DOPKALAS

8g1b5538-14

Så här hade jag alltså dukat fram i köket igår när vi hade kalas! På själva bordet blev det sötsaker till kaffet..

 

8g1b5519-3

.8g1b5579

8g1b5517

Och en helt troligt ljuvlig sak till doptårta (Innehåll som en Karl-Gustav med banan, grädde och choklad ni vet). En ljust mintgrön dröm gjord av Öhrmans nere vid torget (de har inte världens mysigaste café enligt mig men ojojoj vad de kan göra fina bakverk på det där lilla konditoriet) Det är jag som har instruerat hur tårtan skulle se ut efter en bild jag hittade på ett engelskt tårtmakeri. (Bebisen som ligger i den vita rosen har jag dock gjort själv av sockerpasta i en form)

.

8g1b5552

8g1b5559-4

Spettekaka, mazariner, macarons, tryfflar (jättegoda från Leilas Generals Store – tips!) våffelrån och lite karameller + Maurits dopskor.

.

8g1b5565.

Men innan fikat så bjöd i på massa smaskiga charkisar, ostar och nybakat stenugnsbröd från Kopparlundsbageriet. (Söta kusinen var dock mest pepp på det andra:)

..

8g1b5589-2

.

Statsministern kom också förbi! När jag bara skojar – världens snällaste pappa/morfar/farfar var så klart där. Åh vad jag älskar honom och vad alla barnen älskar honom<3

.

8g1b5592

8g1b5610

Så åt vi gott och drack gott och hade det fint och Moje slappnade av efter dagens stora händelser och slängde upp fötterna på bordet

.

8g1b5601-2

.

Så blev det paketöppning! Åh släkten vet så väl vad Moje (*host*) gillar:) Färgkordinerade omslag tom och med s å fint innehåll..

 

8g1b5625

8g1b5624-4

.

Utsöta matchande charityarmband från Syster P till Maurits och pappa, en antik silvermugg och fonder, snyggt matset, ljuvlig tigerask och liten ljusstake från ST, barnbibel och finaste klossarna.

.

.

Så det var gårdagen i lite bilder! Nu tillbaka till att göra ingenting utom att ligga under täcket och se på Netflix och knapra halstabletter.

.

.

Önskar er en mysig kväll!

.

.

KRAM

.

..

19 kommentarer till “DOPKALAS

  1. Så mysigt med dop, som verkligen är ett minne för livet.
    Tack för att du har ändrat din text till svart igen. Krya på dig och ha en fin kväll!

  2. Så himla vackert. Tack för att du delar med dig av ditt underbart fina hem./ kram Caroline

  3. Vilket fint dopfika! Jag blev så nyfiken på ”östare”, vad är det? 🙂

    Krya på dig!

  4. Finfint! Köper du chark på Maxi eller Saluhallen? Eller annat tips kanske?

  5. Fint och välmatchat som vanligt 🙂 Mysigt att bara fira med de allra närmsta, hoppas ni hade en fin dag.
    Måste fråga vart faten med charkisarna kommer ifrån? Vi är också många på ett ”vanligt” kalas , typ 17-19 så då gäller det att ha fat så det räcker 🙂 . Ha en fin dag!

    1. Tack! Faten kommer från IKEA! Heter 365 och kostar nästan ingenting, typ 69 kr. Dagens tips!

  6. Jättefint! Varifrån kommer glasburkarna med bla godis i? Perfekt till julbordet.
    Krya på och tack för att du delar med dig.

  7. Det var den sötaste lilla bebis jag sett som du gjort till tårtan! Ser ut som tagen direkt från en Elsa Beskow bok. Får mig att vilja skaffa fler småttingar 🙂

  8. Så vackert!

    PS. Vad kommer glasburkarna med lock i ifrån (med småkarameller i)? UNDERBARA!

  9. Så himla fint allting är! Viken vacker kärleksfull bild på M och din pappa! Sen måste jag bara säga grymt imponerade att du gjort ”bebisen” själv!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg