så med ärret! Blev likadant för mig. Blev ca 10 v baddning av ärret med nån stark vätska som fick det att gå ihop. I mitt fall hade dom satt för få agraffer :O. Tröttnade efter 1 månad på att åka till sjukhuset 2-3ggr i veckan för att badda såret så fick göra det hemma och bara komma in 1 gång i veckan. Tips tips. Sved och jäklades men ihop gick det och nu är det bara ett vagt minne 🙂

  27. Så kämpigt!!! ❤️ Håller tummarna att du snart är dig själv igen! Det är inte alltid en dans på rosor att komma tillbaka efter en förlossning…

    Är så nyfiken på vad gossen heter, han är ju så bedårande och jag bli sååå sugen på en till😉💚

  28. Stackare. Hoppas du snart mår bättre! Lille gossen är bedårande söt. Stor styrke kram till dig!

  29. Uff, så kjedelig. Masse god bedring og klem til deg. De varmeste gratulasjoner til dere alle med en nydelig liten gutt <3

  30. Men fy stackars dig Petra! Jag tycker så otroligt synd om dig! Det låter ju helt bedrövligt det du råkat ut för. Jag råkade själv ut för en felsatt epidural under min första förlossning och vet hur det är att ha ont och inte kunna njuta första tiden av sin lilla bebis.

    Till Anita och Anna (eller vad Ni nu heter) vilka fruktansvärda inlägg och påhopp!!!! Jag skulle heller aldrig frivilligt välja kejsarsnitt (& ännu mindre nu efter att ha läst alla kommentarer här huvva) Men nu hade ju Petra erfarenhet av både snitt och vaginal förlossning sedan tidigare och valde det som kändes rätt för just henne. Ingen ska behöva råka ut för något som hon nu gjort. Om det så är ett planerat självvalt snitt eller ett akut snitt.
    Hoppas verkligen att det läker ihop nu så att du slipper ha ont mer & kan njuta av din lille pojke som är helt bedårande söt!

    Kraaaam

  31. Klammer? Trodde knappt läkare använde det längre. Jag har gjort två kejsarsnitt på Värnamos sjukhus och blev sydd bägge gången, blev jättefina ärr.

    1. Jag förlöstes på Västmanlands sjukhus förra året och fick klamrar. Det var ett mkt akut snitt och större än det behövde vara, MEN det läkte superbra. Dock var det en sjuk känsla att se klamrarna i, kändes lite som en skräckfilm iom att det ser så brutalt ut.

  32. Det låter helt galet! Klammer?! Bor i USA och har aldrig hört att det används här. De syr alltid! Jag undrar om de använder en klammer till andra mag-operationer i Sverige också? Eller är det bara kvinnor med kjejsarsnitt som får denna undermåliga behandling. Usch!! Det låter fruktansvärt hemskt! Som kvinna blir jag bestört över att förlossningsvården inte är bättre.
    Hoppas, hoppas att du läker ihop fint i alla fall och att smärtan försvinner.
    Er lille Maurits är underbart söt! Love.

  33. Usch stackars dig. Lider verkligen med dig <3
    Stort grattis till den nya ljuvliga lilla medlemmen. Så söt han är.
    Väntar också en liten pojke i början på augusti. Vi har kikat på Stokke Steps sedan innan. Men blev väldigt förtjust i Tripp Trapps babyinsats nu när jag såg dina bilder. Kanske får bli en sådan istället 🙂
    STOR KRAM
    http://underminavingar.fyradimensioner.se

  34. Men åh din stackare, mitt senaste snitt blev precis samma (nummer 3 för mig)
    Nu har det gått 5 månader och det har läkt i stort sett men usch vad hemsk min mage ser ut 🙁

  35. Hej!

    Grattis till eran lille son! Så fin:)

    Jag tycker att du ska anmäla detta att de har slarvat med både klamrar och få det fint.
    Du ska då berätta om hur de tidigare snitten har blivit, ta bilder på hur ditt snitt ser ut nu. Du kan få kompensation.
    Det förkortas Löf, googla på det.

  36. Sorry to hear that you are not well. Get better soon Petra.
    Beautiful baby. And a baby chair. Perfect for your home.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg