HOS OSS IGÅR

.

Påskaftonen startade som alla andra påskaftnar (vare sig man befinner sig i Thailand, Gotland eller hemma) H går upp tidigt till barnen och väcker dem genom att vrålhögt hojta “Påskhaaren är här! Nu måste ni skyynda er!!”. Då klär, knappt vakna, skatter på sig toksnabbt och springer ut och letar ivrigt bakom träd och buskar. (Moje fick stå med mig i altandörrarna och kika på håll – det var ju en galet kall påskaftonsmorgon )

.

.

.


.

Sen fort in i värmen och öppna ägg och lyckan är total. Godis i mängder (som söta Lindtchokladvarianter jag fann på M.O.S) nya filmer, Triss och små gåvor som söta stjärnteckensmycken från Syster P (som jag hittade på Midtown Västerås)

.

.

 

.

Så blev det påskfrukost. Nybakta scones med marmelad, färsk mango, ägg och g o d i s. Mmmm

.

Sen var det dags att göra oss lite påskfina allihopa och de stora skatterna åkte för att fira påsk med pappas familj och Bea och jag tog plats i köket.

.

.

 

.

Min lilla pysseltjej hade bestämt att hon skulle göra påsktårta! Alldeles själv också, nästan. Jag fick göra sockerkaksbotten, den var inte så kul att fixa. Och så fick jag svara på tårfrågor och vara en extra hand när det blev lite klurigt.

.

.

.

Bea ville att det skulle vara en Karl Gustavtårta och så fick det bli. Med vanlig tårtbotten med vaniljkräm och banan, chokladtäckt marängbotten och grädde.

.

 

.

Hade köpt en sån där proffs-spattel för att smeta grädden och så fick hon använda marmorskivan som går att snurra så att det skulle vara lite enklare. Men det var ju inga som helst problem för min envisa tjej att göra en tjusig gräddtårta (s å imponerad!)

,

,

.

Bea ville att det skulle vara blåsippor på tårtan

..

 

 

Tårta klar med liten kyckling som krona på verket! Mycket nöjd konditorikanin med en fantastisk påsktårta gjord efter egen idé.

.

På eftermiddagen kom sen svärmor och svärfar till oss för att påskfira!

.

 

 

.

Moje var flott i ny cool Kenzotröja (Beas kjol och t-shirt är också från Kenzo och kläderna har jag funnit på Babyshop)

.

.

 

.

Farmor och påskhäng efter all påskmat (och nej H petar sig inte i näsan där bakom. Någon hyfs får det vara. Han kliar sig. Hoppas jag)

,

,

.

Jag och mina små kycklingar! Gårdagens var klänning från Custommade och klackar från By Malene Birger.

..

.

.

Ha nu en fab påskdag i solen – det ska vi ha!

..

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

13 thoughts on “HOS OSS IGÅR

 1. GLAD FORTSÄTTNING PÅ PÅSKEN!
  Vilken fin påskafton ni verkar haft.
  I Göteborg var det också riktigt kallt, men jag är glad att vi slapp snö och regn.
  Här blev det också påsktårta, som min konditor hemma fixade. Men Beas var snyggare 😊
  Marléne http://www.bagleborn.se

 2. Man kan inte skämma bort sina barn för mycket man vet inte vad som kan hända dem vet av egen erfarenhet. Fin tårta av din duktiga dotter. fina halsband ska oxå köpa o ge bort. Glad Påsk.
  Mvh Yvonne

 3. Tycker det är en bra idé att lägga lite fina gåvor i påskägget också, och inte bara massa billigt smågodis! Jättelyxigt och snyggt!
  Kram

 4. Malene Birger skorna är såå snygga! Funderar på ett par blå, hur är dom i storlek – kan man satsa på sin vanliga?
  Påskkram från Båstad.

 5. Hejsan Petra!!
  Fantastisk tillbringare i glas där på frukostbordet…..undrar över märket och inköpsställen?!
  Tack på förhand.

Comments are closed.