MER JUL FRÅN TENNET

8g1b5352-2.

Åååh, igår hämtade jag ut ett paket  på posten från Svenskt Tenn med ett innehåll s å  h i m l a fint. En helt ny julpryl jag inte visste fattades mig förut nämligen ett julträd. I mässing. Med små ljuvliga julhängen i mässing, grönt och turkost. Oh my. Julen blir inte vackrare..

.

8g1b5356-3

Men ni ser ju! Lite folklore/lyxigt/exotisk på en och samma gång. Och jag tänker att man kan ha det här mitt på bordet lite istället för julblommor. Det är Carina Seth Andersson och Jakob Solgren som har gjort detta sk Önsketräd till Svenskt Tenns julkollektion i år (finns här för den som är sugen på samma:)

.

Här har vi precis kommit hem från kyrkan då vi hade ett liten avstämning där inför helgens dop. Älskar faktiskt att besöka kyrkor – även om jag nästan aldrig gör det! Det är sådant skönt l u g n och värme i en kyrka som man ja inte kan finna någon annanstans. När jag var liten och jag och familjen åkte fram och tillbaka genom Europa (såå många miiil) så besökte vi mängder med kyrkor och domer och katedraler. Inte för att mina föräldrar är troende eller så utan bara för att det var sådana fina upplevelser för oss ungar. Allt helt plötsligt kliva in ett enorm vacker katedral och där det var svalt och overkligt mäktigt och där det viskades i bänkarna på främmande språk och det doftade varmt stearin av hundratals ljus. Kanske var det en gosskör som övade vacker skönsång (jag har faktiskt varit med i en kyrkokör när jag var liten:)

.

Nu hoppas jag H kommer hem med middagen snart för jag är toktokhungrig! Han svängde iväg till Greken för att köpa lite kolgrillade lammspett med tillbehör. Mmmm. Yummie yummie yummie.

.

.

Ha nu en fin kväll!

.

.

KRAM

.

.

.

6 kommentarer till “MER JUL FRÅN TENNET

 1. Har oxå hämtat ut lite fint från ST idag, och funderade på trädet när de släppte årets juldekorationer, men det blev lite mer av vad jag haft sedan innan. Kotte, hjärta, ängel & stjärna. Så himla fint det trädet, men jag fann inte riktigt någon plats där det passade in här hemma.
  Så fint hos dig, som har härliga generösa ytor att sprida ut det vackra på dessutom.

  Nä nu måste jag hoppa i bingen så jag orkar upp till jobbet imorgon.. Har flängt som bara den idag på min lediga dag och hunnit med både tapetsering & julkortsfotografering av barnen så nu är jag t r ö t t.

  Natti natti
  Catta

 2. Så vackert! Idag kommer ett likadant hem till mig..maken är i Stockholm idag och lovade slinka in och köpa med ett träd🌟🌟
  Kram till dig

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg