JAMEN DÅ PROVAR VI MED DETTA

8g1b6275-6

8g1b6257-2

Håller tummarna hårt att detta ska funka!!!

.

.

Hej nya adventsvecka!

.

.

Superdunderkur kör vi alltså nu och T.A.C.K för era tips om den bästa hemmakokta förkylningsbotemedlet, ni är bara  s å gulliga. Börjar ju nästan tro att vi har fått kronisk förkylning men som sagt – nu ska jag göra allt och lite till för att den ska försvinna någon gång!

.

Om någon annan av er drabbats av världens envisaste förkylning och vill testa samma hemkur som vi så gör så här:

.

i
Ingredienser

1 liter
200 g färsk ingefära
1 l vatten
½ dl honung
2 st citroner

Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll upp. (Jag shotar dock inte detta utan klunkar glatt i mig ett par dl åt gången:)

.

Nej det blev ingen Stockholmstur och inget julbord i helgen pga tokenvis krasslighet och idag är Bea hemma från skolan och både hon och Moje är sjuka. Imorgon är det ju Lucia och jag hoppas verkligen hon är frisk då så att skatten kan vara med i skolans Luciatåg. Eftersom hon går på en skola med sång och dansprofil så är Lussetåget s t o r t för eleverna där och de har övat mycket och länge och hon vill för allt i världen inte missat det (och inte vi heller för den delen!)

.

Nu – ladda med ännu en julfilm i tvrummet!

.

KRAM

.

..

9 kommentarer till “JAMEN DÅ PROVAR VI MED DETTA

  1. Här är det också sjukstuga och håller med om att det är envis förkylning. Brukar köra dunderkuren mest i förebyggande syfte men ingefära är ju aldrig fel:) Krya på er!

  2. Som Maria här skriver; ta gurkmeja ocksa! Har ännu högre antioxidanter än ingefäran. Om du gör ovanstaende shot sa kann du ta 100 g gurkmeja i denna mixningen.
    Var lite försiktig med ingefäran; manga reagerar pa ”överdosering” med magont etc. Krya pa er!

  3. Ovan recept ska göras o shotas dagligen med gurkmeja i förebyggande syfte. Våra barn 7 o 9 år har inte varit sjuka en dag på hela hösten. Hela familjen shotar varje dag. En redan utbruten föekylning går inte att bota med detta..men testa!

  4. Samma hos oss, som hos Anna. Ingen av oss fyra har varit sjuka (barnen 5 och 7 år). Vi har shotat varje dag i ett par månader nu!

  5. Hej Petra!
    Denna shoten har hållit mig frisk hela hösten (inbillar jag mig i alla fall, haha). Gör ny blandning varje vecka!
    Brukar aldrig skriva här men ett stort tack för en otrolig inspirerande blogg, har följt dig dagligen i fyra års tid.
    Och så vill jag passa på att önska dig och din familj en GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!
    Kram Maria

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg