ETT NYTT TAK

.

.

.

,

Tjingeling Lill-lördag!

.

.

.

.

Här väntar klassträff och korvgrillning denna magiskt vackra försommarkväll men först måste jag ju bara visa ett par pics jag knipsade alldeles nyss på vårt casa! Vi har ju fått ett alldeles sprillans nytt och tokfint tak med grå pannor (Beders) och kanske Sveriges snyggaste skorsten:) Alla plåtdetaljer är nya (är ett par plåtsaker på gavlarna kvar som ännu inte är fixade) och i aluzink eller vitmålad plåt och skillnaden mot förut är faktiskt jättestor. Huset känns nu mycket fräschare och mer klart och enhetligt och ja jag skulle nog vilja påstå – krispigare:)

.

.

.

.

IMG_6487-2

.

.
.
.
BUFFALO CLASSIC 5 (1 av 1)-7

.

..

IMG_6502.

.

..

.

IMG_6479.
.,..

..

IMG_6468-2

.

.

 

Ojojoj, vad tiden rusar – nu måste jag verkligen kila iväg men är det något ni undrar över angående tak eller annat så fråga på i kommentarsfältet så lovar jag att svara!

.

.

.

Ha nu en uuunderbar kväll!

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

62 kommentarer till “ETT NYTT TAK

 1. You haven’t given your beautiful dog away gave you??? I sent a question and you did’t answer…don’t understand why. 😮 It would be really interesting to hear how a young dog reacts to a small bay. 🙂

    1. Flera anledningar gjorde att vi fick fatta detta beslut men den allra största anledningen var allergi i familjen. Vi saknar honom så klart jättemycket men Cooper har det jättebra:)

     1. Skönt att höra. Tyvärr blir det ju inte alltid som man har tänkt sig.

 2. Herregud va fint!
  Jag har följt din fina blogg ett tag, och jag skulle vilja se Lolos nya rum, då det förra var väldigt fint och jag har en 12-årig dotter som också gillar’t 😉 Tycker även hon har väldigt fina kläder:) Kram

  1. Tack söta! I dagsläget har Lolo ännu inget rum för det håller på att göras iordning på vinden och tar lite tiid (Just nu isoleras väggar:)

 3. Är det vanligt ”singel-grus” ni har vid uteplatsen eller är det stenplattor?
  Är i trädgårdsprojektstankar och behöver inspo!
  Ni har det väldigt snyggt <3

  1. Singelgrus – snyggt, enkelt och mysigt tidtypiskt. Rekommenderas!:)

 4. For et flott hus! Jeg har sett at du tidligere har malt en IKEA PAX garderobe. Pusset/rubbet du over den først? Brukte du pensel? Og ble du fornøyd med resultatet? Har lyst til å prøve selv, da den orginale fargen ikke passer inn på soverommet.

  1. Tack! Ja jag är jättenöjd med garderoberna. Först slipade jag och tvättade med målartvätt och sen målade jag med penssel.

 5. Hej! Har en fråga ang kläder efter kejsarsnitt. Jag gjorde mitt snitt dagen efter dej, och jag är fortfarande vääääldigt öm över höftbenen och runtomkring snittet. Detta gör att klänningar och höga mammatrosor är det enda jag kan gå runt i (visserligen skönt när det är såhär varmt) men jag saknar att kunna ha byxor! Har sett att du har kunnat ha flera par byxor, och jag undrar om du har något speciellt på dej mellan byxor och snitt, eller är du bara inte så öm där? Förstår att det kan vara individuellt, men tänkte om du hade nåt supertips;)?
  Önskar dej en trevlig kväll!
  /Johanna

  1. Hej Johanna!
   Jag hoppar in lite här i din fråga till Petra 😉 Jag är själv snittad två gånger, ett akut och ett planerat. Det tog TID att kunna ha byxor eller trosor som hamnade där snittet är. Det blev hööööga trosor läääänge och väldigt snälla byxor. Klänningar och tajts (höga) funkade bättre. Men det blir bättre! Det tar lite tid bara! Lycka till!

   1. Vad snäll du är som tog dej tid att svara! Ok då får jag ha lite mer tålamod då:) var bara rädd att det var mej det var fel på, som inte fixade andra kläder alltså! Skönt att höra att andra haft det likadant;) Tack!!

  2. Åh jag är också öm – tom jätteöm på vissa ställen i magen. Men jag är ju lite dum och envis och vill ha byxor ibland trots det men det är klart att det känns om det trycker mot snittet. Speciellt då jag ännu inte läkt pga av att fel vid operationen…Har fortfarande skyddande bandage emellanåt så nej, jag hqr inget supertips utan det är bara att bit ihop haha ”Vill man ha byxor och vara fin får man lida pin”:)

   Vad mysigt med en liten bebbe – grattis! Det är ju bara det bästa med de där små grynen.

   KRAM

 6. Superfint och så skönt att få det klart! Jag undrar var ni köpt ert parasoll och om ni är nöjda? Tack på förhand!

  1. Tack! Parasollet är från JYSK och är bra och mycket prisvärt.

 7. Supersnyggt verkligen! Var har du köpt ditt parasoll? Är det vitt eller grått? Undrar även var de fina solsängarna finns att köpa?

  1. Tack! Parasollet har jag köpt på JYSK och det är grått och solsängarna kommer från IKEA.

 8. Tjusigt!!!! Vad har ni för färg på fasaden samt fönster (färgkoder please!) 🙂

  1. Tack! Vanlig bruten vit har vi på både puts och fönster.

 9. Så stilsäker och fint ni har, tack för att du visar och bjuder på allt fint !
  Undrar var ni hittat dynorna till era solsängar ??

 10. Hej!
  Verkligen snyggt! Undrar vad ni har för singel,sort och storlek, och om ni trivs med den?

  1. Tack! Vi har helt vanligt klassiskt grått ärtsingel och trivs toppen med det.

  1. Tack!:)Jo det är från IKEA. Minns dock inte vad de heter..

 11. men LORD!!!!! så himla fint 🙂
  Tack för en snygg blogg!!!
  kraam /Paulina

 12. Kul att ni är nöjda med ert tak och det är ju huvudsaken. Själv hade jag nog valt valmat plåttak med en tidstypisk takkupa på ert stiliga hus. Har byggmästare i släkten så jag är väl lite skada där 🙂 och mitt jobb ligger dessutom granne med alla 20-tals läkarvillor som har dessa tak.

  1. Valmat tycker du – ojoj då hade vi fått bygga om hela huset först och göra om väggarna. Det är fint med Valmat tak men inget man bara byter till på ett hus:) Vårat hus är från tidigt trettiotal och fasaden och tak med enkupigt tegel är tidstypisk för den tiden så det vill vi inte ändra men vinden är så pass högt upp under taket så det hade sett galet ut med takkupor där uppe nästan på nocken. Även om det är klassiskt och snyggt med kupor. Ibland måste man ta till lite moderna och enkla och praktiska lösningar som tex takfönster för att det ska fungera:)

   1. Jo jag nämde väl att jag är lite av en byggnörd 😉 ska inte säga vad vi gjort med vårat hus folk tycker vi är galna men resultatet blev så värt det. Trodde faktiskt att ert hus var från 20 -talet har för mig att du skrivit det ngn gång. Ha en fin dag!

 13. Krispigt var verkligen mitt i prick. Huset o trädgården ger verkligen ett lugn om du vet hur jag menar. Jag undrar vilken färg ni har på huset och om du har NCS koden på den?
  Hälsningar Anna

  1. IKEA som några andra redan svarat – både solsängar och dynor är därifrån!

 14. Skulle vara så kul att få se hur ni inrett er hall 🙂 har ni ett badrum eller nån typ av mindre toalett / ”gästtoalett” också? Vi ska renovera vår och behöver din grymma inspiration.. 🙂 kram till dig

  1. Hallå! Vår hall har jag nog visat flera ggr och yes vi har en liten gästtoalett vid garderoberna som vi gjorde iordning när vi flyttade hit typ 2008 någon gång. Är inte så mycket att fota faktiskt men det är iaf vita lite större vanliga kakelplattor, svart skiffergolv, en vit liten kommod och en spegel med infälld belysning typ – that´s it. Hade jag gjort iordning den idag hade jag tagit ut svängarna och gjort den lite roligare med antingen ett färgat kakel eller en kul tapet och ett häftigt handfat osv.

   KRAM

 15. Jättefint! Tänk vad ett tak kan lyfta ett hus!
  Jag undrar vad er hund har ”tagit vägen”? Det var så länge sedan vi fick se och höra något om honom. Kram ♡

 16. Stackars Cooper! Läste att ni inte har honom kvar i svaret på tidigare kommentar. Varför fick inte han stanna:-(?

  1. Det är inte synd om Cooper. Vi har så klart sett till att han har det hur bra som helst och är en lycklig vovve.

 17. Hej! Har ni vitmålade golv i bebisens rum? Parkett eller plankor isåfall? Funderar på att måla om vårt fula laminatgolv i vitt, men är rädd för att ytan ska bli för blank utan något egentligt trå under?

 18. Undrar över den fina skorstenen. Har ni klätt den med plåt? Vilken färg är det, grå/zink eller vit? Varför valde ni inte att måla den isf?

 19. The house looks so fresh.
  About a dog, if ti is not a joke – you really gave him away??? How had allergy? :-(((((

 20. Hej, Vi ska måla om vårt puts hus, efter sommaren. Såg att ni hade en fin grå nyans på ert hus. Kommer du ihåg numret på den grå färgen, skulle vara väldigt tacksam för det.
  Tack på förhand.

  MVH Ulrica

 21. Hello Petra,

  I am a big Floridian fan of your blog and love your taste. Your house is amazing and I was wondering if you can share the type of color (number) you painted your house. Much appreciated.

  Best Regards,

  Mimi

 22. Hej Petra!
  Åh vad fint!!! Jag blev så inspirerad av ditt hus att vi har också bestämt att ha en grå tak:) – funderare på en svart tidigare! Skulle du kunna skriva vad har du för färg på dina takpannor? Ljusgrå eller mellangrå? Jag skulle vara tacksam för ditt svar!❤️

 23. Hej Petra! Gillar din blogg supermycket! Skulle vara tacksam om du har möjlighet att svara på färgfråga 🙂 Vi har ett gammalt 20-talshus som ska få sig en make over också! Undrar vad ni har för färgkulör på putsen samt grunden! Blev så snyggt hos er när jag tittade på före och efter bilder 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg