WALK IN HOS AKADEMIKLINIKEN 

.

AAkademikliniken Stora gatan 42 Västerås.

.

.

Todelooo!

..

..

I fredags var jag alltså på ett besök här – i en av Småstadens absolut pampigaste och tjusigaste byggnader. Akademikliniken har i veckan öppnat en sprillans ny sk ”Walk-in-clinic” där man kan göra div effektiva behandlingar som inte är operationer eller behandlingar som behöver eftervård. Jag har precis inlett ett litet exklusivt samarbete med Akademikliniken men jag är ju trogen kund hos dem sen tidigare. Minns att jag gjorde min allra första AK-behandling 1999, då de bara hade klinik på Riddargatan på Östermalm Stockholm (Akademikliniken startades 1991) och  jag skulle gifta mig första gången och gjorde lite Restylane runt munnen. Sen dess har jag varit hos dem flera gånger och har även skrivit om den här på bloggen och de är alltid väldigt professionella och seriösa och schyssta (jag blev avrådd att göra en bröstoperation när jag var runt 30 då den kvinnliga kirurgen inte alls tyckte det behövdes på konsultationen. Det var fint tycker jag) Och nu finns de alltså här i mitt Västerås – hurra!

.

Restylane är en produkt som jag bara känner mig så otroligt trygg med. Det är den första fillern som kom ut på marknaden och som jag fått injicerat ex antal gånger och den har aldrig gett mig några som helst biverkningar. Restylane är ett kroppseget ämne, hyaluronsyra, med en unik förmåga att binda vatten (man kan fylla ut rynkor, läppar, ojämnheter osv) och som försvinner av sig själv efter ett tag och är helt ofarligt (om det injiceras av utbildad kunnig sjukvårdspersonal vill säga!)

,
 
..

 

 

.

Här har vi sjuksyster Lina! Jättemysig och så där behagligt lugn och mycket noggrann tjej som jag kände förtroende för direkt. Tillsammans gjorde vi upp en sk behandlingsplan för min hud. Jag är ganska noga med huden och använder bra krämer men de kan ju inte göra under tyvärr. Min hud är inte särskilt ”rynkig” i ansiktet men strukturen påverkas ju med åldern. Lina berättade om det skadliga UV-ljuset och om UVA-strålningen som är den allra starkaste. Fick reda på att detta UVA-ljus tränger igenom fönsterglas och även skadar huden när det är molnigt ute och det är den djupa läderhuden som drabbas (Hon tipsade om den här artikeln som säger mycket..). Fasthet och spänst försvinner av UVA-ljuset och djupa rynkor skapas. Nu ska vi långsamt bygga upp min hud och göra den fast och fin igen och även jobba med mina akneärr. Usch vad jag mår dåligt över dem ibland och de är ett tråkigt minne av 10 år med hormonella jättefinnar i tinningar och på haka (Det som hjälpte mig bli av med dessa till slut var läkemedlet Roaccutan)

.

,.

..

.

På plats på Akademikliniken och precis innan första behandlingen!

.

.

 

.

.

,

Det var så fint och fräscht på den sprillans nya kliniken som ligger i en stor klassisk våning med högt i tak. Lina berättade att alla Akademikliniker i Sverige, Danmark och Norge går i samma stil och har samma upplägg i allt tom musiken. Västeråskliniken är deras största Walk-in-clinic i Sverige och tydligen har den slagit rekord i nybokningar de första dagarna – kul!

.

.

 

 

.

.Behandlingsrummen är stora och vackra och ur högtalarna strömmar låg avslappnade skön soft-jazzmusik. Små detaljer som gör en avslappnad inför det som väntar. Me like (På bilden ovan ser ni en avancerad lasermaskin som jag blev extremt nyfiken på. Någon som gjort laserbehandling av er läsare??)

.

.

 
 

 

 

.

.

Ovan ser ni mig efter min första hudbehandling och alltså steg 1 i behandlingsplanen!

.

Lina har använt Dermapen (micrneedling) på huden och det är en del av en kur som ska göras  5-6 ggr för att nå optimalt resultat. Jag har även fått lite Restylane i läppar för att få en ”lite nykyss look” och en liten dos Azzalure i pannan och i kråksparkarna. Vi ska följa upp med Skinbooster också men som sagt vacker hud är inget man skapar på en dag, det krävs lite tid och upprepade olika behandlingar för att få bästa resultat (På bilden ser ni också tydligt mina ärr på tinningarna som jag nämnde..)

.

Men så här efter första gången så ser man  ju att jag fått in bra med fukt i huden av Dermapenbehandlingen. Resultatet av Azzalure, eller botox, syns inte förrän efter någon vecka. Jag gör Azzalure dels för att bli av med spänningshuvudvärk, lyfta ”tunga ögonbryn” och ta bort lite rynkor i ögonvrån. Jag gör det inte för att bli av med rynkor i pannan/mellan ögonen då jag inte har såna problem där som ni ser. Azzalure kan användas på många fler sätt än man kanske tror. Jag får ofta frågan (eller direkta påståenden) om att jag har ändrat formen i ansiktet och gjort kindbenen och det har jag alltså aldrig någonsin gjort. Huden är alltid viktigast och att den får fukt och en bra struktur och så lite åtgärd åt tunga ögonbryn, lite läppar och kråksparkarna är planen.

.

Ni ska få se före-efter-bilder sen också jag loovar.

.

.

 
 

 

.

,

Efter behandlingen kunde jag bara trippa den korta biten hem – hur bra som helst! Är ni nyfikna på behandlingar och Akademiklinikenss Walk-in-Clinic i Västerås kan ni kika in här för info.

.

.

.

KRAM

.

.

.

 

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “WALK IN HOS AKADEMIKLINIKEN

 1. Jag undrar om det finns läkare på plats i Västerås? Hur många är det som jobbar där? Står inte på sidan du länkade till, du skriver att du blev avrådd ett ingrepp en gång. Vem / vilken yrkeskategori konsulterar när det gäller walkin eller bestämmer man som kund vad man vill ha gjort?

  1. Jag vet inte om det även finns läkare på Västeråskliniken eller om det bara är sjuksköterskor och vet inte heller hur många de är. Ring gärna och fråga! De behandlingar som utförs på Walk-in är inte lika avancerade som de som finns på Akademiklinikens huvudkliniker där det utförs operationer etc. Jag var på en huvudklinik och fick träffa en plastik-kirurg när jag blev avrådd. Du kommer med dina egna önskemåltid på en konsultation eller också kan du få bra tips och ideér vad man kan göra. Om du ska opereras träffar du en kirurg och om du ska göra exempelvis fillers ja då träffar du en sköterska. Du bestämmer självklart alltid själv vad som sen ska utföras.

 2. Hej!
  Tack för att du delar med dig. Närmar mig 40 vilket börjar synas i huden och har dessutom problem med hudsjukdomen Rosacea ( rodnad hud med röda prickar) och funderar mer och mer på att verkligen kolla upp om det finns något de kan göra för mig. Problemet är bara att jag är så feg och rädd för att något ska gå fel. Arbetar själv som sjuksköterska och tänker lätt i komplikationer ..Blir lite mindre rädd när jag läser ditt inlägg ändå. Du ser jättefin ut./ Kram Caroline

  1. Restylane i just läpparna gör tokont tycker jag. Brrr. Allt annat är en baggis:)

 3. Behöver man någon slags återhämtning för de behandlingar du gjorde? Jag menar ser huden svullen eller sårig ut eller skulle man i princip kunna gå till jobbet direkt efteråt? Tack för att du delar med dig!

  1. När man gör läpparna så blir de ju ganska svullna efteråt i ett par dagar. Dermapen syns inte mycket, kanske lite rodnad, och botox syns inte alls.

 4. Modig du är! Det ser ut att göra såå ont när de sätter sprutor i läppen😕 ajaj! Men det blir ju bra resultat😊
  Kram till dig

 5. Hej, så kul o intressant ämne😊är det din första dermapen behandling? Hur långt emellan gör du dom o hur många ska Du göra? Så bra att Du visar bilder o förklarar fakta eftersom så många kvinnor gör det idag. Fortsätter Du sedan m skinkosten? Så många frågor men här själv nyfiken på att börja😊tacksam för svar👍

 6. Åååå. Jag vill så gärna fylla ut mina pannrynkor. Men har inte hittat något ställe inom vettigt avstånd att fråga, eller ens vetat vad jag exakt ska fråga efter. 🤔🙈
  Nu känner jag mej lite klokare å ska börja leta på allvar! 👌🏻😇

 7. Vilken bra info. Känner att mina läppar är kyssvänliga nog redan men skulle vilja ha lite mindre tunga ögonbryn som du skrev. Hur gör de det? Var lägger man fillern?
  Sedan undrar jag helt nyfiket OM och i så fall hur argumenterar du dina ingrepp inför barnen? Jag funderar mycket på vad jag skulle säga själv…

  1. Tack! Azzalure dvs botox lägger behandlaren i muskeln ovanför ögonbrynet. Mina barn frågar inte om dessa behandlingar och om de skulle göra det så skulle jag svara så enkelt som möjligt typ att ”mamma fick en spruta för att hon har tunga ögonbryn och får ont i huvudet” eller att ”mamma får ansiktsbehandling för att jag har ärr”. Kram

 8. Jag har börjat göra dermapen behandling av mina acneärr och redan efter första behandlingen sa folk i min närhet att man såg skillnad! Så jag är så spänd på slutresultatet för de verkar lovande hihi.

 9. Hej! Var är din rosa blus ifrån? Såg den i förr förra inlägget och tänkte det skulle komma upp en dagens look, vore tacksam för svar! 🙂
  Ha en go vecka!

 10. Petra, kan du inte göra ett ekonomi-inlägg.
  Vore kul att veta vad man tjänar på att ha en blogg? ( du behöver ju inte skriva exakt summa) driver du bloggen som ef eller ab? Hur delar du och din man upp ekonomin? Hur mkt lägger ni på mat i månaden? Resor? Är bloggen ditt enda jobb? Vad jobbade du med innan? Utbildning? Hur fick du ut din blogg och alla följare? MM. Tack för bra blogg! Du är grym!!!

 11. Tack för att du delar med dig Petra! Att göra denna typ av behandlingar är ju inte alls ovanligt men för många är det fortfarande lite ”hysch-hysch” att öppet prata om det, så jag (med säkert många fler) uppskattar att få information om olika behandlingar och dina upplevelser av dem. Du har ju gjort skin-booster tidigare.. Tycker du att det har gett bra effekt? Fyller de ut lite ytliga rynkor (som mer ser ut som lite torr hud på kinderna) på ett bra sätt? Hur länge håller resultatet (när man gjort en kur om ca 3)? Ser fram emot att se lite före- & efterbilder! Ha en fin dag, kram

Comments are closed.