BÄSTA MIDDAGSTIPSET TILL HELGKVÄLLEN

.

.

.

Todeloooo snyggingar!

.

.

.

.

Hoppas ni har det fint denna septemberlördag!? Det är ju lönehelg och allt och då brukar ju humöret vara lite extra på topp:) Här i Småstaden har vi en ganska grå dag med regn som hänger i luften. Jag hade planerat en liten skogsutflykt med grillning och grejer men det är ju inte riktigt lika mysigt och kul om det regnar (och inte direkt helt optimalt att hoppa över stockar och stenar med min onda höft..) Vi får se om det helt enkelt blir en shoppingtur ut till det stora köpcentret utanför stan istället:)

.

.

Igår kväll lagade vi den tokgoda italienska favoriträtten Saltimbocca alla Romana och o h my så bra den blev. Saltimbocca betyder typ ”hoppa in i munnen” på italienska och varför rätten heter det är så klart för att den är så fantastisk. Väljer alltid just Saltimbocca alla Romana när vi äter på en bra italiensk krog..

.

.

.

.

img_2396-3

.
.

Gårdagens middag serverad! Tycker nästan det syns hur gott det var…

.

.

.

img_2388

.
.

Saltimbocca kan vara suverän med ex smörslungad al dentekokt tagliatelle men är lite extra festlig med potatisterrins. Och vet ni – med dessa kan man faktiskt fuska för Icas frysta varianter är verkligen s u p e r (det är dessa på picset ovan). Smakar exakt som hemmalagat men är bara att ta ur kartongen och köra in i ugnen i sisådär 25 min och passar till de flesta kötträtter.

.

.

.

img_2387

.
.

När det gäller huvudrätten så är det inga konstigheter alls och den går lätt och snabbt att laga. Men som alltid är det viktigt med bra råvaror och extra viktigt är det ju när det är få ingredienser. Bra skinka (tunt skivad äkta Italiensk Prosciutto tog jag), fin kalvschnitzel och gott vitt vin är vad som behövs.

.

.

.

img_2393

.
.

.

SALTIMBOCCA ALLA ROMANA

(På HofP´s vis!)

.

.

.

4 x 150 gram tunt skuren kalvschnitzel

8 färska salviablad (+ ett par till för dekoration)

8 tunna skivor Prosciutto

2 msk riktigt god olivolja

2 msk smör

1 dl vitt vin

en skvätt grädde

citron

.

.

Gör så här:

.

.

Ta kalvschnitzlarna och lägg mellan två bakplåtspapper och gå sen loss med en kavel på dem och banka ordentligt. De ska bli så tunna som de bara kan bli – typ 5 mm är lagom. Peppra schnitzlarna med svartpeppar på båda sidor och smält 1 msk smör + 1 msk olivolja i en stekpanna och stek dem sen två och två så de får lite färg på båda sidor. Placera sen schnitzlarna på en skärbräda och lägg två salviablad och en skiva skinka på varje och vik dubbelt och trä igenom en tandpetare. Sätt nu tillbaka stekpannan på plattan och smält 1 msk smör och 1 msk olivolja på riktigt hög värme. Lägg i schnitzlarna och häll sen direkt över vinet och lägg på ett lock och låt allt puttra i 2 min ungefär. Ta ur schnitzlarna ur pannan och lägg på ett fat. Häll en skvätt grädde i pannan och vispa ihop med det som är kvar av olja/vin och salta lite. Häll sen såsen över schnitzlarna och servera med pasta eller ex potatisgratäng, grönsallad (jag tar en sån där kruksallad och skär i bitar och häller en naturell vinägrett över) + en skiva citron och njuut.

.

.

Så nu vet ni vad ni ska bjuda på för gott ikväll vänner!:)

.

.

.

Ha en finfin dag så ses vi snart igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

5 kommentarer till “BÄSTA MIDDAGSTIPSET TILL HELGKVÄLLEN

  1. Men så gott. Jag är inte mycket för kött men kalvsnitzel mumsar jag gärna. Skickade nyss bud med mannen om ingredienserna till dit recept. Hinner vi inte ikväll så blir det imorgon.

    Ha det gott.

    /Kamilla

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg