NU FÅR VI HÅLLA TUMMARNA

8g1b4575

8g1b4571-2

 

Idag tar vi väl tag i världspolitiken eftersom HofP nu har blivit en politisk blogg! (näää – skoja lite bara:) Men ingen har väl missat att USA nu ska ha val och alla håller vi väl  tummar och tår att USA röstar rätt idag. Att de alltså inte röstar på den där läskiga Trump. Tror inte jag har några läsare i USA (eller har jag kanske det? Let me know isf!) som jag kan försöka påverka med blogga men jag är faktiskt lite orolig att Trump kanske blir President of America (som är världens mäktigaste ämbete).. Just nu sitter jag i soffan en trappa upp och sippar chaithé och tittar tillsammans med Moje på den helt fantastiska Michael Moore i showen Jag älskar Donald Trump på 1:an. Själv älskar jag Michael Moore – han borde bli president over there tycker jag!

..

Det är så spännande och imorgon (eller inatt om man följer valvakan) vet vi hur det gick – heja heja Hillary!

.

KRAM

.

.

.

29 kommentarer till “NU FÅR VI HÅLLA TUMMARNA

  1. Du har iallafall en foljare i USA. Historiskt val idag, skont att det snart ar over! Tycker verkligen inte heller om Trump, men Hillary har tyvarr visat sig vara oarlig bla, darfor inget latt val idag!

  2. Hej Petra! Jag tänkte boka in en Västerås-weekend med familjen då det verkar vara en sån gullig stad. Kokpunkten (även om jag personligen inte är ett badfan), elite stadshotell och en middag på hattfabriken som du har pratat så varmt om är planen. Finns det något annat du rekommenderar runt första advent i din stad för två vuxna och en treåring? Tack för en fin blogg!

  3. Ja, här sitter vi bänkade i soffan! Ledig imorgon så det blir en lång natt…. Bevara mig väl ifall Trump vinner!! Bara tanken gör mig rädd. Tänk att han kommit så långt att han lyckats bli en av presidentkandidaterna! 😱😱

  4. Följer dig allt från Usa, men får dock inte rösta. Våra pojkar är American boys, så i framtiden får dom iaf gå till vallokalen. Nej fy f.n för Trump. Så obehaglig… hoppas verkligen inte han vinner. Men Hillary är ju ingen ängel heller, lite pest eller kolera detta val!

    1. Jag följer din blogg Cissi:)! Underbar blogg har du, att du dessutom är gift med en kille från min hemby, är ju kanoners! Världen är liten, men ack nu så skrämmande…Trump…..:(

  5. Visst har du läsare i USA! Jag blev Amerikans medborgare för två år sen, så det här är första gången jag får rösta. Ingen av kandidaterna är några änglar men det var nog självklart val ända. Tycker dock att det blir skönast att ha det här överstökat – står en verkligen upp i halsen!

  6. En till läsare från USA här! Som att välja mellan pest och kolera, tycker jag. HRC är verkligen inte den kvinnorättskämpe som hon utger sig för att vara. Det är mutor, pay to play och maffia metoder. Det som präglat det här valet mest är att många amerikander börjar ifrågasätta traditionell media, som i stor majoritet är HRC anhängare. Här är ett axplock av all crazyness:
    När HRC var Secretary of State, USAs State Deparment godkännde den största vapenförsäljningen någonsin i USAs historia till Saudi Arabien, $18 billion. Samtidigt har det framkommit att HRC motagit millioner dollar från Saudi Arabien till sin privata ”väljörenhet” organisation. Det har också framkommit att pengarna i HRCs väljörenhetsorganisation använts för privat bruk och att HRC vetat att Saudi Arabien stöttat ISIS. I mina ögon är HRC indirekt ansvarig för det som nu äger rum i mellanöstern. Dessutom är skandalerna många inom den närmsta kretsen. Vad sägs om att Clinton’s är nära vän med en rik hedhefund manager som är dömd för sexualbrott mot barn. (Googla Bill Clinton och Jeffrey Epstein) Eller vad sägs om att det ingick i Demokraternas parti strategi att skapa kaos och våld på Trump möten för att den traditionella media apparaten skulle rapportera att alla Trump supportrar var våldsamma? (Googla James O’Keefe, Clinton campaign och kolla på videon). Det har också framkommit att HRC har samarbetat med media, fått frågorna till TV debatterna i förväg etc. Det är lätt att avfärda alla Trump supportrar som ”Red necks”. Jag tror att det är betydligt mer komplicerat än så.

  7. Vous ne connaissez rien à la géopolitique. Trump est loin d’être le meilleur des candidats mais Clinton est une folle psychopathe avec l’esprit guerrier qui amènera le malheur dans le monde. Intéressez-vous à son passé avant de vanter ses mérites. En France, notre ancien président, nous a remis dans l’Otan et nous, français, craignons le pire puisque dans le projets de cette folle c’est le conflit avec les russes et l’Iran.
    You know nothing about geopolitics. Trump is far from the best candidates but Clinton is a crazy psychopath with the warrior spirit that will bring unhappiness in the world. Be interested in his past before extolling his merits. In France, our former president, we handed in NATO and we, French, fear the worst since the projects that crazy is the conflict with Russia and Iran.

  8. I’m a devoted follower of your blog and live in USA. I agree with earlier comment that HRC is not portrayed appropriately in mainstream media …. very crooked just covert!

  9. Här är ännu en USA läsare! Jag bor i Pennsylvania, en av de s.k. swingstaterna. Det blir nog en lång kväll! Trump är förfärlig, det tycker jag också men Hillary är långt ifrån den ängel hon porträtteras som i ffa europeisk press. Hade republikanerna bara haft någon annan kandidat än Trump hade det nog varit en promenadseger för dem. I morgon vet vi, men jag hoppas din blogg fortsätter vara en ”feel good” blogg istället för en politisk! 😉
    Kram från PA

  10. Här är en till trogen HofP-följare i USA. Jag bor i Kalifornien och kommer att sitta klistrad framför teven hela kvällen… #imwithher Kram till dig från LA (jag har aldrig kommenterat tidigare så jag passar på att tacka dig för en supermysig och inspirerande blogg!)

  11. Här är en till HoP-läsare som bor i Los Angeles med min familj. Följer valvakan med spänning medan vi äter middagen ute i värmen 🙂

  12. Men ditt pucko! DT var en given segrare, precis som SD är givna segrare 2018. Du har ca 20 kommentarer som tycker som du, men resterande läsare tycker du är helt bombad. Du trodde seriöst att HC skulle bli president, let me laugh! Sluta följ svensk media och börja tänka själv så hade du och dina jämlikar inte varit så förvånade idag.
    Såg föresten att du tagit bort bilden på din insta där du demonstrativt trampar med skon på en SD-flyer, du trodde du skulle få likes men dina följare insåg snarare ditt rätta jag. Provocerande av rang! Mobbare som du förtjänar att bli mobbade!

    1. Är du igång igen? Ninni, Anita, Suss, Sara, Sussie, Andrea, Jojo, Annika. Jo du har ju helt rätt och är så klok, borde vara mer som dig. Absolut. Minns när du skrev detta till mig när jag var nyförlöst:

      2016/05/14/fatt-det-finaste-och-sa-ont/#comment-80833 anita68@ 37.123.182.215

      ”Bad karma? Ja vad ska man säga…du skulle fött via vaginan då kanske?! Förstår inte att man gör ett planerat snitt för att man tror att man slipper konsekvenser och smärta. Otroligt dumdristigt. 3:e maj är inte hans riktiga födelsedatum ens för det tog du ifrån honom pga att du var självisk och bestämde att han skulle plockas ut den dagen. Är man så rädd för att föda vid fjärde barnet att man bestämmer sig för att göra ett planerat kejsarsnitt verkligen? På skattebetalarnas bekostnad dessutom. Akuta kejsarsnitt är helt okej, det är inte självvalt, ditt sår på mage är det däremot.”

      Så oerhört genomtänkt och vänligt skrivet som vanligt. Du är så fin och jag är en mobbare, bombad och pucko…

  13. Chockad över ”Saras” kommentar. Petra, lägg inte ens energi på att svara. Polisanmäl istället.

  14. 9/11 never forget, 11/9 always regret
    Jag hoppas att gubben har bra rådgivare och att han följer dessa råd. Annars blir jag orolig på riktigt. Det är stor skillnad mellan Hillary och Trump. Kanske ingen av dem är presidentmaterial egentligen, men jag skulle välja Hillary tusentals gånger över Trump!
    Hoppas 4 år går fort, att skadan inte blir stor och att det blir en motkandidat i nästa val som är värdig att axla rollen istället<3

    Apropå kommentaren från "sarawhateverherorhisnameis". Bry dig inte.
    Polisanmäl och spärra IP-nr.

    Kram Susanne

  15. Är på semester i Florida och det sitter Trumpskyltar i var och varannan trädgård och upptryckta t-shirts i många butiker. Trodde, trots detta, att Hillary skulle segra. Att hennes väljare bara inte gapade lika mycket. Tyvärr så hade jag fel!

  16. Det är skrämmande med valet av president..
    Jag tycker det är synd att du alltid svarar idioter som Sara och den andra donnan som anklagade H för att vara SD…hur hon nu fick ihop det, övergår mitt förstånd ;D.Det visar att du uppenbarligen läser alla kommentarer, men väljer att bara möta de negativa. Möt de som frågar dig saker istället? Så mycket mycket roligare som bloggläsare att få svar när du ställer frågor. Bloggaren känns personlig och intresserad av sina läsare. Tänk om där..låt de som är dryga stå utan svar istället. Det biter bättre.
    Kram Åsa

  17. Tycker du gör helt rätt alla kommentarer är väl viktiga ? Ja kanske inte personangrepp men annars blir det som hos vissa andra där du inte får tycka rakt ut . Yttrandefriheten ska vi vara rädda om!

  18. Inte kopplat till ovan men vad är det för mått på det vita avlånga ”omlott” kaklet i ditt vackra badrum?

  19. Jag har en vän som är trogen SD anhängare. Inte förvånande så hoppades hon också att Trump skulle vinna valet. De verkar vara lite av samma skit SD och Trump och locka samma väljare. Det känns som världen bara blir mörkare. 🙁

  20. Hej! Jag är en läsare på plats i Minnesota och kan säga att det var inte kul att vakna upp igår morse och se resultatet. Svåraste är att höra kollegor och vissa vänner (!) som visat sympati och röstat för honom….det ställer saker på sin spets helt klart, och man får försöka undvika de diskussionerna helt enkelt, suck….

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg