ANGÅENDE COOPER

.

.

.

.


”Cooperlicious, världens snällaste finaste hund (dina ord) platsade inte i ert liv längre men har fått världens finaste unga matte med flera hundar och planer på hunddagis. Jaha. Men jag känner mig, på något konstigt sätt, fullständigt övertygad om, att det var DITT beslut. Kan inte ens tänka mig att dina tre större barn, tyckte detta var den bästa lösningen. Vad din H tyckte kan vi ju inte ha en aning om, eftersom det var hans allergi, som gjorde att ni valde just Cooper som familjehund. Hade så varit fallet, hade du säkert skrivit om detta långt innan bloggläsare börjat undra vart Cooper tagit vägen. Jag vet att jag gör dig förb… att ta upp det här och jag förväntar mig inte att det kommer att publiceras, men du ska veta, att min uppfattning om dig har ändrats radikalt och jag lämnar din blogg enbart för att du svikit en familjemedlem, skälet vill du ju hålla hemligt. Fine. Kram till dina barn och jag är säker på att du vet hur detta har inverkat på dem. Det behöver vi inte diskutera. Jag är inget nättroll, jag står för min åsikt, men du har dumpat en helt underbar hund av oklara skäl. Såklart hade du varit öppen om det varit klara skäl. Så hej då Petra Boman, jag önskar din familj all lycka”

.

”Mycket bra skrivet! Har också tänkt på detta så mycket. Känns som hunden var den där lampan eller mattan som inte passade in i hemmet…..Alla Petras läsare är så uppmärksamma med allt hon gör, Kan inte visa något utan att få hur många frågor på var den/det kommer ifrån. Så självklart undrar läsarna vad hunden tagit vägen. Vad tar hon oss för?”

.

”Håller med! VEM ger bort sin hund och familjemedlem? Har nåt tragiskt hänt så kan väl Petra berätta! Då skulle ju folk förstå. Om han t ex har bitit nån i familjen el dyl. Men just nu känns det som om han inte längre ‘passar in’, precis som en gammal matta eller en tråkig pryl. Eller att den nya bebben tar så mycket tid att det inte hinns med en valp. Fy sjutton vad arg man blir på folk som behandlar djur illa… ”

.

”Frida Fahrman blev tvungen att ge bort sin hund efter att de fick barn, för att hunden inte kom överens med små barn. Hon fick inga negativa kommentarer eftersom Frida var ärlig och alla förstår att man inte kan riskera att ett barn blir skadat. Det kändes äkta. Men Petras konstiga ocg flummiga förklaring känns bara skum och ytlig…får ont i magen. Stackars lilla vovve. Jag hoppas ni ALDRIG kommer att skaffa ett till husdjur.”

.

”Håller med, stackars hund, man vet inte vad djur tänker, han saknar kanske familjen jättemycket och inte trivs där han är nu. Det måste väl finnas tid för både småbarn och hund, konstigt att bara lämna bort hunden så där, det är ju skillnad om folk är ensamma och blir inlagda på sjukhus eller dyl, då kan man förstå det. Men jag tycker bara allt verkar ytligt, att visa upp vackra fasader, dyrbara prylar och inredning, inget känns riktigt äkta.”

.

”Älskar din blogg! Men blev fruktansvärt besviken hur du ser på djurÄr det så enkelt att skaffa och sedan lämna bort när det kommer en ny familjemedlem, var inte han också en del av familjen? Jag som är en sann djurvän är det svårt att förstå men det är erat beslut”

.

”Jag fick också en obehaglig magkänsla…varför kan du inte bara berätta sanningen? Varför vara så hemlighetsfull? Det får dig bara att framstå som en person som tröttande på hunden när det kom en baby till familjen. Inte ok någonstans. Stackars hund…”

.

.

.

.

Detta är en del av de kommentarer jag fått angående Cooper, den hund som var vår fram till i maj, och ni anar inte vad ledsen jag blir över detta. Jag har fått så många påhopp om så mycket under alla de 7 år som jag bloggat. Ett tag var det tom så pass mycket att en tv-kanal hörde av sig och undrade om jag ville vara med i ett program om nätmobbning och blev tillfrågad om jag ville vara med i ett ”Runda borsamtal” med delar ur Sveriges regering om mobbning och näthat. Jag kan ta mycket och brukar inte ta illa vid mig, jag är ju så van, men det finns två saker jag inte klarar av ta och det är när när det gäller mina barn och när det gäller den hund som var vår. Det är liksom f ö r känsligt och jag blir frustrerad, ledsen och a r g.

.

NI som skriver så här om Cooper till mig vet INGET om vår familj, hunden eller orsaker! Så ge sjutton i, rent ut sagt, att spekulera i mina privata angelägenheter och anklaga, ni har nämligen ingen som helst rätt att k r ä v a något som helst av mig. Jag behöver inte redovisa något för någon och det betyder INTE att det är något konstigt och märkligt som jag döljer! Jag vet att de allra flesta normala människor förstår detta men uppenbarligen inte alla. Vi har inte ”kastat ut hunden på gatan för att han inte passade in här längre” utan det finns flera orsaker till av vi till slut var tvungna att ta beslutet att lämna iväg vår hund och det var inte enbart mitt beslut. Det var en sorgeprocess och den tog tid och hela familjen blev drabbad. Jag skulle kunna göra det lätt för mig och dra till med någon orsak som jag vet att ni v i l l höra, mycket funkar ju så i bloggvärlden (vardagen friseras ofta rejält ska ni veta) men nej det tänker jag inte göra och jag tänker inte berätta någonting bara för att ni ska bli nöjda. Detta är vår sak och bara vår och det är känsligt.

.

Vi älskar Cooper jättemycket, han var vår underbara underbara hund och en del i vår familj och det har verkligen varit jättejobbigt att skiljas. Vi har ju fått en bebis precis och jag har inte mått bra pga komplikationer efter förlossningen och så har vi alltså samtidigt haft sorg för att vi lämnat iväg vår hund och saknat honom jättemycket. Barnen har varit ledsna och jag har verkligen inte velat skriva något om detta på bloggen, det har helt enkelt varit för känsligt. Jag vet att en del folk har åsikter om allt och kände på mig att detta skulle komma. Det är därför det inte har blivit något inlägg om honom, jag har inte så hård hud just nu och vi är flera personer i vår familj och barnen är i olika åldrar och tar saker på olika sätt och detta är en privatsak punkt. Det här måste ni bara acceptera utan att tro det värsta och ge mig massa skuld (vi hade inget val!)

.

.

Cooper bor nu på landet hos en tjej som är utbildad på hundgymnasium och har flera hundar. Vi har hittat ett hem där vi vet att han får det jättebra och det var det allra viktigaste för oss.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

126 kommentarer till “ANGÅENDE COOPER

 1. En del ska lägga sig i hur andra ska vara och göra, dessa har nog säkert egna problem.
  Ha det bra Petra.
  Kram Anita

 2. Halloj,
  Jag har varit trogen läsare i mååånga år och faktiskt inte ens tänkt på att vovven inte var med i bilden längre. Vi ska alla komma ihåg att detta är en blogg och personen bakom som skriver är precis lika mycket människa som du och jag. Vi kanske alla ska sluta hata och tänka på vad vi själva hade gjort i en sådan situation? Jag har själv två hundar, och vet att man älskar sina djur till tusen MEN ibland kommer livet mellan och då är det väl tur att våra fyrbenta familjemedlemmar kan få det hur underbart som helst hos någon annan. Så sluta hata, granska er själv och tänka istället hur modigt det är av Petra att faktiskt fortsätta driva en blogg fastän ni hatar. Jag hejar på alla er som vågar varje dag, som faktiskt finns här ute i cyberrymden och är starka! Go, go, go!

 3. Sköt om dig och de dina. Tack för allt du vill dela med dig av. Så inspirerande hur du tar hand om familj och hem. 🌸

 4. Kram till dig Petra! Jag blir så beklämd när jag läser folks kommentarer ovan, att folk anser sig ha minsta rätt att kräva något sådant av en bloggare gör mig så otroligt ledsen. Klimatet i hela samhället har hårdnat, jag märker det så väl i skolans värld också, så otroligt trist och sorglig utveckling. Stå på dig, när det gäller den egna familjen har ingen annan rätt att kommentera och döma. Kram!

 5. Många styrkekramar till dig fina P ❤️ Älskar din blogg 😘 glad midsommar🌸☀️

 6. ”Jag skulle kunna göra det lätt för mig och dra till med någon orsak som jag vet att ni v i l l höra” Vilken konstig kommentar av dig Petra? Tänker du verkligen så? Varför inte bara vara ärlig. Funkar alltid bäst.

  1. Så om man inte anger den exakta orsaken så är man oärlig enligt dig? Du har aldrig funderat på att det kan vara så att DU inte har med saken att göra? Sen när blev det lag på att en bloggare måste redovisa allt?

 7. Det vet väl alla-trodde jag, att hundar inte är mänskliga och tänker inte som vi. Då förstår man varför en del, har så svårt att skilja på djur och människors känslor.

  Älskar också din blogg

 8. Styrkekramar till er familj Petra!! Älskar verkligen din blogg, trevlig midsommar!!

 9. Det är klart att det inte finns en lag och inget måste. Men vi läsare är smarta och empatiska och skulle naturligtvis förstå OM det fanns en bra förklaring. T ex en agressiv hund hör inte hemma i en barnfamilj. Men om Petra skriver ”Jag skulle kunna göra det lätt för mig och dra till med någon orsak som jag vet att ni v i l l höra” – säger det i självt att det i n t e finns en bra förklaring, annars skulle hon ju ha berättat den. Känns inte okej nånstans tyvärr…

  1. Men vad fint då att det inte heller finns någon lag på att du måste läsa en blogg med ett innehåll som inte känns ok för dig. Hon har skrivit tidigare att det berodde på allergi, hur mycket mer behöver man förklara? Jag har också varit nyfiken på var Cooper har tagit vägen men skulle aldrig komma på tanken att kräva en förklaring eller ett svar, Petra har ingen som helst skyldighet att upplysa mig om det.
   Det är riktigt otäckt att människor kan vara så dömande mot en person man aldrig träffat och faktiskt inte vet någonting om mer än det vi får se på bloggen.

  2. Vadå känns inte okej? Bestämmer du vad Petra ska dela med sig av eller inte? Haha så
   Patetiskt.

  3. At vi – som lesere av en blogg – skal ”kreve” at Petra forklarer årsaken til at Cooper har flyttet til et nytt hjem er så respektløst! Vi skal respektere at dette er privat og at Petra ikke har noen PLIKT til å forklare en privat avgjørelse i hennes familie til tusenvis av lesere som ikke kjenner familien hennes.
   Tusen takk Petra for all inspirasjon og glede som du sprer med bloggen din. Jeg ønsker deg og familien din det aller beste for sommerferien.
   Hilsen Siri (trofast leser siden 2010 som fortsatt synes din blogg den mest inspirerende – by far 🙂 )

  4. Enligt mig så tillhör du inte dom smarta läsare!! En smart och intelligent person hoppar inte på någon som vill vara privat med vissa saker, ingen människa i världen har rätt att kräva från någon annan ursäkter eller förklaringar! Petra med sin familj har tagit ett beslut, punkt!!!! En smart person respekterar andras beslut, eller hur? Hon har ju inte gjort något kriminellt! Stackars er ”smarta människor”,ni verkar inte ha något eget liv…
   Många kramar till dig och din familj fina Petra:).

 10. Vem som helst, även ett nättroll, borde kunna förstå att det naturligtvis är ett sorgligt beslut. Tror dock inte trollen har förmågan att se att det är riktiga personer
  med egna känslor som finns där bakom bloggandet. Dags att vakna nu alla mobbare – är det sådan du vill vara? Är det så du vill bli ihågkommen?
  Sprid kärlek i stället, det är mycket sundare 🙂
  Be good to everyone you meet –
  Kram från Ulrika

 11. All kärlek till dig och din familj! Stor kram och trevlig midsommar! 🙂

 12. Ingen av oss läsare har någon som helst rätt att kräva svar eller förklaringar. Det är ett beslut som Petra och hennes familj har tagit och oavsett anledning så har vi inte med det att göra! All kärlek till Petra som trots allt ändå fortsätter blogga. Keep up the good work och låt inte dessa hemska nättroll knäcka dig.

 13. Kjære Petra! Jeg har vært fast leser i flere år, men ikke kommentert så ofte. Jeg ser på bloggen din nesten som et ukeblad/tidning med hyggelige feel good-historier, fine bilder og inspirasjon. Elsker bloggen din, de fine bildene av både hus, sommersted, hage, familie osv. Det er ikke få ganger jeg bruker bloggen din som et oppslagsverk/database.

  Jeg blir nesten litt sjokkert og overrasket over hva enkelte lesere kan få seg til å skrive. Det er ene og alene fordi de kan være anonyme. De fleste ville ikke sagt dette face to face til sin beste venninne, søster etc engang.
  Det er vel ingen som kan kreve at du deler mer enn hva du synes er ok på din egen blogg. Selv om du deler mye og til dels er en ”offentlig” person, så har du jo et privatliv. De fleste med litt fornuft skjønner at det du legger ut på bloggen er den delen av ditt liv som er ”feel good”. Om man vil lese blogger der bloggeren utleverer alt av privatlivet sitt, så finner man det ute i bloggverden også.
  Når det gjelder husdyr, så ja – de er en av familien, men fortsatt er de dyr. Jeg regner med at de fleste som har dyr, prøver alt de kan for å få det til å fungere. Hvis ikke så må man omplassere dyret. Det høres ut som om Cooper har fått et nytt og godt hjem.

  Heier på deg Petra, jeg håper du hever deg over de ondskapsfulle kommentarene fra de som rett og slett ikke skjønner konseptet med en blogg. De er bare j…. nysgjerrige og elsker å sitte og grave i folks privatliv. Får de ikke det de vil ha, svarer de med slike uforskammede innlegg.
  Stor klem fra Norge!
  Ellabella

 14. Kan någon svarar mig vad som är skillnaden om någon fråga vänligt vad hunden tagit vägen, eller färgkoden på väggarna?
  Malin

  1. Har noen rett til å få vite fargekoden på veggen da? Ingen har rett til å få vite noe som helst, heller ikke å få vite årsaken til at hunden måtte omplasseres.
   Det er jo ikke leserne som skal bestemme hva de skal få ta del i.

   1. Men färgkoder och inköpsställen för prylar och kläder lämnas ut av Petra. Har du inte läst bloggen innan? I nästan alla inlägg kommer frågor om sådant jag nämnde, eller skriver Petra vad de kommer ifrån.

    1. Malin: klart jeg har lest bloggen – den leser jeg hver dag. Det er en stor forskjell på å få vite noe så overfladisk som fargekoder og årsaken til at man må omplassere en hund. Sistnevnte er en privatsak. Synes du virkelig at dette er samme sak? Mitt poeng var at ingen lesere har krav på noe som helst. Er man ikke fornøyd med bloggen så kan man lese en annen blogg. Slik er det med ukeblader, aviser, tv-program osv osv.

  2. Et vennlig spørsmål er vel helt ok, men det er fortsatt opp til Petra om hun ønsker å svare på dette. Vennlige spørsmål stilles ut av omtanke. Om du leser kommentarene som dette blogginnlegget handler om, så er vel dette alt annet enn et vennlig spørsmål? Har selv måttet omplassere min hund for mange år siden, og alt man ønsker er at hunden skal ha det så bra som mulig. Og slippe slike stygge og ondskapsfulle kommentarer.

   1. Från början när frågor om hunden kom upp, så var de inte otrevliga kommentarer som det har blivit nu. Utan mer en undran….. Men nu har P skrivit en förklaring, så nu är det utrett får man hoppas.

  3. Skillnaden Malin, är väl att Cooper var en älskad familjemedlem som barnen och familjen känner är jobbigt och känsligt att prata om…. som Petra beskriver. Mig veterligen brukar man som familj inte ha en liknande relation med en väggfärg. Fattar du nu??

   1. Vilken trevlig ton du har! Fattar du är så otroligt fult att tilltala någon……

 15. Jag förstår om du stänger ner kommentarsfunktionen. Jag hade blivit så jädra förbannand och ledsen av sådana kommentarer. Folk tror verkligen att de kan skriva vad som helst på nätet. De hade aldrig tilltalat dig på det sättet öga mot öga. Bra att du säger ifrån på skarpen och belyser detta näthat, för det är exakt vad det är. Heja dig Petra, din blogg är en riktig glädjespridare. Låt inga negativa kvinnor trycka ner dig.

 16. Håller absolut med om att ovanstående kommentarer inte är OK. Men jag tycker inte det är så konstigt att man undrar vart Cooper tagit vägen. Läsare av bloggen som utöver intresse för mode, barn och inredning mm också har ett hundintresse har nog funderat särskilt mycket.
  Att man omplacerar sin hund av olika skäl tycker inte jag är konstigt. Det är ju ett ansvar vi som hundägare måste ta. Det viktiga är ju att man ser till att den får det den behöver och det har ju er familj gjort. Har själv tagit hand om omplaceringshundar och det har inte varit några problem. Min erfarenhet är att de anpassar sig snabbt och de lever i nuet dvs de saknar inte och längtar som vi gör. Ju yngre de är desto lättare.
  Trevlig sommar

 17. Det är helt och hållet ert beslut och privat. Men en klok person sa till mig ”tänk på hur du uppfattas”. Så som du valt att berätta/inte berätta har nog tyvärr gjort att du uppfattas så som personerna kommenterar. Kritiken om vovven borde du inte alls ta åt dig av, det har ingen med att göra, men sättet du presenterat/berättat om det borde du se som feedback på att du uppfattades på fel sätt/misstolkades osv.

  1. Det är ju DIN tolkning av det hela, så som du har uppfattat det och valt att tolka det. Uppenbarligen är vi ju några stycken som inte uppfattar Petra på samma sätt.

 18. Hej Petra!
  Jag har en vit storpudel och han är jättelik Cooper trots att han ju är blandras. Men de har samma ögon och nos, Cooper har lite mer gyllengul päls som ser lite mjukare ut.
  Verkligen tråkigt att ni kände er tvungna att lämna bort honom men jag har all förståelse.
  Ni skaffade honom med bästa intentionerna och om han nu får det bättre hos någon annan så är väl det det bästa!

  Jag skulle aldrig ha hjärta att lämna bort min hund, han är som mitt egna barn för mig och mina barn ser honom som ett syskon.
  Tror många med mig känner liknande och därför blir starkt provocerade av att de upplevde att du skaffade honom som en ”assessor” som du nu tröttnat på, snälla missförstå inte. Men din blogg är ju till större delen marknadsföring av kläder, inredning osv..
  MEN om jag av någon anledning blev tvungen att lämna bort honom så skulle det vara med oerhörd sorg och det är nog förmodligen den sorgen er familj befinner er i. Så jag dömer inte!

  Men likväl förstår jag upprördheten hos de som kritiserar eftersom du valt att inte tala om anledningen. Hundar är ett känsligt ämne som engagerar och upprör.

  Hoppas Cooper får ett toppenliv hos sin nya matte!!
  Egentligen spelar det ingen roll vad folk skriver eller tycker så länge ni själva vet med er!
  Låt folk spekulera bäst de vill, du vet i ditt hjärta vad som blev bäst för Cooper.

  Kram

 19. Hej Petra!
  Det är förstås ert privata angelägenhet men jag förstår att folk undrar eftersom du skriver så öppet om ert liv och verkar visa det mesta. Då är det inte så konstigt att folk undrar vart en familjemedlem (som er Cooper var) har tagit vägen när du längre inte visar upp honom.

  Ps. Här hade du haft en familj på fyra personer som också hade varit mycket intresserade av att köpa honom. Vi står i kö på en likadan hund men lär få vänta. Finns det något negativt att säga om rasen? Så att vi inte gör ett misstag.

 20. varför inte visa i kommentarerna både ris o ros som Petras blogg är uppbyggd nu är det bara på alla som tycker allt är så underbart otroligt, har man en sån stor blogg får man nog räkna med båda snälla och arga inlägg så är det ju i verkliga livet eller

  1. Nej, det behöver man inte räkna med som bloggare. För personer bakom skärmar hade aldrig vågat säga alla dessa grejer i verkliga livet.

 21. Alltså jag fattar inte det här. Är det inte värre med alla som behåller sina djur/hundar, och inte kan ta hand om dom? Om man av någon anledning inte kan ha kvar sin hund. Då är det väl bättre att den hamnar hos någon annan?! Fy så elakt av alla er som skriver och klankar ner på Petra och hennes familj för det här beslutet som dom har tagit, och som är helt privat. Jag är övertygad om att dom har hjärtat på det rätta stället, och saknar sin fina ”familje-medlem” jättemycket. Tack Petra för din underbara blogg och ha en härlig midsommar!

 22. Jag tycker det är bra att du står på dig och inte lämnar ut anledningen till varför ni var tvungna att ta detta beslut. Det är din blogg, du väljer vad du vill att vi läsare ska få information om och inte. Som du skriver, ingen har rätt att kräva något av dig. Vill man inte läsa, så läs inte då. Förstår inte vad problemet är. Och som de säger ”Don’t be so quick to judge me; you only see what I choose to show you”

  Tack för allt du delar med dig av och för all inspiration, älskar din blogg!
  Stor kram

 23. Hei Petra, kommenterer ikke så ofte, men ble så sint når jeg leste hva folk kan få seg til å skrive, utrolig stygt. Alle forstår sikkert at det er vondt å måtte omplassere sin hund, har selv hund og du blir så utrolig glad i dem, opplevde det samme som liten, vår hund måtte omplasseres da min lillebror ble født, årsaken, den var det ingen andre enn oss som hadde noe med, men det var vondt. Men nyt ferien på Gotland med din familie, hev deg over de som skriver så utrolig stygt til deg, konsentrer deg om de som vil deg godt, og det er mange. God midtsommer til deg og din familie. Klem 🙂

 24. Blir ledsen för din skull när jag läser dessa elaka kommentarer. Du måste ju få ha ett privatliv precis som alla andra, och få välja vad du vill dela med dig av och inte. Jag älskar din blogg och jag lider med er för det måste vara ur-jobbigt att lämna bort någon som är en så kär.
  Styrke-kramar till dig och tack för att du ger så mycket av dig själv här på väldens bästa blogg.

 25. Vilka hemska komentarer! Jag förstår inte hur dessa människor fungerar och tänker. Och kanske framför allt hur dom orkar lägga energi och tid på att skriva elaka kommentarer.
  Alla ställs vi inför beslut som måste tas här i livet, vissa är svårare än andra men alla gör vi så gott vi kan för att må så bra som möjligt. Tack Petra för din underbara blogg! Önskar dig och familjen en riktigt skön sommar! Kram

 26. Ingen, absolut INGEN, kan, bör eller ska säga vad som är rätt eller fel gällande Er hund.
  Ingen som inte ingår i Er familj vet, förstår eller känner det Ni gör.
  Ingen ska få yttra ord som gör Er ledsna, oavsett vad det gäller.

  Med yttrandefrihet kommer även ett ansvar. Ansvar över att inte såra andra.
  Ta inte åt Er (skriver er då kanske andra i er familj läser de dumma kommentarerna).

  Vi i min lilla familj har själv fått lämna bort en älskad vän, det slutar inte göra ont- men det gör mindre ont efter ett tag. Idag är det mest de glada minnena som är kvar- även för barnens del.
  Det blir bättre <3

 27. När jag såg kommentaren om Cooper så var min första tanke ”Att varför har hon inte berättat vad som har hänt?” Men som tur var blev min andra tanke precis efter den ”Att varför ska hon hon berätta, vi äger inte hennes liv, hon har inga skyldigheter alls mot oss läsare”. Usch, insåg hur jobbigt det faktiskt måste vara att vara bloggare, att människor tror att de har rätt till ens liv på något sätt, jag skulle aldrig klara av den känslan. Du är verkligen jätte duktig som orkar driva en så bra blogg som du faktiskt gör! Och jag förstår att du tar åt dig av alla knäppa elaka kommentarer fast du vet bättre, du är ju inte mer än en människa. Så jätte många kramar till dig och jag hoppas att alla knäppisar där ute inte gör så att vi andra som uppskattar dig massor skulle se mindre av dig här i bloggen.

 28. Usch, så ledsen jag blir när jag läser hur folk yttrar sig… 😔
  Stor bamsekram till dig Petra ❤️

 29. Jag trodde att bloggare hade rätt att välja själva vad de vill dela med sig av och inte, men det verkar som att de som läser bloggar tror att en bloggare har skyldighet att lägga ut hela sitt privatliv på bloggen, men så är ju inte fallet. Vissa saker kanske man inte vill berätta och inte behöver man då gör det heller och man ska definitivt inte få skit från läsare om man inte delar med sig av allt i ens liv. Nej jag tycker detta är så trist att vissa känner behovet av att klaga på allt.
  Jag hoppas att du inte tar åt dig för mycket av elaka kommentarer från läsare Petra, du gör helt rätt som inte delar med dig av allt i ditt liv, herregud man måste ju ha rätt till ett privatliv utan att bli påhoppad för det.
  Kram till dig och familjen

 30. Trist att ni behövde lämna bort honom men när det av någon anledning inte fungerar att ha kvar hunden så är det ju bäst att ordna ett nytt hem åt den. Folk har så mycket åsikter, kanske har de aldrig varit i den situationen där de behövde fatta samma beslut. Det är så lätt att döma andra. Kram

 31. Som bloggare har du naturligtvis ingen skyldighet att berätta allt om ditt liv, men de kommentarer jag sett tidigare har mest varit ”har ni kvar hunden?” och det tycker jag inte är så konstigt. Jag är intresserad av hundar och har tyckt det var jättekul att få följa er och Cooper och när han då ”plötsligt” bara är borta så undrar man ju om han är hos nån släkting tillfälligt, eller om han har ett nytt hem, eller om han bara inte synts på de bilder som visats.

  Eftersom du är en livsstilsbloggare och visar resten av familjen (jmf m t.ex. Trendenser som skriver om inredning och inte är personlig alls i sina inlägg) och ert liv så blir det lite märkligt när hunden bara är borta. Lite så är det väl att har man en blogg som man lever på så får man ta det goda (inkomsten den ger, möjligheten att uppleva saker) med det mindre goda, som att folk undrar var hunden är. Det visar ju också att människor är engagerade i ert liv, och inte att folk automatiskt menar illa. Nu i efterhand kanske det varit bäst att skriva ett inlägg som detta redan i början, förklarat att orsakerna är privata och så här är det, punkt.

  Är övertygad om att det är en stor sorg för er (har också lämnat bort en hund en gång, det var hemskt men nödvändigt för att vår familj skulle fungera precis som det säkert är för er nu), och vi har som sagt inte med att göra varför, men det är nog ändå bättre att vara så tydlig som du är nu med att han inte finns kvar ist för att bara låtsas som om inget hänt. Det blir lite ”elefanten i rummet-känsla”.

 32. Alltså vilka otroligt dumma kommentarer du fått! Ledsen för er skull vad gäller hunden, men han har det ju bra nu. Trevlig midsommar!

 33. Wow! Man saknar ord ibland.. Alla dessa elaka kommentarer eller det värsta av allt, kommentarer om att man får tåla elakheter när man bloggar. Det är som att säga att tjejer/kvinnor som klär sig utmanande får skylla sig själva när dem blir våldtagna. Skärpning!! Tänkt till innan du skriver massa skit om någon du egentligen inte känner, tänk om du var den personen själv, skulle DU må bra av att få kommentarer du knappast gjort dig förtjänt av?
  Jag lovar att ni som nätmobbar skulle må mycket bättre om ni förvandlade era negativa tankar till någon konstruktivt. Använd din energi till att hjälpa en medmänniska eller ett djur i nöd i stället för att sitta hemma och ordbajsa på olika bloggar.
  Min förra hund flyttade till mig när han var fem år och beviset på att han trivdes och inte genomled några trauman på grund av det var när hans förra familj kom på besök. När de
  skulle åka hem valde han att stanna kvar med mig. Han var en fantastisk vän och hund!
  Kan man inte ha kvar sin hund då är det väl toppen om man hittar en nytt bra hem till den.
  Läs bloggen, njut av alla fina bilder Petra publicerar och sluta med näthatet. Än är det inte för sent att bli en bättre människa 2016!

 34. Tack för din fina, inspirerande blogg och tack för allt du väljer att dela med dig av. Önskar dig och din familj en riktigt fin och skön semester på Gotland. Kram Anna

 35. Jag blir oerhört ledsen och förbannad över dessa elaka kommentarerna. Vilka jävla elaka och störda människor -på rent svenska…du är en otrolig fin människa Petra..jag hoppas du inte tar illa vid dig och slutar blogga det vore synd.. du har en sån fin familj och finns många därute som vill gärna fortsätta följa dig.. massor av krammar och kärlek till dig och din familj..

 36. Jag bryr mej inte om av vilken anledning ni gjorde er av med hunden, jag tror absolut att ni tyckte mycket om honom, men om jag får säga så blev jag förvånad att ni överhuvudtaget köpte Cooper. Ni är ju så pedantiska å allt är så himla rent å fint. Jag tänkte bara ”hjälp, hur blir det nu när han drar in smuts regniga dagar å, gud förbjude, hoppar upp i era ljusa soffor?”
  Å så reser ni så ofta, varför skaffa en hund då?
  Jag vet inte hur ni tänkte, ni tänkte kanske inte alls, jag vet bara att jag undrade hur länge det här skulle vara å nu har jag fått svar på det.
  Misstag kan alla göra, fast när det kommer till små liv tycker jag att man tänker efter både en å trettitvå gånger.
  Inte riktat bara till er utan alla som läser det. Å det gör inget om uppfödaren läser å tar till sej också å tänker efter om det verkligen är lämpliga köpare. Det är sååå tråkigt att läsa i annonser när folk säljer sina djur att DE helt plötsligt ställer krav på ett för-alltid-hem. Jag brukar tänka ”tänk om uppfödaren hade gjort det när de sålde till dej, då hade vi kanske sluppit denna annons”.

  Trevlig midsommar till er alla

 37. …Och varför förutsätter de att hu den får det sämre? Varför skulle han automatiskt få det? Det är dessutom en ung hund som anpassar sig snabbt i en ny flock. Jag undrar om dessa personer skulle gå ut och ösa ur sig lika kritisk om det var deras granne elr vän tex som behövde omplacera ett djur? Skulle inte tro det va? Väldigt lätt att vara kritisk bakom skärmen till ngn man inte ens känner.

  1. Jag tänker mycket på OM jag själv en dag skulle bli tvungen att omplacera ett djur. Hu vilken sorglig tanke. Just nu behövs det inte alls. Alla i familjen är friska och ingen är allergisk inga problem alls. Men livet kan vända. Fort.

   Två av mina kaniner har jag för att en mamma i en familj fick cancer och då kunde dom inte ha kvar sina djur. Det var små barn i familjen som inte själv var mogna att ta hela ansvaret.

   Och en gång avlivade jag en av mina egna katter. Det var fruktansvärt sorgligt. Han hade börjat anfalla min lilla baby och det kändes inte tryggt och så plötsligt började han attackera grannens helt nyfödda baby när han låg i sin vagn utomhus. Det var helt galet.

   Och en gång fick våra kaniner pest (nuförtiden vaccinerar vi dom) och då måste dom avlivas för annars dör dom långsamt och plågsamt. Och när vi stod där hos veterinären och mina tårar rann över kinderna så säger min lilla tjej, ca 4 år vid tillfället:
   -”Det gör inget att kaninen dör mamma, jag vill hellre ha en ponny.”
   Och jag skämdes så inför veterinären och grät och skrattade om vartannat. Men det är ju så livet är.

   Men att omplacera ett djur är nog aldrig lätt.

 38. Här kommer en kram till dig! Det är tråkigt att det finns de som beter sig så illa.. Men jag hoppas du känner att de allra allra flesta stöttar och respekterar dig och din blogg! Njut av Gotland och sommaren nu!

 39. Alltså, jag har full respekt för att man inte vill lämna ut någon eller delge alltför privata delar av sitt liv på ett forum med tusentals läsare. Men. Istället för att gå på defensiven och bli förbannad (även om hel del kommentarer går för långt) så man kunna se det som respekt inför läsaren utan vilka bloggen inte skulle generera några inkomster kan vara nyfiken. Ett proaktivt inlägg som förklarar att Cooper nu flyttar, hela familjen är otroligt ledsen och som ni säkert förstår är detta privat. Inget annat. Då skulle folk inte ’behöva’ spekulera. Jag har själv undrat och antagit att det kommer information om vad som hänt. Inte för att gnälla inte för att kasta skit utan för att jag får ta del av din och din familjs vardag och där ingick Cooper sedan några månader tillbaka och plötsligt försvann han. Har själv hund (cockerpoo) och är helt med på att det måste kännas fruktansvärt att fatta en sådant beslut. Men fler har gjort det och därför kanske stigmatiseringen kunde släppa om man kommenterat det i lugn och saklig ton. Därmed absolut inte sagt att man ska behöva lämna ut mer information än man vill men kanske inte helt rimligt att vänta sig att ingen skulle märka något till slut. Även om jag själv antog att bebis låg på prio1 och att Cooper skulle komma tillbaka… ha det fint!

  1. Fast det är ju vi läsare som väljer att läsa bloggen och ta del av Petras vardag. Att hon sedan kan sälja annonsplats och fortsätta jobba med bloggen och inspirera oss är ju bara positivt. Hon har ingen skyldighet mot oss och den som känner att House of Philia inte längre inspirerar kan sluta läsa bloggen för ens egen skull, så att man slipper känna sig överkörd eller orättvist behandlad.

 40. Du ska ha en stor eloge som fortsätter blogga trots alla nättroll💕 Att vara nyförlöst med diverse komplikationer är nog att orka med! ’Man ska aldrig döma någon innan man gått i dennes skor’, eller hur är det man brukar säga… Lätt att ha åsikter när man inte vet hela historien! Stor kram till dej och jag hoppas verkligen att inte dessa hemska kommentarer får dej att sluta blogga🌸 Trevlig sommar!

 41. Du är fantastisk som bjuder in oss i ditt hem och ditt liv som du gör, du har full rätt att berätta eller inte berätta precis vad du vill! Stå på dig och sköt om dig och familjen väl! Njut sommarn och tack för en fantastisk blogg.
  Kram P

 42. Det är hemskt hur vissa uttrycker sig. Du har inga krav alls på att svara upp till någon här inne. Men samtidigt förstår jag att många undrade. Det är lite så att ibland är bloggaren väldigt privat och ibland inte alls vilket säkert gör att läsare undrar vad som hänt. Spekulationerna kommer nog inte ta slut med det här inlägget, de kommer bara öka.
  Jag tycker att det är det finaste man kan göra att vara osjälvisk i en sådan situation ni nu hamnade i. Det bästa för djuret. Det är kärlek om något.
  Hälsningar Åsa

 43. Etter dette med hunden slutter jeg å følge din blogg… Det er ikke fint gjort:-(

 44. Du gör helt rätt Petra, du har verkligen ingen skyldighet att förklara eller berätta!!!!
  Du har fått många fina kommentarer från läsare, hoppas du kan fokusera på dem även om jag vet att det är det negativa som lätt biter sig kvar…
  Hoppas ni haft en härlig dag på ön vädret har ju varit toppen även om det varit lite blåsigt!
  Många många kramar till dig och din familj! Jenny

 45.  ”Jag skulle kunna göra det lätt för mig och dra till med någon orsak som jag vet att ni v i l l höra, mycket funkar ju så i bloggvärlden (vardagen friseras ofta rejält ska ni veta)” Ja det är väl din blogg i ett nötskal..

  1. Duktiga du, trycker till lite extra på någon som redan är ledsen. Det kändes väl bra för dig, klappa dig själv på axeln nu, lite skit måste ju en bloggare tåla, eller hur tänkte du?!

 46. Jag är övertygad om att barn lär sig så mycket genom att få ha djur. Jag tänker att era barn har fått en stor dos livsvisdom under den tid ni faktiskt kunde ha hunden. Det är Ovärderligt! Därför tycker jag att ni gjorde rätt som skaffade er hund. Och så tycker jag att ni gjort helt rätt när ni lät honom få ett nytt hem när ni inte kunde ha honom mer. Jag tror att livet är lite så. Det svänger och ändrar riktning och man får liksom i varje givet läge göra det bästa av det.

  Och ni har gjort så gott ni kan. Ni är bara människor. Saker kommer emellan, tex allergier och annat och då får man lösa det så att det blir bäst för flest antal människor OCH djur. Där finns aldrig ett svar på hur livet ska levas. Ni måste välja själva.

 47. Har aldrig kommenterat din blogg förr. Brukar knappt läsa bara jolla på dina fina bilder 🙂 Tack för att du delar med dig av en liten bit av ditt liv. Du bestämmer hur mycket och hur lite. Heja dig! Drick en kopp te. Stäng datorn och skit i alla bloggläsare för en stund. Det är du värd. Stor kram!

 48. Man blir så ledsen av att läsa dessa hemska kommentarer som du får stå ut med. Tycker att du gör helt rätt, alla läser vi bloggen av egen fri vilja och du har absolut ingen skyldighet att berätta. Du är grym och det är så härligt att titta in på din blogg! Kramar Lotta

 49. Det är så lätt att ”hoppa på någon” på nätet, när man gömmer sig bakom en skärm… Dumma, fega och knäppa människor!
  Fortsätt precis som du gör . Du är ett bloggande föredöme <3

 50. Måste bara kommentera detta. Det ni gör visar på KÄRLEK. Vi är mottagare från andra hållet. Vi förlorade vår Sintra, endast 4 år gammal, i äggstockscancer sista semesterdagen 2015. Två veckor senare blev vi kontaktade och tipsade om att en familj hade ständigt dåligt samvete över sin sexåriga Welshkille. Inte för att de inte älskade honom och inte för att han mådde dåligt utan för att de kände att han var värd mer tid. Mer aktivitet och mer uppmärksamhet. Ägaren hade därför lyssnat med den som trimmade honom om hon kände till någon som skulle kunna ta över honom. Hundtrimmaren kände till att vi förlorat vår Sintra och också lite om vilken typ av hundägare vi var (via FB-grupp) och tog kontakt med oss. Vi bad henne hänvisa till Sintras blogg och sade att gillar hon det hon läser kan hon ringa oss. Det tog fyra timmar och sedan ringde Philips matte och grät. Det hon hade läst om hur vi var som hundägare stämde till 100% med hennes önskan för sin prins. De hade en ettårig dotter och hade en till på gång. Vår yngsta var 20 år. En vecka senare hälsade vi på och ytterligare en vecka senare flyttade prinsen Philip hem till oss. Jag ser det som en av de mest osjälviska handlingar som någon har gjort. Deras önskan om att han skulle ha det bra gick före deras kärlek till honom.

  Att ni vill Cooper det allra bästa är just det – osjälviskt och grundat av kärlek. Jag har full respekt för ert val och ert beslut.

  Tänk vilken tur Cooper har. Två familjer som älskar/älskat honom så mycket.

 51. Fina, goa Petra!
  Jag har följt dig sen du startade att blogga och uppfattar dig som en varm, kärleksfull och härlig tjej, mamma, fru och dotter! Finns det ens något ont i Dig?
  Ert beslut är självklart det rätta för er familj och för Cooper.
  Hoppas du vill fortsätta blogga men var rädd om dig och familjen!!!
  Stor Varm KRAM

 52. Va, men vad är detta för ynkliga elaka kommentarer? Det är Petra och hennes familjs beslut, och ingen annan har med det att göra. Vad tröttsamt med folk som jämt måste klanka ner på andra och lägga sig i.
  Kram till dig Petra!

 53. Hejsan Petra
  Hur är en del människor funtade undrar man verkligen!?
  Det är ju ER hund och du/ni behöver inte redovisa för bloggläsare vad exakt ni gjort med ER hund! Dom får lov att acceptera det de läser och står det inget så är det så!
  Klart att det är en sorg då det inte fungerar med ett husdjur ,men det viktiga är att han har det bra och ni mår bra!
  Kram <3 och även Grattis till er lilla son!
  Helt otroligt att "folk" verkligen orkar hålla på att bry sig!

 54. Hej Petra!
  Jag följer din blogg men mest för de finna bildernas skull. Läser sällan men tittar gärna. Jätte fin blogg. Jag är inte heller någon som brukar kommentera i text utan gör det gärna öga mot öga. Jag tycker nog att fler borde tänka så. Det jag inte kan säga direkt till personen, ska jag inte heller skriva. Men nu gör jag ett undantag och vänder texten till ”trollen”. Det är frivilligt att blogga och även frivilligt att läsa så om man inte gillar det man läser eller ser så har man valet att sluta. Det jag också vill säga är att vilken anledning det än är till varför en familj behöver lämnade bort sitt djur är helt och hållet deras beslut och de behöver inte förklara. Att sätta mänskliga känslor på djur är helt fel. Djur känner inte och tänker inte alls som människor även om vi gärna vill tro det. Att ta bort en hund för att den bitts eller agerar hotfullt mot människor är inte alltid rätt beslut men det är inte många människor som klarar av en ”lynnig” hund och många gånger hamnar sådana hundar i fel händer som tex kamphundar. Är det bättre att hetsas och skadas för att vissa människor gillar det? Nej! Nu var denna hund ingen sådan hund och då är en omplacering helt i sin ordning för att man kanske just då inte räcker till. En hund kräver mycket tid och mår inte bra av att ligga och inget göra. Då är det stort att ge hunden ett mer värdigt liv. Hunden kommer inte döma eller tänka att ” Varför lämnade de bort mig?” utan hamnar hunden i ett bra hem med mat, stimulans, bra ledarskap och tillgivenhet så kommer hunden vara helt nöjd med det och hunden får leva vidare för att det är en frisk och go hund. Det är inget fel med det! Vi får inte glömma att djur är djur och bär inte alls på samma känslor och tankar som oss. De lever i nuet och får de bara sina behov tillfredsställda så är de nöjda. De som mår sämst av ett sådant beslut är vi människor och framförallt baren. Så alla ni som kastar sten, sluta med det för ni vet inget om omständigheterna och har inte heller rätten att veta.

  1. Malin..jag hör å ser allt du skriver. Men vi..människan har ingen absout igen aning om hur djur tänker och känner. Det kommer vi heller aldrig ha. Det är dock väldigt bekvämt för oss människor att skriva så.Punkt. Jag tycker P har all rätt i världen att hålla detta för sig själv. Men spekulationerna ökar iom hur hon skrev.
   Själv hade jag gjort allt i min makt. Jag skulle vara dödssjuk för att lämna bort ett djur. Men sen värdesätter jag ju djur mer än människor.

   1. Betyder det när du skriver Punkt. att det är slut på diskussionen? Att du har rätt och andras åsikter som inte stämmer överrens med dina inte är av intresse?

    1. Det är klart djur känner, och jag blir lika förvånad varje gång någon påstår något annat?
     Varför sitter tex en hund kvar, på samma plats, dag ut och dag in där matte eller husse försvann?
     Varför ligger katten kvar på den avlidne ägarens mage?
     Djur sörjer, precis som människor gör. Fast på sitt sätt. Det är klart dom har känslor 🙂 sen om de har som vi människor eller inte, det vet absolut ingen, då vi är människor och de är djur.

     Se den här videon https://www.youtube.com/watch?v=cvCjyWp3rEk
     Här har du ett fantastiskt exempel på känslor.

     Om du lever nära djur så förstår du att dom har känslor, precis som vi. Så ja, jag tycker inte att det finns något mer att diskutera i frågan.

     /Åsa

 55. Men oj, vilka reaktioner. Har sett en del (precis som jag) som undrat över Coops, men de där elaka kommentarerna.. inte ok.
  Precis som du säger så känner inte vi dig (även om det känns lite så efter alla dessa år hihi) och har ingen aning om vad som gjort att ni behövt fatta detta beslut.
  Men jag tror så här, att iom att du skriver personligt och delar med dig av både hjärta och smärta så att säga, och har skrivit ganska mycket Cooper ända tills precis innan lilleman kom så tror jag att det kom så oväntat för många av oss läsare att han helt plötsligt ”försvann”. Och det utan att du nämnde något..?
  Det finns ju absolut inga krav på att du måste svara på vad som skett, det är såklart helt upp till dig, men såklart att man undrar? Från min sida sett här bakom skärmen gick det liksom från att han var en självklar familjemedlem under 1,5-nånting år, som H trots sin allergi lyckligtvis inte känt av några besvär ifrån, (samt att jag minns att du skrev nånting om att det ska bli spännande att se hur C reagerar på bebis när den kommer strax innan lillen anlände) till att vi inte sett honom mer.
  Förstår såklart att detta beslut måste varit jättejobbigt för dig och hela familjen, oavsett anledning, ens lurviga älskling liksom.Och kanske alldeles FÖR jobbigt att prata om.. Men jag hade nog ändå väntat mig att du skulle nämna det i ett inlägg, eller jag trodde nog att du skulle det iaf.

  Hur som, skönt att gosingen har det bra och jag hoppas att du och resten av la familia mår fint!
  Usch, hoppas du inte behöver läsa mer elakheter.. gud, jag hade blivit helt förstörd. Och hur mycket du än har fått tackla sån skit här så tror jag aldrig man kan bli tillräckligt luttrad för att bara kunna skaka av sig sånt. Det vore nästan omänskligt. Så nej, det ska du INTE behöva tåla.
  Jag tycker de som skriver så ska känna efter själva hur det hade känts att få höra det de verkar ha så lätt att skriva ur sig..

  Stor kram

  1. Bra skrivet!! Exakt så var min tanke med. Du har varit så öppen om när ni köpte Cooper och hur det funkat med honom och att du var spänd på och se hur han reagerade när lillen kom osv. Sen helt plötsligt är han borta från bloggen och folk börjar då naturligtvis undra vilket är fullt förståligt då Cooper varit en del av bloggen. Hade nog med trott att du skulle nämna det i ett inlägg eftersom du berättar så mycket annat ”privat” sen vad anledningen är osv rör ju ingen mer än er om du inte vill dela med dig av den. Alla konstiga kommentarer om att hunden smutsade ner hos er och att ni tröttnat på den osv är ju bara trams från folk som inte vet bättre och inte har något folkvett. Tråkigt att ni fick lämna bort Er hund jag kommer sakna Cooper i bloggen.

 56. De som skriver dessa typer av kommentarer är INTE normala. Bara för att du har en blogg är du naturligtvis inte SKYLDIG att förklara ett dugg om du inte vill. Vad är det med folk? Finns det verkligen så mycket underbegåvade människor bland oss normalbegåvade?😱 Sluta vara så dömande människor, kom igen! Se positivt på livet och på era medmänniskor så blir säkert också ni lyckligare👍🏻 Kram från Frankrike

 57. Jag kommenterar aldrig men nu ligger jag för upprörd för att kunna sova.
  Ni som kommenterar om bloggarens privata angelägenheter. VAD HAR NI MED DET ATT GÖRA??
  Jag blir vettskrämd över att den inte bara finns EN här och där utan flera så elaka människor som mår så dåligt med sig själva att de inte bara lägger energi på att läsa en blogg de uppenbarligen inte mäktar med sin avundsjuka utan också lägger ännu mer energi att bry sig om något som borde vara oviktigt för dem.
  Vad folk gör med sin hund är väl ändå inte andra okändas sin sak.
  Är man goda medmänniskor förstår man väl att den här familjen har sina grunder och så låter man det vara där.
  Var är anständigheten hos några undrar jag?
  Stå på dig Petra. Vi är ett gott gäng varma och intelligenta människor som läser din blogg för inspiration och som aldrig någonsin ödslar en negativ tanke om dig och ditt privata. Fortsätt blogga för oss!

 58. Säger detsamma som ovanståeende! Kära Petra du är en MÄNNISKA kärlkesfull och god det gör mig genuint ledsen att läsa vad vissa GALNA KVINNOR skriver! Du vet precis som vi normala att du är snäll go och omtänksam och gjort det bästa för familjens hund! Bra skrivet! Försök att vara så stark som du SKRIVER! Ha en underbar sommar och njut av din familj så bleknar nog detta snart. Vi andra normala älskar din blogg och tycker att allt är spännande och bra! Verkligen ljuvligt fantastiskt SÖTA barn har du/ ni! Och du själv en riktig topp pingla, sug åt dig. 😍gillar din blogg

 59. Kram till dig Petra! Vilka hemska människor det finns därute. Såna som kan klanka ner & klaga på allt hos andra….har dom.nåt liv överhuvudtaget? Tror inte det! Dom är nog helt perfekta i deras lilla bubbla! Nä fy sjutton! Jag tycker du verkar vara en fantastisk människa! Ta hand om dig & familjen nu! Kram Sofia

 60. Jag måste säga att jag blir lite ledsen när jag läser dessa kommentarer…varför ska en enkel fråga vändas till påhopp, varför ska en undring om vart Copper tagit vägen sen växa till att Petra är en dålig människa? Varför måste alla spekulera så mycket – kan inte Petra bara få hantera sitt liv som hon vill så får vi vara med i glimtar som hon väljer att dela. Just nu vill hon inte dela med sig mer än just detta och det får vi läsare acceptera…

  Petras Blogg
  Petras Liv
  Petras Val

  Vårt val som läsare är om vi vill klicka in här eller inte…

  Petra – En glad midsommar önskar jag dig och de dina!

 61. Har aldrig kommenterat något i någon blogg tidigare. Men nu får ni väl ge er allihop med era negativa inlägg!!! Sluta spekulera om något som vi inte vet något om. Läs de bloggar du trivs med, låt bli annars.
  Önskar alla ett bra liv med önskat innehåll. Alla kan välja att lägga energin på det som betyder något för just en själv. Hur svårt kan det vara att vara snäll mot sig själv och andra…..?
  Glad och fin midsommar ALLIHOP.

 62. Så himla tråkigt att du blir påhoppad!
  Passar inte din blogg för vissa läsare så är det frivilligt att sluta att läsa – och bry sig.

  Men, just dessa personer tror jag nånstans har en avund mot dig och bara måste hitta något att störa sig på, människor som bidrar till näthatet, för det är precis vad dom är – nättroll.

  Verkar med som att många inte förstår att en blogg är inte förenat med att man ska få veta allt om bloggarens liv, att denna ska lägga upp allt vad som händer som en öppen bok. Utan man får småglimtar, livsstil, lite pics och tips som bara är en bråkdel av bloggarens liv.

  Till er som skriver alla elaka kommentarer så hoppas jag att ni kan se på er själva med andra ögon och fråga er vad ni är för människor. What goes around comes around.

  Till er andra önskar jag en fantastisk, glad och dansant midsommar! 🙂

 63. Instämmer!! Du berättar precis vad du vill- din blogg, ditt liv, ditt val💜💚💙❤️💛
  Elaka kommentarer behöver vi inte på bloggen🙉🙈Mer kärlek och positiva kommentarer istället!!!💕💁🏼
  Ha en fin midsommar☀️
  Kram Johanna

 64. Hur kan ni som skriver så elakt bara göra detta 😢jäkligt sorgligt …. Tänk på att Petra är känslig som det är redan då hon precis fått en liten baby ! Det är faktiskt som att sparka på ngn som redan ligger !! Stor kram till dig Petra ❤️Hoppas du fortsätter med din FAB BLOGG !! 👌🏻

 65. Är urless på folk som är elaka på sociala medier, i bloggar osv. Dessa människor måste ha väldigt tråkiga liv! Brukar inte kommentera men vill bara säga att jag älskar din blogg och hoppas att du fortsätter! Passar också på att säga att jag tycker att du har ett av de finaste hemmen jag vet,,du inspirerar otroligt mycket./ kram Caroline

 66. Tycker att det är respektlöst mot läsarna att inte berätta! Du tjänar massor på din blogg, utan läsarna skulle du inte haft några inkomster alls från bloggen. Tycker att du Petra skall vara tacksam att vi läser och kommenterar. Klart att läsarna undrar när en familjemedlem försvinner!

  1. Jag tycker vi läsare ska vara tacksamma att vi får så mycket grym inspiration för hem och trädgård genom denna blogg. Tack för det Petra!

  2. Annika, är du seriöst? Du gör ett eget val i ditt liv. Välj vilken blogg du vill läsa och vilken du vill kommentera. Och att en människa ”av respekt” (som du ser det) ska bjuda folk på privata och känslig information om sin familj – det är bland det sjukaste jag har hört. Blir mörkrädd att det finns människor som tänker så som du gör.

  3. Mig veterligen är Petras blogg en inredningsblogg, där hon visar upp sitt hem och hur DOM inreder och gör om. Tror inte att Cooper tillhörde inredningsdetaljerna PUNKT.
   Tack Petra! för din underbart inspirerande blogg💕

 67. Styrkekramar till dig Petra! Kan inte förstå hur folk kan vara så elaka när de sitter tryggt bakom en skärm! Du väljer helt själv vad du väljer att dela med dig av och inte, många verkar tro att som bloggare så har man en skyldighet att vränga helt ut och in på sitt liv.

 68. Brukar aldrig kommentera, men gillar din feelgood-blog Petra, tack för den! 🙂 Men vad tusan, detta är ju inte klokt. Folk anser sig alltså ha ”rätt att veta” vad som pågår i en bloggares liv(?!) Missunsamma människor – gå ut i solen, ät en glass, lugna ner er! Det måste vara så ofantligt jobbigt att bära på så mycket ilska att man går i taket över utebliven rapportering om en hund… Finner inga ord, så stolligt! Hoppas detta rinner av dig Petra, ha en fin sommar och tack igen för dina inspirerande inlägg!

 69. Fortsätt som du gör…du bestämmer helt o hållet själv vad du vill skriva om i din blogg. Jag gillar den precis som den är. Glad midsommar och härlig sommar till er alla.

 70. Starkt att du fortsätter känna glädje i bloggandet trots olika påhopp. Gillar din blogg jättemycket och jag beundrar dig för att du delar så mycket av din vardag. Tyvärr så kommer man nog aldrig undan ”knäppisar”..

 71. Brukar heller inte kommentera så ofta, men läser denna härlig blogg kontinuerligt.
  Måste bara säga till alla er som skriver tråkiga och nedlåtande kommentarer – skaffa er ett liv! Ni har faktiskt INGEN rätt att kräva någonting alls utav Petra, vem tror ni att ni är? Jisses! Var hövliga och snälla istället, ni kommer må sååååå mycket bättre, jag lovar!

 72. Vill bara skicka en stor kram till dig och din familj! Hoppas att ni njuter ordentligt av ledigheten. Jag älskar din blogg och du är fantastisk! KRAM

 73. Jisses, detta är helt absurt. Inte ens värt att kommentera.
  Petra – jag sänder dig alla mina goda tankar och önskar dig en underbar midsommar!

 74. Man blir ju mörkrädd över hur folk bär sig åt. Mår man bra av att häva ur sig elakheter på det viset behöver man ju söka professionell hjälp. ……bedrövligt. 🙁 🙁

 75. Nu tycker jag att vi släpper det där med hunden. Inte så intressant. Kanske finns en hundblogg där ni kan tjafsa. Önskar dig allt gott Petra ☀️

 76. Det är inte meningen att Petra skall må dåligt, ibland kommer vi till svåra beslut i livet. GLAD MIDSOMMAR önskar jag er alla.

 77. Ni bloggare skyr verkligen INGA medel för att skaffa likes! Oavsett om det gäller färgkoder, en ny blus eller hundens vara/icke vara…. En vuxen kvinna helt utan integritet, stackars dig!

 78. Å så trist att läsa, förstår verkligen inte människor som beter sig så här😔. Hoppas du får en fantastisk sommar med familjen😊. Så kul att få se lite fler bilder på huset på gotland, älskar verkligen gotland. Kram från Värmland!

 79. Att det ens finns sånna människor på riktigt?! Skit i knäppgökarna och tänk att vi är en hel bunt som inte tror att du är skyldig någon nåt pga av din blogg. Kanske inte helt lätt med alla hormoner som sprutar. Med första barnet var jag en gråtande fläck i soffan ett tag.

  Hoppas du får en fiiiiin midsommar och varma tankar till er!

 80. Det här måste vara bland det mest elaka och framförallt respektlösa jag någonsin läst!! Fy och usch 🙁 Det här ska ingen behöva få skrivet till sig.. En stor eloge till Dig som trots all ilska, irritation (och kanske tårar) och negativ energi som de här små och inskränkta människorna ger fortsätter att blogga och bjuda på dig själv, inspirera andra och alltid har en härlig positiv känsla på bloggen! Varma hälsningar

 81. Petra usch så ledsen man blir att du får ta sån skit! Verkligen tråkigt att folk är elaka, klart det sårar. ( Jag har inte ens märkt att er kära vän flyttat) Vi är många här som tycker du är grym och ger en massa härlig inspiration, njut av din fina familj! Stor kram

 82. Men allvarligt! Vad är det med vissa?

  Jag har också undrat varför Cooper inte synts till sista veckorna, men skulle aldrig komma på tanken att fråga var han är. Om Petra väljer att inte visa honom, så är det hennes sak. Om Petra och hennes familj tar beslut som rör bara dem, så väntar jag helt enkelt till om och när hon själv väljer att berätta. Visst har jag någonstans förstått att de inte har honom kvar, men anledningen till det är inte min ensak (även om jag varit nyfiken på varför) utan enbart familjens.
  På samma sätt skulle jag aldrig komma på att fråga personliga saker om hennes barn, som hon själv inte valt att skriva om.

  Som bloggare outar man en hel del om sitt liv. Som tur är har man också som bloggare rätten att själv välja vad man skriver om. Alla har rätt att ställa en fråga, men ingen kan kräva ett svar, speciellt inte om de är av privat karaktär.

  Eftersom Petra också själv tidigare svarat på en fråga om Cooper och skrivit att det handlar om allergi, så räcker det så. Mer utförligt svar än vad hon gav då, behövs inte. OM och NÄR hon och familjen är redo, skulle hon säkert ägnat ett inlägg åt Cooper. Om hon aldrig gjort det så hade det också varit OK.

  Det är stor skillnad på att fråga om namn och artikelnr på möbler, kläder, inredning osv än att fråga om privata saker som en bloggare själv väljer att inte skriva om. När personliga påhopp sker anonymt så är det extra illa. Våga stå för vem du är om du ska skriva taskiga saker eller ägna din dyrbara tid (och Petras och vi andra läsares) åt nätrollaktiviteter.

  Tycker du inte om bloggen. Sluta läs. Du behöver INTE högt och tydligt deklarera för alla VARFÖR du väljer att sluta läsa. Vi är inte intresserade av att veta varför.
  Gillar du inte enskilda inlägg. Håll det för dig själv och läs dem du gillar istället. Eller ge i så fall konstruktiv kritik utan personliga påhopp.
  Visst finns det inlägg som roar mig mer eller mindre av olika anledningar, men skulle aldrig drömma om att vitt och brett skriva taskiga kommentarer för det. Jag vet att det snart kommer ett inlägg som passar mig bättre och då väntar jag på det:)

  Det är så otroligt konstigt att ena gången kritisera Petra för att hon lägger ut bilder på sina barn och skriver om privata saker, och andra gången kritisera för att hon INTE lägger ut inlägg om privata saker. IP-nr har ju också visat (enligt vad Petra själv skrivit om) att det ofta är exakt samma person som skriver, och dessutom svarar sig själv i andra kommentarer men under annat namn… snacka om personlighetskluvet….:S

  Heja Petra! Fortsätt skriva om precis vad du vill. Jag älskar din blogg!
  Susanne

 83. Men LORD!!!, har man inget annat att göra än att spekulera och ha sig!!
  Tycker det visar sig vilken fin och varm och kärleksfull person du är här på bloggen så att sådana tankar skapas är helt sjukt!!! det är rätt uppenbart att folk är bittra och mår dåligt med sig själv.
  Sprid kärlek och inte hat! hur svårt ska det vara!!!
  kram från mig till dig <3
  /Paulina

 84. Gode gud – det är en blogg!
  Blogg är ngt man kollar på å får tips om inredning!
  Förstår mig inte på folk idag – denna avundsjuka!

 85. I apologize if this will be double posted.
  I follow this blog for many many years.
  You write about every single sometimes very private thing. Sometimes I am suprised which private thing are published here. It was a mistake that you didn’t blog earlier on this subject. I usually critisize harsh comment here from other readers, but this time you were a big part of this game.
  Even this blog post is so strange.
  And puts more fire in the subject.
  To be open is sometimes the best way.
  Like if you write it is because of an allergy. That it is not an attac on a private life to ask – whose allergy was it?
  Yes, I usaully judge harsh comments, but this time you had a part in provoking them.
  You really didn’t handle the whole topic in the right way. You should have written at the beginning that he is not with you, problems with xy and you are missing him. Not more then that. So people would not ask, imagine and speculate.
  I myself have wondered and assumed that there will be information about what happened. I take part of your and your family’s daily life here and that included Cooper. Then he disappeared. Not a best way to manage the situation. I somehow wonder if you really thought nobody will ask???
  I don’t think this is more private then showing almost naked body with new underwear. It is maybe uncomfortable subject and sad, but private?
  This comment is not an attac, it is not unpolite, I do not comment how the dog might feel how you feel – I comment how this whole situation could have been avoid in the first place.

Comments are closed.